Jump to content

Moto Zajednica

Honda crf250L i crf300L

Recommended Posts

• Enduraš, 6364 postova
  • Motocikl: CRF300L

@Zille-nbg ovo oko kapare nije bilo upuceno direktno tebi, nego uopsteno sta bi trebalo kapara da predstavlja. Evo sad je mradomir objasnio da je ipak u putanju avans. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 716 postova
  • Motocikl: Lucifer

Momci, ajde kupujte te Honde pa se javite da se zajedno vozimo :).

Koliko bih ja da se vozim ponekad i zafali društva, pa mi je baš drago da ima zainteresovanih za ovu klasu enduro motora .

Moj klx i vaš crf fino će da se slože, može Radomir da potvrdi :)

• Sviđa mi se 5

• Svrati ponekad, 248 postova
  • Motocikl: Suzuki K5 750,Yamaha majesty 150,250,400, xs 400,xintian kinroad 200ccm, suzuki gsx650f,dr 650, honda cbr f2, crf 250, apenac 6

Tako je Majo, znao sam da ces se uključiti kad tad.:jee1:

• Sviđa mi se 1

• Motocikl: Suzuki K5 750,Yamaha majesty 150,250,400, xs 400,xintian kinroad 200ccm, suzuki gsx650f,dr 650, honda cbr f2, crf 250, apenac 6

Ja poslao pre neki dan upit delti pa mi sa zakasnjenjem odg.

Izgleda da se igraju sa cenama koliko mi se cini.:neznam:

Na kraju cu se iznervirati i necu iz principa kupiti.:ups:

IMG_20201222_203603.jpg

• Drug član, 1245 postova

U Delti su pre neki dan rekli da nema potrebe za kaparom jer sam ja prvi koji je zapravo dosao da se raspita za konkretan model. I rekli su da je cena vec formirana 5700e.

Za sada sam prilicno razocaran. Ja u cetvrtak vrv idem do Stojanova, samo jos da se presaberem.

Razmisljao sam danas i o onoj iz Kragujevca za 3300e, ali sta znam, nesto me odbija kod tog konkretnog primerka, a nema ni konkurenata na oglasima pa bar da se uporedi.

Sa druge strane, sta ocekivati od menadzera prodaje koji posalje mejl bez Š, april pise sa velikim A ne stavlja razmak posle tacke, pa samim tim nema ni veliko slovo na pocetku recenice. 

Da me ne shvatite pogresno, ja radim na istoj poziciji samo u drugoj grani privrede i kada bih poslao ovakav mejl, mislim da bih odmah dobio poziv HR-a. 

• Svrati ponekad, 294 postova
  • Motocikl: Honda cb750 sevenfifty,beverly250i,honda revere,transalp 600,libery125,etz150,jamaha virago250,hexagon150,honda hornet 600.

I meni je druže sve preko 5000 e nekako mnogo jeste da je novo novo i pravo da kažem voleo bih da kupim novi motor kad već kola nova nisam :jee:.A kad bih se odlučio voleo bih da to bude crf 300 ali relly varijanta.Prošlogodišnji zadnji primerak je bio crf250 relly i prodat je bio po ceni od 5300 e čini mi se.

Jbg, Rally ce biti skuplji bar 400e. Ono sto su u Delti rekli cena 5700/6500 za L/Rally. 

A 6500e je po meni previse para za taj motor. 

Ja bih razmislio, neko je ovde spominjao da bi prodao svoj 250 Rally, pa bih razmisljao i u tom pravcu. 

• Enduraš, 6364 postova
Pre sat vremena, Zille-nbg je napisao:

Razmisljao sam danas i o onoj iz Kragujevca za 3300e, ali sta znam, nesto me odbija kod tog konkretnog primerka

Dobar je taj iz Kg-a, probao sam ga letos, nije bas kao nov, ima ogrebotina, ali masina sapuce. Samo od tebe zavisi da li bi pre dao 3300 za 2012god. ili 5500-5800 za nov, koji je pritom i poboljsan, da li vredi tu razliku u parama.

Razmisljam... Registrovan do 08.2021. Kaze da je uradio servis, zamenio semeringe. Kad bih znao da su ova poboljsanja mrtvo slovo na papiru, ne bih mnogo razmisljao :ups: koliko znam, to godiste je bilo bez ABS-a, mozda ti Aco znas pouzdano. I sta me npr buni kod njega, nema ni jednu fabricku nalepnicu, pa mi je cudno da je bas toliko izgreban. I npr nema skidplate, stitnike ruku, rack pozadi. To su sitnice, ali ja sam takav tip :ups:

I covek u oglasu napise da prodaje jer nema vremena za voznju, ali moze zamena :stabre:

Tu opremu nema ni nov, toga sam svestan, ali... 

• U prolazu, 84 postova

Da se vratimo na početak i nagađanja oko cene, pošto je bilo pretpostavki koje su išle i do 7000 evra. Dakle CRF300L će koštati od 5390 do 5700 evra u Srbiji. Delta je glavni uvoznik a Stojanov diler, što znači da Delta ima teoretski i više lufta da spušta cenu, ali da bi se to desilo, morate i vi da imate neku polugu. To se najčešće dešava kada ima više kupaca, tj. kad u idealnim uslovima nađete nekog kolegu koji bi bezecovao pa spuštate cenu na licu mesta.

Neko je s početka teme i napisao da je video uvoznu fakturu na 3 'iljade. Dakle ima mesa da se spusti a da i njima ostane fina marža.

Što se tiče mog iskustva sa auto kućom Stojanov, ostavio sam 500€ kapare i potpisao potvrdu. Cena je garantovana a rok isporuke trenutno okviran, mart-april. 

Naši primerci bi trebali da budu identični kao i nemački i italijanski, pa se za detalje, cene i sve ostalo može gledati švapska Honda:

https://www.honda.de/motorcycles/range/adventure/crf300l/specifications.html

Ovde izostaje podatak o ABS-u ali po informacijama koje sam dobio, da se ponovim, 2-kanalni ABS je tu.

• Sviđa mi se 2

• 8-bit, 1873 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650
Pre 2 sati, Zille-nbg je napisao:

I sta me npr buni kod njega, nema ni jednu fabricku nalepnicu, pa mi je cudno da je bas toliko izgreban.

Nije čudno, ako je malo vožen po off-u naleti se na granu, šiblje, ponekad i padne.

U početku bude strašno, nov motor, a provlačiš se kroz divlje ruže. Vremenom se navikneš.

• Drug član, 1358 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
Pre 23 sati, mradomir je napisao:

Cijena u HR za L model će biti 5690 EUR, isporuka od Marta/Aprila. Inače Honda je prošle

godine dovukla u Europu poprilično malen broj komada, i tu lokalni zastupnici po državama

nisu ništa mogli dodatno nabaviti.  A prodano ih je manje od 10 komada ove godine, koliko

god nama bio zanimljiv, poprilično je nezanimljiv širim masama i interes je bio vrlo slab, kaže

čovjek koji radi u Hondi.

Evo prodaja novih ovdje u 11 mjeseci ove godine:

trziste-motocikala-2020-200.jpg
WWW.MOTOREVIJA.COM.HR

Tržište novih motocikala: 1. siječnja do 30. studenog 2020. - Nepotpuni podaci za tekuću godinu najavljuju blagi pad u odnosu na lani

• 8-bit, 1873 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650
Pre 5 sati, AnteK je napisao:

A prodano ih je manje od 10 komada ove godine, koliko

god nama bio zanimljiv, poprilično je nezanimljiv širim masama i interes je bio vrlo slab, kaže

čovjek koji radi u Hondi.

Ima kaparisano desetak komada kod nas, tako da izjava da nema interesovanja nije tačna.

• Podržavam 1

• Strucnjak, 1631 postova

Pitanje je sta je kome malo ili puno, ali znam da sam uzeo poslednji primerak u ns a zvao sam svakih par dana da vidim kada stizu. Uvezli su svega par komada ali su se odmah rasprodali. Doduse to je bilo sa cenom od 4900. Ako se priblize 6000 nece biti jake prodaje verovatno.

Evo par motivacionih slika od danas koje treba da objasne cemu ovaj motor zapravo sluzi:

viber_image_2020-12-24_13-18-08.thumb.jpg.6b62bc58f503fd76113db771255f6490.jpgviber_image_2020-12-24_13-06-05.thumb.jpg.152c070ee418186cff52c86bc4d35287.jpgviber_image_2020-12-24_13-06-06.thumb.jpg.4470b04cd3307c4c918930e2e52a6a98.jpgviber_image_2020-12-24_13-06-03.thumb.jpg.7cf6ed43c50e6f044815b1dd22f27d9d.jpg

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

Izgleda da ima previše ulja.:neznam:

Jel to Stojanov radio servis!

• Strucnjak, 1631 postova

Svakom se moze desiti da se zajebe, ne bih lepio etikete na ceo servis ili majstora zbog jedne omaske. I pored ovoga moj utisak o usluzi je pozitivan (sem cene) ali prekontrolisite takve stvari posle servisa ko god da vam ga radi

• U prolazu, 84 postova
7 hours ago, mradomir said:

Ima kaparisano desetak komada kod nas, tako da izjava da nema interesovanja nije tačna.

Za ovakav odnos cene i kvaliteta siguran sam da im lager odleti. Ne možeš skuter nov da pripazariš za 5 soma a ne fin dual-sport. Biće im hit u prodaji 100%

• Enduraš, 6364 postova

Ja ne znam tacno od kad se crf250l uvozi i prodaje kod nas i koliko ih je ukupno prodato od pocetka, ali je interesantno da ih maltene nema na oglasima uopste, tj pojavi se po neki jako retko i obicno im cena bude prilicno visoka. To mi govori da su ljudi koji su ih kupovali zadovoljni i ne razmisljaju o prodaji.

• Enduraš, 6364 postova
On 22.12.2020. at 21:49, Zille-nbg je napisao:

Razmisljam... Registrovan do 08.2021. Kaze da je uradio servis, zamenio semeringe. Kad bih znao da su ova poboljsanja mrtvo slovo na papiru, ne bih mnogo razmisljao :ups: koliko znam, to godiste je bilo bez ABS-a, mozda ti Aco znas pouzdano. I sta me npr buni kod njega, nema ni jednu fabricku nalepnicu, pa mi je cudno da je bas toliko izgreban. I npr nema skidplate, stitnike ruku, rack pozadi. To su sitnice, ali ja sam takav tip :ups:

I covek u oglasu napise da prodaje jer nema vremena za voznju, ali moze zamena :stabre:

Tu opremu nema ni nov, toga sam svestan, ali... 

Bez ABS-a je, takodje ima i stariju instrument tablu bez obrtomera, ako ti je to bitno. Dobro sam pregledao taj motor i definitivno je vozen po terenu, izgreban je svuda od granja, kod nogostupa je oguljena farba na ramu (od kros cizme), nalepnice su verovatno skinute od pranja puromatom. Kad sam ga ja gledao, uz motor je isao kofer i nosac kofera. 

Zbog svega nabrojanog, meni je licno bilo to mnogo para za takvo stanje i to godiste, razmisljao sam bolje da dodam jos nesto para i uzmem neki noviji ili nov. Sad kad je izasao 300l, siguran sam da bi se pokajao da sam ga uzeo. Velika verovatnoca je da cu brzo kaparisati nov 300l, sigurno ce neko brzo pronaci nacin da se otvori na 31ks kao sto ima tajlandska verzija, a moguce i vise. To ce verujem biti sasvim dovoljno za mene. Vozio sam suzuki dr350 koji ima 30tak ks i njegova snaga mi je bila sasvim dovoljna za voznju po terenu i do terena.

• Hvala 1

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZR-7s

Poz drugari,

Sad tek vidim temu

Da potvrdim i ja da je Deltina uvozna cena manja od 3000 e. Probao sam da nadjem te papire od motora kada sam ja uzimao 2019 rally verziju ali izgleda da sam sve to predao Mup - u. Meni je ostao racun i onaj hondin sertifikat o usaglasenosti.
Definitivno je sok kada se vidi njihov ulazni racun

Moj je isto pun od ogrebotina od voznje van asfalta i od cross cizmi. Bolje je odma kupiti acerbisov plasticni stitnik dekle jer cizme bas lepo grebu taj deo. Ja to nisam uzeo i sve se kanim a sad je vec solidno unakazen..

Preporucujem da odmah stavite napred 13 zubca jer se dobije totalno drigaciji motor. Ovako sa 14 zubca je podosta kilav i u 6stoj brzini je mrtav konj. Sa 13 zubca se smanjuje top speed ali na off u mnogo bolje vuce i lakse traktorise pri manjim brzinama a vuce i u 6. Brzini. Sto se tice brzine, da podelim info sa mojom kilazom. Ja sam 180cm/86kg i motorce razvija sledece brzine u 6. brzini sa polupinim do punim rezervoarom i jedno 2 kile alata koji sam ugurao ispod sedista i sa strane.

Sa 13 zupca napred i standarnih 40 zubca nazad:
7000rpm - brzina na tabli 113 a na google maps aplikaciji je 95

7500rpm - brzina na tabli 120 a na google maps aplikaciji je 101

8000rpm - brzina na tabli 125 a na google maps aplikaciji je 105

Na 7000rpm moze da se vrti celi dan ali je dosta bucno za ljude koji su presli sa vecih motora. Sve preko 7000 je samo za pteticanja (barem po mom misljenju).

Kod motora manjih kubikaza je dosta nezahvalno kupovati polovnu masinu jer postoji velika sansa da je motor rabljen i teran vise od komfora. Kod vecih kubikaza svako mucenje motora bez znanja bi se zavrsilo pre padom nego izrabljivanjem agregata.

Moji utisci posle sezone ipo su odlicni. Bukvalno je motor za sve. Moze da se putuje a nemas strah kuda ce da te odvede trail.
Dvoumio sam se izmedju 10 godina starog 690 i honde. Presao sa stroma 1000 koj isam sresio u fulu za off i prodao jer prokliza cim vidi blato, mnogo je tezak.
Prelomio sam na hondu jer mi je prvi dual sport i ne bi odma da zavrsim u gipsu a i dok traje kicma trans sa malom decom i skoro 300 sati na poslu i nema neke poente vukljati se po serviserima. Ovako honda nije ni jednom stucnula.

Na netu ima mnogo foruma i dosta ljudi pise ali definitivno bacite pogled na ovu glavu koja je po meni pobednik.

Rickramsey.net

Nadam se da sam pomogao vama koji vagate a ovima sto se voze svaki vikend i pratim vas na viber grupi.. Samo da znate da to i nije bas lepo nama koji to pratimo radnim vikendo na telefonu ali svaka cast na slikama i organizaciji!!

Ubacicu koju sliku. I javljam se kada sednem ponovo na koleginog rally ija koji ulozio finu sumu novca u celu fmf granu i top, ejk regulator goriva i kn filfer sa 13 zubca napred a razmislja se da stavi 43 nazad.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

• Sviđa mi se 5

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZR-7s

Stavio sam se mra vizirom koji kida kako smanjuje buku i vetar a lako se skida. Zadnj amortizer moze da se malo ukruti tj. Preload podesi ali je motor podosya mekan.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja