Andrej_Hotstepper 7562 Napisano Mart 25, 2013 Drug član, 3123 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Ma ja reko ako budeš, da ne čekam na dostavu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Mart 25, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Uh, troumim se... Da li uzeti ove sa DX-a sa nestandardnim sijalicama koje je Gliga uzeo ili kupiti nesto od ova dva : Mini H1 FX-R 2DS Ovi sto ih je Gliga nabavio su najjeftiniji od svih ponudjenih, ali mi "smeta" nestandardna sijalica... Morimoto Mini H1 su klasika, tu su negdje cijenom, primaju H1 sijalicu, moze i halogena i xenon, ali su previse otvoreni za elemente, morao bih naci nacina da ih zastitim od vode i prasine... FX-R 2DS bi trebalo da su najbolji od ovdje pobrojanih, ali su veoma skupi i koriste skupe D2S sijalice. Sa druge strane, gotovo pa su totalno zatvoreni i najlakse ih je zastititi. Projektore nemam namjeru montirati u postojeci far, nego praviti novi nosac sa regulacijom visine, zato mi je bitno da sami projektori budu vodonepropusni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano Mart 25, 2013 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Za tebe je druže onda ova stvarčica (a i za mene da ih nabacim na auto) http://www.banggood.com/Wholesale-2_5-Inch-Car-Motorcycle-Bi-xenon-Mini-Bixenon-Hid-Projector-Lens-Shroud-Headlight-H1-p-57337.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4463 Napisano Mart 25, 2013 Advanced Member, 1980 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ovi sa banggood.com koliko vidim dolaze bez kontrolora, ne znam koliko je to bitno? Bez sijalice su. I, za nas iz Srbije najvaznije, placanje samo PayPall-om. 'teo ja da ih porucim ali ne moze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano Mart 25, 2013 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Kontrolor je stvar koja je potpuno nepotrebna(barem na osnovu mog iskustva), ja sam na motoru (pre ovog projektora koje imamo i ti i ja) imao bixenon 1/2kompleta a kontroler sam izbacio i samo povezao + sa žice dugog svetla sa tankom crvenom zicom klapne elektromagneta i crnu na minus tj na ram motora i to je radilo bez problema, mada postoji i opcija da povežeš preko releja, a što se paypalla tiče ja cimam kolegu sa faxa za nabavku tih egzotičnih stvari on ima paypall . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4463 Napisano Mart 29, 2013 Advanced Member, 1980 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Mart 29, 2013 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Sta se desilo sa H7 adapterom?Nema odgovora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4463 Napisano Mart 29, 2013 Advanced Member, 1980 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan 700 dinara 2 komada... Odrali su me za secenje, ali sad imam i dva viska Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Mart 29, 2013 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan 700 dinara 2 komada... Odrali su me za secenje, ali sad imam i dva viska Jesu na prodaju ta dva viska?? :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano April 2, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Gliga, Zodini, pitanje... Da li ima primjetnog treperenja kod ovih sijalica ? Istrazujuci temu, naletio sam na post u kojem se jedan korisnik zali da mu trepere sijalice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7562 Napisano April 2, 2013 Drug član, 3123 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Trepere mu na leru, kad su mali obrtaji i kad uključi žmigavce.... to i moje svetlo radi... (obično) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano April 2, 2013 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene nisam zapazio treperenje svetla, niti po intenzitetu a ni oscilacije zbog ‚‚lufta'' u sijalici/celom faru kao što je to bio slučaj sa bixenonom kod koga je sijalica od vibracija blago poskakivala pa se na leru to i primećivalo. Iskustvo koje sam imao sa bixenon sijalicom i slabijim akumulatorom je bilo približno gorepomenutom slučaju: naime na ler gasu ukoliko mi je xenon radio duže od 1-2min dešavalo se da sijalica krene da treperi skoro kao stroboskop (ukupna potrošnja svih potrošača je bila veoma bliska granici koju namotaji mogu da isporuče), a ako bih držao motor i dalje na leru sijalica bi se ugasila, što je ukazivalo na slabije punjenje i loš akumulator. Sa dodavanjem gasa treperenje se gubilo. Otkako sam promenio regler i stavio drugi akumulator, a takodje i sve signalne sijalice sem fara zamenio LEDovima te probleme nisam imao, a i samo punjenje je sada na leru oko 13,9V sa upaljenim xenonom tako da takve smetnje nemam. Najverovatnije je da je taj slučaj korisnika sa treperenjem sijalice udružen sa slabijim punjenjem na ler gasu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 986 Napisano April 2, 2013 Very Funny Rider, 1128 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan BRAVO Gligo!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano April 2, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan H3 je najpribliznija ali je nesto veca i "zariste" nije na istom mestu (kod H1 19mm a kod nasih je 10). Zbog ovih slika sam ponovo sad rasturio projektor, kod mene je onih 30mm (sa tvoje prve slike) zapravo 27mm. Sa ovom se skroz poklapa: Sasvim sam siguran da su u pitanju iste sijalice ali da su date pogresne dimenzije. Elem, ako hoces da eksperimentises sa nekom od standardnih sijalica H3 je jedini realan izbor Hm, nesto razmisljam. Posto se dio sa socivom odvaja od dijela sa sijalicom, ako je zarna nit sijalice H3 9mm vise unutar projektora, da li bi H3 sijalica usla u fokus projektora kad bi se dodalo 9mm odstojanja na sarafe izmedju dva dijela ? Vjerovatno bi u tom slucaju trebalo koristiti duze sarafe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano April 2, 2013 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Ako dozvoli vreme i moje obaveze sutra cu isprobati projektor sa H3 sijalicom da vidim kako se ponaša. Ubaciću za početak halogenku da vidim jel ima nekih promena, senki ili smetnji a nadam se vec od vikenda da cu probati i sa h3 xenon sijalicom (halogenki imam u garazi a xenon h3 moram da pazarim pa da vidim kako se ponaša) i javljam ovde rezultate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4463 Napisano April 4, 2013 Advanced Member, 1980 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan O, konacno se nakanih da zavrsim projekat. Ili bar da ga dovedem u vozno stanje. Oboreno svetlo original: Dugo svetlo original: Ablend (oboreno+dugo): Samo jedan projektor, oboreno: Samo jedan projektor, dugo: Dva projektora, oboreno: Dva projektora, dugo: Drugi projektor solo, oboreno: Drugi projektor solo, dugo: Sve fotke su snimljene u identicnim uslovima sa istim postavkama aparata. Ocigledno je koliko projektori imaju ravnomerniji snop (pogledati fotku gde je staro dugo svetlo, koliko ima rupa u osvetljenju...). Samo jedan projektor i nije toliko svetliji, po kolicini svetla, od originalnih farova ali zato dva svetle kao dan. Kod originalnih mi je jako smetalo sto je razlika izmedju oborenog i dugog svetla bila velika- ako podesim da mi kratko radi pos'o onda dugo svetli u nebo, ako dugo svetli gde treba onda oboreno osvetljava preblizu motora. To je bilo do te mere izrazeno da sam se bojao mimoilazenja sa kolima, bas nikako nije funkcionisalo. Takodje kod originalnih farova nisam bio zadovoljan (citaj: bilo je sranje) na jako krivudavim putevima. Snop dugog svetla ima neki romboidni oblik koji super pogadja put ako je put ravan. Kako naidje krivina to se sve menja. Sa projektorima koboreno svetlo mogu da podesim kako god mi odgovara (da ne zaslepljuje druge) i tada je bolje nego fabricki. Oboreno i ostrije krivine se ne slazu bas najbolje jer je granica svetlo/tama izrazito definisana. Kada se prebaci na duga svetla ne menja se osvetljenje ispred samog motora. Dugo svetlo bas dobro osvetljava. Najbolje je sto svetli i u visinu i u sirinu tako da koliko god da se motor nagne u krivini put je uvek osvetljen. Kao sto sam i ranije pisao na jednom projektoru nije bas dobro definisana granica svetlo/tama ali ni to ne smeta u voznji. Podeseni su tako da taj "losiji" projektor baca malo blize tako da se lepo uklopi u snop onog drugog. Sve u svemu ja sam zadovoljan rezultatima, narocito sa dva projektora. Konacno nocna voznja nije mucenje. A ne preterujem kada kazem da je sa originalnim farovima bila mucenje (uvek mi je bilo neverovatno kada procitam da je neko pokupio neosvetljenu prikolicu na putu. E, sa originalnim farovima mi je taj scenario bio vrlo realan...). 60 eura projektori, 20-ak balasti, 7-8 eura za kablove, prekidace, termo buzire, kontakte i te zajebancije, 700 din za H7 adaptere, 32 eura za rezervne sijalice koje tek treba da stignu (4300K), 15-ak eura H1 sijalice koje sam greskom porucio (dobro de, to i nije trosak jer cu ih na kraju prodati verovatno). Nije malo para ali po meni vredi. U svakom slucaju bolje za svetla dati 100 eura nego za auspuh... Ko hoce samo jedan projektor i odgovara mu ova boja svetla (6000K) sve ovo kosta manje od 50 eura Ako nekog zanima montaza mogu i o tome jedan post? Generalno najmanji problem je bilo otvoriti sam far i postaviti projektore, a iz tudjih iskustava toga sam se najvise plasio. Mnogo vremena mi je otislo na povezivanje svih kablova, prekidaca (preko 20 novih kontakata je pravljeno) ali to je lagan pos'o i jasan. Ubedljivo najvise muke je bilo oko same montaze cele skalamerije na motor a bio sam ubedjen da oko toga nece biti nikakvih problema. I sad to sve jedva stane iza maske... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano April 5, 2013 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Ubedjen sam (po mom iskustvu koje imam sa bixenonima na kolima) da će rezultati sa 4300K biti još bolji. samo plavetnilo sijalica koje mokar kolovoz upija je mnoooogo manje izraženo kod 4300 nego što je to slučaj sa 6000K. Definitivno ogroman + za ove projektore je sam prelaz kratko-dugo svetlo, jer po prebacivanju na dugo samo se dodaje ‚‚dubina'' prostiranja snopa bez da se količina i intenzitet svetla koja pada ispred samog motora menja. I ja imam isti utisak (vezan za ranija iskustva sa halogenim svetlima pri mimiolaženju) da je sada to mnogo lakše i bezbednije, obzirom da je dubina svetla mnogo povoljnija po vozača, bez da smeta onome ko dolazi u susret. Kao i Gliga definitivno sam ubedjen da je najbolja kombinacija ugradnja dva projektora (naravno tamo gde mesto to i dozvoljava), mada i samo jedan projektor radi posao sasvim OK. . Bitna stvar za sve one koji bi da se upuste u ovakvo grunfovnje je podatak da projektor najbolje rezultate postiže sa clear glass farovima (tj farovima čija stakla nisu izbrazdana, već je izbrazdana reflektujuća površina sočiva jer ona ovde i nema funkciju). Sa izbrazdanim farovima dobija se nešto rasipaniji snop svetla, tako da u slučaju montaže na takve farove preporučujem zamenu stakla kliritom. . . Obaveze mi nisu dozvolile da isprobam zamenu postojeće xenon sjalice u projektoru sa H3 sijalicom ali se nadam da to isprobam danas (ako stane ova dosadna kiša) pa ću izneti utiske i o tome ( a samim tim i razrešiti problem nabavke sijalica za zamenu osim preko e-baya) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17355 Napisano April 5, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3697 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam slična sočiva ugradio pre oko godinu dana (opisano u temi Dva fara umesto jednog). Evo kako sve to izgleda kod mene: A evo i nekih iskustava! Isprobao sam sistem gde sam u oba fara stavio Xenon, kao i sistem sa jednim Xenonom i jednom halogenom sijalicom i utvrdio da u uslovima mokrog kolovoza i kiše halogeni far dosta bolje osvetljava put u odnosu na Xenon. Kombinacija Xenon + Halogen dala je ubedljivo najbolji rezultat. Isprobao sam u prethodnih godinu dana (u svakojakim uslovima) i više načina povezivanja instalacije (odnosno uključenja farova) i najbolje se pokazalo sledeće: 1. Kada je dat kontakt na bravi, a položaj prekidača za svetla je u položaju "0", ne radi ni jedan far, a aktiviranjem "blicera" istovremeno "Blicnu" oba fara (dugo svetlo). 2. Kada je dat kontakt na bravi, a položaj prekidača za svetla je u položaju "I", radi samo jedan far (xenon) u režimu kratkog svetla, a aktiviranjem "blicera" istovremeno "Blicnu" oba fara (dugo svetlo). 3. Kada je dat kontakt na bravi, a položaj prekidača za svetla je u položaju "II", rade oba fara istovremeno (xenon + halogena) u režimu kratkog ili dugog svetla (izbor pomoću standardnog prekidača "ablendera"), a aktiviranjem "blicera" istovremeno "Blicnu" oba fara (dugo svetlo). U mojim sočivima bi originalne sijalice trebale da budu D1S, ali sam ja postavio (uz adaptaciju) H7 (i xenon i halogenu), jer je kod nje položaj "žarne tačke" na istoj udaljenosti kao kod originala. Sijalica je 5000K, ali sam ubeđen da bi 4300K (a možda čak i 3500k) bila bolja. I sam kvalitet sijalice mi nije baš "ubedljiv" (niti je količina osvetljaja dovoljna, niti je dobro "raspoređena"). U režimu "dugog" svetla jednostavno fali deo snopa na gornjem delu, mada je i pored toga snop i svetliji i širi u odnosu na klasični far sa halogenkom. Planiram da kupim jednu kvalitetnu Xenon sijalicu i jednu kvalitetnu halogenu sijalicu i da njima zamenim ove moje sa "buvljaka" i da takvu kombinaciju ostavim za ubuduće. A pročitao sam da za motore u većini zemalja EU važi upravo propis da ne mogu da budu dva fara sa Xenonima već jedan xenon + jedan halogen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano April 26, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Ok, stigli su mi balasti, jos cekam projektore da dodju. E sad, ulaz u balaste je neki tip konektora koji prvi put vidim . Kod mene na motoru je klasicna H4 instalacija. Pitanje za upucene, ima li neki adapter H4 na ovaj konektor, tj. na dva ova konektora ili da sijecem i lemim ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6122 Napisano April 26, 2013 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ako nabaviš kontroler za bixenon-e, dobićeš i te konektore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano April 26, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nabaviš kontroler za bixenon-e, dobićeš i te konektore Hvala na informaciji . Dolaze kontroleri uz sociva, provjerio sam . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Maj 27, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Hm, da li je ovo novi model ili su samo zapakovali dva komada zajedno ? DX Projektori Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4463 Napisano Maj 27, 2013 Advanced Member, 1980 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je drugaciji projektor, ima i ono sto se zove "demon eye" i drugacija je maska. Proizvodjac onih projektora kao sto smo mi uzimali sa dx.com ima 3 razlicita dizajna, nesto drugacijih dimenzija i oblika. http://www.ktautopart.com/product/product.php?lang=en&class1=7&class2=27&class3=33 Jesu li tebi stigli projektori, jesi ugradjivao? Cekamo slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Maj 27, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Jesu li tebi stigli projektori, jesi ugradjivao? Cekamo slike Stigao prvi, sad cekam da stigne i drugi. Ugradnja ce malo sacekati, posao me ovladao, ne stizem se ni provozati kako treba . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-vukasin- 13 Napisano Jun 15, 2013 U prolazu, 79 postova Lokacija: Pancevo, Srbija Motocikl: trenutno bez, bio KLE `04 Prijavi odgovor kao problematičan Evo linka odakle sam pazario projektore, firma je u BG-u. Uvoze iz PRC-a , al i ono sa DXa je iz iste zemlje tako da mozda je nekom lakse ovako. Dolaze sa garancijama. http://www.arrow.rs/index.php?main_page=index&cPath=65_71 Cene su naravno za par projektora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...