lalajko 2021 Napisano Januar 16, 2013 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ne samo utisaka, rekao bih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7436 Napisano Januar 16, 2013 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan 24. septembar Ovo neće na dobro. Od rane zore pljušti kao iz kabla. Bili smo ubeđeni da ćemo ceo dan voziti u plastičnim odelima ali je oko 10 sati sunce ipak uspelo da se izbori sa oblacima. Taj dan je za mene bio veoma emotivan jer me je neprekidno podsećao na tatu i dedu. Jedno od mojih najživopisnijih sećanja iz detinjstva je porodično putovanje 1975-te godine. Tada sam imao 12 godina. Tata, mama,brat, baba i ja, udobno uvaljeni u sedištima (od skaja) novog “tristaća”, napravili smo, za ono vreme, veliki krug po Evropi. Moj tata je osmislio turu koja je uključivala prolazak kroz Austriju i boravak u Cirihu. Odatle smo išli za Lion, pa putem ka jugu do Arla. Tamo smo proveli desetak dana kod rodbine. Za to vreme smo nekoliko puta išli na plažu u Saint Mari de la Mer. Preko južne Francuske i Italije vratili smo se nazad u Jugoslaviju. Na žalost, moj tata je par godina kasnije umro. Kad se sada zamislim, verovatno sam od njega nasledio ljubav prema kilometrima, novim horizontima, mirisu benzina… Na sličan način kao i on, ja sada planiram svoja putovanja – okolo, naokolo pa kad stignemo. Važno je putovati, destinacija je manje važan. Krećemo ka San Mari de la Mer, jedinom mestu na moru na tom delu obale. Nebo posle kiše dodatno podcrtava neverovatno bogatstvo boja. Ulazimo u neko seoce. Hladovina platana i kafić pored koga prolazimo, mame nas da napravimo prvu pauzu. Pažnju nam privlače dve simpatične bake i njihovo kuče (u pozadini fotografije). Gospođe su parkirale svoj Reno ispred kafića, udobno se smestile (da imaju dobar vidik) i poručile po čašu rozea. Prijateljsko ćaskanje i uživanje u hladu drveća prekinuo je simpatični gospodin njihovih godina. Prilazeći laganim korakom, obrijana lica i u bećarskom, iako ne preterano novom odelu, pozdravio ih je dizanjem šešira: “Bonjour Mesdames”… “Bonjour Monsieur…” Proćaskali su srdačno nekoliko minuta, pozdravili se i on je nastavio svoju šetnju. Zvuči kao banalan događaj ali ne i za nas. Bili smo svedoci rituala koji na predivan način simboliše način života u Provansi: spokojstvo i uživanje u malim stvarima… Ovde se ljudi naslađuju čarima života čak i u starosti. Izgledaju srećno. 3 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Januar 16, 2013 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Wow. Bravo Pande! Skoro pa sam zaboravio tvoje pisanije, ali lepo se iznenadih i nauživah. Hvala na slovima. Idemo dalje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7436 Napisano Januar 16, 2013 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Produžavamo dalje i prolazimo kroz nacionalni park Kamargija - močvarnu oblast na ušću reke Rone. Ako ste za lektiru čitali tužni roman “Bela griva”, cela priča se dešava ovde. Region je poznat po autohtonoj rasi konja koji se gaje u poludivljim uslovima. Kamargija je i jedno je od malo mesta u Evropi (možda i jedino) gde žive flamingosi. Njih nismo videli jer smo samo prolazili kroz nacionalni park. Cilj nam je bilo more. Ulazimo u Saint Mari de la Mer i odlazimo direktno na plažu. To je mesto na kome sam bio pre skoro četiri decenije. Vetar… isti onaj vetar koji nas je nekada davno prevario. Sunce nas je tada bukvalno spržilo a da nismo ni osetili. Toliko jako duva i nosi pesak nisko iznad zemlje da imaš osećaj da hodaš po tepihu. Svo troje smo u nekom svom filmu. Što zbog vetra, što zbog omađijanosti samog mesta, nikom nije palo na pamet da napravi poslednje ovogodišnje kupanje i to u Sredozemnom moru. Krećemo uz obalu i nailazimo na veoma interesantne ribarske kućice koje mogu da se iznajme. Možda sledeći put. Sa plaže odlazimo u gradić. Pored gradske arene nalazi se spomenik još jednom simbolu ovog dela Francuske – crnom biku. Očigledno da je ovde reč o nekom celbrity biku - na ploći piše da se zvao VoVo. Osim Španije i Portugala, južna Francuska je jedino mesto u Evropi gde se i dalje organizuju borbe sa bikovima – korida. Ne znam da li su borci za prava životinja uspeli da zabrane koridu kakvu sam gledao dok sam bio mali ali se nadam da jesu. Taj krvavi pir nad bikovima, prikriven nakićenom prepotentnošću toreadora, pikadora i ostalih naoružanih heroja, jedna je od najgroznijih stvari koje sam video kao dete. Tada je rezultat bio 2:1 za toreadore. Jedan bik je postigao pobednički pogodak… u nogu toreadora. Druga dva su, na moju veliku žalost, završila u obližnjoj mesari. Prolazimo gradićem koji se tokom svih ovih godina mnogo promenio. Izgrađen je nov nasipa koji štiti grad od mora. Sve je mnogo veće i urbanije. Vidi se orijentisanost ka turizmu i profitu. Tezge sa jeftinim suvenirima nismo želeli da fotografišemo. Čak je i restoran u kome smo se odmorili servirao italijansku gaziranu vodu umesto Perrier ili Evian. Hteli smo i da jedemo ali smo se suočili sa pravilom koji nas je dosta namučio – ručak se služi od 12 do 14.30. Posle toga, ćorak - do večere može samo fast food. Na prazan stomak popijemo po čašu vina i idemo dalje. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7436 Napisano Januar 16, 2013 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Sledeća destinacija je Arl. Grad je poznat po tome što su tu stvarali Van Gog i Gogen a manje je poznat po tome što je tamo živeo moj deda Ilija. On nije bio slikar već je radio u cementari. Veliku epopeju prvog svetskog rata – prelazak preko Albanije, deda Ilija je preživeo kao dečak od 14 godina. Prilikom dolaska u Solun, prijavio se u Francusku armiju i učestvovao je u ratu kao podrška artiljerije na solunskom frontu. Na kraju rata je dobio francusko državljanstvo i otišao u Arl da živi. Pridružilo mu se još nekoliko članova porodice koji su tamo ostali a deda se petnaesetak godina kasnije vratio u Srbiju. Nismo imali ozbiljne ambicije da obilazimo grad. Dušan ga je detaljno razgledao u avgustu a Tanja i ja 2006-te. Prosto smo želeli da na kratko uživamo u njegovom duhu… a i da uspokojimo telo ako nađemo restoran u kome radi kuhinja. Nismo našli takav. Nedelja je zbog turista radni dan pa ponedeljakom popodne skoro ništa ne radi. Ostali smo skoro gladni ali je šetnjica ipak bila prijatna. Na centralnom trgu je restoran Van Gog. Može piće i fotka, hrana jok. By Dusan and by Van Gog. Na svakom koraku pogled privlače razni interesantni detalji. Opa... evo ga i hotel u kome je Tanja želela da radi. Pravim se da ga ne primećujem. Jedno od malo otvorenih mesta ponedeljkom je vinarska izba – alkosi ne pitaju za radno vreme. Tu kupujemo izuzetno dobro roze za 5 Evra. Potraga za restoranom je bila neuspešna pa smo, na kraju, morali da se zadovoljimo italijanskim giga brusketima (fast-food za Provansu znači smrtni greh). Tešila nas je misao da Tanja i Dušan planiraju da prave ozbiljnu večeru. Zato smo požurili kući. 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikapostar 21 Napisano Januar 16, 2013 Svrati ponekad, 161 postova Motocikl: honda cbf600 Prijavi odgovor kao problematičan Vratio se najbolji putopisac bjb-a.Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7436 Napisano Januar 16, 2013 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Bio je još uvek dan kada smo stigli. Prvo smo napravili malu foto sesiju. Trebalo je da ljudima iz firme pokažemo (preko Facebook-a) da je Dušan tek danas stigao i da smo za dobrodošlicu otvorili šampanjac. Njegova funkcija regionalnog kreativnog direktora je sjajna: u makedonskom ofisu misle da radi u Bugarskoj, u Bugarskoj misle da je u Zagrebu a Dušan za to vreme... vozi motor po Provansi. Kao Lenjin. Potrudili smo se da na fotografijama budemo što spontaniji i prirodniji. Mislim da smo u tome uspeli. Posle šampanjca dobro dođe neka klopa. Čuj... neka... Po kuhinji se razvihrio Dušan, Tanja mu asistija a ja im, uz čašu u ruci, pružam moralnu podršku. Ovo je bio finalni rezultat: Mrak. Ništa neću reći. Posle večere, organizovan je kulturno-umetnički program. Kao čovek koji radi u kreativnom biznisu, Dušan nam je na You Tube-u pokazao gomilu spotova, muzike i filmova koje mi do sada nismo videli. Sjajan završetak jednog sjajnog dana. 2 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 6652 Napisano Januar 16, 2013 MotoDJIR.com, 1362 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Odličan koncept,savršena realizacija i kreativna inspiracija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Januar 16, 2013 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan treba znati uzivati 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Januar 16, 2013 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Malo je reci da vam zavidim!!! . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Januar 16, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Melem za dušu čitati vaše putopise! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miloš A 2021 Napisano Januar 17, 2013 Ne glasam - ne ćutim, 395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R Prijavi odgovor kao problematičan Kako napreduje kampanja o sigurnosti saobraćaja sa bugarskim kreativcima i Lazarom i Žarkom Sakanom? Jel' već gotov spot? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Januar 17, 2013 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan u ovom putopisu kuhar Dušan je najjaca karika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Januar 17, 2013 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan Kako napreduje kampanja o sigurnosti saobraćaja sa bugarskim kreativcima i Lazarom i Žarkom Sakanom? Jel' već gotov spot? smajli koji ne postoji: PALAC DOLE !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos S.Palanka 11 Napisano Januar 17, 2013 U prolazu, 32 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: MZ es 150, MZ es 150 CROS Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast na ovako lepom putopisu! Samo tako nastavi . Sta reci na sve ovo, jedino da bi i ja voleo jednom da pisem ovakve putopise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-Viper- 547 Napisano Januar 17, 2013 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki ER-6n 2006g. Prijavi odgovor kao problematičan Uzivao sam citajuci, slike su neverovatne prosto ostajes bez daha, samo nastavi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippacope 69 Napisano Januar 17, 2013 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Darkwood-Bgd Motocikl: dr 650 se - tenere T7 Prijavi odgovor kao problematičan Kao da citam knjigu, gledam film i vozim motor istovremeno! Bravo, a usput sam i ogladneo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djorke 270 Napisano Januar 17, 2013 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Joj šta si mi sada uradio ... moram da smislim neki zli plan za ovu godinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanjastruja 19 Napisano Januar 17, 2013 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bmw r1200gs adv Prijavi odgovor kao problematičan Nisam dugo clan ovog foruma, svega nesto godinu dana ali sam za to vreme procitao bas dosta putopisa i moram da priznam da je ovaj ako ne najbolji onda medju prva 3 najbolja. (pozavideli bi mu i putopisi sa daleko cuvenog advrider-a) Slike su neverovatne a stil pisanja ne treba komentarisati,iskreno kao da se cita knjiga. Inace, posebno mi se svideo kanjon Verdon kroz koji ste prosli, od starijih znam da je Verdon takodje bio i brod koji je nase ratnike za vreme drugog svetskog rata prevozio na Krf, menju tim ratnicima je bio i moj deda. Sa jedne strane za brod sam znao ali za kanjon ne. Eto jos jedan vise razlog da ako bude prilike posetim taj deo Francuske. Putopis strasan, SVAKA CAST! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Владимир 137 Napisano Januar 17, 2013 Walter Sobchak, 115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio X9 Evolution 500 Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno, jos nisam posteno poceo sa citanjem putopisa, tek sam zavrsio uvod. Ipak, vidim da ce ovo biti jedan od mojih top deset putopisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Januar 17, 2013 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Kao da citam knjigu, gledam film i vozim motor istovremeno! Bravo, a usput sam i ogladneo. to uopce nije ugodno, voziti motor, citati knjigu i gledati film, cak je i opasno. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Januar 17, 2013 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Furiozno kao i uvek! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Жарић 1148 Napisano Januar 17, 2013 Пријатељ, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XT 1200 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan Briljantno, savršeno svakako. Malo je ljudi koji tako znaju da prenesu radost zivota. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlado81 23 Napisano Januar 17, 2013 Šljivotres, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan 'ebote pozaeleneo sam od zavisti i ljubomore Svaka cast majstore, predivno putovanje i predivan putopis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saler 1571 Napisano Januar 17, 2013 Bayerische Motoren Werke, 624 postova Lokacija: M.K."Čivija" Šabac Motocikl: BMW R 1250 RT Prijavi odgovor kao problematičan Sa ovakvim kuvarom i predelima možete održati i mir u svetu a ne samo žene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...