aca-pn 6392 Napisano Jul 26, 2013 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pa recite mi kako hocete. Da li hocete kotizaciju pa da spremamo prase neko, kobasice, salate i spavanje ili zelite da svako nosi sa sobom sator i hranu..... Eto i to je dobro pitanje. Pominjali ste neku staru karaulu za spavanje. Tu recimo bude okupljanje, nabavite i doterate hranu i pice. Skuvate neki pasulj, gulas ili tako nesto i prodajete ljudima porcije - 300-400 din, nama nije skupo, a vama ce da ostane neka kinta za cimanje. Pice takodje prodajete da vam ostane neka kinta. Najbolje da zaduzis nekog ko ce da odradi kompletnu pricu oko klope i pica i sva zarada ide njemu, ti se ne cimas i koncentrises se na voznju i druzenje sa ljudima. Tako po meni treba da izgleda organizovana enduro voznja, ako ja moram da nosim hranu i pice, onda mi ne treba nikakva organizacija, mogu da idem kad hocu i sa kim hocu. Ako hoces pozovi me na mob, prosao sam vise tih organizacija, pa mogu da ti pomognem savetima. 064 255 96 26 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Jul 26, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Pa recite mi kako hocete. Da li hocete kotizaciju pa da spremamo prase neko, kobasice, salate i spavanje ili zelite da svako nosi sa sobom sator i hranu..... Eto i to je dobro pitanje. Pominjali ste neku staru karaulu za spavanje. Tu recimo bude okupljanje, nabavite i doterate hranu i pice. Skuvate neki pasulj, gulas ili tako nesto i prodajete ljudima porcije - 300-400 din, nama nije skupo, a vama ce da ostane neka kinta za cimanje. Pice takodje prodajete da vam ostane neka kinta. Najbolje da zaduzis nekog ko ce da odradi kompletnu pricu oko klope i pica i sva zarada ide njemu, ti se ne cimas i koncentrises se na voznju i druzenje sa ljudima. Tako po meni treba da izgleda organizovana enduro voznja, ako ja moram da nosim hranu i pice, onda mi ne treba nikakva organizacija, mogu da idem kad hocu i sa kim hocu. Ako hoces pozovi me na mob, prosao sam vise tih organizacija, pa mogu da ti pomognem savetima. 064 255 96 26 Iskustvo na delu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Jul 26, 2013 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Pa recite mi kako hocete. Da li hocete kotizaciju pa da spremamo prase neko, kobasice, salate i spavanje ili zelite da svako nosi sa sobom sator i hranu..... Eto i to je dobro pitanje. Pominjali ste neku staru karaulu za spavanje. Tu recimo bude okupljanje, nabavite i doterate hranu i pice. Skuvate neki pasulj, gulas ili tako nesto i prodajete ljudima porcije - 300-400 din, nama nije skupo, a vama ce da ostane neka kinta za cimanje. Pice takodje prodajete da vam ostane neka kinta. Najbolje da zaduzis nekog ko ce da odradi kompletnu pricu oko klope i pica i sva zarada ide njemu, ti se ne cimas i koncentrises se na voznju i druzenje sa ljudima. Ja sam pomenuo karaulu u selu Dojkinci. Bio sam pre dve-tri nedelje, a tamo idemo već godinama. Mesto je logistički odlično sa spavanje, zezanje, roštiljanje, kupanje (kome ne smeta hladna voda). Evo fotke karaule i reke odmah pored od poslednjeg puta Starom planinom i link geografske lokacije gde se selo nalazi - cca 30km od Pirota. http://www.sports-tracker.com/#/workout/baltrekk/2n63nlsh98as8gmh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
machinori 288 Napisano Jul 26, 2013 Starfleet officer, 249 postova Lokacija: Canada Motocikl: n/a Prijavi odgovor kao problematičan Pa recite mi kako hocete. Da li hocete kotizaciju pa da spremamo prase neko, kobasice, salate i spavanje ili zelite da svako nosi sa sobom sator i hranu..... Eto i to je dobro pitanje. Pominjali ste neku staru karaulu za spavanje. Tu recimo bude okupljanje, nabavite i doterate hranu i pice. Skuvate neki pasulj, gulas ili tako nesto i prodajete ljudima porcije - 300-400 din, nama nije skupo, a vama ce da ostane neka kinta za cimanje. Pice takodje prodajete da vam ostane neka kinta. Najbolje da zaduzis nekog ko ce da odradi kompletnu pricu oko klope i pica i sva zarada ide njemu, ti se ne cimas i koncentrises se na voznju i druzenje sa ljudima. Ja sam pomenuo karaulu u selu Dojkinci. Bio sam pre dve-tri nedelje, a tamo idemo već godinama. Mesto je logistički odlično sa spavanje, zezanje, roštiljanje, kupanje (kome ne smeta hladna voda). Evo fotke karaule i reke odmah pored od poslednjeg puta Starom planinom i link geografske lokacije gde se selo nalazi - cca 30km od Pirota. http://www.sports-tr...n63nlsh98as8gmh Meni ne smeta hladna voda! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Jul 26, 2013 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Meni ne smeta hladna voda! To znamo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
machinori 288 Napisano Jul 26, 2013 Starfleet officer, 249 postova Lokacija: Canada Motocikl: n/a Prijavi odgovor kao problematičan Javite ako vam bude trebao telefon za "rezervacije" za karaulu, tj. pl. dom "Dojkinci". Ma da kolega Desert Fox verovatno to vec i zna da organizuje posto je lokalni. A samo se heroji kupaju u Dojkinackoj reci! Da ne kazem: ko se ne okupa - peder. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Jul 27, 2013 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan ako ne mogu klopu da obezbede onda bar nek obezbede kazan, a pasulj i uz pasulj sta treba ponece oni koji dolaze, ali mislim da se kazan pasulja otplati ako ne od 5 onda 10 obroka sigurno, a ta kvota ce se sigurno popuniti. Elem Aca stvarno ima iskustva sa tim i moze dosta da pomogne(mislim sa savetima). Takodje moze da se napravi ovde spisak sigurnih posetilaca i okvirno se spremi klopa za toliko ljudi, sumnjam da moze da se desi minus sa klopom i picem. Konzerve dobro dodju al za usputnu uzinu u toku voznje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Jul 27, 2013 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Vidim ja da od ovog nece da bude nista . Pa bre ljudi ne idete u planinu da se najedete i napijete nego da se vozite . Sta fali da svako ponese nesto za sebe jer malo je zajebano u ovo vreme da neko nesto spema a da mu niko ne dodje . Puknuce lovu a sada je svakom i 100 bitno ( bar ovde kod mene ) i nije za bacanje . Ako vec nosite satore za spavanje mozete da ponesete i neku konzervu mesnog narezka ili slicno . Ajde za pice da se nesto obezbedi to je ok jer gore nema ni jedna prodavnica u krugu od 100 km ali bas da neko sprema jelo . Kako odlucite ali po meni je to suvise jer dolazim autom i prikolicom i mogu da ponesem sve sta mi treba ali ovi sto ne mogu bilo bi im dobro da ima nesto negde da se obezbedi . Ja pricam iz vizure onoga ko je bio na skoro svim organizovanim enduro voznjama do sad (bar 20tak) i sam organizovao nekoliko, ti pricas iz vizure onog ko nikad nije bio ni na jednoj. Ne secam se da sam i na jednoj morao da nosim i gulim mesne nareske.Ako neko treba da predje 250km da bi se vozio i da onda razmislja o spremanju hrane i kupovini namernica, onda neka, ja to posmatram malo drugacije. Nije organizovana enduro voznja "ajte kod mene da se vozimo, sta vam treba nosite sa sobom", bilo bi lepo kad bi bilo tako prosto. Jeste da je tako najlakse, ali... Nekoliko puta pominjes organizaciju voznje po Rtnju. Izvoli, napravi temu, kazi ljudima da ponesu satore, mesne nareske i po bombu piva, bas me zanima koliko ce njih da dodje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desert Fox 248 Napisano Jul 27, 2013 Honda pa sve onda.... , 630 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Africa Twin rd07, Suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ok.... Spremicemo hranu i obezbediti smestaj, vi cete samo da vozite..... preracunacemo cenu po osobi pa cemo da saopstimo.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desert Fox 248 Napisano Jul 27, 2013 Honda pa sve onda.... , 630 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Africa Twin rd07, Suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, nemojte da se svadjate..... Nasao sam pomoc i bice sve kako treba, eto.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 480 Napisano Jul 27, 2013 Drug član, 1175 postova Lokacija: S. Venac - Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Nekoliko puta pominjes organizaciju voznje po Rtnju. Izvoli, napravi temu, kazi ljudima da ponesu satore, mesne nareske i po bombu piva, bas me zanima koliko ce njih da dodje Nemoj pogresno da me shvatis Aco, bilo mi je sjajno na Grzi, ali ja bih npr. dosao pod tim uslovima na Rtanj. Kao sto rekoh staza i mesto za spavanje, a sve ostalo je samo plus. Glupo bi bilo da se batali voznja po Staroj samo zato sto Lisica trenutno nije mozda u mogucnosti da organizuje nesto dodatno. Iovako ce biti malo voznja ove godine. Nedaleko od karaule je mesto Dojkinci koje ima prodavnicu gde mozemo da kupimo pice i ice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 325 Napisano Jul 27, 2013 Svrati ponekad, 440 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan kazani,rostilji, kotlovi i sl. samo uzimaju vreme koje bi najradije iskoristili za voznju bar sto se mene tice treba klopati ,al cisto da se izdrzi do veceri kad moze nesto da se baci na brzi razanj i cao pravac krevet ovaj gurmanluk je vise za moto skupove, kad se nabokas muski omlatis pivo i komaaaa tu si gde si Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Jul 27, 2013 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Dobro ljudi, ja sam dao par dobronamernih saveta da bi pomogao coveku, a svako neka radi kako hoce. Normalno da nema ljutnje i nesporazuma, vidim da sam pogresno shvacen da sam ja neki konformista, naprotiv, uvek spavam u satoru, a ne u smestaju zato sto tako volim i hrana mi je najmanje bitna. Ispade da mi je hrana najbitnija, a na poslednjem je mestu. Pricao sam sa gledista organizatora, a ne gosta, zato je mozda tako zvucalo, jer je meni ta hrana odnela najvise energije oko organizacije. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bimba 86 Napisano Jul 27, 2013 Svrati ponekad, 183 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: XRV-750-RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Imam preko 100 kila. Necu da nosim pastetu i luk. Necu da spremam. Hocu da jedem pasulj, popijem staklo piva i da se vozim. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Jul 27, 2013 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nastavimo Temu Bimbinim putem, moj post bi bio ovakav. Zdravo, imam 130 kila i neću da čekam: Peru da sklopi lego kockice, Vladu da smrša, Jagerov let u sredu, OĆU BRE DA SE VOZIM!!! I da, neću nikome da guram motor :lol: :lol: :lol: 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jul 28, 2013 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan I da, neću nikome da guram motor :lol: :lol: :lol: oćeš očeš, ako ja bangav krenem :lol: 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Jul 28, 2013 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Jul 28, 2013 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Meni ostalo nesto kod Lele-Jelene pa bih da svratim na taj suljpa kad ste vec zapeli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Jul 28, 2013 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan A bre ljudi, na kraju stvarno biti nista nece zbog budalastina... Ja mislim da je svako ko je bio na vise od 2 organizovane voznje vec svakako pokazao da nije nikakav konformista. Nismo mi nigde ni imali (a vala ni ocekivali) hotel sa 5 zvezdica i pekinsku patku. Mada istini za volju, nismo nigde nosili konzerve. OK je i to ako se naglasi na pocetku da su pravila igre takva i takva, pa ko voli - nek izvoli. Moje licno misljenje je da treba pre svega odrediti DATUM. Po datumu ce ljudi moci da se planiraju i da znaju da li mogu da dodju ili ne. Onda se lepo napravi spisak ljudi koji su zainteresovani. Po meni, najcrnja predvidjanja su da ce garantovano da se pojavi polovina sa spiska. E onda se lepo vidi koji je to broj ljudi i videces da se i te kako isplati spremiti pasuljcinu i to kolicinu za 100% prijavljenih. Cena uopste ne mora biti ni velika ni mala, a i onaj lokalac koji bi se prihvatio kuvanja bi cak i zaradio neku kintu. Ne bi se obogatio, naravno, ali nesto bi "kanulo". Ne trebaju nikakva posebna jela, vec nesto sto se kuva "na kolicinu". Niko od nas nije izbirljiv. Dorucak - neki sendvici, rucak - sta god, vecera - nesto bacimo na vatru i eto resenja. Tek za pice ne bi trebalo da bude problem. Verujem da je moguce sa nekom od lokalnih prodavnica napraviti dil da se uzme odredjena kolicina pica koja bi bila dovoljna za sve nas, a sto se ne proda da se vrati. Tu stvarno ne vidim nikakav rizik. Od pica nam trebaju jedino sokovi (od sargarepice za Vlajka - obavezno ) i pivo. Ako ima neki izvor u blizini, ni flasirana voda nam ne treba. Rakiju ce tradicionalno svako vec poneti. Eto. Ajde bre ljudi da se vozimo, ja to mogu samo kad dodjem na godisnji i sigurno cu negde da protegnem tockove. Zelim da to bude Stara planina ako mi taj famozan datum bude odgovarao. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ledu77 46 Napisano Jul 28, 2013 Svrati ponekad, 199 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Africa RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim ja da će po starom dobrom običaju okupljanje biti baš kad sam na moru (22. avg - 3.sept). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Jul 28, 2013 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Upropasti se tema bezveze. Glavni krivac toga je organizator - domacin, koji trazi od gostiju da organizuju moto skup. Ocigledno se vidi da niko od njih nije bio na dosadasnjim skupovima, pa onda pisu svasta sto nije tacno. Deserte, kupi tri kila pasulja, malo rebaraca, 15 hlebova, i dve gabice salate. Rezervisi tu karaulu i odredi datum. Kraj. Ako nesto bude falilo, resavace se na licu mesta. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2157 Napisano Jul 28, 2013 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zašto imam utisak da se neko ujeo za jezik? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Jul 28, 2013 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Ako nastavimo Temu Bimbinim putem, moj post bi bio ovakav. Zdravo, imam 130 kila i neću da čekam: Peru da sklopi lego kockice, Vladu da smrša, Jagerov let u sredu, OĆU BRE DA SE VOZIM!!! I da, neću nikome da guram motor :lol: :lol: :lol: Vlada je smrsao ..5 kg..za sada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1283 Napisano Jul 28, 2013 UruK Hai, 2083 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ovo prepucavanje mi se ne svidja i odma da vam kazem da cu na staru da idem kad mi se digne i o svom trosku... a vi se...!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ruska 182 Napisano Jul 28, 2013 Svrati ponekad, 165 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: Africa Twin 750 RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Upropasti se tema bezveze. Glavni krivac toga je organizator - domacin, koji trazi od gostiju da organizuju moto skup. Ocigledno se vidi da niko od njih nije bio na dosadasnjim skupovima, pa onda pisu svasta sto nije tacno. Deserte, kupi tri kila pasulja, malo rebaraca, 15 hlebova, i dve gabice salate. Rezervisi tu karaulu i odredi datum. Kraj. Ako nesto bude falilo, resavace se na licu mesta. To je to. Druze,jos ti je lakse ako sam organizujes.Sam odlucujes o svemu,nema nesuglasica oko organizacije.Bez brige,kako god odradis bice dobro zezanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...