Jump to content

Moto Zajednica

Potrebna pomoc kolege iz Kragujevca

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 555 postova
  • Motocikl: Honda XL600V Transalp

Auto se prodaje na ime kupca i to znaci da je skoro uvezen tako da tesko moze neko da ti pomogne kakav je auto.. Zivim blizu ovog mesta gde je slikan auto i nisam ga vidjao tu.. Mogu da odem da ga pogledam i javim ti sta je i kako.. Ali pre svega trazi coveku broj sasije i pozovi ovlasceni servis da proveris kilometrazu..

Pozdrav :zdravo:

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• veseli stomatolog , 860 postova
  • Motocikl: dl 650

pre neku godinu lomio sam se dal da uzmem megana ili golfa, ali posle nekih saznanja pobegao sam od megana....

motor 1,5 kod renoa i nisana, nije bas najsrecnije resenje....veliki servis mu je preskup, oko 500e.....dizne koje cesto stradaju su isto skupe.....malo su mu veci pneumatici, pa ce te kostati vise.....plastika unutra je ocajna....a i cesto se kradu zbog delova...ukradu ti poklipac rezervoara, i odma znas da ti je auto tipovan.....

najbolji primer da nije najbolji auto je to, sto ih je uvezeno boga oca, a sve manje ih je u saobracaju......zapitaj se zasto.....

dakle, moj ti je savet, zaobidji.....

naravno uvek postoje osobe koje se nece sloziti sa mojim misljenjem ali u globalu, za sve sto sam izneo u pravu sam....

• BJB Maxi Scooter Club, 555 postova
  • Motocikl: Honda XL600V Transalp

Slazem se za 1.5dci i od toga treba bezati ali ovo je 1.6 benzinac. To su provereni motori koji prelaze po 300000km bez problema uz redovno odrzavanje.

1zdravo.gif

• Drug član, 1872 postova

N..da.

1.5dci je jedan od najboljih dizel agregata(zajedno sa jtd i hdi), čuo sam pa sam u pravu su priče za kafanu.

Problem je što posle nekih 300 000km stvarno može da se desi otkaz turbine, pogotovo ako se divlja dok motor nije postigao radnu temperaturu.

Pumpa-brizgaljka je princip iz prošlog veka.

Naposletku čisto jedna zanimljivost, Reno nudi 5 nivoa enterijera(ne to nije nivo opreme već se kombinuje sa njim) tako da ovi što su bili teretni i prelazili 50 000 godišnje pa onda uvezeni kod nas sa 120 000"pravih" kojima sa dodata sedišta nikako nisu osnov za poređenje.

Pošto je priča 1.6 ovo sve nema nikakvog smisla zar ne.

Jedino sto je kod benzinaca manja šansa da je bio teretni jer naprosto su skuplji za eksploataciju

• BJB Maxi Scooter Club, 548 postova
  • Motocikl: gilera runner 50/piaggio x9 500

pre neku godinu lomio sam se dal da uzmem megana ili golfa, ali posle nekih saznanja pobegao sam od megana....

motor 1,5 kod renoa i nisana, nije bas najsrecnije resenje....veliki servis mu je preskup, oko 500e.....dizne koje cesto stradaju su isto skupe.....malo su mu veci pneumatici, pa ce te kostati vise.....plastika unutra je ocajna....a i cesto se kradu zbog delova...ukradu ti poklipac rezervoara, i odma znas da ti je auto tipovan.....

najbolji primer da nije najbolji auto je to, sto ih je uvezeno boga oca, a sve manje ih je u saobracaju......zapitaj se zasto.....

dakle, moj ti je savet, zaobidji.....

naravno uvek postoje osobe koje se nece sloziti sa mojim misljenjem ali u globalu, za sve sto sam izneo u pravu sam....

zeko moracu da te ispravim jer i sam vozim scenica 2, 2005god 1.5dci sa 78kw... radio sam veliki servis pre 3nedelje i cena je bila 310e, radio privatno kod drugara... u ovlascenom servisu je bila oko 40000din....tako da ta prica od 500e pada u vodu..drugo svaki motor prema kome se divljacki ponasas ce brzo riknuti...moj scenic ima 180000km, za to vreme je prethodni vlasnik imao problem sa podizacem stakli koji zamenjen u ovlascenom servisu, a ja jedan jedini problem sa anlaserom, koji sam kod elektricara sredio za 3500din...lose su se pokazali 1.9dci motori sa 120konja kojima je masovno crkavala turbina, ali o tome necemo sad..

ovaj iz oglasa fino izgleda...ali tu kilometrazu zaboravi, ima sigurno preko 200000..

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Meni ovo za te pare izgleda odlicno. Drugar ima takvog, doduse sa plinom, ide s njim svaki dan na posao po BG i vrlo je zadovoljan. Stvarno ne znam sta moze znacajno bolje za 3000 evra.

• MK SO Zandarmerije, 608 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC

igrom slucaja dosta sam se vozio a i vozio taj 1,5 dci motor. i mogu da kazem da je strasna naprava,stedljiv a zivahan ,vrlo elastican,salta se po gradu uz pipanje gasa jako lepo vuce iz niskih,a sto se odrzavanja tice,kako se odrzava tako i sluzi.jako ugladjeno radi vrlo je malo vibracija,a u meganu se i ne cuje unutra...kad je izasao bio je vrh medju dizelima a i danas je jeko dobar.moja preporuka

• Podržavam 2

• Drug član, 1089 postova

Koliko znam, taj "mali" dizel motor zapremine 1500ccm iz Reno-Nisana je preuzeo i Mercedes za novu A klasu. Ne verujem da bi to uradili da je los.

• Podržavam 1

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja