Jump to content

Moto Zajednica

Potera u Češkoj

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 495 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS

Ne znam bas. Po meni je pandur mnogo veca budaletina nego onaj na motoru. Njegova voznja daleko vise ugrozava ostale ucenike u saobracaju nego sto to radi motociklista.

Ako su na motoru prepoznali serijskog ubicu, sasvim je opravdano. U ostalim slucajevima za ovakvu voznju i obaranje motocikliste treba ga izbaciti iz policije.

• Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

savestan policajac, na sreću, većina je takva, će sačekati da begunac npr. ostane bez goriva :zvizduk: , a može da traži i praćenje iz helikoptera. statistički je više nego duplo manja verovatnoća(lična pretpostavka), da jedan motor koji "beži" napravi neko sranje, nego motor koji "beži" i auto koji ga "juri". pri tom je i ugrožen život "begunca" , osim ako nije samoubica. još ako je pri tom, i isfrustrirani samoubica koji bi da još nekog povede na "onaj" svet, savestan policijac mora i na to da računa, bolje je onda pustiti ga da se vozi "sam" nego doprinositi nevolji, besomučno ga juriti, i još pucati za njim, kako neki predlažu, kako bi se opravdala potera.

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 113 postova

I onda sutra neko vam ukrade motor i policija bude ovakva ili onakva i najgora jer vam nije pronasla motor,a sa druge strane policija ispadne ovakva ili onakva-najgora jer juri tamo nekog bezmozgovica koji bezi na motoru(a ispadne da vozi bas vas motor)...stvarno ste bre cudni ljudi :stabre:

• Podržavam 6

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

i onda sutra neko tvoj, otac, brat, muž, setrić, bratičina, vozi svoj motor koji je na poternici a slučajno mu ispala tablica, i neko treba da puca na nju-njega, samo zato što beži jer ga neka napaljena budala juri!?

Promenio član Lug
  • Podržavam 5

• Ne silazi, 7364 postova
  • Motocikl: TDM 900

U Srbiji nikada nije bilo ''filmskih'' potera zato sto posten jadan covek stane pa ga ovlascena lica drndaju a sa druge strane ''glavesine'' mogu da gaze ljude po ulici i da prodju sa minimalnim kaznama pod izgovorom da su videli drekavca i u strahu ga pregazili. Nema potrebe za poterama i sl.

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Ko laze taj i krade a ko bezi od policije taj je kriv.

Ko ne stane policiji po meni je automatski kriv.

Ja evo NIKADA nisam imao problema sa policijom, dobar dan, dobar dan izvolte.....dovidjenja

koristim mangulica tapatalk

• Drug član, 1665 postova
  • Motocikl: XF650 Zrakoprc :)

prekomerna upotreba sile i prerizicna voznja da bi opravdala ovako kretensku voznju, osim ako im je bas javljeno da je taj lik serijski ubica ili neki teski kriminalac

ono sto ja vidim jeste da je malo brze prosao lik bez tablice

• Podržavam 3

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Na osudu "prekomerne upotrebe sile" ne treba racunati, osim u slucaju kad to vec bude nebitno za onog ko bezi. Sto se mene tice, ako nisi kadar uteci, nemoj ni da pokusavas.

On genijalac bezi autoputem... vidi se da se ne odlikuje nekom inteligencijom. <_<

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ma,,nije mi jasno,dal mu je menjac zaglavio u drugoj,,a to sto nezna da vozi je posebna prica...

u svakom slucaju njemu je bilo jeftinije da stane nego da bezi...

• . . ., 172 postova
  • Motocikl: Japaner

Ja sam uvek bezao policiji,kad sam imao registrovan motor nisam imao dozvolu,kad sam imao dozvolu motor je bio stranac,ili ne registrovan.Hvala bogu nikada me nisu uhvatili i maksimalno sam se trudio da do kontakta sa dogama i nedodje,imao sam posebne rute po gradu gde ih gotovo nema postovao sam propise i ako dodje do potere vrsio sam duznost spasavanjja motora i sebe preko njiva parkova i td.I ja bih voleo da sam mogao da stanem i kazem izvolte dokumenta cika policajac al da bih kupio motor odricao sam se svega i kad bih ga kupio nebi postojala mogucnost da se kompletno legalizujem.

Hvala bogu pa kod nas jos nije toliko bolesnika kao kod njih pa da na svakog reaguju kao da je ubica.

• Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 507 postova
  • Motocikl: BMW R1150RT

U Srbiji nikada nije bilo ''filmskih'' potera zato sto posten jadan covek stane pa ga ovlascena lica drndaju a sa druge strane ''glavesine'' mogu da gaze ljude po ulici i da prodju sa minimalnim kaznama pod izgovorom da su videli drekavca i u strahu ga pregazili. Nema potrebe za poterama i sl.

Bar u Beogradu ih je bilo, sve dok nisu i sami počeli da stradaju, (poslednji put pre više godina u Karadjordjevoj), i tada je donesena uredba da se pobegulje više ne jure, već ili im se napravi sačekuša ili na prepoznavanje, pa na kućnu adresu. To je bilo dok nisu imali resurse za jurnjavu, pa da ne ispadaju smešni ili ne stradaju. E sada, od kada imamo presretače mislim da se i to promenilo i da im sada više nije lako zbrisati. U svakom slučaju, treba biti ispravan (koliko se može) i nema potrebe za tim. :aha:

(U al sam pametan, a... :hej: ).

:zdravo:

• Malinar u pokusaju, 1705 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

I onda sutra neko vam ukrade motor i policija bude ovakva ili onakva i najgora jer vam nije pronasla motor,a sa druge strane policija ispadne ovakva ili onakva-najgora jer juri tamo nekog bezmozgovica koji bezi na motoru(a ispadne da vozi bas vas motor)...stvarno ste bre cudni ljudi :stabre:

Bolje da ga puste nego da pri toj poteri ugroze jedno 500 ljudi i na kraju "mi" elegantno skrse isti taj voljeni motor.

• Podržavam 1

• U prolazu, 90 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX9R

U principu ne znamo sta je prethodilo poteri, da li je onako iz fazona jurio ili ima tu jos nesto, ali svakako ludaci, i ovaj sto bezi i ovi sto ga jure...sreca, cista sreca, pa nema kolateralne stete...

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ubedjen sam da vozac-pandur ima sva ovlascenja od drzave za ovakve situacije. Koliko vidim, vozio je sigurno i bez greske. Ne verujem da je krenuo za njim iz cista mira - snimak, ovakav kakav je, je sigurno istrgnut iz konteksta neke vece akcije.

Razumem i dusebriznike koji strepe zbog eventualne stete, podsvesno se osecajuci nelagodno sto negde pravna drzava poseduje volju i mehanizam da bahatima stane na put.

Isto tako sam ubedjen da ni oni koji se zalazu za bezaniju od policije napolju ne bi ni pokusali da beze. Takvi potezi su (za sada) moguci samo u zemljici Srbiji. Secam se i slucaja od pre dve godine kada je covek iz Srbije, cak i nas clan, pokusao da bezi u Crnoj Gori - bezuspesno naravno, i uz hapsenje platio ogromnu kaznu.

• Bayerische Motoren Werke, 624 postova
  • Motocikl: BMW R 1250 RT

Tako je Lalajko,samo ovde se još "gleda kroz prste".

Tamo se kažnjava nemilosrdno za svaku grešku.

Srbija je majka!

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3640 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Moja sestra od ujaka (živi u Geteborgu), dobila je juče rešenje na kaznu od 3.300 švedskih kruna (oko 330 evra), zato što je "uhvaćena" u pokušaju da pređe ulicu van pešačkog prelaza. Usnimila je kamera i već nakon par minuta je sustigla-presrela patrola i napisala prijavu.

Tamo (a uskoro će i ovde) "veliki brat" sve vidi i kontroliše.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 278 postova
  • Motocikl: Honda Transalp XL 650

Bolje da ga puste nego da pri toj poteri ugroze jedno 500 ljudi i na kraju "mi" elegantno skrse isti taj voljeni motor.

Ako mi ukrade motor - draže mi je da skrše i moj motor i skrše osobu koja ga je ukrala (naročito, temeljno i detaljno skrše osobu koja ga je ukrala - mogu i u rikverc da se vraćaju ako nisu sigurni da su ga dovoljno skršili, makar i moj motor gazili u oba pravca)

( Sigurno mi ne bi bila satisfakcija da znam da mi je motor skršen od strane stručnog lica za preprodaju delova :stabre: )

• Malinar u pokusaju, 1705 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Ako mi ukrade motor - draže mi je da skrše i moj motor i skrše osobu koja ga je ukrala (naročito, temeljno i detaljno skrše osobu koja ga je ukrala - mogu i u rikverc da se vraćaju ako nisu sigurni da su ga dovoljno skršili, makar i moj motor gazili u oba pravca)

( Sigurno mi ne bi bila satisfakcija da znam da mi je motor skršen od strane stručnog lica za preprodaju delova :stabre: )

Nazalost, mnogi misle kao ti, zato i imamo ovakav renome u svetu.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 278 postova
  • Motocikl: Honda Transalp XL 650

Nazalost, mnogi misle kao ti, zato i imamo ovakav renome u svetu.

Stigao si prebrzo od mog mišljenja do renomea zemlje u svetu, ali ajde ...

Renome smo stekli velikom tolerancijom prema kriminalu, a ne obratno 1hmm.gif . Ne vidim realnu osnovu za te liberalne teorije gde će sve biti u redu ako se uhvatimo za ručice, trčkaramo po livadicama i opraštamo lopovima, silovateljima, i ostalom šljamu. Ne verujem da ih možeš zaustaviti tako što ih lepo zamoliš ili sličnim glupostima ...

U realnom svetu (a ne nekom imaginarnom) i normalnim zemljama čika policajci jure kriminalce ... :dobar: Nekad i prekorače brzinu dok ih jure ... :dobar: Nekad upotrebe i silu ... :dobar: Nekada nije dovoljno samo da ih lepo zamole ... :dobar:

• Podržavam 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja