Jump to content

Moto Zajednica

SStrujin Moto Kviz!

Recommended Posts

• Zainteresovan, 763 postova

Ma sigurno je cindap po nacinu kacenja rezervoara u ram i po diferencijalu a i po srafu za sipanje ulja u motor    verovatno neki prototip.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 537 postova
  • Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing

Ajmo ovako koji je ovo motor?

ZuNDAPP K800 (797ccm) , 4 cil. SV motor sa 22 KS/4300 o/min. god. 1936 .proizvodio se je od 1933.-1938.

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Zakleo bih se da je rec o nemackom motociklu ili bar evropskom sa pocetka 30ih... samo kom?

Ima MNOGO slican ram Ostner Dresden motorima ali agregat nije taj, agregat deluje noviji? Ne vidi se ni viljuska a i auspuh mi je cudan...

Dobro je pitanje, nema sta (samo da nije sastavljan iz nekoliko motora...)

• Svrati ponekad, 136 postova

Mogu ja da postavim jedno pitanje na koje ni ja ne znam odgovor :) Skoro nadjoh jedan ram, pa me interesuje da li neko zna od cega je tacno. Trazio sam po nekim knjigama ali nigde ne nadjoh identican motor, samo neke koji lice na ovo:

post-532-12878992199096_thumb.jpg

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa

Stomil, mozda nisam u pravu ali ovaj ram neodoljivo podseca na ovog francuza

aiglon.jpg

Neka mi kaze neko ako gresim

gresis

rezervoar nije isti al je bas slican :'(

Mogu ja da postavim jedno pitanje na koje ni ja ne znam odgovor :) Skoro nadjoh jedan ram, pa me interesuje da li neko zna od cega je tacno. Trazio sam po nekim knjigama ali nigde ne nadjoh identican motor, samo neke koji lice na ovo:

Teško je odgovoriti točno na to pitanje , rama je definitivno proizvedena između 1925 i 1935 , a u to vrijeme bar deset proizvođača motora imalo je vrlo slične ,tj konstrukcijski iste takve rame , samo malo drugačijih kota .zato je teško odrediti čija je .

Po veličini kočnica radi se o motoru manje kubikaže , a ako je položaj poluge mjenjača vodoravan kao što je na slicito je specifična stvar i probaj tražiti po tome ,većina motora tog vremena imala je polugu povezanu direktno koso prema mjenjaču .

M900

I bre Gojle, pa pogledaj mu tank ;D

f11722382t508798p7078868n2.jpg

Nije stvar u tanku , nego NSU ima otvorenu ramu i povezuje ju karter dok je na zadanom zatvorena rama(prednji kraj je i odozdo povezan sa zadnjim) .

M900

• Zainteresovan, 763 postova

Ako nije ni Rus , Nemac ,Englez ili Italijan  ostaju nam Amerikanci ,za neki njihov  dirt-trek  mada mi zadni blatobran vuce na engleze a i karburator na Amal?

• Svrati ponekad, 136 postova

Meni je isto prvo palo na pamet da je NSU, ali tek kad sam ga doneo kuci i malo bolje pogledao video sam da nije, tako da sad imam neke ostatke a ne znam sta imam i trenutno radim na tome da pronadjem i masinu. U svakom slucaju svaka pomoc je dobrodosla :)

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Meni je isto prvo palo na pamet da je NSU, ali tek kad sam ga doneo kuci i malo bolje pogledao video sam da nije, tako da sad imam neke ostatke a ne znam sta imam i trenutno radim na tome da pronadjem i masinu. U svakom slucaju svaka pomoc je dobrodosla :)

Brate pregledao sam do sad na stotine fotki raznih modela, ali ni jedan se ne uklapa u potpunosti sa tvojim :( Ovaj francuz i ceska praga najvise me lice ;) Ali ostaje nam da sacekamo ssrtuju i wulfya, e ako oni ne znaju to mora da je neka budzevina ;D ;D

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa

ariel red hunter 250 može biti ako uzmemo u obzir da je na stomilovoj slici rezervoar odvrnut u delu vrata i malo je pao na dole.. ariel 500 nemože biti jer mu ram ne prolazi ispod mašine :-\..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja