11zodiac11 10 Napisano Octobar 31, 2012 U prolazu, 96 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Princ Sprint 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, da ne t.... jutros +6 napolju, predvece motor dosta vozen, da Knight Adams, JL 125-11, 124ccm. 8.4KW (to je iz saobracajne) ulje u motoru, bivsi vlasnik sipao, neko domace zuto??? povucem cok, malo gasa, vergla kao da ne dobija benzin a ima struje, (to mi je u uhu, uz oca automehanicara) pa vratim cok, pa presisa, pa sta jos ne snam ni sam, onda se igrao!!!! glupo, sa ler gasom i nakraju na gurku upali iz preve posle voznje i pauze od mozda sat vremena, jos niska temp. vazduha, opet isto i opet na gurku Znam citao sam mnogo saveta, za hladan start "jogunastih" Princeva, ali dok ih sve probah ode baterija skoro. Dajte braco Kineske imperije, da pokusamo da sve sazmemo i dodjemo do jedinstvenog resenja za voznju i kad momci i devojke idu u kaputima i kapama, a mi (barem ja) sezonu produzujem do snegova Da probamo leba ne jede sad se mislim posto je na mom uradjen servis, bar po prici proslog vlasnika, dal` da se sagnem i promenim svecice, kablove, da li je retko ulje? (pri zaustavljanju ponekada ne uspem da pogodim ler, to mi kazu da je mozda od retkog ulja) Ajmo prijatelji, tastature u "ruke" POZDRAV I JOS SUNCANIH DANA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spanta 199 Napisano Octobar 31, 2012 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Tražim Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio motor, probao ga, radi. Nakon dva dana upali iz prve bez problema. Peti dan, pali na gurku. Provozam, ugasim, upali iz prve. Sutradan neće ni na gurku. Dan posle toga neće ni da vergla. Napunim akumulator, zavergla nekoliko puta i opet nece da vergla. Promenim akumulator, vergla ko besan ali neće da pali. Zamenim svećice, kresne iz prve i brunda da je milina. Pali bez sauha (sauga, čoka ili kako god da se piše). Nisam neki poznavalac, ovo je samo moje iskustvo. Što se tiče lera, pa dešava se i meni. Koliko sam shvatio tu je u pitanju više neiskustvo i nenaviknutost na konkretan menjač nego mehanika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Octobar 31, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Тако вам и треба, кад купујете моторе без кубле. Иначе, када су ниске температуре, лоше подешен карб, али и сви други делови који не раде по ПС-у, за последицу имају то тешко паљење. Све то је било мање изражено када током топлог доба године, али кад за'лади... Читам неке руске форуме и они токо хладних дана за мршку подесе сиромашнију смешу на карбу. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
11zodiac11 10 Napisano Octobar 31, 2012 U prolazu, 96 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Princ Sprint 125 Prijavi odgovor kao problematičan Тако вам и треба, кад купујете моторе без кубле. Иначе, када су ниске температуре, лоше подешен карб, али и сви други делови који не раде по ПС-у, за последицу имају то тешко паљење. Све то је било мање изражено када током топлог доба године, али кад за'лади... Читам неке руске форуме и они токо хладних дана за мршку подесе сиромашнију смешу на карбу. sta cemo kad su nam masine bez kurble ali zato sam resio da do prolecnih dana, koristim majku prirodu, tj,. nizbrdicu Zvezdare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 31, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan za pocetek,odradis valjani servis,karburatori,svecice..kablovi i kapice da se provere,filteri...mozda jeste radjen servis,ali mozda nije bas ...pogodjeno kako treba i naravno,,pun aku mora da bude..dovoljno je jednom da nezavergla kako treba i presisa,posle nema paljenja sem na gurku.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Octobar 31, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan ali zato sam resio da do prolecnih dana, koristim majku prirodu, tj,. nizbrdicu Zvezdare Баш тако. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balavurda 279 Napisano Octobar 31, 2012 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: BG Motocikl: versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Овај мој зна да буде осетљив на количину горива у води коју сипам на пумпи. Чим се баланс промени у корист воде, кад одстоји пар дана без паљења, ваљда се створи талог у лончету карба и хоће да штуца. Чим то прогута, иде кано змај сињи. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Octobar 31, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Него, не знам да ли је то већини Кинеза фенси да на те двоцевке какве су на Причевима и на којима још све моделима, не стављају курбле, али то је сасвим могуће. Ухватио сам неку фотку са Нета, на коjoj је неки кинески крузер, са истим тим мотором, али који има то чудо технике - курблу. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Octobar 31, 2012 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, da ne t.... jutros +6 napolju, predvece motor dosta vozen, da Knight Adams, JL 125-11, 124ccm. 8.4KW (to je iz saobracajne) ulje u motoru, bivsi vlasnik sipao, neko domace zuto??? povucem cok, malo gasa, vergla kao da ne dobija benzin a ima struje, (to mi je u uhu, uz oca automehanicara) pa vratim cok, pa presisa, pa sta jos ne snam ni sam, onda se igrao!!!! glupo, sa ler gasom i nakraju na gurku upali iz preve posle voznje i pauze od mozda sat vremena, jos niska temp. vazduha, opet isto i opet na gurku Znam citao sam mnogo saveta, za hladan start "jogunastih" Princeva, ali dok ih sve probah ode baterija skoro. Dajte braco Kineske imperije, da pokusamo da sve sazmemo i dodjemo do jedinstvenog resenja za voznju i kad momci i devojke idu u kaputima i kapama, a mi (barem ja) sezonu produzujem do snegova Da probamo leba ne jede sad se mislim posto je na mom uradjen servis, bar po prici proslog vlasnika, dal` da se sagnem i promenim svecice, kablove, da li je retko ulje? (pri zaustavljanju ponekada ne uspem da pogodim ler, to mi kazu da je mozda od retkog ulja) Ajmo prijatelji, tastature u "ruke" POZDRAV I JOS SUNCANIH DANA Kad povuces cok rucica gasa se ne dira. Anlasujes dok motor ne proradi,ako nece da upali vratis cok i jednom do dvaputa nategnes gas i pustis. Opet cok bez gasa,ako tad nece da upali skidaj svjecice,ocisti prekontrolisi zazor i varnicu. Ako je to u redu onda cackaj karburator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16912 Napisano Octobar 31, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan ali zato sam resio da do prolecnih dana, koristim majku prirodu, tj,. nizbrdicu Zvezdare Баш тако. Ma kako da ne. A šta ćeš kad se nizbrdica zaledi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Octobar 31, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Онда не возиш мотор, јер ниси осуђен. Ако кажеш да и по леду возиш, онда ћу ја теби рећи "Ма како да не...". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16912 Napisano Novembar 1, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Онда не возиш мотор, јер ниси осуђен. Ако кажеш да и по леду возиш, онда ћу ја теби рећи "Ма како да не...". Ma jok! Gde bih ja? (Powered by frubar.net) (Powered by frubar.net) 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Novembar 1, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Екстремисто! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan3595 438 Napisano Novembar 1, 2012 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Онда не возиш мотор, јер ниси осуђен. Ако кажеш да и по леду возиш, онда ћу ја теби рећи "Ма како да не...". Pa tada je najinteresantije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M i r k o 36 Napisano Novembar 1, 2012 TT Monter, 118 postova Lokacija: Silbaš-Novi Sad Motocikl: Aprilia Pegaso 650 cube Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam danas posle15 dana provozao princa.Upalio je iz prve samo saug i bez gasa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
11zodiac11 10 Napisano Novembar 1, 2012 U prolazu, 96 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Princ Sprint 125 Prijavi odgovor kao problematičan ali zato sam resio da do prolecnih dana, koristim majku prirodu, tj,. nizbrdicu Zvezdare Баш тако. Ma kako da ne. A šta ćeš kad se nizbrdica zaledi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
11zodiac11 10 Napisano Novembar 1, 2012 U prolazu, 96 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Princ Sprint 125 Prijavi odgovor kao problematičan ali zato sam resio da do prolecnih dana, koristim majku prirodu, tj,. nizbrdicu Zvezdare Баш тако. Ma kako da ne. A šta ćeš kad se nizbrdica zaledi? Zvezdara, autobus 65, nikad led, ako i zaledi kabovi i paljenje sa auta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
11zodiac11 10 Napisano Novembar 1, 2012 U prolazu, 96 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Princ Sprint 125 Prijavi odgovor kao problematičan Онда не возиш мотор, јер ниси осуђен. Ако кажеш да и по леду возиш, онда ћу ја теби рећи "Ма како да не...". Pa tada je najinteresantije po ledu vozim bajs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
11zodiac11 10 Napisano Novembar 1, 2012 U prolazu, 96 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Princ Sprint 125 Prijavi odgovor kao problematičan Онда не возиш мотор, јер ниси осуђен. Ако кажеш да и по леду возиш, онда ћу ја теби рећи "Ма како да не...". Pa tada je najinteresantije a po ledu vozim bajs mada juce nije bilo leda al bas duvalo, pa vozio sporije, al skoknuo do Opova i oma nazad, kazu duvalo 70-80kmh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
11zodiac11 10 Napisano Novembar 1, 2012 U prolazu, 96 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Princ Sprint 125 Prijavi odgovor kao problematičan a kad sam vec pri "sutu" (paljenje uvezbao, bar na kod mene) sauh do kraja, malo ga pomognem i rukom, malo gasa pre verglanja i pal, onda ga pustim da se bas zagreje, posle pali celi dan bez problema, voleo bih da zamenim ulje, da li neki Motul? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Novembar 2, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Што си "скокнуо" до Опова? Онако или...? Имаш посебну тему о уљима, па излопатај и сам извуци неке закључке. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
11zodiac11 10 Napisano Novembar 2, 2012 U prolazu, 96 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Princ Sprint 125 Prijavi odgovor kao problematičan Што си "скокнуо" до Опова? Онако или...? Имаш посебну тему о уљима, па излопатај и сам извуци неке закључке. OK A do Opova, nekako mi je drago to mesto, Tamis pogotovo i cesto tamo postavim kamp, logor i par dana, i leti i zimi kao i na dr. mestima, a onda zapalim vatru ili upalim primus, pa neko gotovo jelo i doj se ja sladim, smeskam se nervoznim pecarosima, koji izvlace prazne udice, i mislim se al` bi se ja sa stapom najeo, bas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Novembar 2, 2012 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice tih teskih zimskih paljenja...proverite dal sauh otvara do kraja,ne znam kako je kod vasih masina,ali sam ja kod mog speeda morao da prepravim sauh da bi mogao da upali uopste bez kurblanja do besvesti.Kad sam ga kupovao jedva smo ga upalili tamo,sigurno sam ga kurblao 15-20min,pa je onda jedva poceo malo da radi,nije primao gas,pa tako dok se nije zagrejao.Na to sam malo oborio cenu,onda kuci provalio da rucica sauha jednostavno ima previse mali hod da bi otvorio sauh do kraja(prethodni vlasnik je ujedno bio i prvi vlasnik,i kaze da je uvek bilo problema sa prvim jutarnjim paljenjem,kaze da niko osim njega nije znao da ga upali),to sam sredio pomocu jednog parceta zice(ako nekog interesuje uslikacu),i od tad mi se nije desilo da 2X zaverglam(dobro,ne bas bukvalno,desi se da nekad ija pogresim itd,ali recimo da mu je ujutru 1sec verglanja sasvim dovoljna,ma ni toliko,upali isto kao i kad je vruc),a palio sam ga i prosle zime po najvecem minusu(recimo na oko -15-20*C),i uvek je palio na prvu.Bas kad je hladno,a on stoji npr 2 nedelje onda trazi malo duze verglanje,ali nista preko 4-5sec. Sad svako jutro pun sauh,kontakt,samo udarim dugme,odma krecem pod sauhom,dok ga presaltam u 3. iskljucim sauh,onda vozim pod malim gasom,taman ide,kad se malo zagreje pocne da prima lepo i to je to. Ne verujem da je i kod drugih kineza to problem,ali proverite sauh,sto da ne,a i ventile,ako nosu oni lepo ustelovani hoce ujutru teze da pali. Ne mogu jednostavnoda objasnim,ali imate valjda za toliko osecaj kod motora,dal ima premalo,previse goriva itd...ja sam moj sauh podesio tako da zimi kad ga povucem do kraja to bude taman da upali bez pipanja gasa i da radi dok se malo ne zagreje(ako ga posle ne spustim ugasi se sam),a i da prima najnormalnije gas i dok je potpuno hladan. Ovaj drugi speed koji sam ja sklopio je malo stariji(2007god,ovaj moj je 2008),i on vec ima malo drugaciju rucicu sauha,ima dosta veci hod,i kod njega vec ako povucem sauh do kraja bez malo veceg gasa uopste nece da upali(znaci prebogata smesa,ne moze to da sagori,ali se to tacno oseti,na dodavanje gasa pocne da se javlja,a kad je siromasna onda se automatski ugusi kad se doda gas i tek tad nema sanse da upali,slucaj kod ovog mog speeda pre moje interventcije). Znaci jednostavno morate da utvrdite dal mu je smesa siromasna,bogata itd,pa tek onda u resavanje problema. Po meni,ako je sve ok sa motorom,ne sme da pravi probleme pri jutarnjem paljenju,ovog drugog speeda sam ja sklopio od nule,komplet masinu i sve,i palio je ujutru isto na dodir dugmeta,samo sam naucio koliko otprilike da povucem sauh,i ni on nije trazio nista vise verglanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Novembar 3, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan A do Opova, nekako mi je drago to mesto, Tamis pogotovo i cesto tamo postavim kamp, logor i par dana, i leti i zimi kao i na dr. mestima, a onda zapalim vatru ili upalim primus, pa neko gotovo jelo i doj se ja sladim, smeskam se nervoznim pecarosima, koji izvlace prazne udice, i mislim se al` bi se ja sa stapom najeo, bas Јасно. Помислио сам да ниси родом оданде, што је мој комшилук. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
11zodiac11 10 Napisano Novembar 4, 2012 U prolazu, 96 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Princ Sprint 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam rodjen u Opovu, mada ne bih imao nista protiv, lepo selo (a ne k`o ovo gde sam rodjen, "velika globalna selendra") i u Opovu sam bas cesto, leti, zimi, kad je mala voda, kad velika,(inace komsiluk je? Baranda, Sefkerin....) inace sad mi sprint, pali sa sauhom, jos ga malo podpomegnem rukom, na karburatoru i onda samo malo sacekam da zagreje (mada je jos relativno toplo, ali vrlo vlazno ujutru na zvezdari). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...