Alekre 13272 Napisano Octobar 29, 2012 Ne silazi, 7506 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ove zime meteorolozi su najavili podebeli minus, stoga je bitno da nasi motocikli imaju dobru rashadnu tecnost, odnosno antifriz. Po preporuci proizvodjaca, menja se na svake dve godine. Da li praktikujete ovakvu periodicnu zamenu antifriza? Ja da, u narednom periodu cu zameniti. Radnja je poprilicno prosta, pa bi svako to mogao samostalno kod kuce mogao da odradi bez posete servisu. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 5168 Napisano Octobar 29, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 6051 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre tri godine kupio Atlantica i pred zimu promenio antifriz. Pred prošlu zimu stavljen nov, tako da se uklapam u tu "dvogodišnju preporuku". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mire019 467 Napisano Octobar 29, 2012 MK "Triumph" Zaječar, 333 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Honda CB 1300F Prijavi odgovor kao problematičan Ja planiram zamenu u toku ove nedelje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zixx 64 Napisano Octobar 29, 2012 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Beograd, Zajecar Motocikl: Yamaha FZ1N Prijavi odgovor kao problematičan Bogami i ja cu morati sad da zamenim proslo je vise od 2 god . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano Octobar 29, 2012 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Imam i ja to, ali u kolima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Octobar 30, 2012 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Evo bas danas sam planirao da zamenim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Octobar 30, 2012 Drug član, 1714 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko iskustva sa onim meracem sto se prodavao na OMV pumpana, mislim jel pouzdan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Octobar 30, 2012 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Zivele vazdusare Ja sam menjao na mojoj makini sada pred kraj sezone. Kazu da se antifriz menja na 2god. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Octobar 30, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan U mom motoru nije menjano 23 godine 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Octobar 30, 2012 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Obavio sam i to na vreme tj jos pre mesec dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KANJO 109 Napisano Novembar 9, 2012 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Beograd-Jajinci Prijavi odgovor kao problematičan Ja to menjam na dve godine, kako antifriz tako i kocionu tecnost. Nije skupa investicija, a sto je sigurno sigurno je... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Novembar 9, 2012 Drug član, 1714 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja to menjam na dve godine, kako antifriz tako i kocionu tecnost. Nije skupa investicija, a sto je sigurno sigurno je... Majstor mi rece (za auto) da antifriz moze da "postane kiselina" i da nagriza cak i metal ako se dugo ne promeni, a kazu da kociona tecnost upija vlaznost iz vazduha i gubi svojstva pa je potrebno nekada i zameniti, tako da ne gresis sigurno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6143 Napisano Novembar 9, 2012 Svakom po zasluzi, 12443 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da ne greši, 2 godine su maksimum vremena u kojem nvedeni fluidi zadržavaju svoja svojstva. Kočiona tečnost je veoma "opterećena" u svom veku trajanja prodiranjem vlage u sistem i povremenim pregrevanjam od dugotrajnog oštrog kočenja. Postoje i mali elektronski instrumenti koji sondom uronjenom u kočionu tečnost odmah pokažu nivo vlage a pošto voda ključa na približno 100 stepeni celzijusa a kočiona tečnost na bar 30 - 40 stepeni više jasno je šta se dešava posle oštrih kočenja - slabije kočenje, "mekana" ručica kočnice... Ja menjam kočionu tečnost svake godine i uvek se začudim koje "blato" izbacim iz kočionog sistema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Novembar 9, 2012 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Pa generalno sve tecnosti kada se zamene na dve godine i sve u redu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Novembar 9, 2012 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan ja cu samo ulje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...