Jump to content

Moto Zajednica

Problematičan servis prednje viljuške KLX 250

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: KLX 250s

Jedva sam dočekao da prođe garantni rok za moj KLX, pa da ne moram više da ga servisiram kod "ovlašćenog " servisera, te pun entuzijazma i poveranja, poverih svoj mali enduro "renomiranom " beogradskom majstoru. Razlog: curenje ulja na jednom štapu viljuške, a i 20000km je vreme za zamenu ulja u istoj. On reče da nema problema, pa je to i odradio, tako što je zamenio samo onaj semering koji je puštao (stavio je sličan, ali još bolji od originalnog ), a oni preostali, fabrički , su naravno bolji od rezervnih. Nisam se previše potresao, obzirom na to kroz šta sam sve prošao kod "ovlašćenog". Na kraju krajeva ulje nije više curilo, ali kada sam pokušao da regulišem tvrdoću viljuške okretanjem šrafa na donjem kraju ( up side down viljuška ), video sam da se ništa ne dešava, bez obzira koliko okrećem šraf za regulaciju...

I dalje verujem da u Beogradu postoji, osim "ovlašćenog" i "renomiranog" i majstor koji može ovo da reši, pa vas molim da ako neko zna za takvog, ili ima rešnje za ovaj problem, napiše nešto o tome.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1083 postova
  • Motocikl: zx6r

Da li je to podesavanje vazdusno na tvom KLX-u ?

mozda je trebao da prvo sabije viljusku pa onda sipa ulje itd zbog toga...samo nagadjanje :neznam:

trebao bi da nadjes neki manual pa da vidis kako se i sta radi tu

Podešavnje je mehaničko , a za svaki slučaj, "renomiranom " sam dao i sevce manual, pa je mogo bar da gleda slike, pošto ne zna engleski

• Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Zbog čega ne reklamiraš radove nego tražiš novog majstora?! Posebno ako si na konto renomiranosti "malo više" platio? Ako ti sam ne ceniš svoj novac i vreme, ko će? Kapiram da si verovatno u stanju "Laki je malo nervozan", da si možda očekivao bolju uslugu itd, ali svima se dešavaju greške. Objasni čoveku lepo da ti nakon njegove intervencije više ne radi regulacija tvrdoće i traži da ti to reši...

Zbog čega ne reklamiraš radove nego tražiš novog majstora?! Posebno ako si na konto renomiranosti "malo više" platio? Ako ti sam ne ceniš svoj novac i vreme, ko će? Kapiram da si verovatno u stanju "Laki je malo nervozan", da si možda očekivao bolju uslugu itd, ali svima se dešavaju greške. Objasni čoveku lepo da ti nakon njegove intervencije više ne radi regulacija tvrdoće i traži da ti to reši...

Laki jeste nervozan, ali i umoran od principa da moraš sve da znaš. Umesto da onaj kome je mehanika struka, kopa po internetu i traži servisna uputstva, to radim ja i opet kiks. Da, verovatno ću, kad ugrabim vremena ( i dobijem slobodan termin ) ići da se požlim, ali se nadam da neko zna čoveka koji se češće susreće sa jednocilindričnim enduro motorima, pa samim tim i sa up side down viljuškama. Nije mi jasno, kako to npr. da ima lik koji pravi dobre auspuhe ali u Adi, da u Čačku ima odliačn mehaničar, itd. , a nikako da dobijem preporuku za nekog ko je iz BG. i okoline. Elem, pošto nada umire poslednja, možda i dođemo do prave preporuke.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

druze,ta viljuska je prosta kao pasulj, bar sam ih ja nekoliko odradio, nema potrebe za panikom,polako.. bar te jednocilindrase i usd viljuske gledam svaki dan,kao serviser naravno,. ajd ispocetka sta se desava..mozda nemora nista da se skida sa rama itd, na licu mesta mozda moze da se resi za 15tak minuta....

nemogu na daljinu da tvrdim,al smem da se kladim da znam gde je greska, nije prva viljuska,,

aj polako sta se desava..da to uznes i sam caskom da resis...

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: pegaso 650,yamaha xt600sm

imam majstora, doktora za viljuske ali je u sremskoj mitrovici....ako ti nije daleko javi se da ti dam kontakt

DR. za viljuske,kasike i noz :nanana: , oteraj makinu kod Bokilica i za 20min ima da bude bolja od nove /provereno/ :moto3: a i nije daleko

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja