Jump to content

Moto Zajednica

A-kategorija, KONAČAN VODIČ ZA POLAGANJE - Ova upustva više ne važe

Recommended Posts

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Da li neko zna posto sad imam 22 god,mogu da polazem za malo A,da li kad napunim 24 moram opet da polazem za puno A ili samo mi na osnovu starog polaganja udare pecat. :-\

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Ma nesto sam cuo da se do kraja godine polaze po starom ali sa novim starosnim granicama,ko ce ga znati :-\.

• Svrati ponekad, 447 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS, Honda CB 500...

Ama ljudi bilo je zvanicno saopstenje i na vestima!

Polaze se po starom do kraja godine!

Voleo bih da si u pravu, pošto sam direktno zainteresovan (imam auto školu), ali moji izvori, koji su do sada bili 100% tačni, kažu da će to što se polaganja tiče krenuti od Juna, a auto škole i instruktori će morati da ispune uslove po novom do kraja godine. ;)

• Svrati ponekad, 177 postova
  • Motocikl: Kawasaki GPZ 500s

Ama ljudi bilo je zvanicno saopstenje i na vestima!

Polaze se po starom do kraja godine!

Voleo bih da si u pravu, pošto sam direktno zainteresovan (imam auto školu), ali moji izvori, koji su do sada bili 100% tačni, kažu da će to što se polaganja tiče krenuti od Juna, a auto škole i instruktori će morati da ispune uslove po novom do kraja godine. ;)

Vec pisano o tome i okacen link...

Evo ponovo za one koje mrzi da citaju redom..

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/519671/Voza%C4%8Dki+po+starom+do+kraja+godine.html

• Svrati ponekad, 447 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS, Honda CB 500...

Vec pisano o tome i okacen link...

Evo ponovo za one koje mrzi da citaju redom..

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/519671/Voza%C4%8Dki+po+starom+do+kraja+godine.html

Sve redom pročitano  ;) pričaćemo o ovoj temi u Junu, Julu.

• Svrati ponekad, 283 postova

Ne znam da li je bilo na prethodnim stranama, ali da li neko ima one programe Edukacija i Drivesh iz kojih se uci za polaganje. Citao sam da je neko imao na cd-u pa su delili ali ako moze neko da postavi na rapid ili neki drugi sajt pa da skinem. Trebaju mi oba.

Hvala

• Zainteresovan, 736 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion

danas sam uzeo L tablicu vozim 15 dana a onda testovi  pa ako... i voznja  ovo pise demro.ml posta demro.st ima .pomozi boze...

• Zainteresovan, 736 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion

da dam malp  informaciju o polaganju  A kategorije. pise vam Demro.ml. kisac siti..danas sam bio u supu u ns. izvadio sam l tablicu platio sam oko 8 hiljada din vozam se do mile volje 15 dana na motoru kojim cu i polagati to je mz 251. platio sam auto skoli 8500 din da me prijavi za ispit negde 15 aprila i to bi bilo to ucim iz edukacije a po preporuci mog oca  ono a i a+psp na pamet se mora znati sve .srecno nam bilo  napomena svaki izlazak na ispit u ns kosta 3000 din.svakih 16 dana dal sam sve objasnio,nadam se...

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800FI

Cekaj bre, ti si dao oko 8000 din za L table i jos 8500 autoskoli? Au al su te odrali....ja autoskoli nisam nista dao osim 2500 za testove i 2000 za voznju....

• festina lente, 749 postova
  • Motocikl: XRV

Imam pitanje. Cuo sam 2 razlicite vesti. Jedna je da su polaganja po starom do kraja godine, a druga da su do 10. juna. Jel zna neko koja je tacna? Hvala unapred!

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Provereno, do kraja godine... ;)

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

kako deru , prekjuche burazer polozio u Autoshkoli Putnik u Panchevu , 2000din testovi 400din voznja i uverenje 950din nema upisa , nema placanja motora , plus mozesh da dodjesh par dana pre i chovek ti da njihov motor da provezbash poligon itd

• Svrati ponekad, 225 postova

kako deru , prekjuche burazer polozio u Autoshkoli Putnik u Panchevu , 2000din testovi 400din voznja i uverenje 950din nema upisa , nema placanja motora , plus mozesh da dodjesh par dana pre i chovek ti da njihov motor da provezbash poligon itd

Jel' to ona gde su pohapseni silni ljudi ukljucujuci i kandidate?

Moja preporuka i dalje ide za AS Rak u Pazovi. Do sada sam slao tamo ljude i dalje cu. Korektni uslovi, polaganje milina. Mana je sto dugo traje (ceo dan), ali se sve zaboravi kada se overi roze kartonce  ;D

Pozdrav, Nebojsa

• Ne silazi, 6558 postova
  • Motocikl: đački pešački

Ja sam juče položio vožnju za A u Putniku. Dužan sam da iznesem da je hapšen vlasnik škole i jedna zaposlena, sestra vlasnika a niko od kandidata. Posle sveukupne istrage i kontrola svih službi uključujući i finansijsku, ništa nije nađeno, niti se ijedan ispitivač tereti za bilo šta vezano za ovu školu. Škola radi već više od mesec ipo dana, nisu ni prestajali sa radom, i moja ćerka je položila PSP još u februaru.

Ja sam preključe išao i vozao na školinom motoru poligon i kako mi motor nije nikako odgovarao, dotero mi drugar juče moj i poligon smo svi odmah prošli. Vožnju gradom nam je vlasnik objasnio rutu i ja mislim da smo svi položili. Nakon polaganja obratio sam se policajcu davajući mu LK, jel bilo školski, kaže, upravo komentarišemo kako ste sjajno vozili. Šta hoću da kažem, nakon 36 godina vozaćeg i trkaćeg staža, jedno milion kma, zadržo sam školski način voženja i to me je verovatno sačuvalo udesa i prekršaja. Potegnem i dan danas u slalom u Kneza Miloša na santimetar al uvek sa žmigavcima, trkaći ali školski.

Šta je interesantno. Instruktor je rekao da se vozi uz desnu ivicu kako se inače vozi, daje se levi migavac kad se obilazi parkiran auto, što se čini normalno al se daje desni žmigavac kad se vraća ponovo uz desnu ivicu a takođe pri skretanju u levo na raskrsnici uz levu liniju i ponovnom vraćanju ka desnoj ivici. Stav je da iako u okviru kolovozne ili jedne saobraćajne trake to pomeranje motora uz levu ili desnu stranu ima status predstrojavanja kao po obeleženim trakama i mora da ide migavac. Ako ne postoji obeležena traka nikad nisam davao desni migavac i pored očigledne širine za 2 saobraćajne trake unutar kolovozne trake. To je podkrepio potrebom da se spreči da neko krene sa naše desne strane. Kad bolje razmislim, u pravu je i kad je upravljanje autom i sad ću i sa njime davati desni migavac, a to sam činio kad god sečem neku liniju. Čovek se uči dok je živ očigledno.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja