DaliborBP 1229 Napisano Mart 22 (promenjeno) BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam isto imao problem. Reci mi jer stari buzir ili sve novo komplet? Ali ako Dare kaze da nije dobar ugao,to je AMIN. Promenio Mart 22 član DaliborBP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladimir2211 5 Napisano Mart 22 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: U fazi kupovanja Prijavi odgovor kao problematičan Sve novo komplet.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dekii46 42 Napisano Mart 23 (promenjeno) U prolazu, 41 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Gilera nexus 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da nadjem temu nexus 300ie , ali kako je rec o slicnim, gotovo istim skuterima postavicu ovde pitanje. Naime juce sam primetio neko preskakanje u zadnjem tocku, ali samo kad se tocak vrti u nazad. Dok se vozi ne cuje se nista, nikakvih vibracija niti preskakanja nema, ali kad guram motor u nazad, posle drugog, treceg okretaja tocka cuje se " klik ", kao da nesto preskoci. Jel zna neko mozda o cemu je rec ? Promenio Mart 23 član Dekii46 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 133 Napisano Mart 23 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Да не чеше у нешто ? Да ли се исто чује и када иде у другом смеру ? Звук ти може доћи или из кочионог система или пак из диференцијала. Пробај да га ставиш на ногаре па полако. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Mart 23 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Proveri kocionu kandzu...mozda je dobila lufta u pinovima...pa zakosi kad krenes unazad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dekii46 42 Napisano Mart 23 U prolazu, 41 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Gilera nexus 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Loshmi82 je napisao: Proveri kocionu kandzu...mozda je dobila lufta u pinovima...pa zakosi kad krenes unazad... Vrlo su nepristupance kocione kandze, posumnjao sam na njih jer vidim da su plocice skoro potpuno istrosene, ali sve mi se cini da zvuk dopire iz lezaja tocka ( sad jbg, metal prenosi zvuk pa nisam sto posto siguran ), ali ako je reduktor ili lezaj kapiram da bi preskakanje bilo i kad se tocak vrti u napred, a ne samo u nazad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dekii46 42 Napisano Mart 23 U prolazu, 41 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Gilera nexus 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, Betta je napisao: Да не чеше у нешто ? Да ли се исто чује и када иде у другом смеру ? Звук ти може доћи или из кочионог система или пак из диференцијала. Пробај да га ставиш на ногаре па полако. Koliko sam video ne kaci nigde, plocice jesu skoro pa potpuno istrosene, ali kao sto rekoh, imam utisak da zvuk dolazi iz samog lezaja, ali mi nije jasno zasto se to kliktanje cuje samo kad se vrti u nazad tocak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15782 Napisano Mart 23 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ima tema ..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dekii46 42 Napisano Mart 23 U prolazu, 41 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Gilera nexus 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Satelis je napisao: Ima tema ..... Hvala, pisacu tamo. Samo sumnjam da ce iko odgovoriti s obzirom da je poslednji post od pre 10 godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 133 Napisano Mart 23 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, Dekii46 je napisao: Koliko sam video ne kaci nigde, plocice jesu skoro pa potpuno istrosene, ali kao sto rekoh, imam utisak da zvuk dolazi iz samog lezaja, ali mi nije jasno zasto se to kliktanje cuje samo kad se vrti u nazad tocak Ako не качи нигде, онда ти остају кочиона клешта или диференцијал, кад будеш мењао плочице са скинутим клештима ако се чује онда је неки од лежаја у диференцијалу, сад зашто само уназад не знам.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankusi 8 Napisano April 14 U prolazu, 37 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Beverly 250 ie toruer Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ...prešao 30 hiljada,sve dobro funkcioniše osim što primećujem da malo slabije ide na uzbrdici (remen treća godina)...Dali je vreme zamene variomata i kvačila? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9596 Napisano April 14 Ne silazi, 2264 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Dok se ne otvori i pogleda, sve je nagađanje. Ako je i kaiš prešao 30 hiljada, odavno je za zamenu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankusi 8 Napisano Maj 15 U prolazu, 37 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Beverly 250 ie toruer Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ...imam dilemu montiranja dodatnih farova/maglenki na toureru 250 ie,naviše zbog neosvetljenih tunela...ima li predloga? Unapred zahvalan na mišljenjima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zinko 2 Napisano Maj 22 U prolazu, 10 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Problem je još uvek aktuelan, skuter mi je na reklamaciji već više od 8 dana kod maistora a da mi se nije javio niti pregledao motor! 1. Pre tačno mesec dana (23. april) sam dogovorio servis zamene ulja i filtera i prosledio podatke saobraćajne... 2. Desetak dana kasnije a pre servisa mi otkaže pumpa za gorivo, i maistor dođe sutradan i odšlepa (8. maj) motor kod sebe na Čenej. 3. U subotu sam preuzeo motor (11.maj). Platio servis 32.500,00 din. za svećicu, vazdušni i uljni filter, 1 litru ulja (kaže da toliko ide u motor) pumpu za gorivo i relej na bravi za tu pumpu. 4. U povratku kući (21 km. Petrovaradin) motor je počeo da gubi snagu, ne prima gas, tako da sam poslednje metre bukvalno sišao sa njega i gurao ga... 5. Utorak 14. maja maistor dolazi po skuter prikolicom, odvozi ga kod sebe i od tada bukvalno nemam informacija šta je sa skuterom. JUče mi se javio na telefon i kaže da je zauzet i da ga još nije pogledao. 6. Uvidom u teh. dokumentaciju video sam da u motor ide 1,3 lit. ulja kada je suv a 1,2 lit. kada se menja filter. On je kupio 2 litre ali drugu litru nije koristio već sam je ja dodatno otkupio. 7. Prilikom preuzimanja skutera pored sumnji na zamenjenu pumpu, maistor je rekao da nije pregledao nivo rashladne tečnosti, da je možda i do svećice... Nisam siguran šta da radim pa sam ovo sve izneo na forum... Srdačan pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15782 Napisano Maj 22 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Majstoru vrati njegovo, on tebi tvoje (novce i motor). Traži drugog majstora 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Maj 22 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @ZinkoNe bi bilo lose da napises koji je majstor u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 140 Napisano Maj 22 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Nema ih puno na Čeneju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa89 1 Napisano Maj 24 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Beverly 250ie Tourer, Honda Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Prosle godine sam kupio bas lep primerak beverly 250ie tourer sa tada 11.650km pravih! Posle 16 godina bilo je i vreme da mi crknu sijalice u km satu tako da sam odlucio da ga raskupusam jer mi od kad sam ga kupio merac predjenih km od kada sipate gorivo ne radi posle 109.9km... Treba mi predlog koje sijalice je najbolje da stavim u tablu (mozda bih stavio led projektor u far ali ne znam jel ima u toj velicini a da ne lomim plastiku u faru) i da li ima neko da popravlja taj km sat sto mi baguje(ukupna kilometraza radi bez problema)... Takodje ono dugme za otvaranje sedista je radilo, medjutim ispao je dzek, ja sam trazio gde da ubodem dzek ali nisam nasao... Ako bi mogao neko da mi pomogne bi bih vrlo zahvalan! U prilogu ostavljam sliku tog dzeka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15782 Napisano Maj 24 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Taj beli džek neide nigde, visi u vazduhu. Džek od tastera za otvaranje sedišta je crne boje dvopinac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Maj 28 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Da li nekome treba lonac od Beva? Poceo je malo da zvecka unutra...dobar je eventualno da se prodje tehnicki, ako neko ima samo zamenski...ili da se otvara i sredjuje... Meni stoji, ne treba mi... Preuzimanje licno u NS... Ide na poklon naravno.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zinko 2 Napisano Maj 29 U prolazu, 10 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Problem je još uvek aktuelan, skuter mi je na reklamaciji već više od 8 dana kod maistora a da mi se nije javio niti pregledao motor! 1. Pre tačno mesec dana (23. april) sam dogovorio servis zamene ulja i filtera i prosledio podatke saobraćajne... 2. Desetak dana kasnije a pre servisa mi otkaže pumpa za gorivo, i maistor dođe sutradan i odšlepa (8. maj) motor kod sebe na Čenej. 3. U subotu sam preuzeo motor (11.maj). Platio servis 32.500,00 din. za svećicu, vazdušni i uljni filter, 1 litru ulja (kaže da toliko ide u motor) pumpu za gorivo i relej na bravi za tu pumpu. 4. U povratku kući (21 km. Petrovaradin) motor je počeo da gubi snagu, ne prima gas, tako da sam poslednje metre bukvalno sišao sa njega i gurao ga... 5. Utorak 14. maja maistor dolazi po skuter prikolicom, odvozi ga kod sebe i od tada bukvalno nemam informacija šta je sa skuterom. JUče mi se javio na telefon i kaže da je zauzet i da ga još nije pogledao. 6. Uvidom u teh. dokumentaciju video sam da u motor ide 1,3 lit. ulja kada je suv a 1,2 lit. kada se menja filter. On je kupio 2 litre ali drugu litru nije koristio već sam je ja dodatno otkupio. 7. Prilikom preuzimanja skutera pored sumnji na zamenjenu pumpu, maistor je rekao da nije pregledao nivo rashladne tečnosti, da je možda i do svećice... Nisam siguran šta da radim pa sam ovo sve izneo na forum... Srdačan pozdrav Sledi nastavak drame: 8. U ponedeljak 27.05.24. preuzimam motor sa reklamacije (10 dana) gde sam morao maistora da opomenem da nije sipao dovoljno ulja u motor, pa je on dolio još 2 dl. Rezervoar na motoru je bio prazan pa sam dolio goriva koje sam poneo sa sobom da imam do kuće. Uglavnom stigao sam samo do Novog Sada gde se na jednom zaustavljanju pojavila ista situacija, motor neće da upali pošto se ne aktivira pumpa za gorivo... Zvao sam ponovo maistora Đorđa da preuzme motor i otkloni kvar za koji je uzeo novac. On je to odbio rečima da je to problem za električara a on nema istog. 9. Praktično mi je nepotrebno zamenjena pumpa i relej a mesto kvara nije detektovano. 10. Odgurao sam motor do obližnje garaže sa namerom da ga tu ostavim... Pokušao sam još jednom i motor upali pa se tako vratim kući... 11. Sledi potraga za mestom slabog kontakta koji povremeno otkazuje rad pumpe. Ako neko ima predlog? Poz. Z 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 140 Napisano Maj 30 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Dobra reklama za majstora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rodic 132 Napisano Jun 6 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Titel Motocikl: Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Druže, napiši ime majstora, radionice... Verujem da bi tako mnogim forumašima pomogao.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zinko 2 Napisano Jun 7 U prolazu, 10 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Maistor koji mi nije odklonio kvar i ostavio me na pola puta do kuće je Đorđe sa Čeneja, Partizanska 63. Poz. Z 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 133 Napisano Jun 7 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Nek neko Đorđu pošalje po koji oglas za posao Drexxmeir ili neka pumpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...