Nes 0 Napisano Avgust 22, 2012 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zna li ko odakle mogu skinuti semu CDI elektronike za Afriku Twin XRV 650? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6270 Napisano Avgust 22, 2012 Svakom po zasluzi, 12465 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ima na netu nekih šema kao što je ova, napr: ...ali ako imaš problema sa svojim CDI napiši PP našem uredniku Joski, on ih popravlja 100% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Avgust 23, 2012 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i linka gde se ta shema nalazi http://alt.transalp....en/zuendbox.php Samo sto se vrlo cesto kvari ono sto je na shemi oznaceno kao "integrated circuit on thin ceramic plate" a njegovu shemu jos ni ja nisam nigde nasao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Avgust 23, 2012 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan ma to je najbolje uzet novo. mene je izaslo za rd 04 oko 140 evra s postarinom Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 181 Napisano Januar 5, 2013 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport Prijavi odgovor kao problematičan Novo??? Gde si ti to druže našao baš NOVO ne korišćeno??? Ima tu još jedan problem, a to su dva CDI-a Što će reći ako jedan košta 140e dva su verovatno 280e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1293 Napisano Januar 5, 2013 UruK Hai, 2089 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Provereno radi sa CDIem od Keeway ARN 125 koji kosta 1200din nov!!! Okrene se samo napajanje i sve funkcionise! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 181 Napisano Januar 5, 2013 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport Prijavi odgovor kao problematičan Lažeš??? :staa2: :staa2: :staa2: Brate po benzinu, ako je ovo tačno što si ti napisao, onda si ti CAR, KRALJ.... Treba ti spomenik za života podići. Ja sam čuo za tako nešto i pitao sam razne ljude da li je to moguće. Između ostaloih pitao sam i Josku i svi su mi rekli da nije moguće, i svi su mi lepo objasnili zbog čega nije moguće. Ja naravno pošto se ne razumem u elektroniku nisam ništa razumeo ali mi je njihova priča delovala realno. E sad ko je tu u pravu???? Lično, voleo bih da si ti. Možeš li ti tu tvoju tvrdnju nečime da dokažeš? Kad staviš taj CDI da li obrtomer radi normalno??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6270 Napisano Januar 5, 2013 Svakom po zasluzi, 12465 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Što bi kazali "...može i prs' u oko, ali boli" Fizički je moguće uraditi ovo što Zex kaže ali nije ni približno isto, problem je u uglu paljenja i opterećenju sa dve bobine. tako da se smanjuje snaga, motor nepravilno radi naročito na višim obrtajima i cdi se više greje. Tako da...može ali nije to to, ni približno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Januar 5, 2013 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Iz iskustva znamo da bi tu bilo problema. Jedan od mogućih problema je što XRV650 zatvara kolo i pali lampicu neutrala preko jedne diode u CDI tako da ju je nemoguće upaliti ako ovo kolo ne radi (crkla dioda). I to je desni CDI ako se ne varam (mada je moguće da se varam i da je levi CDI). Ali jedan CDI radi upravo to. Ako to nije isto na kinezu, džabe ste krečili. Ne da upali OndaK mora da se to kolo vezuje drugačije, da se menja instalacija... skuplja dara nego mera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 181 Napisano Januar 7, 2013 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport Prijavi odgovor kao problematičan Eto, znao sam da ima nešto ali sam zaboravio šta je u pitanju. Meni su još nešto oko struje objašnjavali. No da ne dužim NA ŽALOST svih vlasnika RD03, ništa od tog posla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 8, 2013 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Kao prvo i najosnovnije: CDI od afrike(ili transalpa) je predvidjen da radi sa dve bobine,i zbog toga u sebi ima i dva posebna kola za opaljivanje(ima dva kondenzatora za skladistenje energije potrebne za varnicu). Kineski CDI ima jedan kondenzator za skladistenje energije,i predvidjen je da radi samo sa jednom bobinom,sto ce reci,ako se nekako i spoji da radi,radice samo jedna svecica(sto je dovoljno da motor upali i radi). To mozda moze i da bude dovoljno da motor radi,ali sta je sa regulacijom ugla pretpaljenja?Da li je taj Kineski programiran bas na tu krivulju regulacije? Da li mu odgovara polaritet i amplituda ulaznog signala sa pickup-a? Tesko,jer nije pravljen za taj motor. Prema tome,kao sto i Rajko kaze,moze i prst u oko,ali boli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveta 5. 2016 Napisano Januar 29, 2015 IF YOU THINK ADVENTYRE IS DANGEROUS TRY ROUTINE ...IT IS LETHAL, 1025 postova Lokacija: Bor Motocikl: Honda Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kad bregasta od juga 45 proradi u golfu tad će itaj tvoj od kineza u africi Provereno radi sa CDIem od Keeway ARN 125 koji kosta 1200din nov!!! Okrene se samo napajanje i sve funkcionise! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...