Štef 969 Napisano Septembar 5, 2019 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Svi skuteri imaju serijski problem kada se rolnice istroše Sent from my SM-J500FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srećko 5 Napisano Septembar 14, 2020 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Poštovani članovi može li me neko uputiti gde da odradim servis ove babaroge od skutera,ili bar gde da nabavim delove.Vozim ga već godinu dana uvezao sam ga iz Švice a švajcarci su to osetili da treba da se radi pa su ga zato i prodali..elem malo škripi kada kreće i to je to.Dali su samo rolnice ili i varijator morao bih kod nekog sa iskustvom majstora.Motor je 2010g prešao je 30 i kusur hiljada km.Nalazim se u rakovici tako da nebi bilo loše i majstor da bude negde u okolini a može i dalje.HVALA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2570 Napisano Septembar 14, 2020 Drug član, 1002 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Što se ne obratiš darku@Satelis,Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zolaman03201 139 Napisano Septembar 14, 2020 Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda Hornet the Grey Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis i tvojim mukama je kraj.Sent from my VOG-L29 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2634 Napisano Septembar 14, 2020 Drug član, 4742 postova Prijavi odgovor kao problematičan Poštovani članovi može li me neko uputiti gde da odradim servis ove babaroge od skutera,ili bar gde da nabavim delove.Vozim ga već godinu dana uvezao sam ga iz Švice a švajcarci su to osetili da treba da se radi pa su ga zato i prodali..elem malo škripi kada kreće i to je to.Dali su samo rolnice ili i varijator morao bih kod nekog sa iskustvom majstora.Motor je 2010g prešao je 30 i kusur hiljada km.Nalazim se u rakovici tako da nebi bilo loše i majstor da bude negde u okolini a može i dalje.HVALAШвицарци нису Балканци и уопште не размишљају тако, какве сам машине донео из тих крајева па то је лудило. Једноставно то је проблем који има тај модел и шкрипање долази из склопа ламела/звоно. Ништа страшно, лако се отклони али и брзо се опет појави, једноставно не воли спори режим кад је ламела у позицији - незнам шта да радим сад?Sent from my SM-G955F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Septembar 14, 2020 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan То ти је све направио Жабарски фар. То се не ради, сада ће све једно по једно да отказује због тога. Далеко је човеку Даре, већ годину дана тражи неког ближе. Мада, ако је по томе судити и тебе Крме добро служи, годину дана без проблема? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srećko 5 Napisano Septembar 16, 2020 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si sve se dešava na malim obrtajima kad mu daš gas on normalno sve radi ide ko zmaj lepo i vuče ali baš me iritira to škripanje...kako se rešava to ...po nekad mi jednostavno i bruji kada krećem neznam kako bih to opisao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2634 Napisano Septembar 17, 2020 Drug član, 4742 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ја тачно знам о чему причаш, рачунај да је то његова једина мана. Проблем је у пакнама на ламели, матерјал че чудан и брзо површински се зацакли и имаш тај проблем. Извадиш, ошмирглаш мало, продуваш компресором и неко врема мукла(неко време)Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukicivan21 0 Napisano Mart 7, 2022 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Potrebna bregasta za kymco xciting 500cc. 2007god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 882 Napisano Mart 7, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 2067 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Добро вече у кућу, представиш се, па мало прелисташ форум, па поставиш питање да ли неко има можда. Не овако,омашио си подфорум, има тема о Кимку па види тамо. Поздрав! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukicivan21 0 Napisano Mart 7, 2022 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ok. Nisam ni obratio paznju. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4673 Napisano Mart 7, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 5992 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Spajanje tema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igoritza 11 Napisano Maj 27, 2022 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima Od skoro sam postao vlasnik Kymco Xciting 500 maksi skutera Procitah i ovde na temi prednosti i mane i sta kazu korisnici, pa da kazem i ja svoje - Pre svega da kazem da je 500ccm bas jak motor za skuter. Imao prilike da probam dok sam kupovao Majesty 2002, Burgman 2004, X8 i X9, i mogu da kazem da je Xciting 500 drasticno jaci od svih pomenutih. Ubrzanje je ekstremno, kao i maks brzina (jednom probao, dosao do 160, video da moze i brze, batalio) Potrosnja nije strasna - na vise mesta procitah kako jeste, ali potrosnja podosta zavisi od prosecnog RPM-a i kako se vozi. Koliko sam do sada zakljucio, po cajgeru rezervoara, trosi mi oko 4 litre, ukoliko ga vozim 100-120 na putu, ukombinovano sa gradskom voznjom Udoban, i praktican u tri lepe, u poredjenju sa drugim masinama koje su 1500-2500e na oglasima. Sitni detalji poput svetla i amortizera u sedistu, rucna kocnica, punjac za telefon i 12v prikljucak, tabla koja pokazuje sve komplet (neki skuteri nemaju rpm, ili nemaju temperaturnu strelicu) i tako dalje E sad da predjem na pitanja i da zatrazim pomoc Prethodni vlasnik je stavio nekakav Arrow auspuh na njega. Sumnjam da je uopste original, jer je auspuh komplet izliven iz jednog dela metala, nema poklopac, ne moze ni da se otvori ni nista. Na sve to, auspuh nije uopste za ovaj skuter, jer proizvodi nenormalnu buku (preplasim komsiluk kad ga upalim) i baca eksplozije pri pustanju gasa, i to jake (kao pucnji pistolja) Niko na oglasima nigde u Srbiji nema auspuh za Xciting 500 verziju Sa druge strane, vidim da brdo njih prodaje auspuhe, bez navedenog modela za koji je. Kako se uopste gledaju karakteristike auspuha ? Osim sto naravno gledam da je 4T, sta jos gledam ? Da li mogu da stavim auspuh od nekog drugog skutera od 500 kubika ili slicne kubikaze, na primer Yamahe, Honde, itd ? Ima neki lik sto prodaje univerzalne auspuhe, kopije top brendova (akrapovic, yosimura, itd) i od njega bih rado kupio jer izgleda skoro identicno kao fabricki za Xciting (zbog sledeceg tehnickog), ali ne znam da li mi odgovara Ako neko zna da mi objasni, bio bih mu veoma zahvalan za pomoc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4673 Napisano Maj 27, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 5992 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan On 7.3.2022. at 20:38, alexanto je napisao: Spajanje tema... ... i opet... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igoritza 11 Napisano Maj 28, 2022 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, alexanto said: ... i opet... Pitam cisto ovako Kako moja tema ne moze pojedinacno (sobzirom da mi je glavno pitanje za auspuh) dok recimo identicnu stvar pita covek za Majesty, na ovoj temi i njegova tema je solo ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4673 Napisano Maj 28, 2022 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 5992 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ici ce i njegova tema na "spajanje". Bilo je vec par odgovora kad sam je video pa sam je ostavio jos neko vreme. Verovao ili ne, ja nisam zaposlen na forumu i ne visim 24/7 na njemu Reagujem sto efikasnije mogu... A u temi koju pominjes sam jasno napisao da cu je spojiti sa vec postojecom... Promenio Maj 28, 2022 član alexanto 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paun84 4 Napisano Jul 19, 2022 U prolazu, 4 postova Lokacija: Veliko Gradište Motocikl: Kymco Xciting 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima sa foruma… Naime ovako, od pre par meseci postao sam vlasnik jednog Xcitinga 500, e sada da pokusam da objasnim koji problem imam pa ako ima neko iskustva ili predlog sta bi moglo biti molim za pomoć… prilikom paljenja kad je hladan nekad tesko upali l, a nekad iz prve bukvalno na dodir tastera. Kada se desi da ne upali iz prve, motor mi nekako cudno verga kao da preskace u paljenju i ako ga drzim na taster tako ce verglati dokle skroz ne isprazni akumulator, tako sam sam mu bar ja mislim nasao caku da ako ne upali iz prve onda ga par puta na taster zavrglam i nema pravila i trećeg, četvrtog ili petig puta on upali najnormalnije… Da napomenem da motor savrseno mirno i zdravo radi bez ikakih smetnji i na leru i u voznji ama bas se nista neobicno ne desava, ide odlicno radi savrseno samo me to startovanje izlude dok je hladan I jos jednom da se izvinim ako je bila tema na moje izlaganja i potraznje pomoći jos jendom se izvinjavam Hvala unapred na svakoj pomoći Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Jul 19, 2022 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Proveri anlaser, i akumulator. Očisti kleme, kontakte, možda je pre tebe neko skidao anlaser pa je malo labav, ukosi se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6567 Napisano Jul 19, 2022 Ne silazi, 6512 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Nema smisla davati pare za nov akumulator. Zakojkurac. Nek' tera dokle oće pa da ga zavalimo dalje, drugi da se jebava. Taj motor ima malo specifičan sistem za start. Kad prvi put crkne od bolikurčevine, malo se prepakuje i tera dalje. Drugi put se obično desi kod novog vlasnika...i onda kreće igranka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paun84 4 Napisano Jul 19, 2022 U prolazu, 4 postova Lokacija: Veliko Gradište Motocikl: Kymco Xciting 500 Prijavi odgovor kao problematičan @pronto druže ako imaš predstavu šta može biti ili imaš iskustva, reci slobodno podeli sa nama kako mogu da rešim problem…nema potrebe za ovakvim rečima i komentarima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paun84 4 Napisano Jul 19, 2022 U prolazu, 4 postova Lokacija: Veliko Gradište Motocikl: Kymco Xciting 500 Prijavi odgovor kao problematičan @Blazaanlaser stoji odlično nije labav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Jul 19, 2022 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Kolega pronto nije mislio ništa loše. Ovakve šaljive odgovore dobijaju svi koji dođu na forum da traže savet, a ne ispoštuju osnovno pravilo prilikom registracije, a to je tema o predstavljanju. https://forum.bjbikers.com/forum/15-predstavljanje-članova/ Nema ljutiš, to predstavljanje je opšta kultura, koju verujem nisi namerno preskočio. Pročitaj kako su drugi napisali nešto o sebi, pa tako i ti uradi. Ovde na forumu ima mnogo dobrih majstora, koji će ti sigurno pokušati pomoći...Ali, ako ne znaju sa kime pričaju... Vezano za tvoj problem na skuteru, šta sam napisao, ja bih to i proverio. Nisam majstor, ali mogu da pokušam da pomognem. Ja i dalje sumnjam na anlaser, bez obzira što je dobro stegnut, možda mu treba servis/remont. Može biti i problem sa releom anlasera, ako ga je dohvatila voda... I akumulator. Dalje, ne znam. Pozdrav, Blaža 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paun84 4 Napisano Jul 24, 2022 U prolazu, 4 postova Lokacija: Veliko Gradište Motocikl: Kymco Xciting 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da osvezim temu, imali saveta kako da resim svoj problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Jul 24, 2022 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj prvo paljenje sa pomoćnim kablovima, sa drugog akumulatora (auto, drugi motor), pa javi šta se dešava. Može biti i korozija na prekidaču paljenja, loš rele... Proveri sve to, pa javi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4673 Napisano Jul 24, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 5992 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan i opet spajanje tema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...