štampar 11524 Napisano Avgust 8, 2012 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan Branko veliki pozdrav za tebe i našeg genijalnog štampara!!! p.s. Istu smo nameru imali Deni i ja kada budemo išli u Loznicu ( do mog oca koji tamo živi odkad je u penziji a inače je rođen u Klupcima kod Loznice) da pokušamo da se sretnemo i upoznamo sa piscem svima nam omiljenog putopisa! Biće mi drago da se upoznamo kao što mi je bilo drago da se sretnem sa Brankom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolera 1894 Napisano Avgust 8, 2012 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan Loznica - Banja 6km, Loznica - Bijeljina 46km.... možda to bude jedno grupno viđanje! Još jednom pozdrav obojici komšija! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Avgust 10, 2012 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Da organizujemo jednu fakultativnu.. ovaj ..motorašku posetu gosn. Štamparu? Voleo bih da upoznam tu sedu bradu.. uskoro se i ja spremam da je pustim.. pa neki savet oko štucovanja i tako.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloshenda 566 Napisano Avgust 10, 2012 Svrati ponekad, 371 postova Lokacija: Loznica,Srbija Motocikl: MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da će Štampar morati da zakupi salu Kur-salona Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Avgust 10, 2012 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan A sinoc mi komsija prica o tom kur-salonu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Avgust 11, 2012 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Fenomenalan putopis, procitah sve u jednom dahu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoTenere 24 Napisano Avgust 11, 2012 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd , Borča Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan jedan od razloga moje ljubavi prema motorima i putovanjima su upravo ovakve price koje sam slusao dok sam odrastao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strom_kg 149 Napisano Avgust 12, 2012 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: V-STROM 650 2006 , YAMAHA SUPER TENERE xtz1200 , XZT 750 SUPERTENERE Prijavi odgovor kao problematičan KAKAV SI TI CAR !!! Nikad nista zanimljivije nisam procitao i nasmejao se slatko !!! Ivo Andric pa ti !! Svaka cast !! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Avgust 13, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Fenomenalan putopis, procitah sve u jednom dahu. Blago tebi, nas koji smo pratili od pocetka pisanja je mucio iz dana u dan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tommy.n 152 Napisano Avgust 20, 2012 Svrati ponekad, 269 postova Motocikl: Syma Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj putopis definitivno preazilazi okvire jednog foruma. Ja i Stampar smo generacija u godinu dana, pripovedanje mu zaista, za razliku od mene ide od ruke i verno je i u detalje opisao ono vreme. Vreme auto puta Beograd-Zagreb i onog lupanja, kaldrme, granicnih prelaza, carinika, gradskih kafana, zivota u lazi... Da ne ponavljam ali je ovo zaista sa sve slikama odlicno... Vratio me u doba kada je Pentax izbacio ME i MX a ja slikao sa Prakicama a posle sa AE-1... Tada sam samo vise voleo automobile nego motore, sada mi je auto potreba a skuter zadovoljstvo... Nazalost svojim nasirokim pisanjem TOUCUTTER71 je zaprljao putopis a mene iznervirao, nesto brbljajuci o vremenu u kojem nije ziveo i koje ne poznaje... P.S. Evo citam otpocetka, naravno Avto Magazin je imao i foto rubriku a Martin Cesenj mozda nije bio Banji ali negovi testovi... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Avgust 20, 2012 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj putopis definitivno preazilazi okvire jednog foruma. Ja i Stampar smo generacija u godinu dana, pripovedanje mu zaista, za razliku od mene ide od ruke i verno je i u detalje opisao ono vreme. Vreme auto puta Beograd-Zagreb i onog lupanja, kaldrme, granicnih prelaza, carinika, gradskih kafana, zivota u lazi... Da ne ponavljam ali je ovo zaista sa sve slikama odlicno... Vratio me u doba kada je Pentax izbacio ME i MX a ja slikao sa Prakicama a posle sa AE-1... Tada sam samo vise voleo automobile nego motore, sada mi je auto potreba a skuter zadovoljstvo... Nazalost svojim nasirokim pisanjem TOUCUTTER71 je zaprljao putopis a mene iznervirao, nesto brbljajuci o vremenu u kojem nije ziveo i koje ne poznaje... P.S. Evo citam otpocetka, naravno Avto Magazin je imao i foto rubriku a Martin Cesenj mozda nije bio Banji ali negovi testovi... Drago mi je da se poneki vršnjak dobro seća tih vremena kad se kako kažeš ''živelo u laži'' a realno i jeste ,samo to nisu svi videli... Meni je prvi ozbiljniji aparat bila Praktica L2(da ne računam Smenu 8 i Zorki 4).Imala je solidan objektiv ali sistem transporta filma je bio loš,kvarilo se to često pa sam je prodao. Pentaxa MX sam kupio 1981-e jel' mi se učinio boljim rešenjem od modela ME(voleo sam da podešavam manuelno i blendu i expoziciju).Sve slike koje si video ovde su slikane s njim i uglavnom je korišćen širokougaoni objektiv od 28 mm. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 897 Napisano Avgust 28, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 2077 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Evo procitah putopis doduse u dva navrata.Ovo je nesto neverovatno,ne znam kako da se zahvalim Stamparu osim jednog VELIKOG HVAAALAAA :care: :care: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nebojša 86 Napisano Septembar 8, 2012 U prolazu, 36 postova Lokacija: Ugrinovci,Zemun Motocikl: jawa 250 model 559 i jawa 350 638 Prijavi odgovor kao problematičan Čiča ,bogati,što stade....Daj još,navučeš nas i ostaviš...još malo Helgi.... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Septembar 13, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan AUUUUUUUUUUUUU ............ nema sta, pogodi me i to sa vise strana. Vrati me u neke godine kada sam cak i ja bio mlad. Istina je sve sto si napisao, to mogu da tvrdim .......... jer znam. Bilo je to takvo vreme.........cisto, lepo, naivno ali beskrajno lepo. Neko je pomenuo neke sa novcanicima koji sednu, zakace kofere i odu na neki put..........da, slazem se (verovatno i ja licim na takvo nekog), ALI.......... isti takav je nekada obisao SFRJ sa MZ-om 125 ETS neke davne 1974. godine sa 17 godina........i sadasnjom suprugom Vericom.........i to krisom, da njeni roditelji nisu ni znali. I od tada.........pa do danas, cim se moze.........na put, pa makar i do Avale, sve je put, sve je uzivanje u voznji........ a ja to volim danas kao i pre 40 godina, sta ti je ljubav. Kazu da je motocikl nepresusni izvor mladosti.......ja mislim da jeste. Ajde, sta sada kukam.......bilo je lepo, sada - zavisi od nas koliko ce nam biti lepo.........samo od nas. "Stampar"....... iskrene cestitke na izuzetno dirljivom putopisu, posebno za nas "vremesne"........... Pozdrav, i uzivaj i dalje............dokle god se moze........... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eagle 1 Napisano Septembar 13, 2012 U prolazu, 12 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan sve pohvale za putopis,ma nemam reci 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7466 Napisano Septembar 14, 2012 Drug član, 3098 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...ovo je posebno vredno za nas koju su rođeni tek na kraju te famozne tvorevine, zemlje mnogih naroda i narodnosti... koji smo odrastali u najgorem delu te priče sad možemo da pročitamo i naučimo kako je pre "cepanja" izgledalo.. i bar donekle razumemo šta je dovelo do njega. Zbog toga ovo nije "samo" putopis. Ja sam uvek mislio da su više sreće imali oni koji su se rodili u nekom drugom periodu!Danas znam da svaki period u kome se neko rađa nosi i neku količinu sreće...Raspodeljeno je to svima. Ovo se urazalo noćas u moju glavu... i promenilo malo pogled na svet. Hvala neizmerno. Činimi se da je razlika između nas koji sada imamo 24god i vas tada u tome što vi "niste mogli da imate" i gladali kako preko imaju, a mi sad sve to "možemo da imamo" al nemamo kako pa gledamo kako preko imaju... ljubav je ista, odricanje je isto. Moje poštovanje. Kapa dole. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rafter 110 Napisano Septembar 14, 2012 U prolazu, 90 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: Suzuki TS 125 (Suzana) Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast stampar. odusevljen sam. uzivao sam. sad kad sam bio u holandiji video sam jednu, mislim, narandzastu laverdu na shellovoj benzinskoj a znam ih sa slicica koje sam skupljao. omiljeni su mi bili laverda i ossa. pozdrav iz zr-a 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mouse0 551 Napisano Septembar 15, 2012 Svrati ponekad, 333 postova Motocikl: Suzuki GSX600F '01 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast, uz ogromno poštovanje, zaslužuješ i pivo od svakoga ko pročita, definitivno najbolji i najiskreniji putopis do sada. Jes' da slika govori hiljadu reči,ali mislim da je ovo čist primer slikovitog opisa sagledanog iz ugla normalnog čoveka, od ovoga ne može bolje! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Losmi Capo 571 Napisano Septembar 15, 2012 Svrati ponekad, 433 postova Lokacija: Beograd-KARABURMA Motocikl: BMW R 1200 GS ADVENTURE LC 2015god, Piaggio Liberty 125ccm 2000god. Prijavi odgovor kao problematičan Odusevljen sam! Svaka cast! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2614 Napisano Septembar 15, 2012 ODUSTO OD DIJETE, 2656 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ovu temu sam do sada preskočio ko zna koliko puta jer me naslov nije nešto privlačio i sve ostavljajući njeno otvaranje za drugi put. Danas u Zemunu sumoran dan a ja bez obaveza i gle čuda reših da je otvorim i da vidim šta tu ima da se vidi u nekoj fabrici. Kad ono mic po mic ja je pročitah celu u jednom cugu,nisam stao ni kad su oči počele da peku od monitora.Rekoh sam sebi magare kad si ovakvo gradivo preskakao do sad e pa sad se za kaznu beči do poslednjeg posta. Ekstar putopis koji me je vratio u mladost mada sam ja malo mlađi od autora i setih se svoje prve jawe ČZ koju smo ja i kum kupili na kvarno,dali neke muz. komponente + keš jedva skupili zajednički i krili je kod naših drugara i vozeći se krišom što dalje od naše ulice da nas roditelji ne ukebaju a onda bi bilo veselo. Lepa su to vremena bila i retki su bili oni koji su mogli da poseduju i voze "prave aždaje" a mi klinci bili presretni i sa Tomos 15 a kamoli ko je mogao da ima MZ ili JAWU. Pa slatke muke popravki u vlastitoj režiji jer se za majstora nije imalo.Sećam se mog prvog samostalnog ozbiljnijeg zahvata - zamene karika i klipova na mojoj prvoj Jawi ČZ,radili sami po detaljnom uputstvu jednog iskusnog majstora i u žurbi da što pre sklopimo i probamo motor klipove okrenemo za 180 stepeni i na karbu počne da nam izbacuje plamen,sve rasturaj i ponovo.Ništa nam tad nije bilo teško samo da je motor ispravan i da se vozi. Lepa su to vremena bila,drugačiji su bili ljudi,nesebično se davalo i delilo,nije se gledalo ko ima koliko već ko je kakav čovek.A kad bi motorom otišli i do NS sreće naše kao da smo vozili 1.000km. I JOŠ JEDNOM VELIKO HVALA AUTORU OVOG PUTOPISA KOJI ME JE VRATIO U NAJLEPŠE DOBA MOG ŽIVOTA. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niske 177 Napisano Septembar 16, 2012 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Beograd - Zvezdara Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Само желим да Штампару кажем ХВАЛА. Овај утопис је као када вам неко поклони предивну књигу, која је уједно и времеплов који вас врати у дане младости и детињства. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Septembar 25, 2012 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je prvi ozbiljniji aparat bila Praktica L2(da ne računam Smenu 8 i Zorki 4).Imala je solidan objektiv ali sistem transporta filma je bio loš,kvarilo se to često pa sam je prodao. A ja slikao sa VLC2 sve do pojave digitalaca.Svi su kupovali čuda,Canone,Nikone, a meni bio gušt da pravim slike sa tom starkeljom. Moram ti reci da mi mnogo nedostaje taj trip oko blende i expozicije, da li će ispasti kako treba, gledanje na mutnom staklu, ruski svetlomer oko vrata...Cajsovi DDR objektivi, zoomovi, pregrst fitera za kojesta...sada Practica zauzima počasno mesto na stalku u dnevnoj sobi kao podsećanje na jedno analogno vreme...analogno i sa dušom.Žmurke,jurke,zuce,trule kobile,janjine,izmedju 4 vatre,šuge...Takav je i tvoj putopis.Nama starijima probudi divne uspomene i zasigurno istera suzu iz oka. Ali eto, da ne kudimo digitaliju toliko, jer njojzi hvala što pročitasmo jednu retko lepo ispisanu životnu pričicu. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Septembar 26, 2012 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan Bolji putopis nisam nigde procitao.....Ovaj zasluzuje neko posebno mesto na forumu. Druze svaka ti cast :care: :care: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drvodelja 851 Napisano Septembar 26, 2012 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan Štampar, hvala ti što si me vratio u ono vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni. 448 Napisano Octobar 13, 2012 Zainteresovan, 581 postova Lokacija: Beograd,29 novembar Motocikl: Honda Varadero XL 1000 V Prijavi odgovor kao problematičan Bravo druze,citajuci ovo podsetih se i svoje mladosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...