štampar 11524 Napisano Jul 26, 2012 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan ...a bilo je i malo ljubomore ...''znam sigurno da si me prevario,rekla je meni mama kakvi ste vi muškarci'' 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ljadza 331 Napisano Jul 26, 2012 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Najbolji Prijavi odgovor kao problematičan Majstorski odlican putopis,iskren, recit ma uzivanje hvala sto si podelio ovo sa nama 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Jul 26, 2012 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan ...pa sličica sa osvrtom na ono vreme,postavljam je ovde spec. za misu...možda mu se svidi,na slici Šapčani,Lance i Trifun...napred je GS 850 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panick 83 Napisano Jul 26, 2012 U prolazu, 76 postova Prijavi odgovor kao problematičan ...a bilo je i malo ljubomore ...''znam sigurno da si me prevario,rekla je meni mama kakvi ste vi muškarci'' ovo Sabac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7274 Napisano Jul 26, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan ...pa sličica sa osvrtom na ono vreme,postavljam je ovde spec. za misu...možda mu se svidi,na slici Šapčani,Lance i Trifun...napred je GS 850 Hvala, druže dragi! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hammerlo 42 Napisano Jul 26, 2012 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha XS360 (1977) , BMW F650GS (2001), KTM LC4 620 (1996) Prijavi odgovor kao problematičan Комшо свака част на путопису, поставио си смернице "правог" путописа, сад и остали могу да се опробају у писању (у Штампаревом стилу) и обогате овај форум али и наше животе својим причама, видимо се на кафи у Бањи 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cika Kure 177 Napisano Jul 26, 2012 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Milwaukee, WI Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :( Prijavi odgovor kao problematičan Sta reci.... Kada sam pogledao pocetak nisam hteo da citam dok nisi sve ispisao, a onda sam natenane sa gustom procitao. Ekstra napisano. Imas smisla za detalje i secanje te dobro sluzi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aladin07 10 Napisano Jul 26, 2012 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan Skidam torbu sa rezervoara i uterujem motor unutra...torbu u jednu ruku,kacigu u drugu...mališa vozi Laverdu 125 ccm,sedam pozadi...njegova kaciga visi na guvernali... Vozi pažljivo i precizno...kroz neki lavirint uličica doveze me do jednog starog zdanja čije ime nisam zapamtio...hotel... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dallape 220 Napisano Jul 26, 2012 Svrati ponekad, 196 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: HONDA VARADERO XL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sve pohvale! EXTRA! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippacope 70 Napisano Jul 26, 2012 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Darkwood-Bgd Motocikl: dr 650 se - tenere T7 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na predivno docaranoj avanturi iz proslih vremena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17695 Napisano Jul 26, 2012 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan @stampar Sta reci sem da si me vratio i podsjetio na kraj sedamdestih i osamdesete godine proslova vijeka,kada sam i ja lutao po Italiji i pustoj Njemackoj kupujuci svoj prvi Japanski motor Hondu CB 500 Four u Nirnbergu 1978.godine,a zatim Suzuki GS 850 G 1981.godine u Minhenu i putovnje do Leverkuzena istim autobanovima kojim si i ti prolazio....Hvala ti sto si me vratio u to vrijeme i evocirao lijepe uspomene iz bezbrizne mladosti. Najupecatljiviji detalj od cijelog tvog putopisa mi je prelaz nase Ex SFRJ granice, policije i carinika,jer sam ja prilkom uvoza GS-a dosao na Sentilj sa Novim motorom i putnom torbom na zadnjem sjedistu u kojoj sam ponjeo opremu iduci po motocikl ( isao autobusom iz Tuzle do Zagreba,a onda presjedao u drugi autobus za Minhen ),a u povratku uzeo tri kilograma sirove Minas kafe,par Milka cokolada,dvije steke Marllbora i jedu flasu Viskija. U svoj frci na prelazu Carinik se zalijepio za tu torbu da pregleda ( pored mog urednog prijavljivanja sta ima u njoj ) i nije odustao dok je nisam otvorio,a onda mi ladno masuci rukom reko mozes ici. Ja ga na to pitam: A ko ce meni napraviti Carinsku propratnicu do Carinarnice u Tuzli,jer imam motocikl za uvoz ( morala se izvrsiti prijava ulaska vozila za uvoz u zemlju ),a on sav zbunjen pita koji motocikl. Naravno trebalo mi je "malo vise" vremena da mu objasnim da ja u stvari uvozim motocikl i da cu ga cariniti uTuzli,uz njegovo insistiranje da to obavim u Mariboru da ga oslobodim "silne" procedure pravljenja crinskih i spediterskih propratnih papira.... Tad su se motocikli i automobili za neupucene uvozili na "Uvozne dozvole" povratnika sa rada iz inostranstva koji su proveli najmanje dvije godine na radu u tudjini. Bila su to ipak ( bez obzira na kojekave pravne zackoljice ) dobra vremena u kojima se moglo veoma lijepo zivjeti,a pogotovo oni koji su znali naci "kojekakve rupe" sto u zakonu,sto kojekuda drugo. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7274 Napisano Jul 26, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan @Branko To me je podsetilo na priču o dečku koji je svaki dan išao iz Slovenije u Italiju i nazad biciklom (imao je onaj pogranični pasoš) i nosio je džakče peska. Milijardu puta su ga pretresali, prosejavali pesak, drndali... Na kraju je bilo: "e, nećemo ti ništa, samo nam kaži, šta švercuješ? Jasno nam je da nešto muljaš, ali šta?" Kaže klinac: "Švercujem bicikle". 1 17 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Jul 26, 2012 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan fenomenalno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17695 Napisano Jul 26, 2012 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Branko To me je podsetilo na priču o dečku koji je svaki dan išao iz Slovenije u Italiju i nazad biciklom (imao je onaj pogranični pasoš) i nosio je džakče peska. Milijardu puta su ga pretresali, prosejavali pesak, drndali... Na kraju je bilo: "e, nećemo ti ništa, samo nam kaži, šta švercuješ? Jasno nam je da nešto muljaš, ali šta?" Kaže klinac: "Švercujem bicikle". Da i mene, jer sam tu pricu cuo jos dok smo isli u Trst po farmerke,majice,vijetnamke,Starke,kafu i kojekakve sitne kucne potrebstine. Ladno sam mogao "svercati" motore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Jul 26, 2012 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan @Branko To me je podsetilo na priču o dečku koji je svaki dan išao iz Slovenije u Italiju i nazad biciklom (imao je onaj pogranični pasoš) i nosio je džakče peska. Milijardu puta su ga pretresali, prosejavali pesak, drndali... Na kraju je bilo: "e, nećemo ti ništa, samo nam kaži, šta švercuješ? Jasno nam je da nešto muljaš, ali šta?" Kaže klinac: "Švercujem bicikle". Verzija koju sam ja čuo je da je to stariji čovek koji je radio u Italiji,ujutru ode peške na posao a popodne se vraća sa biciklom i džačićem peska ... Ali čim se pričalo o tome kako vidim svugde sigurno je da je to neko i radio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Jul 26, 2012 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan @stampar Sta reci sem da si me vratio i podsjetio na kraj sedamdestih i osamdesete godine proslova vijeka,kada sam i ja lutao po Italiji i pustoj Njemackoj kupujuci svoj prvi Japanski motor Hondu CB 500 Four u Nirnbergu 1978.godine,a zatim Suzuki GS 850 G 1981.godine u Minhenu i putovnje do Leverkuzena istim autobanovima kojim si i ti prolazio....Hvala ti sto si me vratio u to vrijeme i evocirao lijepe uspomene iz bezbrizne mladosti. Najupecatljiviji detalj od cijelog tvog putopisa mi je prelaz nase Ex SFRJ granice, policije i carinika,jer sam ja prilkom uvoza GS-a dosao na Sentilj sa Novim motorom i putnom torbom na zadnjem sjedistu u kojoj sam ponjeo opremu iduci po motocikl ( isao autobusom iz Tuzle do Zagreba,a onda presjedao u drugi autobus za Minhen ),a u povratku uzeo tri kilograma sirove Minas kafe,par Milka cokolada,dvije steke Marllbora i jedu flasu Viskija. U svoj frci na prelazu Carinik se zalijepio za tu torbu da pregleda ( pored mog urednog prijavljivanja sta ima u njoj ) i nije odustao dok je nisam otvorio,a onda mi ladno masuci rukom reko mozes ici. Ja ga na to pitam: A ko ce meni napraviti Carinsku propratnicu do Carinarnice u Tuzli,jer imam motocikl za uvoz ( morala se izvrsiti prijava ulaska vozila za uvoz u zemlju ),a on sav zbunjen pita koji motocikl. Naravno trebalo mi je "malo vise" vremena da mu objasnim da ja u stvari uvozim motocikl i da cu ga cariniti uTuzli,uz njegovo insistiranje da to obavim u Mariboru da ga oslobodim "silne" procedure pravljenja crinskih i spediterskih propratnih papira.... Tad su se motocikli i automobili za neupucene uvozili na "Uvozne dozvole" povratnika sa rada iz inostranstva koji su proveli najmanje dvije godine na radu u tudjini. Bila su to ipak ( bez obzira na kojekave pravne zackoljice ) dobra vremena u kojima se moglo veoma lijepo zivjeti,a pogotovo oni koji su znali naci "kojekakve rupe" sto u zakonu,sto kojekuda drugo. Nikako se nisam mogao dokopati uvozne dozvole,cenili su je i precenjivali a najgore je bilo što u saobraćajnoj dozvoli tako uvezenog motocikla piše ''bez prava otuđenja 2 godine''... Ona dva Suzukija sa slike i još nekoliko japanaca su jednu zimu proveli u šabačkom SUP-u,oduzela murija ''da proveri'' ,morali su dovoditi vlasnike iz saobraćajne dozvole da preuzmu motocikle... ''Traženje rupe nas je održalo-njojzi hvala'' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Jul 26, 2012 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan Da su neka bolja vremena i situacija vrlo rado bih opet provozao Jotu i Miragea! Ko nije vozio Laverdu nek... i to sa desnim menjacem! Vozio sam TS 1200 sa desnim menjačem... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Jul 26, 2012 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan Da su neka bolja vremena i situacija vrlo rado bih opet provozao Jotu i Miragea! Ko nije vozio Laverdu nek... i to sa desnim menjacem! Vozio sam TS 1200 sa desnim menjačem... ... Uffff,...Kakav filing,! Ovi novi klinci su propustili deo ISTORIJE !!! Klinci ne bi mogli da stisnu kvačilo na TS 1200 ,bio je to muški motocikl... (nije bilo hidraulično kao na Joti i modelu Mirage) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolera 1894 Napisano Jul 26, 2012 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan @Branko To me je podsetilo na priču o dečku koji je svaki dan išao iz Slovenije u Italiju i nazad biciklom (imao je onaj pogranični pasoš) i nosio je džakče peska. Milijardu puta su ga pretresali, prosejavali pesak, drndali... Na kraju je bilo: "e, nećemo ti ništa, samo nam kaži, šta švercuješ? Jasno nam je da nešto muljaš, ali šta?" Kaže klinac: "Švercujem bicikle". Sjajno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Toreador 738 Napisano Jul 26, 2012 Drug član, 1132 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW Xr Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljiv putopis,sigurno ima toga jos,do skorog citanja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Jul 27, 2012 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan ...a bilo je i malo ljubomore ...''znam sigurno da si me prevario,rekla je meni mama kakvi ste vi muškarci'' ovo Sabac? Tako je,stari grad... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Jul 27, 2012 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan ...i bajkersko druženje kod ''točkonje''... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
štampar 11524 Napisano Jul 27, 2012 с вером у Бога слобода или смрт, 3647 postova Lokacija: Banja Koviljača Prijavi odgovor kao problematičan ...i od ČZ napravljen ''Morini'' 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano Jul 27, 2012 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan ...i od ČZ napravljen ''Morini'' He he, baš slični repovi su tada kod nas krasili skoro svaku ČZ-tku, MZ-a i Electronike90. Svi su htjeli imati "Kawe Z 900"... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Jul 27, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan ...i bajkersko druženje kod ''točkonje''... Dvajes' bajkera a tri kacige... to su bila vremena ! Eh sta bi dao za flasicu te koka kole sa stola 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...