DjordjeMijailovic 2735 Napisano Jul 18, 2012 Strucnjak, 1652 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Bitno je hraniti putnicki duh! Prvo citanjem putopisa, pa odlaskom na krace destinacije, pa sa jednim nocenjem, pa sa vise nocenja, pa van zemlje, pa mozda i kampovanje... Samo redom! Razmisljati veliko, a raditi sve redom od najmanjeg - to je otprilike recept! Niko nije krenuo tek tako. Evo, i ja sad gledam ovu nasu "Hit the road" ekipu, i sve mi se cini da cu da im iskopiram bar deo putanje jednog dana Sad i ja tu malo filozofiram kao da sam neki veliki putnik, ali cini mi se da nisam mnogo omasio poentu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2735 Napisano Jul 19, 2012 Strucnjak, 1652 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 100km je neki maksimum bez benzinske. Nece biti problema sa dometom od 200km. Jedina zaista problematicna deonica (tj 20-ak metara) je tamo gde je reka nanela onu kamaru blata na put. Do sada je to sanirano 100% jer su itada radili na tome. Na transalpini ima nekoliko deonica po nekoliko stotina metara bez asfalta. Nista nesavladivo. Videli smo jedno 10 kruzera na transalpini. Nemas brige :takoje:Jedino sto bi mozda mogao da izbegnes ako ti se ne muci je petrosani-curtea, jer tu ima par desetina km loseg puta. Mozes taj deo da odradis magistralom (nas 2. dan). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2735 Napisano Jul 19, 2012 Strucnjak, 1652 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Mislimmmmm šta reći?!?!!! Uz pozitivnu zavist i zadovoljstvo čitanja putopisa javlja mi se ideja kuda naredne sezone preko grane!. Moram još jednom, natenane, od prve strane dovde - da utvrdim gradivo. Prvi redovi ostali verni do kraja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Jul 19, 2012 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast komsilja i za putovanje i posle za potroseno vreme da se napises putopis. Verujem da ce i ovaj putopis pokrenuti nekog. Odlicno je da na kraju im mali rezime celog puta i troskova, koji ce verovatno mnogima znaciti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7455 Napisano Jul 19, 2012 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzivala citajuci ovaj putopis. Nekako mi sve leptirici po stomaku krenuli... Zbog finansija, sve sam mislila da krenem kao suvozac, ali mi posle ovoga ipak dajete nadu da bih mogla svojim motorom na ovakav jedan put. I sve gledam, ako je mogla i ona http://backtojapan125.wordpress.com/project-english/look-at-the-project/ sto ne bih mogla i ja...?? Posle ovog citanja bukvalno svakog napisanog slova, i posle raznoraznih saznanja (covek stvarno svasta moze da vidi i procita na netu sto ce ga pokrenuti), sebi sam zadala trenutno ogroman zadatak...kupiti ostatak nedostajuce opreme (odela za kisu, nosace kofera i kofere i jos po neka sitnica), pokrenuti svog blog i...krenuti. Hvala jos jednom na svim prenesim impresijama... Evo i od mene podrska Nadam se da ces na godinu krenuti jednu ovakvu turu. Inace taj Varadero mi se jako svidja. Finansijski ti je super jer je 125ccm pa dosta manje trosi, ne znam koliko je komforan ali cisto sumnjam da je mog gpz komforniji od njega. Ako vozis prosecno 70km/h sa prtljagom to je nekih 20km/h sporije od onoga sto ja vozim sa svojim tako da nije strasno. Jedino preticanja su zeznuta jer tesko mozes obici nekoga ali nema potrebe za zurbom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2735 Napisano Jul 19, 2012 Strucnjak, 1652 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan I evo obecanog snimka voznje po magli. Moze se gledati u HD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
korvin 42 Napisano Jul 19, 2012 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX 750 F, '00. Prijavi odgovor kao problematičan super putopis, sjajno napisan... super i fotke i snimci!!! svaka vam cast momci!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1477 Napisano Jul 19, 2012 prisutan, 1189 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan extra putopis,upsujem se! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limenko 132 Napisano Jul 19, 2012 Svrati ponekad, 310 postova Lokacija: Bar Motocikl: YAMAHA xj 650 Seca, BMWk100 Prijavi odgovor kao problematičan Odličan putopis pročitao i pregledao iz cuga, zadali ste mi domaći zadatak za planiranje vožnje Rumunijom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2735 Napisano Jul 19, 2012 Strucnjak, 1652 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Hvala! Ruta je zaista dobra. Ko voli, moze da doda Brasov na rutu, nije daleko. Tamo je cuveni drakulin dvorac, mada s obzirom koliko je marketinga oko tog drakule, malo nam se zgadilo moram da priznam. Ostatak rute je dobar i slobodno ga iskopiraj Rumunija je tako blizu a jeftinije u okolini nema, a i gorivo im je dobro. I dalje stojim iza toga da je ovaj pravac BestBuy, tj. da za ulozen novac dobijete najvise od svih zemalja iz okoline. Ima lepsih destinacija naravno, ali ne ovako blizu i povoljno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 372 Napisano Jul 20, 2012 Drug član, 1113 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Pojela maca... Prijavi odgovor kao problematičan Svaka vam cast....i na ruti i na putopisu....jako zanimljivo!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maree 2 Napisano Jul 20, 2012 U prolazu, 1 post Lokacija: Slovenija;Kočevje Motocikl: Honda CT 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljiv putopis.Vidi se da ste uživali.Pozdrav iz SLO 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola535 133 Napisano Jul 23, 2012 Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Smederevska Palanka - Beograd(Jerkovic) Motocikl: Yamaha Virago 535-prodat; RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala! Ruta je zaista dobra. Ko voli, moze da doda Brasov na rutu, nije daleko. Tamo je cuveni drakulin dvorac, mada s obzirom koliko je marketinga oko tog drakule, malo nam se zgadilo moram da priznam. Ostatak rute je dobar i slobodno ga iskopiraj Rumunija je tako blizu a jeftinije u okolini nema, a i gorivo im je dobro. I dalje stojim iza toga da je ovaj pravac BestBuy, tj. da za ulozen novac dobijete najvise od svih zemalja iz okoline. Ima lepsih destinacija naravno, ali ne ovako blizu i povoljno. Dobar putopis A sto se tice Drakulinog zamka,ne nalazi se u Brasovu vec u Branu.Bio sam u Rumuniji krajem oktobra,imali smo smestaj u Brasovu,a do zamka smo imali oko sat vremena busom. Brasov kao grad meni bio interesantan,nije mali grad,ali guzve nikad nije bilo iako smo bili kad je sezona,haloween zurke i izleti. I ako se ide ka Brasovu,vredi obici i zamak Peles(Sinaja,44km od Brasova). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2735 Napisano Jul 23, 2012 Strucnjak, 1652 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Moja greska, dobro je da si ispravio Sledeci obilazak Rumunije ce biti malo "turistickiji". Ovaj je bio cisto vozacki. Hvala na preporuci, zapisano je za sledeci put 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1477 Napisano Jul 26, 2012 prisutan, 1189 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Jul 27, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Lepa tura i putopis! Sa svojim drugom planiram nesto slicno pocetkom avgusta, zbog obaveza smo uslovljeni da turu smestimo u 3 dana. Interesuje me misljenje kolega koji su vec prosli ovu turu da li je pretenciozno smestiti Transfagarasan i Transalpinu u jedan dan? Elem, marsruta po danima koju sam ja smislio izgleda ovako: 1.dan: Beograd-Bela Crkva-Moldova Noua-Drobeta-Turnu Severin-Targu Jiu-Curtea de Arges (spavanje) ukupno 510 km 2.dan: Curtea de Arges-Transfagarasan-Sibiu-Sebes-Transalpina-Targu Jiu (spavanje) ukupno 403 km 3.dan: Targu Jiu-Drobeta-Turnu Severin-Donji Milanovac-Veliko Gradiste-Beograd ukupno 342 km Interesuje me misljenje iskusnih, da li je izvodljivo? Ovaj drugi dan me najvise brine? Unapred hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Jul 27, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Fora je u tome sto imamo samo 3 dana, onda bih morao treci dan da vozim Sibiu-Beograd a to je previse, pogotovu sto tog treceg dana kolega uvece radi pa sam gledao da bude najkraci. Ne znam u koliko si ujutru ustajao i kad si kretao s voznjom ali deluje mi izvodljiv taj drugi dan ako se porani. Interesuje me za koliko si sati presao Transfagarasan, odnosno deonicu od Curtea de Arges do Sibiu-a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2735 Napisano Jul 27, 2012 Strucnjak, 1652 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Jel ovo otprilike ruta kao na slikama? U tom slucaju mislim da je izvodljivo. Povlacim ono sto sam malo pre rekao jer sam u glavi okrenuo nazive gradova Taj zanimljiviji deo transalpine je od ovog puta u blizini jezera Vidra do grada Novaci. Ne sme se propustiti. Nemas brige ako je ovo putanja za drugi dan. Izvodljivo je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2735 Napisano Jul 27, 2012 Strucnjak, 1652 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo u danu kada smo vozili tranalpinu i to sa onom maglom i kisom presli 500km - najvise na celom putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Jul 27, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Da da to je ruta! Pa to mi kazi majstore! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Jul 27, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan U stvari, ja sam planirao od Sibiua za Sebes, sad vidim na ovoj tvojoj mapi da nema potrebe da idem za Sebes sto je jos krace. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2735 Napisano Jul 27, 2012 Strucnjak, 1652 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Moram priznati da sam zbrzao taj deo prilikom crtanja rute jer sam se koncentrisao na donji deo slike Ne znam kakav je taj put koji sam naveo, ali bih ipak isao sibiu - sebes glavnim putem jer su tu putevi dobri i brzi i ustedecete verovatno vreme iduci magistralom umesto ovako kako sam nacrtao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1454 Napisano Jul 27, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Razumeli smo se! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2735 Napisano Jul 27, 2012 Strucnjak, 1652 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan To je to, cekamo putopis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker u najavi 0 Napisano Jul 29, 2012 U prolazu, 5 postova Motocikl: dvotockas bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Meni je najveseliji deo, onaj sa snimka, gde se Mikrob na onim, vrhovima, serpentinama, prevojima oseca kao kod kuce. S tim sto mu ove provalije obrasle travom, dodju kao Glava Zete ili kanjon Morace ali tapacirani. Dok ti pokusavas da izvuces zivu glavu on odvrce gas i uziva. Odlican, koristan i inspiritivan putopis, uzivao sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...