Jump to content

Moto Zajednica

Neobelezeni lezeci policajci

Recommended Posts

• Svrati po nekad, 360 postova
  • Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure

Evo danas za malo da omastim asfalt zbog neobelezenih lezecih policajaca, tacnije njih cetri.

Na putu gde su postavljeni je ogranicenje bilo 80km/h, a ja sam vozio oko 70km/h, jer pod broj 1 moja masina ne moze vise od 75km/h, a pod 2 bila je blaga krivina u desno gde je bilo bagrema sa unutrasnje strane. Kada sam izasao iz krivine, na oko 10m od mene su se nasla dva glanc nova betonska ispupcenja, neobelezeni visine od oko 20cm medjusobnog rastojana od oko 3-5m. Nisam imao vreme da zakocim, samo sam imao vreme da pustim gas i da se podignem sa sedista, oslanjauci se samo rukama i nogama o skuteru. Kada sam naleteo na prvi od brzine i naglog promena nagiba, a i od centrifugalne sile od predhodne krivine, prednji tocak se podigao i zanesen jedno 1-1,5m u levo. Nekako sam se odrzao na motoru, kada sam naleteo drugi, opet sam bio zanesen u levo, i tako sam se nasao u suprotnu traku, hvala Bogu praznu.

Izveo sam manevar da se vratim u moju traku i zakocio malo da se priberem, kada su se stvorili jos dva nova policajca, ista kao pre. Njih sam ipak sa 40km/h preleteo, sto me je dobro izdruskalo. Nakon toga sam se polako vratio da vidim ima li neki znak koji oznacava opasnost ali ni iz jednog pravca ih nije bilo.

Da li su ti policajci predvidjeni da budu obelezeni ili ce tako biti doveka, ne znam, ali bih ipak savetovao one koje idu outem od kasarne u Sinkovcu ka Leskovcu putem koji ide preko Hisara da obrate paznju kako ne bih se nasli u neprijatnu situaciju.

• Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Da nisi preterao malo sa merama?

Tebi svaka čast na upozorenju i obavesti gradske vlasti, ako ih ima uopšte, o tome.

Pozdrav.

• Drug član, 3031 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Dobro si prošao, pošto si pogrešno reagovao.

Kad nalećeš na prepreku (ispupčenu ili udubljenu), osnovno je da rasteretiš prednji točak dodavanjem gasa, cimom uvis, prenošenjem težine na zadnji točak. Koči se do prepreke i onda naglo dodaje gas. Preko prepreke ne sme da se pređe pod kočenjem (bilo kočnicom, bilo motorom). Jedino si pametno uradio što si se podigao iz sedišta. Tako i treba.

• Podržavam 5

Ne bih uspeo nista dodavanjem gasa jer se radi o skuteru od 50cc i kao sto sam rekao isao sam oko 70km/h, sto znaci da nista ne bih znacilo, a kao sto kazes mozda sam mogao da ukocim, ali sam sporo odreagovao, jer znam da je ta deonica bez ikakvih rupa i ispupcenja pa sam se i malo opustio.

A sti se tice gradskih vlasti, oni ce samo primiti zalbu i obraditi je kad na vrbi rodi grozdje. Pre oko tri mesca, nasa ulica je trazila da se postave semafore na raskrsnici Bulevara Nikole Pasica i nase ulice (Juznomoravskih Brigada), jer od kako je napravljena pre godinu dana ta raskrsnica, bilo je oko desetak tezih sudara, a svi iz jednog razlog, oduzimanje prednosti. A svaki dan se tu zabija na kocnicu kako bih se izbegao sudar da su prilazi raskrsnici sve crni od tragova.

A sto se tice ovih policajaca, jedino da neko kome je preostalo pola kofe poludisperzije da uzme valjak i da ih prefarba inace od gradskih vlasti nema nista, samo uredjuju centar za koje-kakve priredbe, svake druge godine rade asfalt , a ulice celo leto zatvorene.

• Ne silazi, 6561 postova
  • Motocikl: đački pešački

Bez obzira što je 50 kubika i nema snage, pomaže kratak sec kočnice ispred prepreke i odpuštanje, to rastereti prednji kraj. Tako isto i preko nenadanih oštrih rupa. Isto i autom.

Koliko sam ja ukapirao, za ležeće nema standarda il se niko ne prdržava već ih prave oštre i visoke plus ko da namerno i kad postave obaveštenje to je baš neadekvatno, po sistemu skrši slomi...Ima mnogo drugih načina za istu svrhu, a bezopasnih i po vozača i vozilo a delotvornijih. Ovo je srpski fenomen kome niko ne staje na put. Nekad ležeći nije smeo da bude kud ide GSP, danas i tu udri a putnici ko kruške. A sve to prolazi zbog famoznog člana zakona o obavezi prilagođavanja vožnje uslovima na kolovozu ma kakvi oni bili.

• veloce come un proiettile , 728 postova
  • Motocikl: Vespa Gts Super 300

Ispred svakog treba da bude znak.Lako se gradske vlasti ograde da se boja skinula ali ako nema znaka onda je ne obelezen ili Alegalan sto nije redak slucaj.

• MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova

Elem...

Prvi ležeći pandur u Valjevu je napravljen krajem osamdesetih godina prošlog veka, povrh Tešnjara, starog jezgra grada, a ispred 5. škole. Bio je napravljen od istih kamenih fragmenata od kojih su pravljeni i nekadašnji ivičnjaci. Znači, prav ugao, cement lepak, pa su naknadno dodavane kosine, kad lepak odradi svoje. Pred kraj dana kad je postavljen prvi organ preko puta, sa obližnje pijace, naiđe seljak sa ''četvorkom'' natovarenom preko glave. Opali svom ''snagom'' u isti, prospe se po putu sve što se prosuti moglo, sa sve seljakom...

Lokalci iz kraja sede pred prodavnicom, cirkaju pivo, gledaju seljaka kao da su ga očekivali...

Ustaje seljak, ništa mu nije jasno...

Češe se po glavi, gleda u organ, gleda ''četvorku'', gleda momke...

''Kuku deco, pa, ko izli' coklo na sred puta?... :lud:

(coklo: temelj kuće)

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3668 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

U ovom događaju nije mi baš sve jasno odnosno nešto se "ne uklapa"?

Ja nisam do sada naišao na "ležećeg policajca" van naseljenog mesta (gde je ograničenje 80km/h). Uglavnom se postavljaju u naseljenim mestima gde je iz nekog razloga (škole, obdaništa, ... ) ograničenje tridesetak kilometara na sat. A visina od dvadeset santimetara praktično onemogućava saobraćaj na tom putu.

A da nisi ti slučajno prelazio preko železničke pruge (dupli kolosek) i to van prelaza (zaobilazio spuštenu rampu)?1lol.gif

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 952 postova

Kod mene su ljudi mesecima uskakali u zelenu površinu na kružnom toku kad je tek napravljen na nenaseljenom pravcu i ostavljen u mraku, sa znakom deset metara ispred. Rupe koje prodube i zaostre ivice oa ih ostave koju nedelju da ukrte pre popunjavanja su odavno standard, likovi prave ležeće ispred svojih kuća, noć kad sam otklizao s puta na nizbrdici pod snegom video sam bar pet putarskih kamiona kako voze sa podignutim kašikama. Uslovi puta su da nema puta kao da neko namerno pravi klopke i promet saobraćajcima, kad se skrljaš na tako nekoj zajebanciji prva stvar je pre evakuacije skidanje tablica da se ne skupe još i lešinari.

• Podržavam 1

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Nemoj da se čudiš, ima ih i u velegradu!!!Mislim da je to ulica Džona Kenedija na Novom Beogradu.Onaj deo preko puta pumpe JP koja vodi ka Tošinom bunaru.To ti je jedna gromada asvalta od 30-ak cm, neobeležena i ako ne vidiš znak, ideš 40 na sat sjebaćeš se najstrašnije. Taj policajac je toliko izgreban da na duši nosi ko zna koliko hiljada spojlera, traverzni, branika...Postavili su svojevremeno kad su radili Gazelu one metalne policajce na izlazu sa autoputa ka Topčiderskoj zvezdi bez ikakve signalizacije i tu su nastajali veliki lomovi, a zamisli kojim brinama se uljučuješ sa autoputa...Vidiš kolega kaže seljaci sede i cirkaju vopi i čekaju da se neko razbije. Nikom nije palo napamet da nešto učini.Jer, ovako je zanimljivije a zabava je važna, a da komšiji crkne krava izgleda nema ništa lepše...

• Podržavam 2

Policajac je kao sto sam rekao visine oko 20cm, samo sa jednom oblom grbom nesto malo krace od duzine skutera, nalaze se u paru od dva na medjusobnom rastojanju od 5m, a izmedju dva para imah nekih stotinak metara. Kada se ide iz pravca kasarne stoji znak za izlazak iz naseljenog mesta pa samim tim, posto nema nikakvog drugog znaka, se podrazumeva da je ogranicenje od 80km/h, zatim idu ti policajci pa tek onda znak da se ulazi u grad. Izmedju ta dva para se nalazi neki prilazni put koji se penje uz brdo, mislim da ga koriste sumari. Kuce ne izlaze na taj put vec imaju posebne prilaze koje ih vode na glavni put Leskovac-Lebane, nekih 500m nanize, tako da mogucnost da se neko igrao tu jer mu je zaostao dzak cementa je malo verovatna.

Vise preferiram taj gornji put zato sto nema traktora,biciklista i slicnih da vam izlecu iz polja, ali ko se nadao da ce neko postaviti ovakvu vrstu "zamke".

A sto se tice pruge, mislim da je tu nema, osim ako im nije palo na pamet da otvaraju neki rudnik u planini.

• Svrati ponekad, 179 postova

da nije betonska bandera pala preko puta tokom noći pa neki misle da je ležeći policajac :zbunjen::zbunjen: što ne uslikaš to i postaviš sliku jer dobro kaže žika da bi to onemogućilo saobraćaj jer ipak visina od 20cm velika :stabre:

• Drug član, 1177 postova
  • Motocikl: Uly

Policajac je kao sto sam rekao visine oko 20cm, samo sa jednom oblom grbom nesto malo krace od duzine skutera...

Ako sam dobro razumeo to je onaj savremeniji lezeci duzine 1,5m (u odnosu na put), otprilike malo manje nego medjuosovinsko rastojanje kod automobila... Nije udarni lezeci vec ima blazi prilaz i spust?

To treba svuda da se postavi pa onda :moto3: hop :jee:

Policajac je kao sto sam rekao visine oko 20cm, samo sa jednom oblom grbom nesto malo krace od duzine skutera...

Ako sam dobro razumeo to je onaj savremeniji lezeci duzine 1,5m (u odnosu na put), otprilike malo manje nego medjuosovinsko rastojanje kod automobila... Nije udarni lezeci vec ima blazi prilaz i spust?

To treba svuda da se postavi pa onda :moto3: hop :jee:

Tako nesto, ali da su najmoderniji nisu bas. Ovde su se odlucili da postavljaju one plasticne sa metalno jezgro, zuto crne boje vide se cak iz aviona.

To me cak podseca kada je bila vojna parada, tenkove su parkirali na parking iza tehnoloski fakultet, ali su zaboravili da usput imaju te lezece policajce i kako su prosli sa prvi tenk preko njih, iscupaju ih iz beton ali ne primete. Kad su se vratili imali su sta da vide, Romi pokupili lezece i oterali ih na staro gvozde. :lol:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja