Due 15362 Napisano Octobar 11 Ne silazi, 1157 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da smatraju da su dobro ovladali hibridnom tehnologijom i tu vide šansu. Pobeđivali su u Le Manu, imaju razloga za optimizam. I sam Haas je rekao kad je ulazio u F1 da ima velike ambicije a ne samo da popunjava broj bolida na startu. Sad, ugovor sa Ferarijem ne znam dokle važi? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sole92 93 Napisano Octobar 11 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Ruma Motocikl: BMW K1200 GT Prijavi odgovor kao problematičan Sigurno imaju tehnologiju da mogu da se takmiče. I to bi bilo super, jer što više proizvođača motora može samo dobro da donese. Oni bi bili 7-mi proizvođač motora od 10 timova... Edit: ugovor sa Ferrari-jem do kraja 2028 Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9488 Napisano Octobar 11 Drug član, 1006 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, sole92 je napisao: Sigurno imaju tehnologiju da mogu da se takmiče. I to bi bilo super, jer što više proizvođača motora može samo dobro da donese. Oni bi bili 7-mi proizvođač motora od 10 timova... A koji su to još peti i šesti ? Ja znam za četiri potvrdjena dobavljača i jednog (Cadillac) koji se nada da će Anretti u ući u F1. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4331 Napisano Octobar 11 (promenjeno) Svrati cesto, 3493 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Ferari, Mercedes, Honda, Ford, Audi... potvrdjeni. Promenio Octobar 11 član Fredi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9488 Napisano Octobar 11 Drug član, 1006 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan E sad gledam da sam se zabrojao,ipak znam za pet dobavljača. Ford nije dobavljač motora (PU) već nekih električnih delova . Potvrdjeni dobavljači : Mercedes,Ferari,Honda,Audi i Redbull Ford Powertrains Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sole92 93 Napisano Octobar 11 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Ruma Motocikl: BMW K1200 GT Prijavi odgovor kao problematičan Renault? Znam da je bilo priče da će da prodaju tim, ali ja sam se iskreno nadam da neće, a i nisam video zvanično da napuštaju... Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9488 Napisano Octobar 12 Drug član, 1006 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Ne napušta Alpina ali napustili su sad i zvanično razvoj motora i najverovatnije će biti Mercedesovi korisnici.Sent from my M2006C3MII using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sole92 93 Napisano Octobar 12 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Ruma Motocikl: BMW K1200 GT Prijavi odgovor kao problematičan Vidiš, promakla mi je informacija da je zvanično.... Šteta... Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8373 Napisano Octobar 12 4_tocka_i_karoserija, 1867 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Da, vrlo čudno - zvanično su potvrdili da zatvaraju fabriku motora u Viry-Chatillon, i zvanično su potvrdili da F1 tim Alpine nije na prodaju. Meni je to baš tužan momenat. Jeste činjenica da poslednjh godina ne mogu da naprave kršten motor, ali bre... Prvi turbo motor u F1 je bio njihov, i prva pobeda turbo motora je bila njihova. Sredinom devedesetih, kad je (ne)pouzdanost motora bila ozbiljna stavka koja je uticala na ishode mnogih trka (a Raikkonena verovatno koštala jedne-dve titule), Renault-ov V10 je imao kombinovanih (Williams i Benetton) 64 uzastopna starta bez problema sa motorom - naučna fantastika za sve ostale, i pri tome je i u performansama bio apsolutno superioran. Pa par titula kao konstruktori, pa par titula sa Red Bullom... Ali kad se politika kompanije menja sa svakim CEO-om, ovo je više bilo pitanje kad će, nego da li će da se desi. Bilo je i ranije prekida u prisustvu "Renault" brenda u F1, ali sve vreme, ta fabrika je radila. Sad je baš zatvaraju. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9488 Napisano Octobar 12 Drug član, 1006 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Prevelika su ulaganja u razvoj nove pogonske jedinice (kako sad zovu motor) a nemaju klijente koje bi još snabdevali. Razvijati samo za svoj tim verovatno nema ekonomsko opravdanje a i ne garantuje uspeh.Sent from my M2006C3MII using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8373 Napisano Octobar 12 4_tocka_i_karoserija, 1867 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Formula 1 nikad nije bila izvor finansija, već marketinški poligon, i sa ekonomske strane se samo tako i može posmatrati. Ulaganje bilo u neki kompletan tim, bilo "samo" u motore je stvar procene rukovodstva kompanije da li se isplati uložiti procenjenu sumu sa procenjenim marketinškm efektom, a nemam podatke, ali verujem da direktan komercijalni uspeh nikad i nije bio moguć. Mislim, kad bi se izračunala sva sredstva uložena u tim/motor i profit od sponzorstava/FIA, ne verujem da je ikad neka fabrika bila u plusu, osim možda Forda dok su pravili Cosworth DFV i prodavali ga "svima". Ja nekako mislim Renault ima dovoljno istorijskih uspeha da bi samo prisustvo trebalo da je dovoljno da se marketinški eksploatiše - Ferrari je imao decenije neuspeha, pa na nekoliko godina "razvučeno" Šumaher i Raikonen, i sad evo već 17 god bez titule, pa ne odustaju. McLaren je isto bio potonuo, pa ih evo nazad. Williams - verujem da je jako malo falilo da nestanu, ali kupac je zaključio da mu se isplati da zadrži ime jer nosi istoriju, i to tamo neki "investment capital" biznis... Ali zato, Renaultovi šefovi prvo izbace ime "Renault", a sad i gase fabriku motora... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9488 Napisano Octobar 12 Drug član, 1006 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Sve si to u pravu i sve je u proračunu. Renault verovatno ne misli toliko investirati,čak se u par navrata proteklih godina razmišljalo i o napuštanju F1 mada mi se čini da je ovo prvi korak u tome i da će vremenom na žalost prodati tim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jašim 5126 Napisano Octobar 12 Pana, 510 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha XV535 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4331 Napisano Octobar 12 Svrati cesto, 3493 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Za stalno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jašim 5126 Napisano Octobar 12 Pana, 510 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha XV535 Prijavi odgovor kao problematičan Ma jok, samo vežbanje u 1. treningu. Jbg i to je nešto. Trenutno, od mladih, najintrigantnije je šta će se desiti sa Kolapintom. Likom podseća na Senu, odlično iskorišten trenutak i pružena šansa. Velike simpatije publike i naklonost medija. Nešto sam čitao da za VN Brazila veliki broj navijača dolazi spec zbog njega, nešto nenormalno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stojsicuros 2 Napisano Octobar 13 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kada je sledeća trka?Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sole92 93 Napisano Octobar 13 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Ruma Motocikl: BMW K1200 GT Prijavi odgovor kao problematičan Sledeći vikendSent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
URKE 80 34 Napisano Octobar 13 U prolazu, 52 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala!Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9488 Napisano Octobar 13 Drug član, 1006 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Jašim je napisao: Ma jok, samo vežbanje u 1. treningu. Jbg i to je nešto. Trenutno, od mladih, najintrigantnije je šta će se desiti sa Kolapintom. Likom podseća na Senu, odlično iskorišten trenutak i pružena šansa. Velike simpatije publike i naklonost medija. Nešto sam čitao da za VN Brazila veliki broj navijača dolazi spec zbog njega, nešto nenormalno. Timovi su obavezni da jednom godišnje daju šansu mladim vozačima da voze slobodni trening. Sledeća trka: PETAK 18. oktobar 2024. Prvi trening 19:30 - 20:30 Sprint kvalifikacije 23:30 - 00:14 SUBOTA 19. oktobar 2024. Sprint Trka 20:00 - 21:00 NEDELJA 20. oktobar 2024. Kvalifikacije 00:00 - 01:00 Trka 21:00 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sole92 93 Napisano Octobar 13 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Ruma Motocikl: BMW K1200 GT Prijavi odgovor kao problematičan Uh što ne volim ove sprint vikende... Pogubim se totalno šta je kad... Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8373 Napisano Octobar 13 4_tocka_i_karoserija, 1867 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, sole92 je napisao: Uh što ne volim ove sprint vikende... Pogubim se totalno šta je kad... Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk Ja se ne pogubim, al' me nerviraju Kao i generalno svako veštačko pravljenje spektakla. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4331 Napisano Octobar 18 Svrati cesto, 3493 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Ovi opet varali? 8 key questions answered about Red Bull car controversy at US Grand WWW.CRASH.NET Explaining everything we know about Red Bull 'bib' furore in Texas 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4331 Napisano Octobar 18 Svrati cesto, 3493 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Od sledece godine ne dobija se bod za najbrzi krug. A point for pole instead? F1 drivers react to fastest lap bonus axe WWW.CRASH.NET Should F1 give a point for pole position after scrapping it for the fastest lap? Carlos Sainz thinks so. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9488 Napisano Octobar 18 Drug član, 1006 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Ovi opet varali? 8 key questions answered about Red Bull car controversy at US Grand WWW.CRASH.NET Explaining everything we know about Red Bull 'bib' furore in Texas Znači oni su taj do sada neimenovani tim...Sent from my M2006C3MII using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9488 Napisano Octobar 20 Drug član, 1006 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo toliko kazni za prisiljavanje drugog vozača da napusti stazu osim u Maxovom slučaju gde kazne vozača koji je prisiljen da napusti stazu. Već u prvom krugu u prvoj krivini je isto prisilio Norisa da izađe sa staze ali ajde to je start ali ovo pokvareno teranje da ga Lando obiđe van staze je baš fuj a i odluka sudija isto.Sent from my M2006C3MII using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...