lord_oblivion 1389 Napisano Februar 13, 2016 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Meni treba samo mazalica kod lančanika, svoju sam izlomio u nekim šumskim kolotrazima jesenas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Februar 13, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Лорде, какве је била? Ја моју направио од штапа и канапа, тачније од игле из апотеке за 4дин, и ппрешла је већ сигурно 300км на мотору, јер је само импровизационо била монтирана да видим оче ли држати. И никако се нисам наканио и оно горе да поспајам и пустим у промет. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1389 Napisano Februar 13, 2016 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ima ovde slike. Ovo kako sam ja napravio je odlično za drumsku vožnju ali sam ja zašao u blato i tu polomio jednu a posle puškom otkinuo drugu kapilaru Znači, treba mi sistem isporučivanja ulja na lanac koji ne mogu da ubijem nikako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1361 Napisano Mart 1, 2016 Vinyl rider, 826 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam neku blesavu ideju da napravim PROST SELJACKI PRIMITIVAN nacin podmazivanja bez elektro ventila , slavina, bilo kakvih kontrolera i senzora - ZNACI NISTA , NIKAKVO ODRZAVANJE I ZAMLACIVANJE. Sipas ulje i zaboravis - ali prvo treba da ga napravim eksperimentalno. Ideja mi je da ulje do lancanika dodje sa obe strane ali putem pamuka odnosno pamucne pertle okrugle koja ce biti unutar nekog silikonskog ili cak bakarnog creva. Pamucna pertla ce sama po sebi umocena u ulje uvek imati tendenciju da se kvasi uljem i da nadomesti izgubljeno i tako ce se vrsiti podmazivanje. Ovaj nacin podmazivanja je primenjen za podmazivanje kliznih staza alatnih masina - e sad razlika je u tome sto te masine cesto nemaju veliku brzinu kretanja ali traze da su konstantno mokre od ulja. U ovoj nameni se koristi SAE30 verovatno da bi lakse islo kroz pertlu. Rezervoar za ulje ce biti veoma blizu lancanika i bice koriscena epruveta od koje se duvaju plasticne flase, imam ih nekoliko velicina. Stajace pod uglom , ne velikim i bice na MAX. 10cm od lancanika. Razmisljam, probacu pa cu znati da li to drzi vodu, ali eto, cilj mi je da napravim ultra jeftin i pouzdan , maintenance free uredjaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1389 Napisano Mart 1, 2016 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Interesantna ideja, pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Mart 1, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Само једна опаска - без електровентила који ће да затвара добијаш да ће уље нон стоп цурити, значи и кад је паркиран. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1389 Napisano Mart 1, 2016 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Pa stavi vakuum ventil kao ja. Moj sistem radi odlično ali sam izlomio kapalice, njih sam loše smislio, suviše su osetljive za off-road upotrebu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKI 257 Napisano Mart 1, 2016 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: pored ZR Motocikl: cbr 500 f Prijavi odgovor kao problematičan Само једна опаска - без електровентила који ће да затвара добијаш да ће уље нон стоп цурити, значи и кад је паркиран. Upravo tako,Svaler. Probao sam to davno da pravim i odustao zato sto stalno kaplje. cak sam i razna ulja (gustine) probao Lorde, samo da nadjem sliku kapalice koju sam pravio. Ako ti odgovara napravicu jednu i za tebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Mart 1, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Ја сам капалицу направио од игле из апотеке, држи код мене већ неких 700тињак км, али то што кажеш,не знам како би се теби показала на off-road вожњама. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1389 Napisano Mart 1, 2016 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam jednu izlomio u kolotrazima do osovine a drugu sam otkinuo kad sam prao motor. Znači treba mi nešto jako robusno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1361 Napisano Mart 1, 2016 Vinyl rider, 826 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Ok , ajd ako neko zna princip rada TUTORO podmazivaca, to je jedan takodje maintenance free uredjaj za podmazivanje. Kako radi taj "Inertia actuated automatic oiler" ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Mart 1, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam jednu izlomio u kolotrazima do osovine a drugu sam otkinuo kad sam prao motor. Znači treba mi nešto jako robusno.Lorde, treba ti kapalica od plasticne cevcice kao sto ide, recimo, na wd sprej...te cevcice su savitljive, a nisu krte pa ce se prilikom nekog blatarenja sqmo saviti i posle vratiti u prirodan polozaj. Ja sam imao takvu kapalicu na Teneri i savrseno je radila posao. Ako stavis neku krutu metalnu kapalicu postoji mogucnost da se savije prilikom voznje po nekim kolotrazima i da ti uleti u lancanik... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
predrag80 35 Napisano Mart 1, 2016 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Темишвар Motocikl: Yamaha XJ600 S 1998 г. Prijavi odgovor kao problematičan Postoji i sistem Motorbriiz koji izgleda jednostavan. Ne znam koliko je praktican pri kracim voznjama. Sent from my HTC One using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HornY 57 Napisano Mart 11, 2016 Svrati ponekad, 448 postova Lokacija: Beograd - PROFESORSKA KOLONIJA Motocikl: Hornet - paklena pomorandza :) Prijavi odgovor kao problematičan Prikupio delove, lovim Arakisa za teh.podrsku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Mart 11, 2016 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Uh...pomenuti je baš zauzet ovih dana ali biće slobodniji uskoro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Mart 11, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Ја се нисам ни похвалио да сам коначно склепао подмазивач, наместио кап на 2 минуте и 3 секунде. Није испало баш педантно, али ради посао. Ланац лепо подмазан по средини, по ролницама, не баца по фелни. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Mart 11, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Da nije malo retko na 2 minuta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Mart 11, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Мислим да није, чешће да је бацао би и на фелну. Мада, ово је још у фази тестирања, биће ту сигурно плус-минус подешавања. За сад доста да сам се наканио да склепам само да ради и само да је подмазан. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Mart 11, 2016 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi i od veličine kapi, tj. prečnika cevčice. Na mojem Scottoiler-u ide na 60s i ne baca na felnu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Mart 12, 2016 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan interval zavisi od podloge i vremenskih uslova. Asfalt, makadam, prasina, kisa... Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Mart 12, 2016 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan I naravno brzine kojom se motor krece. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
citizen pg 76 Napisano Mart 12, 2016 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: gsxr 750 k8 Prijavi odgovor kao problematičan pazite da se ulje ne nadje po gumi zbog vazduha koji se stvara u toku voznje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobi_krofna 826 Napisano Mart 19, 2016 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: stockholm Motocikl: plavi Prijavi odgovor kao problematičan ja stavio @Arakis mazalicu na moju hondu... treba stelovanja ali odradjuje posao po veoma pristupacnoj ceni 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1389 Napisano Mart 20, 2016 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan ja stavio @Arakis mazalicu na moju hondu... treba stelovanja ali odradjuje posao po veoma pristupacnoj ceni Daj neku sliku te mazalice. A može i ta cifra da se napiše? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
predrag80 35 Napisano Mart 20, 2016 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Темишвар Motocikl: Yamaha XJ600 S 1998 г. Prijavi odgovor kao problematičan I ja dobio igracku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...