Jump to content

Moto Zajednica

Lago di Garda i Dolomiti 2012

Recommended Posts

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Ovo je prva stanica naseg putesestvija koju sigurno nikada necemo zaboraviti. Zahvaljujuci Miletu.

....

Evo ga prvi junak koji je nesto izmontirao...jes' da je pola 2, ali ipak svaka cast. :takoje:

Evo nesto da niste dzabe otvarali...

P1010010.JPG

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

Ovo je prva stanica naseg putesestvija koju sigurno nikada necemo zaboraviti. Zahvaljujuci Miletu.

p.s. podesite kvalitet snimka na 480p, moguce je da startuje sa manje

Unas majstore.

• MotoDJIR.com, 1362 postova
  • Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015

Vidiš ti šta je Nemačka škola za obradu filma... :care:

Bravo Unas!

Tj.Dejane

• Svrati ponekad, 111 postova

Za one koji piju kafu i vole sladoled, nekoliko informacija da se ne razočaraju ako naruče esspreso lungo – to nije produženi espreso na koji smo navikli kod nas.

Prvo da se zahvalim Balkanloveru i Prontu na druženju i pojašnjenjima, a posebno Balkanloveru za torroncino.

Dakle,

espresso – jako kratak u maloj šolji (sličan našem, možda čak i manji)

espresso lungo – samo malo veći od običnog i takođe u maloj šolji

espresso lungo tazza grande – je ono što mi zovemo jednostavno „produženi“ i znači: produženi espreso u velikoj šolji; tazza /taca/ = šolja, a ne tacna

Ako želite da naručite produženi espreso, možete da probate i sa caffe americano, ali nisam sigurna da prolazi na svakom mestu (u našem hotelu jeste). Ako kažete espresso lungo tazza grande pogledaća vas sa potpunim razumevanjem i klimnuće glavom sa odobravanjem. Prolazi i kraća varijanta espresso tazza grande.

Ako želite produženi espreso sa mlekom i probate da naručite with milk, pogledaće vas kao kretena. Dakle, zaboravite mleko i naručite: espresso lungo tazza grande latte freddo.

Kratki espreso sa mlekom naručite kao macchiato. Cappuccino nisam probala, ali vizuelno izgleda kao naš.

Na kraju moram da napišem: Italijanksi sladoled, gelato /djelato/ je za mene najbolji na svetu. Ako je gelato uopšte ice cream. Pošto je nebo u odnosu na npr. američki sladoled.

I ubedljivo najbolji je kada se jede s nogu. Zaboravite staklene činije i čaše i sedenje za stolom.

Dakle, nađete lokal sa natpisom Gelateria, udjete i pogled vas obori s nogu. Imate najmanje 40 vrsta (i mnogo više) i muku da se odlučite za 3-4 kugle. Možete da ih naručite u kornetu kao kod nas ili u kartonskim čašicama sa kašičicom (čini mi se da je ovo drugo mnogo popularnija varijanta).

Ako volite čokoladnu varijantu (čokolada, lešnik, stracciatella), kad vam se ukaže prilika probajte obavezno torroncino.

Pizza - Picu nismo mnogo jeli, već ste videli informacije o hrani u hotelu. Probali smo u Sirmioneu neke i samo su me uverile da Duomo i Guli i dalje prave odlične prave italijanske pice.

• Podržavam 4

• Hit the Road, 1415 postova
  • Motocikl: BMW R1200GSA

Jos da pridodam Violetinom postu:

Ukoliko ste verno naklonjeni balkanskoj, tj. srpskoj kuhinji (kao npr. ja 1neznam.gif), toplo vam savetujem da prilikom pakovanja prtljaga za ovakav put pronadjete neko skriveno cose u koferu i spakujete jednu tablu slanine, jedan kulen, jednu cajnu ili budimsku kobasicu i nekoliko pasteta i narezaka (cisto onako, da se nadje 1lol.gif).

Mislim, hrana u hotelu je bila zaista obilna i vrhunskog kvaliteta, ali ja jednostavno nisam navikao na tu kuhinju, pa, uzimajuci u obzir svez planinski vazduh, svakodnevna jaka fizicka aktivnost (voznja motora, vellness) i hranu koja mi nije prijala, ja sam skinuo 6 kg, i zbog toga sam prezadovoljan 2jee4.gif2jee4.gif2jee4.gif

• Podržavam 2

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

pošto svugdje pijem makiato kada sam u Italii pitam caffè con un po 'di latte i nemam problema, eventualno me pitaju dali sa hladnim ili toplim ali to je samo u prelaznim razdobljima sa zime na ljeto i obratno ali i to rjetko.

negdje mi cak posebno donesu mjericu mljeka pa si sipam sam.

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ukoliko ste verno naklonjeni balkanskoj, tj. srpskoj kuhinji (kao npr. ja 1neznam.gif), toplo vam savetujem da prilikom pakovanja prtljaga za ovakav put pronadjete neko skriveno cose u koferu i spakujete jednu tablu slanine, jedan kulen, jednu cajnu ili budimsku kobasicu i nekoliko pasteta i narezaka (cisto onako, da se nadje 1lol.gif).

Mislim, hrana u hotelu je bila zaista obilna i vrhunskog kvaliteta, ali ja jednostavno nisam navikao na tu kuhinju, pa, uzimajuci u obzir svez planinski vazduh, svakodnevna jaka fizicka aktivnost (voznja motora, vellness) i hranu koja mi nije prijala, ja sam skinuo 6 kg, i zbog toga sam prezadovoljan 2jee4.gif2jee4.gif2jee4.gif

Slabo ste se inforisali u startu,a bili ste u regiji odakle dolazi izuzetno kvalitetna slanina. U tim je krajevima zovu Speck (po svapski) i prava je steta sto niste probali. Mortadela, cija je postojbina malo juznije, je isto italijanska izmisljotina...i da ne duzim sada...u Italiji moze da se pojede dobar komad mesa i sira uvek i svugde.

Za kafu je objasnjeno, izgleda da treba ista procedura i za meso i mesne preradjevine :)

• Podržavam 2

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

:lol:

Ukoliko ste verno naklonjeni balkanskoj, tj. srpskoj kuhinji (kao npr. ja 1neznam.gif), toplo vam savetujem da prilikom pakovanja prtljaga za ovakav put pronadjete neko skriveno cose u koferu i spakujete jednu tablu slanine, jedan kulen, jednu cajnu ili budimsku kobasicu i nekoliko pasteta i narezaka (cisto onako, da se nadje ).

Slabo ste se inforisali u startu,a bili ste u regiji odakle dolazi izuzetno kvalitetna slanina. U tim je krajevima zovu Speck (po svapski) i prava je steta sto niste probali. Mortadela, cija je postojbina malo juznije, je isto italijanska izmisljotina...i da ne duzim sada...u Italiji moze da se pojede dobar komad mesa i sira uvek i svugde.

Za kafu je objasnjeno, izgleda da treba ista procedura i za meso i mesne preradjevine :)

Ma biče to da je zbog motora.......:lol:

• Hit the Road, 1415 postova
  • Motocikl: BMW R1200GSA

Ne kazem da nema, ali mi smo ipak bili na hrani u hotelu gde se sluze sve moguce vrste extra kvalitetnih trava, nekih biljki i jos mnogo cega sto nemam pojma sta je 1neznam.gif...Sta ces, seljak covek, navikao da jede tamo gde visi jagnjeca koza pored puta 1lol.gif, ili gde vidi parkirano puno kamiona (siguran znak da je klopa izuzetna..

Znas li kad pitali cigu da li voli morske plodove?

- Volim !

- A sta najvise volis?

- Volim lignje, volim dagnje, volim jagnje 1staa.gif1jee1.gif1jee1.gif

• Podržavam 2

• Integrisan, 8364 postova

Radna nedelja privedena kraju, može da se nastavi...

Ok, vreme je da vas upoznamo sa učesnicima ovog putovanja. Dakle, EKIPA:

Milan (BMW K1200R):

milan.jpg

Čovek zaslužan za celo putovanje! Imao inicijativu, organizovao izbor destinacije, izabrao više opcija, a onda i bukirao izabrani smeštaj, napravio rute, dočekao nas. I trpeo nas sve vreme. Sve! U znak zahvalnosti od ekipe dobio pljosku, sa adekvatnim punjenjem. ZaHebo se što je pokazao da zna kako se ove stvari organizuju, jer sada slede Pirineji 2013.

Tanja (BMW R1200GS):

tanja.jpg

Kažu da iza svakog uspešnog čoveka stoji (bar ;)) jedna žena. Siguran sam da je Tanja mnogo svog organizacionog talenta ugradila u naše sjajno putovanje. U tom smislu, sve pohvale za Milana važe i za nju!

Holger (BMW R1200R):

holger.jpg

Naš (skoro pa asimilovani :lol:) Nemac. Društven, vesao, jak na cugi, dobar vozač. Nikako, ni do kraja, nije razumeo zašto Srbi časte turu, ali smo ga poptuno pokvarili (doduše, uz zdušnu pomoć lokalaca) u povremenom tretiranju pune linije itd. Holger zna da ima BLANKO poziv u Beograd, ne ide da ne vidi original uvertire koju je donekle doživeo!

Deki - Unas (BMW f650 GS):

unas.jpg

Po mom mišljenju, čovek koji je najviše napredovao u vožnji na ovom putovanju. Počelo je oprezno, a završilo se struganjem novih čizama po asfaltu! Deki je laf, nemački đak, Holgerov cimer i prevodilac. I očigledno talentovan filmadžija-amater.

GhostMile i Karmenka:

mileikarmenka.jpg

Nasmejani, pozitivni, ne zna se ko je draži... Mile je jedan od najduhovitijih učesnika ovog putovanja. Uživao sam u svakom razgovoru (obično je to završavalo urnebesnim smehom). Iz ravne Nizozemske u krivine severne Italije! Za pravog vozača, prilagođavanje je gotovo trenutno...

Chicha (BMW R1200GS):

chicha.jpg

Odličan motor, nove gume i talentovan vozač - bilo je uživanje gledati vožnju ovog čoveka! Čovek sa najboljom taktikom a propos žene na motoru ;): dovezi ženu 1100km na motoru, prvi dan vozi pun gas i dalje se stvari reše same od sebe :lol:... Sada bez šale: ozbiljan čovek, najtiši u ovoj bučnoj grupi i pouzdan saputnik.

Sandra - Chichina lepša polovina:

sandra.jpg

Tiha i nenametljiva, ulepšavala je naše društvo svojim prisustvom. No, treba pogledati jedan film iz Chichine vožnje: tu dolazi pun temperament naše saputnice do izražaja :zvizduk: . Jedna od dve ambasodorke naše grupe u Milanu!

Sasha P (Suzuku V-strom 650DL):

sale.jpg

Sertifikovano najbučniji član naše grupe! Veliki pozitivac, čovek koji nosi više poklona nego svoje opreme. Neviđeno dobar drug i retko odgovoran. A opet zajebant! Uz još neke ovde, moj VELIKI prijatelj! Vozač sa kim mogu i na kraj Sveta...

Anita - Sašina gospođa (Nissan X-trail):

anita.jpg

Najmlađa od svih prisutnih gospođa, a odlučna i samostalna, vozi kao Zmaj! Do Madonne velikim Nissanom pratila kolonu motora bez većeg zaostatka (!), jednom rukom vozeći, drugom držeći radio stanicu! Uz Violetu, šampion šopinga. Drugi ambasador u Milanu. Pozitivna toliko da svakoga razoružava momentalno. Povela Uroša i ulepšala naše dane, a nervirala istim činom konobara onoliko :lol:! Laf.

Uroš - najmlađi član ekspedicije (Lambordžini, Porše Cayenne, Audi A3 i ostalo što mu je Anita kupila :lol:):

uros.jpg

Car u nastajanju i šampion igre Memorije. Bez puštanja.

Vasa Maser i BgBoki (dve Honde, Varadero i Transalp):

bokiivasa.jpg

Vasa - čovek, veliki pozitivac, suvi temperament. Ne zna se da li mu je veće Srce ili broj tetovaža. Urošev drug i koncentrisan vozač, sa uvek pravim prolazom kroz krivinu kada treba da se bude na visini zadatka! Sa Mimijem patio od deficita mesne ishrane :lol:. Boki, čovek osuđen na Vasino "glasno spavanje", sa možda najslabijim motorom, ali sa srcem Mandušića Vuka. Zbog ovog sa početka rečenice spavao povremeno u zajedničkim hotelskim prostorijama :lol:. Jedan iz trilinga patetičnih čitaoca poslovnih mailova uveče (gde spada i autor ovih redova :lol:)

Avijatičar (Yamaha Fazer):

avijaticar.jpg

Mantao se sa svojim motorom kroz milion kratkih krivina i ukosnica i držao tempo. Ekstremista na uvek najvišoj poziciji u sauni. I on posetio Prdanone :lol: i produžio uživanje još jedan dan :aha:...

Mimi i Danijela (Suzuki V-Strom 1000):

mimiidanijela.jpg

Odvezli sa vašim hroničarem svaki kilometar ovog putovanja, dakle ekstremni po senzibilitetu :lol:. Plavlji i tanji :lol: deo ovog dvojca, najbolji je suvozač koga sam za dugo vremena video... Ne zna se ko je veći laf, da li Mimi onako hrabar i lojalan ili Danijela, čvrsta i brižna - onoliko nas je pazila i pravila sendviče za izlete svaki dan. Mimi je inače poznat kao škrt čovek :zvizduk: , koji gume ne menja dok se same ne izduvaju od istrošenosti, a lanac ni tada :D . Danijela je autor većina sjajnih fotografija viđenih na ovim stranama, prava je čigra na suvozačkom sedištu.

Violeta - da ne kažem, gospođa supruga :zdravo::

violeta.jpg

Žena sa možda najboljom taktikom! Do Italije autom, a onda prešla na motor. Uz Danijelu odvozala najviše izleta (5/6), videla sve što ima da se vidi, a opet i postigla u disciplini šopinga sve što je planirala (x 1.5 ;)). Proklela je sudbina da ima dole preostalog člana ove ekspidicije za supruga. Lako joj nije, al' je bar zanimljivo :lol:

Severian (BMW R1200GS):

severian.jpg

Šta reći o ovome, a ne zaplakati... :zvizduk:

Dva čoveka možda nisu vozila svaki dan sa nama, ali su Srcem i Dušom bili deo ove ekipe:

Mile fazer (Kawa Ninja):

milefz.jpg

Legenda o kojoj je na ovim stranama mnogo rečeno. Da tu titulu već nema Rambo - bio bi Svetski Mega Car!

Željko Usamljeni Jahač (BMW R1200RT):

zeljko.jpg

Od ispraćaja do dočeka bio je u mislima, Srcem i Dušom sa nama. Njemu je uvek mesto u našoj ekipi! Prema tome, dabome... (za sledeći put)

Eto, to je EKIPA...

PS: fali mi Zoka, al' da ga Hebem nemam fotke...

• Podržavam 10

• MotoDJIR.com, 1362 postova
  • Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015

Uh...od ovoga može da se rikne!

Što bi rekao Mimi...sada ti svi dođemo po 20 eura! :lol:

• Podržavam 2

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

...

:lol:

Bilo je onih sto su narucili prosciutto (kao prsut) pa dobili presanu sunku, a bilo je onih koji su narucili slaninu (spek) pa dobili prsut. :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja