PeterPan 357 Napisano Maj 8, 2012 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prošle godine smo se slabo vozali i nismo imali nikakav konkretan plan za leto. Niti na more, niti u planine... Onda je sinula ideja da bi mogli do rodbine u Beč. Dogovor oko godišnjeg, izrada i vađenje dokumenata, razgovor sa rođacima, provera motora. A kada smo već u Beču mogli bi i do naših prijatelja u Ljubljanu, usput nam je. Do Ljubljane preko Salzburga, pa Orlovo gnezdo. Hm, a od Ljubljane ima samo 100 km do Jadranske obale... Ipak, ovo neće biti klasičan moto putopis. 14 dana smo bili odsutni a od toga samo 4 dana proveli na motoru. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DorćolAC 225 Napisano Maj 8, 2012 Svrati ponekad, 250 postova Lokacija: У души - Дорћол! (Београд) Motocikl: Peda TEK 250 Pro 2x Prijavi odgovor kao problematičan I onda....???!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Maj 8, 2012 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan I onda smo krenuli polako... Zbog vrućine pokret je planiran u ponoć 16. jula. Mi već spakovani kada u 10 uveče počinje da grmi, kiša pada kao nikad do sada. Ništa od pokreta, idemo na spavanje pa ćemo videti vreme ujutru. Bar da ne krenemo po kiši, kasnije je svejedno. Lije do 5 ujutru. Budim se na svakih pola sata. Ustajemo u pola šest. Sunce!!!! Kafica, sendvič, kačimo kofere i gas. Melinda, Peter i Transalp Zbog gužvi na većim prelazima umesto na Horgoš idemo na Bački Breg. Plan je da izbegavamo autoputeve. Početak putovanja obećava: zamalo zgazismo matorog i ćoravog biciklistu u Somboru i pred Sivac Transalp guta poveću knedlu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Maj 8, 2012 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan No, dalje do granice se sve odvija po planu. Na srpskoj strani imam jedan auto pred sobom i prelazak traje 5 minuta. Na mađarskoj strani pregledaju neki kamion. Mi smo četvrti i čekamo nekih 10 minuta. Uobičajena pitanja: ko, gde, zasto? Carinik pita da li nosimo alkohol, cigare ili nesto od hrane. Ništa – odgovaramo. Otvaramo kofere, pipa sendvič u najlon kesi i uz smešak nam diže rampu. Srećan put! Domaća rakija u flaši od Rose prelazi granicu sa nama. U Mađarskoj nastavljamo sa 90 van naselja i sa 50 u naseljima. Putevi pravi i prazni. Gledam da vozim iza nekog lokalca, ali svaki od njih posle nekoliko kilometara skreće sa ovog puta a mi nastavljamo pravo. Pitamo na pumpi da menjamo forinte. Šalju nas u Szekszárd u Tesco gde nam je dobrodoslicu poželio dinosaur. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Maj 8, 2012 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nastavljamo ka gradu Székesfehérvár. Asfalt je dobar, negde malo stariji, negde nov, ali bez greške. Pratimo putokaze i slušamo GPS. Točimo u mestu Sárbogárd. Nedaleko zatim stajemo pored puta i jedemo ispipane sendviče. Pored puta more suncokreta. Put je malo lošiji na šta ukazuju i znakovi fabrike brushaltera. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DorćolAC 225 Napisano Maj 8, 2012 Svrati ponekad, 250 postova Lokacija: У души - Дорћол! (Београд) Motocikl: Peda TEK 250 Pro 2x Prijavi odgovor kao problematičan :takoje: Pratim sa posebnom pažnjom i zadovoljstvom. Ovo obećava da će biti veoma zanimljivo, lepo a i sa nizom korisnih informacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Maj 8, 2012 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan A tek smo počeli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Maj 8, 2012 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ulazimo u Székesfehérvár gde nas GPS malo „voza”. Postojala je tabla da treba ići pravo za Győr, ali ja sam skrenuo desno po GPS-u. Kasnije pratim putokaze. Na izlasku iz grada mi GPS mudro kaže: „Pratite put ispred.” Ma nemoj... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Maj 8, 2012 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Skoro pa do grada Győr vozim iza jedne Škode. Čovek mi uliva poverenje: koči i daje migavac na vreme. Napredujemo lepo 90-110. Putokaz za Wien. Uraaaaa!!!! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čančar 41 Napisano Maj 8, 2012 U prolazu, 93 postova Lokacija: Šamac, Republika Srpska, BiH Motocikl: Yamaha XJR 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Nestrpljivo čekam nastavak... 18. maja putujem u Beč istim putem pa mi je svaka informacija vrijedna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Maj 8, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Pazljivo citam od samog pocetka sam tu,samo nastavi tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Maj 8, 2012 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Usput viđamo razne propelere, ali nijedan BMW. Stajemo u hladu pored puta da odmorimo zadnjicu i da popijemo malo vode. Stižemo na granicu sa Austrijom. Kreće zezanje: pripremi pasoš, vadi dokumenta... Na granici naravno nema žive duše sem nas i nekoliko ljudi u automobilima. Nije im jasno zašto smo stali i zašto se slikamo. Odmah iza austrijske granice se nudi prenoćište za 10 evra. Hvala lepo, žurimo za Beč! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Maj 8, 2012 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ljudi na podrsci! Ako vas nešto dodatno zanima, pitajte! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 3049 Napisano Maj 8, 2012 Drug član, 1071 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Све нас занима. Било би лепо ако имаш каквих слика и доживљаја из скитње по Аустрији, не мора да буде мотором. Шта сте разгледали, шта вам се свидело, шта препоручујете за видети, све нас занима Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Maj 8, 2012 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Biće. Još 70 km do odredišta. Put nas vodi preko raznih ”sela” (Dorf): Nickelsdorf, Zurndorf, Gattendorf... koja su lepo uređena, čista i mirna. Saobraćaja gotovo da i nema a putevi fantastični. Van naselja je ograničenje 100, u naseljima 50. Polje suncokreta, a u daljini propeleri. Kasnije slušam GPS i na raskrsnici skrećemo levo - za Bratislavu umesto za Wien. Ovaj put je on u pravu. Idemo u predgrađe Beča pa nam je bezveze da ulazimo u sam grad nego idemo okolo. Asfalt odličan! Navikavam se polako na kružne tokove. Još nekoliko uređenih „dorfova”. Na ulasku u jedan od njih je i radar, ali cilja ka unutrašnjosti naselja. No svejedno, mi vozimo po ograničenjima. Ovaj je klasičan radar sa policajcima, mada ima dosta "statičnih" radara koji su smesteni u belu metalnu kutiju pored puta na ulazu ili na izlazu iz naselja. Stižemo u Beč. Posle slikanja veselo krećemo i u euforiji mašimo skretanje. Naime trebali smo levo odmah iza table WIEN kod automobila. Kasnije se ispostavlja da smo ipak na dobrom putu. U ovoj prvoj ulici su radovi pa bismo morali okolo. Oko pola pet stižemo pred kuću. Stric i strina nas čekaju na ulici. Poljupci, suze, grljenje. Nismo se videli 5 godina. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Maj 8, 2012 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Taman sam se namestio, kad ono... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolera 1894 Napisano Maj 8, 2012 Bandolerosi, 816 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suvozačica na TDM-u Prijavi odgovor kao problematičan Drugari do sada je super! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hammerlo 42 Napisano Maj 8, 2012 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha XS360 (1977) , BMW F650GS (2001), KTM LC4 620 (1996) Prijavi odgovor kao problematičan Znaci nastavak sutra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18853 Napisano Maj 8, 2012 Integrisan, 8495 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lepo Peter. Vidim i da je Melinda postala plavuša... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Maj 9, 2012 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Melinda je već poodavno plava. Nismo se videli izgleda dugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Maj 9, 2012 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nedelja je rezervisana za Prater. Na put smo poneli dve kartice od po 8 giga i dve baterije. Da, da, pogodili ste. Prater je ostao skoro pa nezabeležen pošto se ispraznila baterija, a druga je ostala u torbi na motoru. Prater je inače jedno lepo mesto sa puno zabave gde čovek može potrošiti puno para. Glavna atrakcija je vožnja na velikom točku koje zadovoljstvo će vas koštati 8,5 evra po osobi. Pošto je naš aparat gecrkt, kupujemo njihovu sliku za 10 evra. Ručamo na nekom lepom mestu u okviru Pratera. Jedemo specijalitet kuće – svinjsku butkicu i pijemo tamno pivo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Maj 9, 2012 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan U ponedeljak se budimo na HALLO iz druge sobe. 7 sati je ujutru, nešto nas rano bude rođaci. Opet: HALLO! Otvaram vrata kad tamo nema nikoga. Ok, učinilo mi se. Taman se smestih u krevet, opet HALLO! Izlazim i vidim papagaja. Gleda me u oči i glasno i jasno ponavlja: HALLO! Ha-ha! Inače se uredno javlja svaki put kada prolaziš pored njega. Ako ne otpozdraviš kaze: trottel (idijot). 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2703 Napisano Maj 9, 2012 Drug član, 1230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast druze. Obozavam putopise kad ima suvozacica, nekako je intresantnije, mozda sto je ja imam vec 39 godina. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DorćolAC 225 Napisano Maj 9, 2012 Svrati ponekad, 250 postova Lokacija: У души - Дорћол! (Београд) Motocikl: Peda TEK 250 Pro 2x Prijavi odgovor kao problematičan :lol: Bravo za kućnog ljubimca!! Hallo!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Maj 9, 2012 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan I meni je putovanje draže sa suvozačicom. Puno slika je Melindinih ruku delo tako da bi bez nje ovo putovanje teško preraslo u putopis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...