zemunac72 1452 Napisano Avgust 31, 2020 munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan Odes tamo i kazes lezaj volana za hondu Nasao sam sliku,izvoli 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Avgust 31, 2020 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, hvalaSent from my WAS-LX1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Avgust 31, 2020 Very Funny Rider, 1125 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Samo konusno valjkaste ležajeve. Kuglični za naše puteve nisu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale2310 0 Napisano Septembar 16, 2020 U prolazu, 6 postova Lokacija: Loznica Motocikl: varadero xl1000va Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Varaderisti, Trebam pomoć od nekog ko poseduje service manual za varadera 2004 sa ABS-om.Zapravo treba mi podatak kolika je slobodna dužina opruga u prednjoj viljušci (free lenght), jer imam utisak da ove moje opruge nisu fabričke pošto mi je motor napred malo tvrđi.U desnom štapu imam distancer koji služi za prednaprezanje opruge i on je 38 mm što mi je čudno jer bi trebao da je 100mm. Ako nema niko service manual zamolio bih nekog ko ima ovaj model (2004+ sa ABS-om) da odvrne desni štap i izvadi distancer i oprugu izmeri dužinu distancera, opruge kao i prečnik opruge prečnik žice od koje je savijena opruga. Naravno ovo sve ima smisla ako si siguran da je orginalno fabrički.Pozdrav svima Spale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RatkoRajic 45 Napisano Septembar 16, 2020 Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Posalji mi mail ili tel da ti posaljem manual. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Septembar 16, 2020 Very Funny Rider, 1125 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan @spale2310 Za početak se predstavi na forumu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunac72 1452 Napisano Septembar 16, 2020 munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan I moj je tvrd ,siguran sam da su opruge drugacije od fabrickih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale2310 0 Napisano Septembar 16, 2020 U prolazu, 6 postova Lokacija: Loznica Motocikl: varadero xl1000va Prijavi odgovor kao problematičan Brzi ste svaka čast.Moj mail spasic2310@gmail.com Ovaj podatak 414.1mm je za varijantu bez ABS-a,ali svakako hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale2310 0 Napisano Septembar 16, 2020 U prolazu, 6 postova Lokacija: Loznica Motocikl: varadero xl1000va Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče predstavljanja i ja vozim Varadera oko godinu dana,i pokušavam sam da ga održavam jer to mi čini zadovoljstvo,a i sigurniji sam.Inače sam iz Loznice pokraj Drine najlepše reke u Srbiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale2310 0 Napisano Septembar 16, 2020 U prolazu, 6 postova Lokacija: Loznica Motocikl: varadero xl1000va Prijavi odgovor kao problematičan Da nezaboravim podatak 414.1mm je minimalna dužina koja govori da oprugu treba zameniti a spring lenght je 422.6mm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RatkoRajic 45 Napisano Septembar 16, 2020 Svrati ponekad, 122 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Poao sam ti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale2310 0 Napisano Septembar 17, 2020 U prolazu, 6 postova Lokacija: Loznica Motocikl: varadero xl1000va Prijavi odgovor kao problematičan Ratko hvala,ali mislim da se ovaj manual odnosi na 2004+ ali bez ABS-a,jer na početku gde se navode osnovni podatci o motoru navodi se da je težina vozila 265kg a varadero sa ABS-om je težak 277kg.Drugo u poglavlju o prednjoj viljušci nema ništa o levom štapu koji se razlikuje od desnog pa zbog toga izvlačim zaključak koji sam rekao.Moguće je da su opruge iste,ali bih voleo ptvrdu,pa ako ti nije problem da odvrneš kapu sa desnog štapa i izmeriš dužinu distancera i dužinu opruge.Možeš i da je slikaš tako bih mogao da prebrojim navoje i da vidim ima li i sitnih navoja (progresivna ili ne)... Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunac72 1452 Napisano Septembar 17, 2020 munZe konZa, 765 postova Lokacija: Zemun Motocikl: R1200GS adventure Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno mislis da ce neko da rastura ispravan stap na motoru da bi ti izmerio oprugu? Vecina vozaca za promenu ulja ide kod majstora,a kamoli za servis prednje viljuske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale2310 0 Napisano Septembar 17, 2020 U prolazu, 6 postova Lokacija: Loznica Motocikl: varadero xl1000va Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu "rasturanja" motor se stavi na nogare i odvrne gornja kapa štapa.Posao od15minuta.No ako niko nije raspoložen nema veze.Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5428 Napisano Octobar 4, 2020 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljam se o prelasku sa Transalpa na Varadera. Crv u glavi mi ne da mira jos od kad sam video @brusovog. Nadjoh jedan na oglasu koji deluje mnogo ocuvan, malo mi ta boja nije bas najnaj, al boze moj. Na moju visinu od 194 mislim da mi vise od ovog ne bi trebalo. Jedino gs neki posle jel zna neko sta o ovom i kako vam se cini? Honda VARADERO XL 1000V WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Honda VARADERO XL 1000V, 1999. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 80135 km, Zemun. Cena 2.950 € -... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12562 Napisano Octobar 4, 2020 Ne silazi, 7336 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Dosta bolje od TA samo nemoj da se iznenadiš kad ti pocepa 7 litra kod od šale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kumche 333 Napisano Octobar 4, 2020 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Транџа 5,5 ,варџа 6,5 исте вожње. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21755 Napisano Octobar 4, 2020 Integrisan, 9462 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Drugar je do Sokobanje a prvom verzijom Varadera (karburator) potrosio 15L goriva, ja se slogirao! Na istoj smo pumpi sipali u Kg do cepa (vozio sam cbf600sa) i na istoj sipasmo kada nazad podjosmo... KG- Sokobanja oko 150km, dole neka smo se vozili jos oko 10 ak km (do Ozrena) CBF potrosio za istu kilometrazu oko 8L. Velikog Varadera bolje sa ubrizgavanjem "sacekati"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 823 Napisano Octobar 4, 2020 MK Obrenovac, 555 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Posedovao i karburator i FI verziju Varadera. Normalne voznje na otvorenom karburator trosi oko 6-6,5litara. Pricam kad je dobar agregat, karbovi ustelovani, nove svecice i filter vazduha. Naravno kad se tera, forsira u obrtaje i zapinje zna da potrosi i dodatnih 2-3litre preko ali to je bas cepanje. Novija verzija sa u ubrugavanjem trosi otprilike za litar manje u svim rezimima. Pola tome je zahvaljuci ubrizgavanja a pola zbog 6 brzina. Radi na nizim obrtajima zahvaljuci novijem menjacu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5428 Napisano Octobar 4, 2020 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Alekre said: Dosta bolje od TA samo nemoj da se iznenadiš kad ti pocepa 7 litra kod od šale. Pa sad mi je TA potrosio 7.2l na 150 autoputa, ne verujem da bi varadero vise potrosio. No nebitna je potrosnja, verujem da varira od 0.5-1l u odnosu na TA, al mi je udobnost i zastita od vetra najbitnija. Mislim da je komfor duplo veci u odnosu na TA, potezanje prilikom obilazenja itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Octobar 4, 2020 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Imao dugo Transalpa 96. a od ove godine imam Varadera 99.Vozim puno po gradu i tu mi nedostaje Transalp. Sa njim sam se lakše probijao po Bg.-u, išao često i lagano preko trotoara, van puta i tako to.Mislim, idem i sa Varaderom ali puno teže. Čim se izadje iz grada Varadero je u prednosti u svakom pogledu, posebno za dvoje. Potrosnja Varadera je otprilike +1litar u odnosu na TransalpaSent from my WAS-LX1 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5428 Napisano Octobar 4, 2020 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 46 minutes ago, PaPaja said: Imao dugo Transalpa 96. a od ove godine imam Varadera 99. Vozim puno po gradu i tu mi nedostaje Transalp. Sa njim sam se lakše probijao po Bg.-u, išao često i lagano preko trotoara, van puta i tako to. Mislim, idem i sa Varaderom ali puno teže. Čim se izadje iz grada Varadero je u prednosti u svakom pogledu, posebno za dvoje. Potrosnja Varadera je otprilike +1litar u odnosu na Transalpa Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk A nas je stalno dvoje, i uvek napakovani. Volim transalpa jako, i puno sam truda ulozio u njega da izgleda kako izgleda, al fali mu snage kad nas je dvoje i 3 kofera. Ide on, al mislim da bi mnogo udobniji i laksi za duzi put bio varadero Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Octobar 4, 2020 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, nezgodno je dvoje na Transalpu, ja sam pretežno vozio sam mada sam težak za dvojeNa Varaderu opušteno, ne oseća dal imam gospođu ili sam sAmSent from my WAS-LX1 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5428 Napisano Octobar 4, 2020 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Zvao decka za varadera. Sve mi se cini da ce trandza sutra na oglas... valjalo bi gume promeniti jer je stariji dot i zadnje plocice obavezno. To je od ulaganja. Sve je sredjeno na njemu, nema sta. Nisam naivan pa da poverujem u sve, al i po slikama deluje da je motor top Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1034 Napisano Octobar 7, 2020 Ne silazi, 5470 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan A i za boju, boli te ćoša, možeš da je mjenjaš kad ti srce zaište. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...