Jump to content

Moto Zajednica

Prvomajski praznici i moje prvo putovanje motorom

Recommended Posts

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

Uopste nisam ocekivao da ce biti ovoliko pozitivnih komentara. Jos jednom se od srca zahvaljujem 1care.gif0takoje.gif

nadam se da se neceš ljutiti na mene što bi ti htio dati nekoliko savjeta za vožnju koji su jako bitni i lako ih je usvojiti makar vjerujem da si to kroz razgovor sa tatom vec naucio.

1. puna crta na sredini ceste je ZID. dozvoljavaj si njen prelazak samo ako bi ti to spasilo život.

2. vozi se na svojoj strani kolnickog traka i to po njegovoj sredini.

3. izbjegavaj vožnju skroz desno na svom kolnickom traku jer je puno prljavštine, prašine, rizle i ostalog smeca a po vlažnom vremenu to su najmasniji djelovi prometnice zbog poprecnih nagiba i odvodnje vode sa prometnice.

4. kada voziš iza nekoga i imaš namjeru preteci ga onda se na propisanoj udaljenosti od njega stavi na sredinu ceste sa upaljenim migavcem ali radnju preticanja zapocni onog trenutka kada spaziš da te je vozac vozila ispred tebe uocio. ukoliko te nije uocio zablendaj ili zatrubi da te spazi. ako i tada nisi siguran da te je vidio onda pocni sa preticanjem ali ocekuj i budi spreman na neku glupu reakciju vozaca ispred, znaci oprezno.

5. na poznatim prometnicama ili na onima koje su pregledne nemoj poceti preticati prije križanja bez obzira ako si na prometnici sa pravom prvenstva.

6. bez kacige ni do "kioska"

7. uvijek vozi svoju vožnju bez obzira u kojem si društvudobrih vozaca, ako si okružen lošiji i sporijim od sebe pusti nekog od njih da vodi grupu a ti se prilagodi njima.

8. grupe od tj. do tri ( po mogucnosti istih kvaliteta )vozaca su idealne tj. plafon, sa cetri i više je vec gužva osim ako je vožnja pod nadzorom.

9. uvijek se isplati zakasniti na cilj osim ako nisi na pisti.

10. pazi da ne ugrožavaš druge sudionike zbrzanim odlukama ( zaustavljanem, skretanjem, ubrzavanjima i sl. )

11. svojima a ni sam sebi nemoj zacrtavati vrjeme dolaska ili povratka nego se javljaj sa puta u pauzama.

12. kada se odlaziš votiti ( na malo dalje ) barem dvojici kaži okvirnu rutu a ponesi neke novce za nedaj bog koje neceš trošiti vec vratiti doma.

12 a. održavaj tehnicku ispravnost motora radi vlastite i tuđe sigurnosti.

14. trudi se što manje voziti suvozace.

15. USVAJAJ SVE PAMETNE SAVJETE I PRENOSI IH SVIJIM PRIJATELJIMA.

• Podržavam 17

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 366 postova
  • Motocikl: SF V4s

Uopste nisam ocekivao da ce biti ovoliko pozitivnih komentara. Jos jednom se od srca zahvaljujem 1care.gif0takoje.gif

nadam se da se neceš ljutiti na mene što bi ti htio dati nekoliko savjeta za vožnju koji su jako bitni i lako ih je usvojiti makar vjerujem da si to kroz razgovor sa tatom vec naucio.

1. puna crta na sredini ceste je ZID. dozvoljavaj si njen prelazak samo ako bi ti to spasilo život.

2. vozi se na svojoj strani kolnickog traka i to po njegovoj sredini.

3. izbjegavaj vožnju skroz desno na svom kolnickom traku jer je puno prljavštine, prašine, rizle i ostalog smeca a po vlažnom vremenu to su najmasniji djelovi prometnice zbog poprecnih nagiba i odvodnje vode sa prometnice.

4. kada voziš iza nekoga i imaš namjeru preteci ga onda se na propisanoj udaljenosti od njega stavi na sredinu ceste sa upaljenim migavcem ali radnju preticanja zapocni onog trenutka kada spaziš da te je vozac vozila ispred tebe uocio. ukoliko te nije uocio zablendaj ili zatrubi da te spazi. ako i tada nisi siguran da te je vidio onda pocni sa preticanjem ali ocekuj i budi spreman na neku glupu reakciju vozaca ispred, znaci oprezno.

5. na poznatim prometnicama ili na onima koje su pregledne nemoj poceti preticati prije križanja bez obzira ako si na prometnici sa pravom prvenstva.

6. bez kacige ni do "kioska"

7. uvijek vozi svoju vožnju bez obzira u kojem si društvudobrih vozaca, ako si okružen lošiji i sporijim od sebe pusti nekog od njih da vodi grupu a ti se prilagodi njima.

8. grupe od tj. do tri ( po mogucnosti istih kvaliteta )vozaca su idealne tj. plafon, sa cetri i više je vec gužva osim ako je vožnja pod nadzorom.

9. uvijek se isplati zakasniti na cilj osim ako nisi na pisti.

10. pazi da ne ugrožavaš druge sudionike zbrzanim odlukama ( zaustavljanem, skretanjem, ubrzavanjima i sl. )

11. svojima a ni sam sebi nemoj zacrtavati vrjeme dolaska ili povratka nego se javljaj sa puta u pauzama.

12. kada se odlaziš votiti ( na malo dalje ) barem dvojici kaži okvirnu rutu a ponesi neke novce za nedaj bog koje neceš trošiti vec vratiti doma.

12 a. održavaj tehnicku ispravnost motora radi vlastite i tuđe sigurnosti.

14. trudi se što manje voziti suvozace.

15. USVAJAJ SVE PAMETNE SAVJETE I PRENOSI IH SVIJIM PRIJATELJIMA.

Ovo sto je gore naveo Mile je namenjeno svim vozacima,a narocito mladjim populacijama.

Milane ovu voznju ces pamtiti ceo zivot, kao sto rece kolega Severian. Imas sve uslove i pozicije za dalje.

Stil pisanja je dobar, a bice jos bolji sa godinama.

Uzivaj natenane. 1zdravo.gif

• Podržavam 1

• šta bi ovo bilo, 303 postova
  • Motocikl: regal raptor

pohvale.pohvale i samo pohvale...

zelim vam jos mnooogo zajednickih kilometara koji ce i vas i nas uciniti srecnim...1Mina.gif

• Podržavam 1

• Svakom po zasluzi, 12439 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Samo pamet u glavu i polako Milance, nemoj da te ponese mladalacko nestrpljenje. Cuvaj se pa ce i Bog da te cuva 1zdravo.gif

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Znajući Mimija, nisam ni sumnjao da će te baciti u mašinu , što pre. Drago mi je zbog tebe Milane, odličan početak ozbiljnijih vožnji, samo se drži ćaleta.0takoje.gif

• Podržavam 1

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Bravo za caleta i sina! Po izboru puteva vidim da te cale uci voznji na tezi ali pravi nacin.

• Podržavam 1

• Пријатељ, 365 postova
  • Motocikl: XT 1200 super tenere

Ko ima svoju decu, lako krene suza,bar meni kao emotivcu i roditelju, koji svoju decu obucava za zivot, koji je lep, ali kadkada tezak.

Mimi pravi si otac.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 177 postova
  • Motocikl: BMW R 850 R

Lepo, prelepo,

Kad bi se nasao i neki unuk da sa dedom putuje ... to bi nas bas radovalo...

respekt , pravi ste BAJKERI

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: R1200GSA

Svako kad se rodi, zivot mu podeli neke "karte". Neki ljudi dobiju lose deljenje, neki dobro, a vecina onako srednje..

Junior je dobio sjajne karte jer ima ovakvog caleta. A i cale je dobio sjajne karte sto mu je sin car i sto kapira neke stvari kao mator.

Sve najbolje obojici, sjajni ste.

• Drug član, 2288 postova
  • Motocikl: egzotični GSXR750 K88

Bilo mi je dosta tesko, ali uspeo sam sve to da savladam i....nisam pao 1nanana.gif1aha.gif.

ako nisi pao na makadamu, kao da nisi tamo ni bio ... :lol: :lol:

nego bravo za vožnjicu ... ovo je mali korak za čovječanstvo, ali veliki za tebe... :takoje::takoje: :takoje:

• Svrati ponekad, 310 postova
  • Motocikl: YAMAHA xj 650 Seca, BMWk100

Kako kažu naši stari sa oca na sina. dobro ti je krenulo,samo se čuvaj dobro prouči Miletove savete i nemoj ih zaboraviti!!! A za pisanije 5+.:takoje:

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: KLE 500

Hvala vam svima jos jednom, ja vise nemam reci 1lol.gif

Planiram i jedan filmic (za pocetak :D ) da obradim, samo kada mi se ukaze prilika, kada budem imao vremena. Pritegli me profesori zadnjih par dana u skoli, tako da nemam vremena ni za sta :D Moram da opravdam ovu voznju dobrom ocenom 1moto3.gif

@Alien

0takoje.gif

Opet ponavljam, iskreno SVIMA Vam hvala od srca! :)2BJB7.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja