Jump to content

Moto Zajednica

Nasi ljubimci (slike motora)

Recommended Posts

• Drug član, 928 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
Pre 4 sati, ПИпезос je napisao:

хахахахааааа, не мерачи са тим сладоледом, једва чекам да отопли па да се залетим из новог сада на на једно 2-3 порције :lol2: ... а онда мирне душе могу до сестре у лалић на кафу

Hahaha, al samo da znas da je u Kuli bolji sladoled, nego su kolegi i meni Odzaci na pola puta. 😄

Inace dobro nam dosao nazad na forum dobre voznje, druzenja i zabave. :BJB3:

Drago nam je da si opet ovde. 😁

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2466 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow

Sto bi rekli, trenutna...🤗✊💪🖤

Bahato parkiranje na pešačkom, ep 2.🤣

IMG-20250211-171941.jpg

IMG-20250211-171913.jpg

• Sviđa mi se 15

• Integrisan, 5359 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Evo jedan uzasan snimak, krs mic sa telefona, video mi ostao na 30 fps, laguje nesto ne prati se ton i slika 🤣 bice restart.

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom 650

Kakav je sada nije bas zimi bilo za vožnju barem u mom kraju al se zato oprema kupovala 🤣 ima još da se postavi drugi top i zaštita agregata i dosta je za sad 🤣 (zadnja slika je kakav je bio prošle sezone)20250131_140459.thumb.jpg.4de4f72e7128974652a0293645f0e1c0.jpg20250131_140522.thumb.jpg.a0e999e4a5aae2d01e4be46ebd95047f.jpg20240912_152633.thumb.jpg.c6b53ee12fe0a4269069944dde20d6bc.jpg

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 55 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021
Pre 2 sati, miljanvasic je napisao:

20250222_165433.thumb.jpg.d7e72dc7365360266d1178ae071ec846.jpg

Uuuh al je masina. Imam ogromnu zelju da kupim sebi jednog ovakvog ili 1200 rt... Ali... 

1. Neznam da li imam potrebe za ovu zver. 

2. Naplasili su me neki tekstovi sa drugih foruma da se navodno dosta kvare, a pritom preskupi za odrzavanje. 

U svakom slucaju ovaj motor je kod mene u top 5.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 93 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR1300A, BMW K1600GTL
15 minutes ago, Vujka said:

Uuuh al je masina. Imam ogromnu zelju da kupim sebi jednog ovakvog ili 1200 rt... Ali... 

1. Neznam da li imam potrebe za ovu zver. 

2. Naplasili su me neki tekstovi sa drugih foruma da se navodno dosta kvare, a pritom preskupi za odrzavanje. 

U svakom slucaju ovaj motor je kod mene u top 5.

Svakako ovakav motor čini putovanja mnogo komfornijim i udobnijim. Na autoputu si kao u automobilu, a moze se lepo poterati i po krivinama. Snage svakako nije na odmet.

Sto se tice odrzavanja, pa manje vise kao i drugi motori ovakvog tipa, ulje filter ulja, ulje u diferencijalu. Podmazivanje nutova kardana radim svaki drugi mali servis, odnosno na 16000-20000km kao i zamenu filtera vazduha.

Eventualni problem, koliko sam istrazio a i imao iskustvo je crkavanje bobina. Na nekih 50000-60000 km znaju da crkavaju, a cena jedne je nekih 150 eura u Delti. Isto tako zna da potrosi 0.5 do 0.8 litara ulja od zamene do zamene i menjač je malo glasniji pri promenama brzina. Za odrzavanje isto tako je potrebna i neka dijagnostika, kako zbog ocitavanja nekih eventualnih gresaka tako i zbog resetovanja servisnog intervala jer ona lampica  koja se upali kada je vreme za mali servis izuzetno nervira. Kada se radi promena tečnosti u kočnicama isto tako se putem dijagnostike mora pokrenuti luftiranje abs pumpe prednje i zadnje kočnice kako bi se istisnuo sav vazduh iz sistema.

Sve ovo sto sam do sada imao sam rešavao sam pa nisam imao dodatne troškove majstora.

Potrosnja moze da ide od 4.7 pa do 7 litara. Trošenje guma verovatno brže, jer motor ima 350kg plus sav dodatan teret na putovanjima. To cu jos morati da vidim koja guma ce se najbolje pokazati na ovom motoru

Recimo, FJR koji posedujem mi je nekako pouzdaniji iako ima duplo vise kilometara na satu. Prostije je odrzavanje i poseduje taj neki japanski kvalitet ako mogu tako reci, nema tih nekih bolesti. U odnosu na GTLa pruza manje komfora ali nije da ga nema

Neka zelja mi je bila da probam k1600 pa sam ga iz toga razloga i uzeo pa videcemo kako ce se jos pokazati u narednom periodu 😁

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja