Nightrider Z 465 Napisano Maj 13, 2019 Svrati ponekad, 466 postova Motocikl: ZRX 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Veruj mi da to nema nikakve veze sa istinom, tezak motor za grad, ovo ono. To pricaju ljudi koji nisu nikad vozili takav motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Maj 14, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Nightrider Z je napisao: Veruj mi da to nema nikakve veze sa istinom, tezak motor za grad, ovo ono. To pricaju ljudi koji nisu nikad vozili takav motor. Nije on težak za vožnju. Kad se krene sa njim onda se motor vozi kao bicikla (što je za neverovati). Težak je za manevrisanje ovako u mestu. Ima 265 kila i poprilično je širok i dugačak motor pa sve to čini da ga je jako teško kontrolisati dok se izgurava i ugurava kroz užu kapiju. Svaki put sam strepio da ne udarim u kapiju ili da mi se ne izvrne. Dva puta za mesec dana mi je prevagnuo na suprotnu stranu dok sam pokušavao da ga uparkiram u dvorište i podignem na centralni. Oba puta se samo naslonio na zid desnim retrovizorom i sam Bog zna kako taj retrovizor nije pukao od te težine tada. Pored toga nikako nisam mogao da se naviknem na 4 redna klipa. Meni sa njima nema užitka. Neko voli njihovu uglađenost i ravnomerno potezanje, ja baš i ne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16835 Napisano Maj 14, 2019 Integrisan, 4994 postova Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, Nightrider Z said: Veruj mi da to nema nikakve veze sa istinom, tezak motor za grad, ovo ono. To pricaju ljudi koji nisu nikad vozili takav motor. Znaci isto je pomerati i manevrisati pri 10-20km/h motor od 170kg i 250kg? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22049 Napisano Maj 14, 2019 Integrisan, 9507 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Isto drug, zavisi od visine, duzine, vozaca... Ja sam lakse manevrisao sa cbr1000f koja ima 270kg bez dodataka koje stavih, tdm900 me namucio a 200kg ima. P.S. Ja ga vozim, ne guram... Tezina nije bitna vec raspored iste. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipfg 844 Napisano Maj 14, 2019 Zainteresovan, 775 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Bandit 1250S Prijavi odgovor kao problematičan ^ ovo potvrdjujem, raspored tezine je najbitniji, moj od 210 kila teze se manevrise nego honda cbf1000 koju sam provozao a ima 245 kila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el_marco 572 Napisano Maj 14, 2019 Svrati ponekad, 285 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Bez tockova izgleda kao skuter za vodu. Sad cu da ga obujem novim cipelama za leto 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3061 Napisano Maj 14, 2019 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam da si gori od mene dok nisam video centralni štender... Ja tako menjao gume, gurnuo pod motor i pod viljuške (prednja-zadnja) sve što se našlo pod rukom i kad se vratili od vulkanizera u garažu da montiramo točkove drugar kaže "pa ti nisi normalan..." Motor 'lebdi' u vazduhu klimavo naslonjen na gluposti ALI, vade te jastuci od memorijske pene 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Maj 14, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, PremieRacing je napisao: ALI, vade te jastuci od memorijske pene To je za kolena... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16958 Napisano Maj 14, 2019 Vozim motor, nisam BAJKER, 2355 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, ThePainkiller je napisao: To je za kolena... To pobacaj svuda oko motora, u slucaju da ispadne ona letvica... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el_marco 572 Napisano Maj 14, 2019 Svrati ponekad, 285 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Hahahah,jesu jastuci. Bavim se preradom poliuretanske pene,tj sundjera pa mi oni bili pri ruci da ne zuljam kolena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 14, 2019 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Ti jastuci se posle jako cene kod bajkera. Glavu na jastuk s mirisom ulja i benzina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el_marco 572 Napisano Maj 14, 2019 Svrati ponekad, 285 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, gox said: Ti jastuci se posle jako cene kod bajkera. Glavu na jastuk s mirisom ulja i benzina Ma da, Najnoviji model CastrolMemory jastuk,specijalno dizajniran da ne hrces 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 14, 2019 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, el_marco je napisao: Ma da, Najnoviji model CastrolMemory jastuk,specijalno dizajniran da ne hrces Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12714 Napisano Maj 14, 2019 Ne silazi, 7367 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja volim ADV / Touring klasu jer mi paše zbog upotrebne vrednosti mojih gabarita ali u meni tinja neka istinska ljubav za nejkedima a ja motocikl zamišljam baš kao što je CB1000 BigOne. Nije baš tako retko da u oglasima gledam i maksi nejkede, tipa XJR, ZRX1200, GSX1400... Nažalost retki su, a kada su dobri, koštaju 4 5 soma minimum. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 512 Napisano Maj 14, 2019 Zainteresovan, 468 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Od pamtiveka sam želeo ZXR750.Naredjao sam par motora i u potrazi za nekim J modelom naletim na ovu Ninju ZX9R.Oduševjen sam kako ide, ali mi smeta taj gumenast osećaj kod kočenja.Zna li neko šta mogu promeniti da koči kulturnije.Mislio sam da je ova čeljust sa 6 klipova nešto ekstra dobro, a sad kad malo naložim kočim nedelju dana unapred jer to toliko mi se čini da treba.Sve i jedan motor mi je kočio dobro.Imao sam GSX600F uljaru koja je išla kao metak ali je i kočila u skladu sa tim.Ovo mi nekako nije u skladu sa snagom i tempom koji pruža.Ako me neko razume, moli bih neki oproban metod koji pomaže.Godište je 1999, C model sa Tokico čeljustima i Brembo sinter pločicama.Tehnički je sve u redu, ništa pohabano ili dotrajalo.Jednostavno nije to-to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10503 Napisano Maj 14, 2019 Hronični Motociklopata, 7327 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan @icecool Mozda bi trebalo promeniti kociona creva, i staviti pancirna/teflonska Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 512 Napisano Maj 14, 2019 Zainteresovan, 468 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam, imam pancirna, ali sam u međuvremenu pročitao negde da to ne pomaže puno.Nisam ih još montirao.Zato i pitam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10503 Napisano Maj 14, 2019 Hronični Motociklopata, 7327 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Pa pazi, taj motor je + - 20 godina star, sigurno da bi mu nova creva, pogotovo pancirna dobro dosla i osvezila kocioni sistem, mozda mu bas to fali. Ja sam menjao crevo na jednom 20 god. starom motoru, stavio pancirna i bogami osetila se razlika, celjusti su osetno bolje grizle. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16958 Napisano Maj 14, 2019 Vozim motor, nisam BAJKER, 2355 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan @icecool Imao sam E verziju, posle te tvoje i mogu ti reci da je ista prica sa kocnicama...stavio pancirna creva i TRW Sinter HH i bilo je maaalo bolje ali opet nedovoljno...Nije da lose koci ali opet taj gumenasti osecaj kocnice.Mislim da je generalno svim Kawama tih godista takva kocnica.Imas dve opcije, ili da se naviknes na nju, takvu kakva je...ili da menjas pumpu i ulazes pare bzv...sem ako ces na stazu sa njim. p.s. Promeni gumice i creva svakako jer fabricka imaju Y racvu a pancirna su posebno za svaka kljesta, kocice malo bolje sigurno.I naravno ulje dot 5.1.Sve to isto sam odradio i na R1 i sada ubija kako koci, iako su 4-oro klipna kljesta naspram Kawinih 6-o klipnih. Pozdrav. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12714 Napisano Maj 14, 2019 Ne silazi, 7367 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Lutkica ti ova 9ka :O Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16835 Napisano Maj 14, 2019 Integrisan, 4994 postova Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, BokyBoy said: @icecool Imao sam E verziju, posle te tvoje i mogu ti reci da je ista prica sa kocnicama...stavio pancirna creva i TRW Sinter HH i bilo je maaalo bolje ali opet nedovoljno...Nije da lose koci ali opet taj gumenasti osecaj kocnice.Mislim da je generalno svim Kawama tih godista takva kocnica.Imas dve opcije, ili da se naviknes na nju, takvu kakva je...ili da menjas pumpu i ulazes pare bzv...sem ako ces na stazu sa njim. p.s. Promeni gumice i creva svakako jer fabricka imaju Y racvu a pancirna su posebno za svaka kljesta, kocice malo bolje sigurno.I naravno ulje dot 5.1.Sve to isto sam odradio i na R1 i sada ubija kako koci. Pozdrav. Tacno tako, iako pancirna pomognu na tim starijim motorima, kawe tih godina uopste nisu proslavljene po kocnicama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Maj 14, 2019 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 465 Napisano Maj 15, 2019 Svrati ponekad, 466 postova Motocikl: ZRX 1100 Prijavi odgovor kao problematičan 20 hours ago, ThePainkiller said: Nije on težak za vožnju. Kad se krene sa njim onda se motor vozi kao bicikla (što je za neverovati). Težak je za manevrisanje ovako u mestu. Ima 265 kila i poprilično je širok i dugačak motor pa sve to čini da ga je jako teško kontrolisati dok se izgurava i ugurava kroz užu kapiju. Svaki put sam strepio da ne udarim u kapiju ili da mi se ne izvrne. Dva puta za mesec dana mi je prevagnuo na suprotnu stranu dok sam pokušavao da ga uparkiram u dvorište i podignem na centralni. Oba puta se samo naslonio na zid desnim retrovizorom i sam Bog zna kako taj retrovizor nije pukao od te težine tada. Pored toga nikako nisam mogao da se naviknem na 4 redna klipa. Meni sa njima nema užitka. Neko voli njihovu uglađenost i ravnomerno potezanje, ja baš i ne... Kad citam ovakve postove, pomislim da sam Hulk Ne preterujte ljudi, sve je to rutina. Vise ti pravi problem to, sto si presao na drugi tip motora, nije do njegove mase. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 512 Napisano Maj 15, 2019 Zainteresovan, 468 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Hvala BokyBoy. Idemo dalje sa slikama ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Maj 15, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Nightrider Z je napisao: Kad citam ovakve postove, pomislim da sam Hulk Ne preterujte ljudi, sve je to rutina. Vise ti pravi problem to, sto si presao na drugi tip motora, nije do njegove mase. Ne bih ja baš rekao da rutinom može mojih 70 kila da se izbori sa 265 kila motora koji ima nisko težište... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...