Jump to content

Moto Zajednica

icecool

Članovi
 • Broj tema i poruka

  277
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

182 Excelent

O članu icecool

 • Rank
  Svrati ponekad
 • Rođendan 09/15/1967

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Temerin - Hamburg
 • Motocikl
  Kawasaki ZX9R

Poslednji posetioci profila

4417 profile views
 1. Imaš li problema sa sitom u karburatoru kad voziš uvek na Res?
 2. Slažem se da nisam koristio na Res.Ali baš zato i mislim, da bi bilo možda pametnije da ga puštam uvek na Res jer u tom slučaju možda me nebi stiglo iznenađenje kad stvarno moram da vozim na rezervi.Kad se opere rezervoar i promeni sve što treba, problema nema na duži period, ali vremenom se stvarno u sloju rezerve pogoršava situacija kad benzin stagnira, tojest puštam uvek na On.Na motoru mi je filter montiran pre pumpe.Neosećam nikakvu razliku makako da pustim benzin. Samo razmišljam.
 3. To je fabrička teorija.Ja imam drugačije iskustvo.Đubre sa dna rezervoara me je i koštalo živaca jer sam uvek puštao na On.Pošto više nevozim nego vozim, a rezervoar punim do vrha da ne rđa, na kraju mi je puštanje na rezervu ispala loša ideja.Filter goriva se napunio vodom i đubretom i na kraju sam jedva upalio i sa punim rezervoarom na On.Izgleda da je fabrika u pravu samo za nove motore sa trake.
 4. Znam da će Ti zvučati glupo, ali nakon svega pregledanog i izmerenog i promenjenog na najmanju greškicu, kod mene se na ZX9R ispostavilo da je kontakt brava bila neispravna.Gubila je kontakt i ECU je imobilizatorom gasio motor.Znači pregledajte sve po redu, jer može biti od puno toga.Nemora da znači da je kod Tebe isto, samo navodim primer.
 5. Jedna od naizgled malih caka koje mogu da pomognu puno. Interesuje me kako puštate gorivo na motoru, i šta mislite koja je opcija bolja...i zašto mislite tako.
 6. Nemože.Netreba da te brine.Ispravan si.
 7. U tom kontekstu sam i hteo sročiti misao.Za one koji su tu život izgubili zbog svoje ili tuđe greške, priča je gotova.One koji će vozit istim tim putem, treba upoznati sa problemom koji mogu imati.Koliko sam shvatio poginulo je tu više ljudi, i incidenata ima previše.Ja lično imam veliki respekt za saobraćajni znak Crna Tačka.Mislim da takva preventiva može da pomogne.Nekima.Sama tabla sa ograničenjem 50 je u redu, ali po meni ne ukazuje na neku veću realnu opasnost, koje smo eto uglavnom svesni u ovoj diskusiji.Nije lek sigurno, ali je potreba po meni.Realno, ovo je jako opasno mesto za sve
 8. Nisam ekspert, ali ko u ovu krivinu uđe brzo, prateći putanju kruga u desno i instiktivno popusti gas kad okom isprati put levo, garantovano prelazi u levu traku.Problem nastaje jer je to traka suprotnog smera.Ovakva putanja je čak i za auto zahtevna, a za motor prava klopka.Mislim da bih sa 100 km/h ako prvi put prolazim tu, ladno zavrsio na roze fleki.Ili gore.Imali znak za Crnu Tačku tu?
 9. icecool

  Gsxr k1 problem

  Ja ga nebi kvasio i gledao gde varniči u mraku.
 10. icecool

  Gsxr k1 problem

  Kod njega se otera motor.Neverujem da će neki savet tu da pomogne.Ovo je posao, i moraće da košta.
 11. icecool

  Gsxr k1 problem

  Treba nam neko jači u temi.Pozdrav
 12. icecool

  Gsxr k1 problem

  Možda da rekalibriraš TPS?
 13. icecool

  Gsxr k1 problem

  Ispod sica imas konektor za dijagnostiku, parčetom žice oguljenom sa obe strane premosti crveno-beli sa crno-belim kablom.Daj kontakt i dole desno na satu gde obično bude temperatura vode, ispisat će kod greške.Oduzmi kontakt, izvadi most, vrati gumu na konektor pa sic.Potom traži po pronađenom kodu opis greške i lek za bolest.
 14. icecool

  ZX9R vlasnici

  Posle tako temeljnog čišćenja, obavezno namazati klipove i gumicu pre montiranja.Treba da klizi sa malo otpora kod montaže.Bez masti trenje između klipova i gumice je preveliko, čak može da koči povratak klipa.Pogotovo sa aftermarket gumicama.Ukoliko je zazor premali može se desiti da klipovi deformišu gumicu, i tada sve trajno radi ukrivo i teško.Problem neće nestati sa trošenjem pločica.Ona uvek nalegne do kraja, ali neće se moći vraćati.Trošiće se i pločice i disk, a i sam motor će imati veliku potrošnju goriva.Ovo po meni mora da se rastavi i proveri ponovo.Slažem se sa konstatacijom Biker
×
×
 • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja