Jump to content

Moto Zajednica

icecool

Članovi
 • Broj tema i poruka

  237
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

152 Excelent

O članu icecool

 • Rank
  Svrati ponekad
 • Rođendan 15.09.1967.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Temerin - Hamburg
 • Motocikl
  Kawasaki ZX9R

Poslednji posetioci profila

3975 profile views
 1. Ja sam pristalica onog što je mikamoto napisao.Upravo tako i radim, jer nevolim da mi motor dugo stoji.Motor mora ponekad da se upali da bi se namazalo i razbilo ulje.Možda i nisam u pravu, ali teško da ću promeniti naviku. jer mi donosi neki unutrašnji mir.Uvek znam da je sve u redu.
 2. Pametni punjač mi javja da ja Aku pun. Jel ovo dobro ovako?
 3. Po mom iskustvu, posle čišćenja karburatora, novih dizni, novih filtera za vazduh i benzin i po montaži svega podešenom smešom goriva i vazduha, i sinhronizacijom karburatora, došao sam do manje potrošnje i boljeg učinka, ali ono što mi je najviše pomoglo je bila zamena lamela i opruga kvačila.Preporučujem proveru istih svakom.Pre mi je bilo otprilike koliko hiljada obrtaja toliko i benzina na sto km.Sad sam na otprilike 75% od toga na ZX9R.Vredi.
 4. Lep motor imaš. Ja sam moje originalne tegiće ofarbao da budu najružniji na motoru. Pa rekoh ista tema pa da stavim sliku tu.
 5. Zvučiš kao sretan čovek...znam taj osećaj.
 6. Po ovom što smo dosad analizirali, ladno ništa, ako nema prijave. To i budi lažnu nadu, i tera ljude u zaborav.Umetnost je napraviti ovakav sistem. Kao kad staviš mamac na udicu i pecaš u ribnjaku.Genijalno. Kažnjavanje je u Srbiji postala privredna grana nenadjebiva.
 7. Dobar savet, zlata vredi.Ovaj (slave74) je jedan od takvih.
 8. Upravo zato i treba osiguranje.Zbog drugih učesnika u saobraćaju.Sa odjavjenim vozilom (ekvivalent neregistrovanog u Srbiji) da me snime pedeset puta u Nemačkoj ili bilo gde u EU, oduzeli bi mi auto i vozačku dozvolu, bez prava da polažem ponovo i dobio bih priznanicu od psihijatra da nisam normalan.Toliko je jednostavno.
 9. Ne osporavam činjenicu da je dotični kriv.Ono na šta sam želeo ukazati je rupa u zakonu i sistemu koja možda nekima i odgovara tako, ali u globalu, nama sigurno ne.A trebalo bi.U krajnjoj liniji treba da služi za nešto pozitivno, a ne da daje povod za pjačku.Nije čovek ubio nekog, pa sad da ima grč u stomaku.Vozio je neregistrovan auto, i za to treba da se kazni, u nekoj normalnoj meri, koja odgovara prestupu.Ovo multipliciranje prekršaja nema smisla u praksi, ali zakon mora da se poštuje svugde.Loš zakon i loš sistem na kraju loše i sudi.Nama smrtnicima barem. Meni je uvek knedla u stomaku kad mi prepravjaju broj osovina pri registraciji, pa mi traže da im to platim.Ni posle pete nove saobraćajne neznaju.Teško je to za brojati...Naplate ko da beru kukuruz ceo dan.Zakonski mogu.Poštujem jer moram. Glavu gore svi, rodiće dogodine...
 10. Mera te kazne je pod pitanjem. Da je zakon usklađen sa EU standardom ovo se nebi moglo desiti.Razlika je ta,da se u EU bez odjave tablice automatski produžuje osiguranje, koje je primarno a tehnički pregled se radi na dve godine.U slučaju da istekne tehnički pregled (TUV) vozilo se može koristiti dalje, pošto je osigurano, naravno u nekom normalnom periodu.Ukoliko se pretera sa odlaganjem tehnickog pregleda, plaća se kazna na samom tehničkom pregledu po automatici bez potrebe da neko nekog vija ili snima kamerom po pedeset puta.Kazna je mandatna, neka mizerija do negde do tri meseca prekoracenja, u zavisnosti od regije. Po meni, puno bolje rešenje. I netreba nikakav advokat, da objasni da si glup, jer si propustio tehnički pa sad mogu i da te bese po par puta...ili da prodaš njivu, traktor i krave. Al neznaju ovi ništa u EU.Ebeš taki poso.
 11. Poenta je da ovde trenutak dokumentovanja prekršaja i saznanje policijskog službenika za tak prekršaj nisu isti. Kako je moguće da policija ima informaciju koju sistem automatski prijavljuje kao prekršaj, a da saznanje policijskog službenika za isti prekršaj kasni?Pa jesu programeri koji rade taj sistem toliko nepismeni, da nemogu povezati automatski prijavljeni prekršaj sa potrebom intervencije zbog neodgovornosti prema ostalim ljudima, i zbog zaštite matrijalnih dobara (vozilo nema osiguranje).Ili sad takav zakon kakav jeste oslobađa policiju od vršenja jedne od osnovnih dužnosti? U ovo bi Bin Zajeb sigurno uložio kintu. Kovid je čudo.Nikad više svet neće biti normalan...
 12. Ceo sistem registracije je pogrešan.Ukoliko se pojavi neka nepravilnost, automatski pravi nove probleme. U ovom konkretnom slučaju sve se multipliciralo jer se nije reagovalo na vreme. Posle prvog rešenja o prekršalju ovog tipa, trebala je reagovati policija, izaći na adresu i skinuti tablice ukoliko vozilio nije registrovano u međuvremenu.Naravno napisati zapisnik i predati prijavu na sud, pošto vozilo nema važeći tehnički pregled i što je još bitnije, osiguranje, ni nakon punovažnog rešenja o kazni za prestup. Ukoliko vlasnik nema mesto za parkiranje, nego koristi javnu površinu za parkiranje neregularnog vozila policija zove odgovrajuću službu (pauk) i sklanja vozilo sa javne površine. Da je tako rađeno nebi imao 50 kazni.
 13. Samo u neutralu da ima.Kad se ubaci u brzinu, oma da cepa maksimum.
 14. Ovaj Tvoj opis je za odžak koji se zapalio od dole.Takva vatra se razbuktava, jer plamen koji pod cugom ide na gore pali ceo odžak od jednom.To je jedan od najopasnijih požara. Kad se radi kontrolisano paljenje od gore, nema sukljanja i velikog pritiska i užarenih letcih komada, jer se vatra hrani samo slojem ispod sebe.Odžak guši sam sebe i izgara polako ceo dan. Suština je, da kad jednom kontrolisano izgori, nemože više da se zapali od dole i stvori požar koji si opisao. Odžačar koji ovo nezna, nije odžačar nego običan jebivetar. Ovo sam naučio kao vatrogasac, a sticajem okolnosti, tast mi je bio odžačar, tako da imam i praktičnog iskustva vezano za temu. Staro motorno ulje ostavjam uvek u radionici gde radim zamenu. Obično radionice imaju spremište predviđeno baš samo za to.Neverujem da skupljaju, da bi prosuli u kanalizaciju.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja