jura 16 Napisano April 25, 2012 U prolazu, 70 postova Motocikl: Kawasaki KLX 650 C Prijavi odgovor kao problematičan Da li imate iskustva sa ovim proizvodom i u cemu je njegova prednost u odnosu na automatski spaner,da li je tacno da se steluje "na uvce" ako sam dobro razumeo instrukcije evo linka i o cemu se radi http://www.timtaylor.net/CCT/Directions_KLX.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6792 Napisano April 25, 2012 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je cini mi se ovde na forumu vec price o manuelnim spanerima... Ja licno dobijam ospice od stelovanja "na uvce", jer je to odlika vrhunskih majstora, posebno onih koji se razumeju....obicno pasenog, surak i ta kompanija...No... Zasto se ovo radi. Najcesce zato sto automatski spaner dodje do svog kraja, a para nema...pa se onda zvekne jedan sraf i resi se problem zveckanja lanca...a bolest jos uvek tu (citaj istegao se lanac ko gace) Drugi slucaj je kada to neko ugradi na motor koji se jaaaako vozi (pista,xtreme riding u svakom smislu). Automatski spaner zna da popusti pri velikom opterecenju, pa onda bude velikih problema. Takva jedna solucija zahteva mnogo vise paznje, jer je prakticno automatski spaner taj koji kompenzuje istegnutost lanca...sam od sebe...da tako kazem (zato se i zove automatski )ali ima i svoje limite. Ovaj manuelni (vrlo sofisticiran naziv za jedan obican sraf) zbog toga treba dotezati u samoreziji...pozeljno je eto imati nastelovano uvce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...