Funkinbeats 16 Napisano Sreda u 23:02 U prolazu, 85 postova Prijavi odgovor kao problematičan hvala @Satelis drago mi je u tvojoj poruci nisam vidio tips karike kompresija i to baš sam se prepao mislim realno drugi sam vlasnik motora i kupio od starijeg čovjeka koji je motor toliko pdržavao da kad sam uzeo sve je bilo zamjenjeno i novo, na mašini i dole sve još uvijek su žuti šarafi na svakom dijelu, mašina suha ko barut nigdje prašine nema po kablovima i instalsciji čovječe ko da je neko svakih 10 dana skidao sve i pćbrisao prašinu po svemu, nevjerovatno. supruga i ja smo prije toga naletili na dobru rupu, i nakon te rupe do kuće nekih 6-7km sve bilo uredu mjenjao sam nedavno filter goriva kod pumpe, pa neki me psjećaj fata da je možda spalo crijevo s goriva, jer na crijevom koje se kači na filter goriva nismo stavili nikakvu šelnu niti vezicu. ono odjednom bukvalno sve bilo uredu provozali se, i odjednom da ne radi mada primppvratku ulaskom u grad na semaforu (pošto je meni na bordu konstantno izabrana opcija da gledam napon) vidim dok stojim pada na 12,4, to mi čudno bi, međutim večeras dolazim s posla dajem kontakt piše 12.2 ništa majstor sutra neka dođe s kombijem prevuče i neka provjeri šta da kažem. imam opet strah da nije kompresija al isto tako ne ide ni to odjednom, niti dimi plavo, niti troši ulje niti je teže palio prije ovoga uvijek isto.Neka usput provjeri osigurače i relej paljenja. hvala svakako, javim šta se desilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16361 Napisano Četvrtak u 08:02 Integrisan, 9406 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Kompresija nije sigurno, ti agregati prelaze mnogo km. Ka što rekoh....od varnice krenuti.... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 16 Napisano Četvrtak u 20:51 U prolazu, 85 postova Prijavi odgovor kao problematičan upali smo skuter rješeno je, stavili novu diznu.. ali sad sam opet u belaju, sada opet nema onu snagu pri slabom gasu trokira malo auspuh pucketa standardna njihova priča i boljka i ne ide mi kao juče što je išao tj njegova standardna vuča sad opet češljaj pati se i poludi od ovog skutera, vakat je izgleda za nekog silwe wing 600 .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 16 Napisano Četvrtak u 20:59 U prolazu, 85 postova Prijavi odgovor kao problematičan malo udna stvar na kontaktu sada kaže 12,6 punjenje, prije na kontakt kaže 12.1 12,2 evo dostigao radnu temp kaže 13,9 hmmm čak i malo više vergla kada trebam da upalim iako je prije kad je topso palio na dodir sad imak malo dize zavergla mozda sekundu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1824 Napisano Petak u 06:19 Drug član, 1385 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Akumulator Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 16 Napisano Petak u 08:13 U prolazu, 85 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, vidakn je napisao: Akumulator Sent from my SM-A556B using Tapatalk ja se nadam da je on al vidjet cemo mada sumnjam ali provjerit cu ubacivanjem drugog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1824 Napisano Petak u 08:31 Drug član, 1385 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje tako ako si siguran da je taj drugi ispravan.Ovde na slici je nivo napunjenosti za AGM akumulatore.Tvoj je prilično kilav po ovoj tabeli jer si premerio 12,1V.Sent from my SM-A556B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1824 Napisano Petak u 08:35 Drug član, 1385 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Dopunio sam post sa slikom ne znam da li si primetioSent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16361 Napisano Petak u 08:50 Integrisan, 9406 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Post sa slikom je punjenje koje imaš prikazano. Prikazano na tabli i izmereno direktno na klemama zna se fino razlikovati te se zato uvek meri na bateriji stanje punjenja. Posebni unimeri mogu izmeriti trenutni pad napona pri verglanju što mnogo pomaže i kaže o stanju baterije. Uho ne može čuti da li je u trenutku napon otišao ispod 10V cak i 9V ali zato unimer može izmeriti. Ja i dalje mislim da te zeza ono šta sam davno napisao, imam utisak da se vratiš u krug sa problemom. Dobra stvar je što si sredii zajebancije koje si imao ali glavnog gremlina nisi isterao. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 16 Napisano Petak u 09:20 U prolazu, 85 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 26 minuta, Satelis je napisao: Post sa slikom je punjenje koje imaš prikazano. Prikazano na tabli i izmereno direktno na klemama zna se fino razlikovati te se zato uvek meri na bateriji stanje punjenja. Posebni unimeri mogu izmeriti trenutni pad napona pri verglanju što mnogo pomaže i kaže o stanju baterije. Uho ne može čuti da li je u trenutku napon otišao ispod 10V cak i 9V ali zato unimer može izmeriti. Ja i dalje mislim da te zeza ono šta sam davno napisao, imam utisak da se vratiš u krug sa problemom. Dobra stvar je što si sredii zajebancije koje si imao ali glavnog gremlina nisi isterao. sve je bilo super dok nije prekjučer staonskroz, juče majstor stavi drugu diznu sve krenu nizbrdo, drug ga dovukao od majstora do mene kad je krenuo bilo sve super i nakon 6km i njemu počeo štucati, ja sjefnem ma katastrofa nista spremam se sada i majstoru oguliti ćemo ga čitavog moram samo vidjeti pumpa goriva kada se skine gore mora tri metra baciti goriva koliko mi se čini, onda ćemo vidjeti i ta dizna što je stavljena ako je stajala dugo možda nevalja probat je nekako pročistiti, imam još jednu bateriju koja nije korištena probati i nju, nazalost nemamo dijagnostiku u Sarajevu vjerovali ili ne, moj majstor ima dijgnostiku ali moj skut ne prepoznaje, mrzim sto prolazim opet kroz ovo jer mi je atlantik uzeo 10 godina zivota i zivaca, pgulit cemo ga sada pa lagano jedno po jedno, samo da ovaj put totalno ne pobudalim.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 16 Napisano Petak u 09:34 U prolazu, 85 postova Prijavi odgovor kao problematičan isto tako jedne prilike sam skinuo postojeci aku i stavio nov glanjc, upalim motor daje check gasi na leru stucnu, pokusavam naci ima li neki reset ecua da se uradi tipa dtzanja kontakta psr minuta da nsuci nove vrijednosti ps cu i to sada pokudati mislim da ima negdje da sam citaomda se drzimpola sata bez klema na aku zazim se ubaci prvo plusna pa minusna, dadne se kontakt indrzim10ak min zatim se motor pali i radi bez dodavanja gasa par minuta da nauci vrijednosti vrijedi pokusat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 16 Napisano Petak u 10:55 U prolazu, 85 postova Prijavi odgovor kao problematičan ide ponovno rasturanje svega provjeriti koliko dovod goriva ide, ako se ne varam crijevo s goriva mora baciti minimalno 2-3 metra kada se da kontakt.., punjenje dobro akumulator dobar, svjecica okej to smo dosada provjerili sada ide opet dole pumpa goriva filter goriva dizna injektor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 16 Napisano Petak u 11:09 U prolazu, 85 postova Prijavi odgovor kao problematičan update crijevo je napuklo kratko što ide sa filtera na pumpu goriva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16361 Napisano Petak u 13:37 Integrisan, 9406 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Žena mi se na glavu pope koliko joj se ide u Sarajevo a vala nisam ni ja daleko od toga Ti rečem neke stvari....rad pumpe tj ostvarenje njenog pritiska ne gleda se nikad u metrima, bacanje goriva i slično. Može se izraziti u ml za odredjen br. sekundi ma da ni to nije precizno. Da se ne bi mnogo pametovalo oko jednostavne stvari ..... manometar u ruke nakaciti na dovod goriva do dizne i meriti pritisak. Pritisak može varirati od 1 - 6b koliko sam mogao videti za ove godine. Kad je pritisak ispod 2b tad nešto nije u redu sa pumpom (motoric, f goriva, crevo, sito) i bajk ne može raditi kako treba. Takodjer kad je visok pritisak goriva (regulator) ni tad bajk ne može raditi kako treba, tj nikako. Jel se @Djuxy onomad slepao zajedno sa @alexanto iz Rumunije samo zato što je pumpa goriva gurala oko 5-6b (Aprilia Atlantic 500 Sprint)...davno bilo pa se ne sećam baš najbolje ali se i te kako dobro sećam izmerenog pritiska. Izmedju 2.2-3b trebaš imati pritisak goriva dok radi pumpa. Crevo ti je puklo vrlo brzo.... što dalje znaci da nije stavljeno adekvatno crevo koje može trpeti benzin....jbg. Sad kad stavis novo crevo (adekvatno) proradice sve kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funkinbeats 16 Napisano Petak u 14:01 U prolazu, 85 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, Satelis je napisao: Žena mi se na glavu pope koliko joj se ide u Sarajevo a vala nisam ni ja daleko od toga Ti rečem neke stvari....rad pumpe tj ostvarenje njenog pritiska ne gleda se nikad u metrima, bacanje goriva i slično. Može se izraziti u ml za odredjen br. sekundi ma da ni to nije precizno. Da se ne bi mnogo pametovalo oko jednostavne stvari ..... manometar u ruke nakaciti na dovod goriva do dizne i meriti pritisak. Pritisak može varirati od 1 - 6b koliko sam mogao videti za ove godine. Kad je pritisak ispod 2b tad nešto nije u redu sa pumpom (motoric, f goriva, crevo, sito) i bajk ne može raditi kako treba. Takodjer kad je visok pritisak goriva (regulator) ni tad bajk ne može raditi kako treba, tj nikako. Jel se @Djuxy onomad slepao zajedno sa @alexanto iz Rumunije samo zato što je pumpa goriva gurala oko 5-6b (Aprilia Atlantic 500 Sprint)...davno bilo pa se ne sećam baš najbolje ali se i te kako dobro sećam izmerenog pritiska. Izmedju 2.2-3b trebaš imati pritisak goriva dok radi pumpa. Crevo ti je puklo vrlo brzo.... što dalje znaci da nije stavljeno adekvatno crevo koje može trpeti benzin....jbg. Sad kad stavis novo crevo (adekvatno) proradice sve kako treba. tako je zadnja rečenica pogodio si sve, stavili novo crijevo juče su mi pogrešno ubacili benzin ga raširio i nije bilo pritiska evo sada čupa ide kao lud a što se tiče Sarajeva dobrodošao, bila bi mi čast upoznati te, pa ukoliko se odlučiš javni se, taman da usput vidiš skarabudža isto tako veliku želju imam i ja doći u Beograd ali se još zezam sa glavom nemam položeno, valjda i to riješim do ljeta, pa da ubacim ključ i zaputim se tamo Hvala ti na pomoći 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 355 Napisano Subota u 09:47 Drug član, 1082 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan 20 hours ago, Satelis said: Žena mi se na glavu pope koliko joj se ide u Sarajevo a vala nisam ni ja daleko od toga Ispuni joj zelju...prijace oboma... Necete se pokajati... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...