Jump to content

Moto Zajednica

VASI KOMENTARI - KAWASAKI ZXR400 ili HONDA CBR600F

Recommended Posts

• U prolazu, 33 postova

POZZZ.... voleo bih vise informacija u vezi ovih motora...Tragajuci zakljucio sam da se oba mogu naci do 2000e preko..Voleo bih da cujem za vase komentare jer nezelim da se pokajem bas na prvom vecem motoru a iskreno ni nemam novca za skuplji motor i za cesto menjanje istih.... hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

bajk je verovatno za japansko trzhishte jer ima 400ccm i ovde se sigurno mogu nabaviti delovi ali je problem shto se duzhe chekaju (kao i za sve ostalo) i verovatno su skupi za motor od 400ccm...

ako vec planirash da dash 2000e za stranca mozhesh kupiti i zxr 750 i josh gomilu boljih motora...

rachunaj na to da cesh vrlo brzo prerasti taj motor i da cesh ga izuzetno teshko prodati...

ako nisam u pravu neka me neko ispravi...

po meni losha kupovina...

• Zainteresovan, 599 postova

ZXR 400 ima ga moj drug u Mladenovcu. Vozio sam ga i evo: Ne znam cemu to sluzi?  Pocinje da dise tek oko 7000,a punim plucima tek oko 12-13000. Pri tim obrtajima vristi kao da ides 300km,a kada spustis pogled na sat to je 140-160km/h. Ja sam visok metar i zilet,pa sam se jedva spakovao na njega,a oni vislji--mogu misliti.  Motor je stabilan,lak za bacanje po krivinama,izuzetno dobre kocnice i to je to.  Ako ga kupis uzmi maticara pa se bar vencaj po propisu sa kawicom, tesko ce naici kupac nekada da vas rastavi.  POZDRAV

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

Jel si ti ozbiljan kad postavljash ovakvo pitanje????  Ta dva modela se ne mogu uporedjivati ni kom sluchaju?! Sem ako ti kazzesh u cenovnom. Zajenichu tachku imaju tek shto su motorcikli i jedan i drugi!

E sad..o temi. Vozio sam CBR 600f4i  i imam samo lepe rechi o tom motoru. Ali ovo je stariji model na koji nisam ni seo. Ali opet mislim da ne trebash razmishljati niti sekund..ako je tehnichki sve u redu sa motorom.

Na kraju krajeva,vodi se svojim srcem i mozgom.  I da...srecno sa kupovinom! ;)

• U prolazu, 33 postova

Naravno da sam ozbiljan....Zajednicko za ova dva motora jeste da su mi oba zapala za oko po izgledu i ceni naravno jer kao sto rekoh nemam novca da bih svake sezone menjao motor... Zato sam zamolio za vasa iskustva i savete da se nebi opekao odma na prvom..Zamolio bih vas vise komentara za hondu cbr600f jer to je to sta mi se svidja....pozzzz svima

• Drug član, 2749 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Naravno da sam ozbiljan....Zajednicko za ova dva motora jeste da su mi oba zapala za oko po izgledu i ceni naravno jer kao sto rekoh nemam novca da bih svake sezone menjao motor... Zato sam zamolio za vasa iskustva i savete da se nebi opekao odma na prvom..Zamolio bih vas vise komentara za hondu cbr600f jer to je to sta mi se svidja....pozzzz svima

CBR 600 sam imao na kratko i svidela mi se. Lagana,povozna lepo ide, malo trosi. A kako vidim po forumima i nepoderiva je. Jedino sto mi se nije svidelo su plastike, komplikovane za skidanje .A sediste da bi skinuo,moras prvo deo plastika.

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9

Po meni jako je glupo porediti ta dva motora. Ja licno sam imao tu hondu cbr 600 f3, mislim da je pc37, motor je extra i namoj se ni malo ramisljati. Inace cela hondina F serija je do jaja, od f1 do f4, uostalom honda je to!

• Drug član, 1372 postova

Definitivno HONDA CBR600F pa ako je jos F4, prelep motor. Mnogo se dobro pokazao po pouzdanosti a verovatno je i mnogo udobniji, ja na tvom mestu ne bih razmisljao.

A evo i performansi:

CBR600f4

105hp pri 12000o/min

66Nm pri 10500o/min

Prednja kocnica: 296mm dupli disk sa klestima sa 4klipica

Zadnja: 220 mm disk sa klestima sa 1 klipicem

Prednja guma 120/60-17 zadnja 160/70-17

Suva tezina 170kg

Rezervoar 17l

Kawasaki ZXR400

398ccm, 4cilindra

65 hp pri 13000o/min

36,3 Nm pri 12000o/min

Prednje kocnice: 310mm dupli disk sa klestima sa 4klipica

Zadnja:220 mm disk sa klestima sa 1klipicem

Prednja guma120/60-17

Zadnja guma 160/60-17

Suva tezina 159kg

Rezervoar 16l

Izvor iz koga su preuzete performanse http://www.motorbikes.be/en/Kawasaki_ZXR_400_1993.aspx

i http://www.motorbikes.be/en/Honda_CBR_600_F(4)X_1999.aspx

• Svrati ponekad, 264 postova

Ova dva motora nisu u istoj klasi.Da bi mogli da ih poredimo.CBR je dosta jaci.Inace,izuzetno kvalitetan motor.

Ne bi mnogo razmisljao izmedju ova dva motora.Sigurno da bi gledao cbr-a.

Da je tema zzr 600 ili cbr 600.Tu bi mogli da pricamo.Jer sam se i ja dvoumio izmedju ta dva motora.

Ja sam se odlucio za zzr-a,jer meni vise odgovara(polozaj tela na motoru,estecki izgled,..).zzr je udobniji,laksi za voznju i td.(moje misljenje)

Ako se dvoumis izmedju 400 ccm i 600 ccm.Kupi 600(od viska glava ne boli).Ne trosi mnogo vise,nije mu skupa registracija.Odrzavanje skoro isto.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja