Furious Panda 7436 Napisano Februar 10, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče edukacije, skoro celo popodne smo razgovarali o motorima. Pošto Vuk i Bojan voze isti BMW kao i ja, beskrajno sam ih davio. Brate... šta sve oni znaju... Pola nisam razumeo. Klimam glavom a oni objašnjavaju kako se šteluje... nešto. Vrhunac je bio kada je Bojan izvadio laptop i priključio ga na svoj motor. Ja sam kompjuter već povezivao sa printerom, hard diskom, zvučnicima... ali sa motorom nikada. Nisam ni znao da to može u kućnoj radinosti. Još gore je bilo kada su počeli da diskutuju o onome šta se pojavilo na ekranu - gomile parametara i indikatora. Ja ne mogu da zapamtim kako se menja režim vožnje pomoću jednog dugmeta a Bojan tačno zna da li je bolje 4,2 ili 4,7 nečega. Oni su moji idoli. Kada ih gledam i slušam, shvatam da mi je jedina opcija u slučaju nekog kvara da uzmem telefon i pozovem šlep službu. Do kraja dana, u cilju razmene iskustava, razmenjivali smo na po jedan krug i naše motore. Lalajku se nije dopao moj motor, mnogo gadan zvuk ima. Fibra nam je pokazao kako je napravio fenomenalne kofere, pričali smo o svojim putovanjima, rezervnim delovima, potrošnji... Jednom rečju, pravo bajkersko popodne. Nismo ni osetili kako je prošao dan. Vreme je za šator. Stavljam slušalice u uši, puštam Rammstein i zaspivam k'o beba. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7436 Napisano Februar 10, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Poslednji dan “uživanja“ Kako sam se dva dana kasnije priključio grupi, tako sam dan ranije morao i da je napustim. Trebalo je iz Sofije da vozim decu u Beograd na aerodrom (he, he... zvuči kao dobar izgovor da uteknem ali je bilo istina). “Lokalci“, Arsa i Niki se iznenada sete da i oni imaju neodložnih obaveza sa sledeći dan – ovde u EU nema vremena za zezanje. Pre razilaženja, planiran je mali izlet do Trigrada. Najzad moto-turizam. Iako teška srca (preuzeo sam funkciju gunđala), moram da priznam da je tura bila sjajna. Vreme je bilo lepo, vožnja u grupi odlična a sam kanjon izgleda fascinantno. Kada smo stigli do pećine Đavolje grlo, svi ko muve bez glave kupe karte i u obilazak. Samo Komša i ja ostanemo ispred i pijuckamo ladno pivo (ja sam pio Coca Colu ali ovako zvuči više bajkerski). Nismo priznali jedan drugom ali izgleda da smo obojica čitali u Wikipediji da pećina ima 301 stepenik!!!! Nema šanse, ma koliko bilo atraktivno. Dok su ostali izigravali speleologe, Komša se opustio uz lokalne običaje. Na ex, folk and rock'n roll. Povratak ka kampu je bio ležeran - pedesetak kilometara prijatne vožnje kroz brdovite predele. Još malo fotkanja. Jedno zaustavljanje da se nešto stavi u usta i već smo u kampu. Vreme je da se kreće. Trojici begunaca predstoji najgori deo – pakovanje. Dok se mi znojimo i sakupljamo šerpe, lonce i kočiće po kampu, ostali se zabavljaju. Oni malo hrabriji kombinuju lepo (zezanje u vodi) i korisno (kupanje). Kratak kurs: Kako se krpi guma na Harley-u. Fotosinteza na suncu i uživanje u pogledu. Već je počelo da se stamnjuje kada smo krenuli za Sofiju. Što kaže Lalajko, njih troica su otišli i ostavili nas sedamnaestoro same. Da ne bismo preskočili obavezni element ovog putovanja, izgubili smo se u Pazardžiku. Sledećeg jutra cela ekipa se razišla. Jedni su krenuli pravo kući, drugi takodje kući ali obilaznim putem a treći u Grčku. Sve u svemu, to je bio kraj jedne avanture. Pretekosmo. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Furious Panda 7436 Napisano Februar 10, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da mi učesnici ove ture neće zameriti na načinu na koji sam je opisao. Lalajko je sve rekao u svom putopisu. Ja sam morao, u duhu opšteg zezanja koje je tamo vladalo, da opišem nepostojeću "tamnu stranu". Istina je samo jedna: bilo je nezaboravno. Veliko hvala Lalajku, Aci, Jeci, Dejanu, Neši, Mariji, Vuku, Neši, Borisu, Jeleni, Saši, Gorici, Draganu, Marku, Borisu i njegovoj saputnici, Buci i Arsi na odličnom provodu. Volim i ja vas. Hvala svima onima čije sam fotografije sa servera koristio za ilustracije. Da ne zaboravim, specijalnu zahvalnost dugujem Nikiju. Tek kasnije mi je priznao da još od malih nogu mrzi kampovanje. Kad sam već kod Nikija, razgovaramo mi tako pre neki dan. Ja: Jeli Niki, imaš li neke planove za juli ove (2012-te) godine? Niki: Ludnica, haos, bezumlje, posla preko glave, žena, deca.. ne znam gde mi je glava od obaveza. A što? Da ne planirate opet da idete na neku turu po Bugarskoj? Ja: He, he... KRAJ PRVOG DELA. NASTAVAK SLEDI... 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daki 302 Napisano Februar 10, 2012 Zainteresovan, 923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: st 1300 i r1200gsa i 250 madison3 Prijavi odgovor kao problematičan BRAVO MAJSTOREEEeeeee Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17680 Napisano Februar 10, 2012 Integrisan, 8365 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kao i uvek - prava poslastica za čitanje... Bravo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4783 Napisano Februar 10, 2012 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan I'm in.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ranko 211 Napisano Februar 10, 2012 "Greasy Thumb", 442 postova Lokacija: Beograd - neka buregdzinica jedem bureG :) Motocikl: F650 ST Furuna Prijavi odgovor kao problematičan Panda... Каци Расан ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drvodelja 851 Napisano Februar 10, 2012 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan Volim da pročitam ono što imaš da napišeš. Nemoj da propustiš da nam opričaš gde god da kreneš u 2012. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Februar 10, 2012 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan BUDJENJE RANOG PROLEĆA Imaću priliku da proverim da li su sve legende oko ovog motora samo prazne priče; da li su hvalospevi samo pokušaj da se opravda zajeb davanja gomile novca za ništa ili taj motor zaista poseduje ono “nešto”. IMA TO "NESTO" BUDI SIGURAN............neka su ti srecni kilometri sa ADV-om....... Pozdrav, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Februar 10, 2012 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan A što volem da pročitam dobar putopis. Čista 10-tka! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Februar 10, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Bravo,prelepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Februar 10, 2012 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan e umro sam od smejanja....odlicno.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Februar 10, 2012 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Legendo, ti kad bi i Crvenkapicu pretočio u putopis ispala bi bestseler! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Februar 10, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Prosto neverovatno. Kad god utonem u tvoje putopise počnem da se osmehujem još po završetku prve rečenice. Hvala ti brate PANDO što deliš slova sa nama! Višečasovni ručak je brutalno prekinut... večerom. Gulaš! Ali ovo je highlight! Za malo ne padoh sa stolice. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desert Fox 248 Napisano Februar 10, 2012 Honda pa sve onda.... , 630 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Africa Twin rd07, Suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan Odlican putopis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Februar 10, 2012 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan A bas se spremam da otvorim temu Bugarska 2012... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Februar 10, 2012 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Nemam reci....fantasticne i slike i putopis. Svaka cast drugari 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zool 230 Napisano Februar 10, 2012 Life Ain't A Fairytale, 239 postova Lokacija: Iza Devet Brda iza Devet Mora! Motocikl: Cudni Prijavi odgovor kao problematičan Neso hvala za SVE!!! Lale oces da me rokne srcka cekajuci tu temu. Kaci je vec jednom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Februar 10, 2012 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Neso hvala za SVE!!! Lale oces da me rokne srcka cekajuci tu temu. Kaci je vec jednom Pridružujem se zahvali.....bilo je stvarno extra. Zahvaljujem se i Niki-ju , pošto nas je istrpeo sve te dane... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LiMa 160 Napisano Februar 10, 2012 FreeStyLe Member, 211 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se tako slatko ismejao, i majku sam zvao, i ona se smejala. Odlican fazon pisanja putopisa i pisanja uopste, svaka cast i hvala, ulepsao si mi vece I pored bugarske kamenitze uhvati me nostalgija,pretprosle godine sam bio u Cernomorecu (Sozopol) na moru 3 meseca, i kamenitza je ostavila najjaci utisak na mene ...slike govore manje/vise od reci ovog' puta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bagzi_obr 184 Napisano Februar 10, 2012 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Za Tom Jonesa su rekli da kad bi otpevao telefonski imenik da bi to bio svetski hit, a ja cu dodati da je svaki Pandin putopis vise od svetskog hita!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Februar 11, 2012 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Svaka ti chast majstore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jovan.v 149 Napisano Februar 11, 2012 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Sombor Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Jako mi se dopao ovaj šaljivi pristup istom putovanju! Odlično dočarava atmosferu koja je vladala, a i sitne poteškoće koje su se javile tu i tamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arsalek 17 Napisano Februar 12, 2012 U prolazu, 5 postova Lokacija: Sofija, Bugarska Motocikl: Kawasaki Versys Prijavi odgovor kao problematičan Uvaženi kolega Panda, drago mi je da si toliko aktivan i plodovit, te da time kompenzuješ veliko ćutanje koje se može uočiti sa moje strane. Zaista, super je što naše jedinstvene i fenomenalne doživljaje praviš publično dostupnim. Sledeći put će biti još bolje i interesantnije. Samo, pre prijema u grupu, prvo pravimo test na hrkanje! Možda je najlakši put da sebi garantujemo spokojan šatorski san da povedemo sa nama samo mlade devojke. Mada, kad se bolje zamislim, najverovatnije sam totalno u krivu... ko će nas posle nahraniti, ko će nam ušinuta leđa masirati 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Februar 12, 2012 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan A da, neke hrkače sam i ja čuo......ali zato nisam video nijednog medveda.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...