Satelis 15948 Napisano Octobar 15, 2016 Integrisan, 9315 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Naime, sinoć sam se najavio vlasniku bordo Beverlija iz Subotice da ću doći kod njega sa mehaničarom i vozilom za prevoz između 9 i 10. [Doručak - 5:30] Jutros lagano krenemo Miloš i ja njegovom prilagođenom Floridom pick-up nešto pre 6 i uspemo da se dokotrljamo do Subotice negde oko pola 10. Zovem ja na ulazu vlasnika, sav onako hepi, da se najavim da stižem i šok!!! "Oprostite gospodine, motor su odvezli, ja sam ga prodao." Propištao sam kao express lonac i da ne citiram čitavu raspravu, mangup se pravi lud! Boli ga patka što sam ja Milošu platio 120 tričavih evropskih novčanica za prevoz tih cca 700 km od KG, do SU i nazad sa motorom, plus mehaničarski konsalting pri kupovini. Jbg, ja ranije fizički nisam mogao, ljudi ponekad znaju da budu stoka itd, te okrenemo mi i pravac Gavra. Ako si se najavio da ces doci i sve ostalo a rekao bi da jesi ("mangup se pravi lud") ondak je stavrno smrad sto te nije sacekao i ispostovao dogovor. Lepo rekoh da ono sto je dobro brzo odlazi, ali isto tako me ne bi cudilo, da se na prolece pojavi na oglasu sa vecom cenom....no to nije ni bitno, bitno je da si nasao motoric za sebe i da te dobro sluzi, srecno na drumovima kolega....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Singularitet 2495 Napisano Octobar 16, 2016 Stari S.W.A.T., 975 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: crf1100adv Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Satelis!!! Naravno da sam se najavio i pitao ga da li je ok da u to vreme budem kod njega na adresi. Adresu mi je poslao SMS-om, pošto nije ona sa oglasa. Ovih dana menjam zadnju gumu (ležajeve ako su loši), ulje... Joś nešto za svaki slučaj? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Octobar 16, 2016 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Sa srecom kolega,da te lepo sluzi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15948 Napisano Octobar 16, 2016 Integrisan, 9315 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Satelis!!! Naravno da sam se najavio i pitao ga da li je ok da u to vreme budem kod njega na adresi. Adresu mi je poslao SMS-om, pošto nije ona sa oglasa. .... E jeste smrad al bas ispade smrad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
king_julien 2567 Napisano Octobar 16, 2016 Zainteresovan, 580 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih promenio i filtere kada sve to menjaš.. I miran si narednih 4,5k km.. Što se tiče natpisa "beverly" viđao sam na nekima da je pukla ta plastika, tako da ono. Neka je ovako dobra mašina o samo cepaj. Trebalo bi barem moderator da prebaci postove u pravoj temi, jer je imamo za ovaj model. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 250 Napisano Octobar 16, 2016 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Dobro izgleda,nek je sa srećom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlacjani 195 Napisano Octobar 17, 2016 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Rakovac Motocikl: zrx1200 Prijavi odgovor kao problematičan Jedini problem je što sat na Beverliju pokazuje do 99,999,9, poslednja cifra su stotine metara. tako da 230 000 može biti samo 23.000.0, mislim što se tiče sata, u papirima može pisati bilo šta. pogledaj ponovo sat, imaš slike na 20-oj strani...mislim da grešiš šinko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11566 Napisano Octobar 17, 2016 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jesam, pogrešio sam. Nikad nisam video Beverly sa 6 cifara. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 250 Napisano Octobar 17, 2016 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan I kod mene je sa 6 cifara za kilometre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11566 Napisano Octobar 17, 2016 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao dva ona starija modela, 2005. I 2007. Oba su imala po 5 cifara plus 1 za stotine metara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
king_julien 2567 Napisano Octobar 17, 2016 Zainteresovan, 580 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gornji merač km ima 6 cifara i sve su za km. A donji ima 3 cifre i + četvrtu crvenu koja je za metre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11566 Napisano Octobar 17, 2016 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nije na svim modelima tako, ja donji merač uopšte nisam imao, na oba je isto bilo. Pa sam mislio da je i na ostalim Beverlijima tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
king_julien 2567 Napisano Octobar 18, 2016 Zainteresovan, 580 postova Prijavi odgovor kao problematičan Eto alexa ni ja nisam to znao da postoje modeli koji poseduju samo jedan merač km sata... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Singularitet 2495 Napisano Octobar 18, 2016 Stari S.W.A.T., 975 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: crf1100adv Prijavi odgovor kao problematičan Preuzet Bev sa servisa. Par fotki - ortak na njemu i čini se da forum u perspektivi ima još jednog maxi skuteraša 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Singularitet 2495 Napisano Octobar 18, 2016 Stari S.W.A.T., 975 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: crf1100adv Prijavi odgovor kao problematičan Muči me par pitanja: 1) Škripi mi sporadično kajiš na manjim obrtajima pri polasku. Ovaj moj majstor kaže da je kajiš dobar nego tu negde ima neka opruga, pa dok se malo ne razradi... Kao biće OK, a ako nastavi škripa da dođem pa će on naprskati to wd sprejom... Ne kapiram, t.j. nije mi logično? 2) Iščitao sam uredno uputstvo za rukovanje za Beverly 500 i prema istom obavezna je full sintetika, preporuka 5w40. Opet ovaj moj preporučeni moto majstor zapeo da sipa neku Ipone polusintetiku. Ja opet zapeo preko telefona da ne menja dok ja ne dođem i donesem šta ja hoću (a pritom mi baš glupo da se kurchim kao autsajder). Na kraju je sipao kilo ipo Motul Scooter Power 5W40 4t koje sam doneo (drugo 5W40 u KG nemože da se nađe). Usput je rekao da to radi na moj zahtev ali da je 5W40 suviše retko za moj motor, a pri tom po njegovom iskustvu ni marku nisam dobru odabrao jer navodno Motul sve više fušeriše. Da menjam ulje za polusintetiku ili da menjam majstora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 250 Napisano Octobar 18, 2016 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Drži se onog što ti piše u uputstvu. Inženjeri i Piaggio su ludi pa pišu da treba sintetika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Octobar 18, 2016 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Sugradjanine,drz se uputstva proizvodjaca, I uzivaj.u kit komercu na vasaristu imas motula koliko volis a koliko ae secam I castrola. Scooter expert sipa vecina nas I niko se ne zali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15948 Napisano Octobar 18, 2016 Integrisan, 9315 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Muči me par pitanja: 1) Škripi mi sporadično kajiš na manjim obrtajima pri polasku. Ovaj moj majstor kaže da je kajiš dobar nego tu negde ima neka opruga, pa dok se malo ne razradi... Kao biće OK, a ako nastavi škripa da dođem pa će on naprskati to wd sprejom... Ne kapiram, t.j. nije mi logično? 2) Iščitao sam uredno uputstvo za rukovanje za Beverly 500 i prema istom obavezna je full sintetika, preporuka 5w40. Opet ovaj moj preporučeni moto majstor zapeo da sipa neku Ipone polusintetiku. Ja opet zapeo preko telefona da ne menja dok ja ne dođem i donesem šta ja hoću (a pritom mi baš glupo da se kurchim kao autsajder). Na kraju je sipao kilo ipo Motul Scooter Power 5W40 4t koje sam doneo (drugo 5W40 u KG nemože da se nađe). Usput je rekao da to radi na moj zahtev ali da je 5W40 suviše retko za moj motor, a pri tom po njegovom iskustvu ni marku nisam dobru odabrao jer navodno Motul sve više fušeriše. Da menjam ulje za polusintetiku ili da menjam majstora? Mislim da majstor ne zna ili se pravi da ne zna.... 1) Nema tu kakva opruga da se razradjuje a kamoli da prska kojekakvim sprejevima Skrpa pri polasku ti dolazi od kvacila odnosno lamela na kvacilu, feroda je promenila strukturu (postala tvrda) pa dolazi do proklizavanja tj ruznog zvuka pri polasku (ne znam kako bi ga opisao). Resenje je zamena gornjeg dela kvacila ili reparacija postojeceg ako ima smisla raditi (zavisno kakvo je stanje kad se rasturi) kao i provera/obrada zvona kvacila. Usput obavezno proveri/zamena lezaj u dekli (osovina kvacila), klizaca/ublazivaca i nadam se da nije kontra okrenuo rolnice pri pakovanju u variatoru jer ce isti vrlo brzo stradati...... 2) Istina je da fabrika preporucuje 5W40 i istina je da Motul fuserise i istina je da je to ulje redje ali ti ga mozes slobodno sipati uz obaveznu kontrolu nivoa na svakih 2K predjena pa ako motor ne troskari, mozes nastaviti sa tom gradacijom. Vecina koristi 10W40 tako da imas i to na umu, nema nikakve greske...no to nije bitno, bitna je kolicina ulja Samo ne znam kako je mogao da ti sipa samo 1.5L (kilo ipo) ulja u motor i da te pusti tako Za agregat je predvidjeno 1.7L uz obavezno punjenje filtera pre montaze (koji zna da popije +150ml ulja) tako da to izadje skoro vrlo blizu 2L ulja. Ako sracunas, kod tepe....1.5L sto je sipao pa dok je filter povukao....u agregatu ostaje oko 1.35L....sto znaci da ti dobrano fali ulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Singularitet 2495 Napisano Octobar 19, 2016 Stari S.W.A.T., 975 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: crf1100adv Prijavi odgovor kao problematičan Hvala! Videću da izmerim nivo i dolijem ulje posle posla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3122 Napisano Octobar 19, 2016 Drug član, 1063 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan Čim majstor spomene WD i kad kaže: "To mora tako malo da lupka/škripi/trza/cakti.." znam odmah kakav je majstor.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano Octobar 19, 2016 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Ako često drži čekić u rukama, bež dalje od tog majstora! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Singularitet 2495 Napisano Octobar 19, 2016 Stari S.W.A.T., 975 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: crf1100adv Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam sa njim kad je sipao. Dolio je do maksimuma. Sad sam proverio na hladno, podignut na zadnje nogare, ulje i dalje na maksimumu. Nije baš žuto, tamnije je dosta, ali ne crno skroz. Biće da mi nije promenjen filter kao što sam mislio, pa se izmešalo sa starim iz sistema i filtera. Moguće i da nije ispraznio staro do kraja. Šta znam, odatle verovatno zašto tek 1.5L u zameni, ako sam u pravu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15948 Napisano Octobar 19, 2016 Integrisan, 9315 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ajmemene kakv car, sampion Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 264 Napisano Novembar 18, 2016 Fat and furios, 595 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan Prije mjesec dana montirane mitas (sava) gume placene oko 80 eura na popust, jako dobre zasada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
king_julien 2567 Napisano Decembar 4, 2016 Zainteresovan, 580 postova Prijavi odgovor kao problematičan @satelis, jel ova mašina ima uopšte filter goriva. I ako ima gde se nalazi, voleo bih i to da promenim... Ovo se odnosi i na ostale ako znaju odgovor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...