Jump to content

Moto Zajednica

Dileme pri kupovini maksi skutera

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 593 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DCT

čestitam ... da nemam X9ku ( pa mi se ne isplati da sad menjam ) to bi bio moj izbor ... želim ti puno bezbednih kilometara i da kao što ću i ja ( nadam se ) kad tad pređeš na hondu CTX700

.... ko zna...jednog dana . . . ali prvo čekam da čujem Dr. Daretova iskustva . . . kada uparkira Hondu u svoju garažu :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 341 postova
  • Motocikl: Burgman 400 k7

da, zato ja i kazem svoje misljenje ,meni se ni atlantik ne svidja ali ga voze dosta ljudi i pokazao se kao odlican skuter ja ga za sebe nikada nebih kupio :lol3::tras2:

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: TOMOS

posto sin namerava da kupi a ja da sa zenom krstarim iskljucivo van Srbije a malo udobnije i rasterecenije nego li mojom Hondom 750.....neki maxi skuter.poceo sam da gledam i citam misljenja  oko pomenutih skutera...

Zainteresovan sam trenutno  za par modela......Burgmana ne zelim ni videti, Kymka sam imao xciting500 pa ga poznajem :)

znaci dole nevedeni trenutno su opciji

Piaggio Beverly 500

Honda Silver Wing 600

Aprilia Atlantic 500i  ......cuo sam da je manji potrosac

Interesuje me sledece..

potrosnja kod pomenuth modela ...otvoren put.od 100 do130 km/h.............. 2 putnika i stvari.......  za grad imam motor :)

udobnost  vozaca i suvozaca

mane  .....mehanika  i elektronika

kocnice ...kvalitet zaustavljanja .......to tek.... :)

MOLIM  MISLJENJA ALI ISKLJUCIVO OD CLANOVA KOJI SU  IH  VOZILI ILI IMALI U VLASNISTVU ;)

• BJB Maxi scooter club, 1663 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

Ja kao bivsi vlasnik beverly 500 ( 2003 god.) i atlantica classic (2002.god) pokusacu da ti olaksam ....

Sto se tice agregata, na oba modela ide pouzdani master 500 agregat. Cena odrzavanja kod oba modela ista. Potrosnja, kod oba modela ista. Naravno, zavisi i od rezima voznje. Voznja koja njima prija sa dvoje 110-130, kad si sam moze i do 140, ali to je krajnja granica ako hoces lepo da se vozis. Potrosnja do 4,5 litre jako agresivne voznje otvoreno. Lepa voznja 4 l. Grad do 5. Sto se tice polozaja sedenja, atlantic fotelja, udodbno sediste i za vozaca ,kao i suvoza. Noge mozes da opruzis. Na beverliju , tu je vec jedan od problema (meni licno ne) , polozaj sedenja kao na stolici, sa uspravnim ledjima i nemogucnost pruzanja nogu. Za suvozaca, takodje malo mesta izmedju vozaca i suvoza,ako je krupniji suvozac,dodirujete se i kad kocis gubi ravnotezu i gura vozaca napred. Potecijalno problem kod atlantica je inst. tabla, tacnije tesko se moze naci, a poprilicno je skupa. Licno moju, prodao sam za 150e , sto nije ni malo jeftino,a u njoj je sva elektronika koja se kod nekih na ovim modelima javljaja kao problem,sa druge strane, ima drugara kojima fercera super i guraju vec preko 80 000 km. :) ( Alexanto, Alexa) Takodje, plastike su problem za naci, amortizeri pogotovo. Sa druge strane, delove za beverli imas na trafici (ali bukvalno) i nisu skupi. Sto se tice prtljaga, beverli nema bukvalno mesta za veknu hleba ispod sedista. Bez bocnih kofera , mocices putovati jednodnevno. Nabavka orginalnih je veoma dug proces,a i nimalo jeftina investicija. Kod atlantica druga prica, dosta mesta ispod sedista. Gume za beverlija poprilicno skupe, 16 napred, nazad 14 coli... Nekih 160-170 e . Za atlantica , 50 e jeftinije. Sto se tice kocenja, dupli disk na oba modela i integralno kocenje daje lepu sigurnost i brzo zaustavljanje. ABS mode nemaju. U voznji, oba se lepo ponasaju, beverli po meni se jos lakse vozi, za nijansu je lakse,ali opet 16 tocak mi daje sigurnost. Sto se tice osvetljenja, farovi jako lepo sijaju na oba, mala zamerka na zadnju svetlosnu grupu na bevu, jer se zmigavac slabije vidi. Ne znam sta bih ti vise napisao!? Ako te zanima nesto, pitaj. Kao zakljucak, atlantic veoma lep, dobar i pouzdan maxi skuter. Beverli takodje lep, ali vise gradski skuter,dok kad se nabace koferi, dobija se takodje turing masina. Za voznju u dvoje, od ova dva modela , glas ide atlanticu!  :takoje:

Ja kao bivsi vlasnik beverly 500 ( 2003 god.) i atlantica classic (2002.god) pokusacu da ti olaksam ....

Sto se tice agregata, na oba modela ide pouzdani master 500 agregat. Cena odrzavanja kod oba modela ista. Potrosnja, kod oba modela ista. Naravno, zavisi i od rezima voznje. Voznja koja njima prija sa dvoje 110-130, kad si sam moze i do 140, ali to je krajnja granica ako hoces lepo da se vozis. Potrosnja do 4,5 litre jako agresivne voznje otvoreno. Lepa voznja 4 l. Grad do 5. Sto se tice polozaja sedenja, atlantic fotelja, udodbno sediste i za vozaca ,kao i suvoza. Noge mozes da opruzis. Na beverliju , tu je vec jedan od problema (meni licno ne) , polozaj sedenja kao na stolici, sa uspravnim ledjima i nemogucnost pruzanja nogu. Za suvozaca, takodje malo mesta izmedju vozaca i suvoza,ako je krupniji suvozac,dodirujete se i kad kocis gubi ravnotezu i gura vozaca napred. Potecijalno problem kod atlantica je inst. tabla, tacnije tesko se moze naci, a poprilicno je skupa. Licno moju, prodao sam za 150e , sto nije ni malo jeftino,a u njoj je sva elektronika koja se kod nekih na ovim modelima javljaja kao problem,sa druge strane, ima drugara kojima fercera super i guraju vec preko 80 000 km. :) ( Alexanto, Alexa) Takodje, plastike su problem za naci, amortizeri pogotovo. Sa druge strane, delove za beverli imas na trafici (ali bukvalno) i nisu skupi. Sto se tice prtljaga, beverli nema bukvalno mesta za veknu hleba ispod sedista. Bez bocnih kofera , mocices putovati jednodnevno. Nabavka orginalnih je veoma dug proces,a i nimalo jeftina investicija. Kod atlantica druga prica, dosta mesta ispod sedista. Gume za beverlija poprilicno skupe, 16 napred, nazad 14 coli... Nekih 160-170 e . Za atlantica , 50 e jeftinije. Sto se tice kocenja, dupli disk na oba modela i integralno kocenje daje lepu sigurnost i brzo zaustavljanje. ABS mode nemaju. U voznji, oba se lepo ponasaju, beverli po meni se jos lakse vozi, za nijansu je lakse,ali opet 16 tocak mi daje sigurnost. Sto se tice osvetljenja, farovi jako lepo sijaju na oba, mala zamerka na zadnju svetlosnu grupu na bevu, jer se zmigavac slabije vidi. Ne znam sta bih ti vise napisao!? Ako te zanima nesto, pitaj. Kao zakljucak, atlantic veoma lep, dobar i pouzdan maxi skuter. Beverli takodje lep, ali vise gradski skuter,dok kad se nabace koferi, dobija se takodje turing masina. Za voznju u dvoje, od ova dva modela , glas ide atlanticu!  :takoje:

zahvaljujem na odgovoru....prilicno kompletan za meni potrebnu informaciju pre konacnog odabira,,,,,agregati i njihov kvalitet ce ipak biti na kraju naj presudniji za kupovinu.

Naravno posle svega navedenog u mom prvom obracanju u ovoj temi. :)

• BJB Maxi scooter club, 1663 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

Neci u <3 te pogodi! :)

P.S. Jesi gledao malaguti spidermax? To je npr. neki moj pik za sledeci maxi.  :na_glavi:

Neci u <3 te pogodi! :)

P.S. Jesi gledao malaguti spidermax? To je npr. neki moj pik za sledeci maxi.  :na_glavi:

iskreno.....nisam.

koliko sam upucen fabrika je propala ....ali i ranijin losim iskustvom sa tom fabrikom pogotovo oko nabavke delova  me navode da i ne gledam njihove modele vise...mada taj model koji si mi pomenuo deluje atraktivno i ozbiljno ....bar na slici......ali poucen losim iskustvom nebih ahmmmm :)

• Integrisan, 9315 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Ne bi bilo lose da otvoris temu o svom modelu, napises gde - kad je kupljen, koliko si presao, potrosnja, udobnost, servisiranje, dodatna oprema.....neka slika i tako to  ;)

Primetio sam na celom forumu duzi niz godina vec.........da je zavladala BOLEST  ......ljudi kupe motor....skuter....bilo sta .....i krece ono naj gore

Lep je veliki je ....ide kao nevreme .........cuje se auspuh zeemlja se trese.....boja mu se presijava na suncu u jos 5 nijansi

NIKO DA NAPISE ALI BAS NIKO........

KAKVA MU JE CIKLISTIKA.....za one koji neznaju za taj termin .....ponasanje na putu ...krivinama...potrosnja....odrzavanje......tezina oko prostoga servisiranja ....naprimer pristup svecicama....

Kod nekih skutera uglavnom pola skutera rasturis da bi zamenio svecicu ili nedaj Boze sijalicu fara

prostor za noge  vozaca..........

Aman ljudi sve  su to detallji  koji nekome ko cita temu na forumu VEOMA ZNACE .........posetite malo i druge forume pa pogledajte sta ljudi pisu ........nije cilj ..kupiti vozilo pa doci ovde i hvaliti se da si kupio .........

Jer tako i ispada ........kupio sam i sad ga ovde predstavljam informacijom da sam ga kupio  ali samo KUPIO .......bez onih utisaka o samom vozilu....

Ja licno sam uvek pisao ako sam necim nezadovoljan na mom motoru ili opet hvalio i objasnjavao ako je to zavredelo

• Podržavam 3

• BJB Maxi Scooter Club, 2076 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

Има Неци,ал ми нађи нпр за Силвера,има више малих него максија.

nikada ne otvaram temu ,a da predhodno ne pretrazim i neiscitam povezane teme.

ako nisam zadovoljan pronadjim rezultatima ali i komentarima u pronadjenim ,,,,onda otvaram novu temu ALI JE TADA KONKRETIZUJEM ;) ;) ;)

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: suzuki burgman 400 i yamaha majesty 125

pozdrav skuterasi.... :jee1: ...imam dilemu oko kupovine maxi skutera imam u ponudi nekoliko njih pa me interesuju vasa misljenja,ko je voljan bilo bi mi drago cuti njegovo misljenje o tome sta bi najbolje bilo uzeti ......ovako u ponudi imam honda forza250 2007 god. 1700 eur, aprilia scarabeo500 2006 1550eur i jamahy majesty400 2007 za 1900eur, jedino je na jamahi odradjen kompletan servis .....unapred zahvalan :takoje:

Ako се изузме изглед,мој глас иде провереном и поузданом Мастер агрегату,мали потрошач,јефтино одржавање,велики точак.

Значи Скарабеј

• Podržavam 1

У сваком случају требао би пробати сваки,јел су доста различити.

Зависи да ли ти је потребан превоз по граду,или комбиновано град и пут,дал' имаш сувозача или не.

Пробај ако можеш сваки од модела и онај који ти легне најбоље,тај је твој,сваки од наведених има своје мане и предности и свако ће да неки паметан предлог али ипак си ти тај ко купује и ко ће даље да га вози.

Желим ти срећу шта год да изабереш,и да се навозаш са њим.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja