dr.srba 169 Napisano Januar 26 (promenjeno) Svrati ponekad, 125 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 368E Prijavi odgovor kao problematičan @Rolle2010 Ako smem da se umešam, potpuno podržavam @boza_kg za predlog. Idi probaj Kymco Xtown...sedeo sam na svim trenutno dostupnim Kymco modelima, na Vogu sr4, dobro prostudirao ostale "kina and other"s modele (visina sedišta, klirens, dužina). Kako god okrenem Xtown 300 jedini koji se uklapa (na žalost, ne zbog Kymca nego zbog pigmejske filozofije u pravljenju skutera). Ja sam 193cm, vozim Forzu sa čekićem i čekam trenutak max ludila, kad ću ga iskoristiti da olupam komandu za Honda Road Sync, da ne bi poginuo kad skrećem u levo... p.s. sve ovo se odnosi na gradske skutere, ne travel varijatne tipa burgmana i sl... i još nešto... analogni cajgeri na Xtown-u su mi fenomenalna priča... Promenio Januar 26 član dr.srba 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6965 Napisano Januar 26 Ne silazi, 5049 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nama nešto starijima je to sasvim OK, oni mlađi mahom vole da su moderniji XTown je jednostavan, a kvalitetan jedan skuter. Magare, što bi se reklo. Nema šta tu mnogo ni da se pokvari. Izdržiš godinu-dve kod ovlašćenog radi garancije za svaki slučaj, zarad rizika od fabričke falinke, pa radiš servise kod svog majstora od poverenja, ili sam. Nakon 40 - 50.000 km pređenih, zameniš mu ceo CVT (varijator, kvačilo, polutke...) za 500€, i opet imaš nov motorin Al kako ko voli, nek izvoli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 517 Napisano Januar 26 (promenjeno) Drug član, 1214 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan @dr.srba Ne da možeš da se umešaš, nego su svi komentari i informacije i više nego dobrodošli i poželjn. Svratio sam danas na blic do Eurosumara pa sam seo na kratko na Cruisym. Ima najviše prstora da se noge ispruže od skutera na kojima sam do sad sedeo, ali mu je volan toliko nisko da udara u butine već za nekih 30 stepeni. Ja imam jake butine, nekom mršavijem će možda odgovarati. Na QJ ATRu i Fortu sam npr imao značajno više prostora u tom delu. Xtown je sledeći na meti za obilazak ali ako i on ima nizak volan kao što je @boza_kg rekao za Downtown, onda će i on verovatno da otpadne iz izbora. Promenio Januar 26 član Rolle2010 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa841 70 Napisano Januar 26 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym HD300 QJ800 SRT Prijavi odgovor kao problematičan Ako Cruesym ti ne pase onda tesko I Xtown,Probaj I Zontes K nista te ne kosta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6965 Napisano Januar 26 Ne silazi, 5049 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @Rolle2010 XTown je korman nešto viši nego na DT GT, a sedište je malo niže, tako da jeste nešto bolje. Problem je što vizir usmerava vetar pravo u vrat i glavu, tj. ne preskače nas visoke kao što bi trebalo, ali to možeš da rešiš nekim višim vizirom i\ili deflektorom. Probaj, sedi pa vidi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.srba 169 Napisano Januar 27 Svrati ponekad, 125 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 368E Prijavi odgovor kao problematičan Dodatak-možeš ti bato sesti na šta hoćeš, to traje par minuta. Kad sedneš i izvezeš bar 100-200km po gradu ili selu ili okolini, tek onda vidiš dal si se zahebao ili nisi. Što mene lično dovodi do jednog, na žalost po nas visoke, jedinog zaključka-prilagodi se derane, pa vozaj neko vreme i kad pretis lonac počne da pišti, alali pare što si dao, prodaj, pa aj Jovo nanovo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6965 Napisano Januar 27 (promenjeno) Ne silazi, 5049 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @dr.srba pa i jeste i nije. Meni je recimo dovoljan i minut da sednem na Forzu 350 pa da zaključim da mi ne odgovara. Ne zato što sam nešto pametan, nego što sam već ranije prolazio kroz tu priču, imam nekog iskustva, i imam s čim da uporedim. Tako ćeš i ti sledeći put, sad imaš reper. I sve je to sasvim regularno i normalno za žive ljude. Neko na primer kupi veliki touring, jer je zamislio da će da putuje na kraj sveta, a završi u svakodnevnoj gradskoj gužvi, nema vremena ni da misli o putovanjima. Drugi kupi mali jeftini skuter za grad, pa mu se onda pridruži i žena\devojka, vuku ih daljine, opet ispadne neodgovarajuće... I sve je to u stvari super, zato je ova naša strast\hobi, kako bi je nazvao, zanimljiva i čini te živim. Dok god misliš o motorinima, a ne o nekim mukama, bolestima, besparici, dal te žena vara i tako to... ti si pobedio! Promenio Januar 27 član boza_kg 5 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 12365 Napisano Januar 27 BJB Maxi Scooter Club, 4518 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda CRF1000D2 Adventure Sports DCT Prijavi odgovor kao problematičan … Provozao Xadv 5 min, mislio to je to, savršen mi je. Nikad se oko neke kupovine nisam pokajao kao oko te. Africu nikada pre nisam vozio, otišao da je vidim i kaparisao, prva vožnja kad sam krenuo kući da je vozim. I dalje mi je savršena. Nekad znači tih možda 100/200km.. ali ja nikad ništa nisam vozio pre kupovine, i samo taj Xadv je bio zajeb od svih dvotočkaša koje sam imao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 3305 Napisano Januar 27 Drug član, 1260 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Šta je tačno zez sa X ADV? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 1234 Napisano Januar 27 BJB Maxi Scooter Club, 2330 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Сувозач Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 12365 Napisano Januar 29 BJB Maxi Scooter Club, 4518 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda CRF1000D2 Adventure Sports DCT Prijavi odgovor kao problematičan Moja visina od 196cm, knap je baš. Suvozač je dodatna nevolja, zaostaješ za Deauvill-kom 650 kao da trčiš za njom. Generalno sam očekivao više od njega, i pošto sam i sedište prepravio mislio sam da je to to. Međutim opet sam se kočio katastrofa. Sediš kao na Beverliju i to ti je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6965 Napisano Januar 29 Ne silazi, 5049 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan 196cm je poprilična visina, nije lako naći šta odgovara kako treba. A što se tiče sedišta, moj neki zaključak je da prepravka može malo da pomogne, doda malo komfora, učini da se manje kliza i tako te finese, ali ne može da reši situaciju ako ti motorin ne paše. Ebiga, ne može slonče u lonče Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 1234 Napisano Januar 29 BJB Maxi Scooter Club, 2330 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Размазио га АА па је тешко било наћи наследника Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 12365 Napisano Januar 29 BJB Maxi Scooter Club, 4518 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda CRF1000D2 Adventure Sports DCT Prijavi odgovor kao problematičan Više me je SW razmazio, i to baš. Na Africi položaj sedenja nema veze ni sa čim što sam vozio do sada, ali nije mi neudobno uopšte, pogotovo otkad sam radio sedište (bilo je jako tvrdo). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 1278 Napisano Januar 29 (promenjeno) Zainteresovan, 523 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda CBF600SA Prijavi odgovor kao problematičan Ja nzm koji novi skuter danas moze da se uporedi sa silver wing-om u tom smislu? Svi mi nekako malo deluju. Dobro, pao mi je na pamet kymco ak Promenio Januar 29 član Miroslav91 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolle2010 517 Napisano Januar 29 Drug član, 1214 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Maca Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam u međuvremenu obišao još par modela, ali sam opet samo na blic seo jer sam uvek bio u prolazu u brzini, a i ne volim da smetam ljudima dok stvarno ne rešim nešto da kupim. Moram da priznam da sam posle vaših poruka i par recenzija bio baš zagrejan za Xtown (umeren, prostran, ni u čemu najbolj ali solidan u svemu) i skoro da sam išao sa idejom da samo potvrdim odluku o izboru. Sednem na njega, noge na ravnom delu - solidno, nije najprostraniji ali skroz ok. Stavim noge na sanke i ...hladan tuš. Ne znam da li je do mene, moje građe, ali to su mi do sad najgore pozicionirane sanke od svih skutera na kojima sam sedeo. Noge mi se em podignu, em kao da se vrate nazad ka meni. Kao da su sanke pod previše oštrim uglom i preblizu sedištu. Baš šteta. Sednem ponovo na QJ Fort pošto su i njega imali u salonu, i ne znam ali meni nešto baš odgovara način i položaj sedenja na njemu. Da li je do oblika sedišta ili šta, ali nekako mi je baš prijatno. Ogromna šteta što nisu uradili pune sanke već samo onaj patrljak, to mi je za sada najveća zamerka. Zatim na red dolaze Voge SR3 i SR4. SR3 iako sam već čitao da je ok za visoke prijatno me je iznenadio sa količinom mesta. Volan ima dovoljno mesta da mislim da može normalno da se vozi od butina, ne naravno i da se okrene za 90 stepeni, ali za vožnju i više nego ok čini mi se. Noge na ravnom u solidnom položaju a kad se pomere na sanke dobije se dovoljno razlike u položaju sedenja. Skuter je dosta uzak, baš se vidi da je primarno zamišljen za grad, ali moram da priznam da mu sedište i pložaj nije udoban kao na Fortu. Mislim da nisu ni ista kategorija pa nije ni poređenje na mestu ali dobro. SR4 - krstarica. Skuter sa najviše mesta od svih modela na kojima sam sedeo. Nisam siguran koliko je sjajan u gradskim gužvama jer je masivan, ali čini se kao da je za sve ostalo odličan, udoban, sa dobrom zaštitom od vetra. Da ATV Nautika nije na tako "sjajnom" glasu, i da ova dva modela nemaju par problemčića, nakon što je Xtown otpao mislim da bi jedan od njih definitivno bio moj izbor. Ovako ću morati još malo da razmislim šta mi je najpametnije raditi. Možda na kraju i sačekam Fort 350 Evo, a možda udari i neki neizdrž pa kupim neki od ova dva Voge-a ili polovnog Forta(jako me nerviraju sanke pa me nije dovoljno ubedio da bih kupiuo novog). Opet kažem ovo su samo moja neuka zapažanja spram moje građe i isključivo u domenu ergonomije. Na kvalitet izrade nisam toliko obraćao pažnju jer sam sedeo na kratko na svakom skuteru. Time bih se pozabavio kad se isprofilišu kandidati koji zbog moje građe uopšte i dolaze u obzir a kojih će po svemu sudeći biti samo par komada. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 4221 Napisano Januar 29 (promenjeno) Drug član, 1936 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Rolle2010 je napisao: Da ATV Nautika nije na tako "sjajnom" glasu, i da ova dva modela nemaju par problemčića, nakon što je Xtown otpao mislim da bi jedan od njih definitivno bio moj izbor. Ne znam što su na lošem glasu rešili su sve što je trebalo kolegi sa problemom ako nešto nisam propustio? U ostalom novi sr4 max su ispeglani sa te strane sitnih problema,koji su se javljali na prvom modelu.Ja sam čuo samo za jedan problem tj. kod jednog kolege. Sigurno i QJ ima sitne probleme samo ih malo ima pa niko nije pisao ovde.Zato služi garancija. Nemoj da žuriš svakako .Ali 0 rizika i da ti sve odgovara ..srećno.. Promenio Januar 29 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6965 Napisano Januar 30 Ne silazi, 5049 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se bavim mišlju da uvezem neki dobro očuvani Agility 350 od vani. Jel zna neko kako to ide i koliko košta otprilike? Da bude tipa - ti mi sve završiš sve papire da bude legalno i kako treba, doteraš, a ja da platim? Na pr ovaki neki: https://www.subito.it/moto-e-scooter/kymco-agility-350i-r16-scooter-como-633516746.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 3990 Napisano Januar 30 BJB Maxi Scooter Club, 1283 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče uvoza i dovoza, računaš ugrubo 20ak% troškove uvoza i 400-500e prevoz motora. Ovaj sa linka bih ja uz cenkanje računao oko 5k. E sad, taj Agility nije prodavan nov kod nas ako se ne varam? Ne znam kako funkcioniše homologacija i ostalo ako bi to bio prvi primerak u Srbiji.. to može da zakomplikuje proces i poništi računicu 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6965 Napisano Januar 30 Ne silazi, 5049 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Da, ima neka homologacija koju uvoznici plaćaju za svaki model ponaosob, al ne znam dal to važi ako je uvoz polovnog iz EU zemalja u pitanju, koje su to već obavile. Treba sve proveriti svakako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa841 70 Napisano Januar 30 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym HD300 QJ800 SRT Prijavi odgovor kao problematičan Koliko zajebancije I koliko te Izadje na kraju ne isplati se,jos racunajte da skoro svakom vracaju km...Ovom je vracena km sigurno cim stavljene nove gume..Ovu kilometrazu italijani za mesec natuku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6965 Napisano Januar 30 Ne silazi, 5049 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma postavljen link je samo primer, a gume sam i ja menjao na svom skuteru, iako nisu bile potrošene. Bolje su Pirelli ili Michelin od fabričkih CST, ništa čudno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa841 70 Napisano Januar 30 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym HD300 QJ800 SRT Prijavi odgovor kao problematičan Isplati se Koji je malo udaran tojs padano,kaze mi Burazer skoro bio Beverly400 za 1500$ nista strasno sa nekih 5000km..Inace firme sto Prodaju to retko da nije vracena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6965 Napisano Januar 30 Ne silazi, 5049 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Šta je kome isplativo, zavisi i od motiva. Meni nije sad ideja da kupim nešto povoljnije nego što ima ovde, nego mi treba model koji znam da mi paše, a koga nema kod nas. Uvek postoji rizik pri kupovini polovnog, al opet verujem da može da se nađe i dobar primerak, pogotovo ako se ne juri da bude baš neki jeftin. Videću... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesa841 70 Napisano Januar 30 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym HD300 QJ800 SRT Prijavi odgovor kao problematičan Dobar primerak od vlasnika tesko povoljno,to je uglavnom skuplje I uvesti VEC mozes Nov KOD Nas a STO se kaze Novo je Novo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...