Jump to content

Moto Zajednica

Dileme pri kupovini maksi skutera

Recommended Posts

• Integrisan, 8793 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nemoj da misliš da T Max nije ozbiljna priča. Košta kao da voziš veliki motocikl. Nadam se da to znaš.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 4 postova

Hvala na sugestiji, svestan sam da TMAX nije jeftin za održavanje i da je po troškovima već ozbiljna moto-priča. Ali sam u međuvremenu shvatio da mi je u celoj toj priči najskuplje vreme. Zato mi i odgovara maxi skuter – da mogu da ga koristim i kad imam sat vremena, a ne samo kad se organizujem za ozbiljnu vožnju.

Ima i jedan praktičan detalj U očima moje familije TMAX je ipak „skuter“, pa još nekako imam podršku. Da dotерам kući neku veliku klasičnu motorčinu, mislim da bih izgubio i to malo političke podrške koju trenutno imam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• U prolazu, 4 postova

Dok čekam da naleti neki pravi TMAX, malo gledam oglase i zapali su mi za oko BMW C600 Sport i C650 GT.

Na papiru mi deluju baš zanimljivo – 650 twin, oko 60 KS, veliki i ozbiljni skuteri, dobra oprema, a pritom su dosta jeftiniji od TMAX-a.

Znam da se za prve serije pominju neke boljke, zatezač razvoda, CVT/kvačilo i slično, ali me više zanimaju iskustva ljudi koji su ih stvarno imali i vozili. Kako su se pokazali na duže staze, koliko su stvarno problematični i skupi za održavanje i šta obavezno gledati pri kupovini?

Ako je neko vozio oba, zanima me i C600 Sport vs C650 GT, pogotovo po pitanju udobnosti na nekoj dužoj turi.

TMAX mi je i dalje prvi izbor, samo dok čekam neki dobar primerak po normalnoj ceni gledam šta još ima smisla u toj klasi.

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: Gilera nexus 300

Od tih jakih maxi skutera ili t max ili kymco ak550, ali ako gledas ak gledaj onaj od 2020-og ( ima da se nadju za 6,7 hiljada evra ), tu su resili neke decije bolesti. Od bmw c600 i c650 bezi, ekstremno skupi delovi. Secam se da je drugar bocnu plastiku malu u mat boji na kojoj je bmw znak platio preko 200e, plus bmw znak 50e ! Sta god da mu je trebalo od delova, a da nisu neki osnovni delovi morao je preko delte da porucuje. Imao je probleme sa senzorima u gumama, sa grejacima, sa el. vizirom, sa lancem itd.. ( npr prilikom svake zamene akumulatora moras da vozis u bmw servis da kalibrisu vizir preko fabricke dijagnostike ).

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 4 postova
Od tih jakih maxi skutera ili t max ili kymco ak550, ali ako gledas ak gledaj onaj od 2020-og ( ima da se nadju za 6,7 hiljada evra ), tu su resili neke decije bolesti. Od bmw c600 i c650 bezi, ekstremno skupi delovi. Secam se da je drugar bocnu plastiku malu u mat boji na kojoj je bmw znak platio preko 200e, plus bmw znak 50e ! Sta god da mu je trebalo od delova, a da nisu neki osnovni delovi morao je preko delte da porucuje. Imao je probleme sa senzorima u gumama, sa grejacima, sa el. vizirom, sa lancem itd.. ( npr prilikom svake zamene akumulatora moras da vozis u bmw servis da kalibrisu vizir preko fabricke dijagnostike ).

Hvala puno na sugestijama. Upravo toga sam se i plašio kod BMW-a – ne samo velikih kvarova nego i tih sitnica i specifičnih delova koji posle naprave ozbiljan račun.

Kymco AK550 mi je zanimljiv, ali iskreno za 6–7 hiljada evra mi je ipak još uvek malo previše neproverena egzotika. Za te pare bih mnogo mirnije spavao sa dobrim TMAX-om.

Tako da ću izgleda nastaviti da čekam neki pošten TMAX po normalnoj ceni, ako se uopšte pojavi. Nije mi hitno, pa bolje sačekati nego uzeti nešto na silu.

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: Gilera nexus 300

Pa da, kimko je ozbiljna masina, jedini maxi skuter pored t max koji ima kovane klipove, ali prva generacija je imala nekih problema i delovi nisu bas pristupacni. Tako da ti je definitivno najbolja opcija t max.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja