Jump to content

Moto Zajednica

Dileme pri kupovini maksi skutera

Recommended Posts

• Drug član, 3613 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Pa da, bar je 1:2 odnos, ili malo više. Nego, kod jeftinijih skutera to mu dođe 3.000 nabavna, a 6.000 + prodajna. A kod ovog tricikla, procentualno ode baš mnogo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 969 postova
  • Motocikl: NEMAM
Pa da, bar je 1:2 odnos, ili malo više. Nego, kod jeftinijih skutera to mu dođe 3.000 nabavna, a 6.000 + prodajna. A kod ovog tricikla, procentualno ode baš mnogo.
Na fabričku cenu se dodaje transport, carina, pdv pa tek onda marža.

Treba napraviti razliku između marže u profita.

Ako je marža na skuteru 1000€, ne može profit biti takav. Ima tu troškova podosta...

A kako god. Za tricikl plaćaš dodatni točak, kočnice, posebno vešanje...,  šta sve ne, pa na to poreze i dažbine, a ništa ti to ne treba u životu, ako imaš normalan skuter, i bar A2 kategoriju😀

Promenio član boza_kg

• Drug član, 969 postova

Za to mogu da se složim, ima "duplih" stvari. Ali jednostavno, nekom je mnogo lakše da to plati i finansira kroz period eksplatacije nego da se upusti u rešavanje kategorije. Posebno u poznim godinama, recimo 50+.

Da ne budem pogrešno shvaćen, ja sam polagao B, A2, C i CE i sad na kraju za punu A. Meni je to kao dobar dan da malo prelistam testove i odvozim po njihovom.

Ovo ne znači da sam srećan što sam kraći za 300€ i vreme da bi sa A2 dobio A a radio sam POTPUNO IDENTIČNU STVAR. Razlika je u pm što sam za A2 vozio Beverly 500 a za punu A Hondu Integru koja je DCT...

Svakako, kroz posao koji radim sam naučio da više različitih ljudi potpuno različito doživljavaju istu stvar, u mojoj profesiji motocikl ili auto.

Tako da...to što nama (i uopšteno) bolji pravi motocikl, nekom možda i nije. Njemu je bolje ono što je njegova potreba i što mu završava posao. Pisao si i sam negde tvoj Agility vs Burgman400.

Jasno je svima da je Burgman 400 bolji, ali tebi nije jer ti nije potreban. (Bilo kome ko provodi 99% vremena u gradskom špicu).

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

Sviđa mi se šta si reko :) Uvek imam u vidu da ovo čitaju i oni koji se tek odlučuju da uđu u ovu priču, biraju opcije i tako to. Starijim mislim najteže pada da se vraćaju u "školsku klupu" sa klincima, pa se odlučuju za "lakšu varjantu". Ali te lakše varijante, tipa tjunovanje 50cc skutera, ili ticikli koji se voze sa B kategorijom, često budu i teže i skuplje, pa eto da se čuje i takvo mišljenje :)

• Drug član, 969 postova

Pa jeste, ali ponavljam, nekome je bitno da je lakše, sve ostalo je nebitno.

Ne mogu ovako sad na telefonu, ali u razgovoru ja to sve lepo obrazložim :)

Ne sagledamo mi sve realno. Jbg, neko bira zbog jednog trenutka ili perioda od mesec dana lagodnosti da mu posle dug vremenski period bude teže, ali, avaj... Što se mene tiče, meni je to ok, 50cc skuteri se jako dobro prodaju :)

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 7311 postova
  • Motocikl: TDM 900

Sve u svoje vreme. Da vidiš šta je to kad u srednjoj školi svi idu peške ili busom a ti dolaziš na časove Aeroxom. Pa onda metneš kit od 70 pa si još i "brz" :D Pa nađeš devojčicu, odeš na izlet skuterom...

Svakako, 50cc je sto puta bolje od ovih trotineta sranja. Ja ne znam kako ljudi imaju muda to da voze. Kad vidim da se neko sa onim točkićima spušta niz brdo a trza se ko sveća jeza me uhvati.

• Sviđa mi se 2

Misliš kao nov? Nema više. Menja ga model 350, al ga zastupnici iz NS ne uvoze, iz njima znanih razloga. Nema čak ni novog Downtown GT, koji je top jedan skuter:jok:

Bila su 2 kom Agility 300 do skoro na PA, al su otišla.

Al zato imaš tricikl za 14.300€, ako si za:

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Kymco CV3 B kategorija, 2024. godište, Scooter, Novi Sad. Cena 14.300 € -...

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300
5 hours ago, boza_kg said:

Tačno, koncept 3 točka ovde diže cenu (sa X Max 300 na Tricity 300) za 2.000e. Takođe evo uskoro treba da kupim gume, ja tri, vi po dve 😀 Ali opet da ne postoji Tricity, ja skuter od 50cc ne bih vozio, morao bih da čekam da polažem za A (B imam od 1988. godine, pa 50cc mogu da vozim). S druge strane, jednog dana kada budem vozio nešto normano 😀, na dva točka sa 650-750cc, sećaću se kako sam ulazio u garažu ili stao na parking, ili samo stao na kratko da napravim fotografiju prirode... pritisnuo dugme za zaključavanje osovine, lagano ustao, pomerao motor stojeći pored njega... a recimo prednost je i dve kacige plus jakna ispod sedišta, jer ima samo 300cc 😀 Dakle, ima ponešto i za pohvalu 😀

Na kraju, tržište diktira, a ono kaže da je Piaggio MP3 krenuo 2006. i evo dakle punoletstvo modela na tri točka, a uključili su se i drugi igrači, Pežo, Yamaha, ide i dalje, recimo Kymco CV3 550 da parira Peaggio MP3 530, dakle i kubikaže se pojačavaju. Loše stvari propadnu, niko ne proizvodi nešto što se ne prodaje 😀

• Sviđa mi se 5

• Ne silazi, 2261 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5
Pre sat vremena, Гоша je napisao:

morao bih da čekam da polažem za A

Ne moraš da žuriš, prave japanci i jače

Screenshot_20240914_195051_Firefox.jpg

Malo statistike, preuzeto sa

WWW.UVOZNICIVOZILA.RS

U prošloj godini porasla je prodaja motocikala, dok je potražnja za skuterima osetno smanjena Prema podacima Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, srpsko tržište motocikala...

U Srbiji, u 2023. god od dvo i trotokaša prodato je novih:

Motocikala - 2.171 kom (porast od 26,8% u odnosu na 2022.)

Skutera - 3.181 kom (pad od 25,8% u odnosu na prethodnu godinu, sve kubikaže, Peda je najprodavanija :)

Mopedi - 4 kom (Svi Kymco Visa R)

Lakih tricikala - 17 kom (Zongshen neki je prvi, ne znam šta je to)

Teški tricikli - 187 kom (povećanje + 30 kom u odnosu 2022, Yamaha i Piaggio skoro izjednačeni)

Al ovo je mislim bilo pre najezde novih kineza. Biće zanimljivo videti brojke za ovu godinu.

Promenio član boza_kg

• Zainteresovan, 331 postova
  • Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000
24 minutes ago, boza_kg said:

Malo statistike, preuzeto sa

WWW.UVOZNICIVOZILA.RS

U prošloj godini porasla je prodaja motocikala, dok je potražnja za skuterima osetno smanjena Prema podacima Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, srpsko tržište motocikala...

U Srbiji, u 2023. god od dvo i trotokaša prodato je novih:

Motocikala - 2.171 kom (porast od 26,8% u odnosu na 2022.)

Skutera - 3.181 kom (pad od 25,8% u odnosu na prethodnu godinu, sve kubikaže, Peda je najprodavanija :)

Mopedi - 4 kom (Svi Kymco Visa R)

Lakih tricikala - 17 kom (Zongshen neki je prvi, ne znam šta je to)

Teški tricikli - 187 kom (povećanje + 30 kom u odnosu 2022, Yamaha i Piaggio skoro izjednačeni)

Al ovo je mislim bilo pre najezde novih kineza. Biće zanimljivo videti brojke za ovu godinu.

Bilo bi interesantno videti i udeo elektricnih dvo i trotockasa u prodaji za ovu godinu.

Mislim da su ovde izmiksovali sve. Yadea, sa ovog spiska, su valjda elektro skuteri. A pitanje je koliko je tačan. Nema Zontesa recimo. Ili ovo Vogue je vrv greška, trebalo bi Voge. Thah

Al uglavnom, prodaje se XMax i kineski 50cc, ko kokice :)

Promenio član boza_kg

Pa preskup sklop, ne da ja znam, al pretpostavljam da ga zato gase. Preskupo za održavanje, zahebano za servisiranje...

Užasno mnogo inženjeringa i komplikacija, da pobediš fiziku, da imaš 2 točka gde treba jedan...

Promenio član boza_kg

• Drug član, 969 postova

Pre nekog vremena nešto razgovaram sa prijateljicom, profesorka na fakultetu, doktorirala itd...i priča je da ceo život i kroz školovanje znamo nešto dole oko tektonskih ploča, ne znam tačno šta. Međutim, pojavio se skoro batica koji je dokazao da stogodišnje učenje nije tačno. Sve što su učili ceo život brat oborio.

Dakle, Božo, da nije ipak kontra :)
Možda je jedino pravilno da dvotočkaši imaju tri točka :)

• Drug član, 969 postova

Pa ima brt SUV na gepeku rezervni :)

Šalim se malo. Da razbijemo kišu ako je moguće :)

Skooro sam vide na PA ovaj Niken. Ne znam... Dok ne probam ne bi mnogo da pričam. Na oko mi deluje "čudno". Eto to ću reći.

A moraću u budućnosti da se malo iscimam da nađem od nekog koga znam da ima tricikl da probam to da vidim gde su razlike. Ovi što voze i jedno i drugo kažu da i nema preterane.

Imao sam skoro priliku, klijent mi nudio da probam al mi neprijatno bilo da vozim motocikl totalnog neznanca...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja