Jump to content

Moto Zajednica

VFR/VTR tema za vlasnike i ljubitelje

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 329 postova
  • Motocikl: VFR 800 Fi RC46, Suzuki DL 1000 V-Strom ABS, SCOTT SCALE EXPERT 29"

Pa reko si Motul 5100. To je kako kazu 2/3 sintetika. U svakom slucaju nemozes da pogresis sta god samo da je original. Opreza nikad dosta pa pazi gde kupujes. Cuvaj racun, gledaj deklaraciju, iako sam i ja svestan da to malo sta znaci danas. Ja od kad vozim motor samo 5100 sipam. Pa sta mu bog da. Promenim na 5K i teram dalje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 51 postova
  • Motocikl: GSX 1400, MZ ETZ251

Ok, jasnije mi je sad ::)

A šta mislite da li Motul ili Ipone, cene su slične samo ne znam šta se manje kopira tj za koje je veća šansa da je točeno u nekoj garaži?

• Zainteresovan, 530 postova
  • Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona
  • Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport

Lep primerak. Čestitam! Siguran sam da nisi pogrešio u izboru motora i što ga više budeš vozio više ćeš ga voleti.

Što se tiče ulja i ja korisim Motul 5100 10-40. Menjam na 5k km zajedno sa filterom naravno. 5100 ti je polu sintetika. Ne znam tačno koji je odnos sintetike i minerala ali ako Iske kaže da je 2/3 u korist sintetike ja mu verujem. Znam da se on kosultovao sa nekim tipom koji je tehnolog za proizvodnju ulja. Tako da mu verujem.

Neko reče potrošnja ulja na VFR-u. Ja do sada nisam čuo za takav slučaj, a i to kada počne da se javlja u nekoj velikoj meri tu ti nikakvo ulje neće pomoću. Ali to ti se neće dasiti tako da sipaj, menjaj na vreme i teraj.

• Svrati ponekad, 392 postova
  • Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :(

A šta mislite da li Motul ili Ipone, cene su slične samo ne znam šta se manje kopira tj za koje je veća šansa da je točeno u nekoj garaži?

Reci cu ti iz mog iskustva da je sa Motorex Top Speed meni najbolje radio menjac na VFR-u. Imas ga u Centru S u Trise Kaclerovica na Vozdovcu. Razmotri kao opciju.

• U prolazu, 51 postova

Lep primerak. Čestitam! Siguran sam da nisi pogrešio u izboru motora i što ga više budeš vozio više ćeš ga voleti.

Što se tiče ulja i ja korisim Motul 5100 10-40. Menjam na 5k km zajedno sa filterom naravno. 5100 ti je polu sintetika. Ne znam tačno koji je odnos sintetike i minerala ali ako Iske kaže da je 2/3 u korist sintetike ja mu verujem. Znam da se on kosultovao sa nekim tipom koji je tehnolog za proizvodnju ulja. Tako da mu verujem.

Neko reče potrošnja ulja na VFR-u. Ja do sada nisam čuo za takav slučaj, a i to kada počne da se javlja u nekoj velikoj meri tu ti nikakvo ulje neće pomoću. Ali to ti se neće dasiti tako da sipaj, menjaj na vreme i teraj.

Hvala na čestitkama i savetu. :care:

U pravu ste 100% fenomenalan motor! :moto3:

• U prolazu, 51 postova

Reci cu ti iz mog iskustva da je sa Motorex Top Speed meni najbolje radio menjac na VFR-u. Imas ga u Centru S u Trise Kaclerovica na Vozdovcu. Razmotri kao opciju.

Ok, hvala na savetu. A koje tačno "Motorex" ste koristili (10w40, 15w50...)?

pozdrav

Pa to ti zavisi od spoljne temperature gde ces voziti motor. Za nase prilike idealno bi bilo 10w50 a moze i 10W40. U principu moze i 15w50 ali daj mu vremena da se ugreje kad ga ujutru palis. Sigurno ga neces voziti kad je manje od 10* ili mozda hoces. Ja imam VFR800 i sipam 10w40 ili 10W50 zavisi sta ima od 5100 na stanju kad kupujem.

Menjac radi u prvih par hiljada bas lepo posle postane malo sloppy. Ustvari kad je ulje hladnije radi mi super kasnije kad se ugreje postane malo sloppy. Nekad menjam sa kvacilom a nekad bez kvacila (na gore naravno), na dole uvek medjugas.

Ozbiljno razmysljam da kupim Factory Pro shift star kit za VFRa. TO je ona zvezda sto preko koje kliza tockic kada pomeras polugu menjaca pa ti daje osecaj na nozi. Na aftermarket zvezdi su drugaciji kraci i daje bolji osecaj pri saltanju. Cak jako dobro radi kad saltas bez kvacila.

Poz, mome ništa ne fali.

I ništa ja tu ne bi dirao :)

pozz :zdravo:. Koja ti je to dimenzija zadnje gume? 190? Inace lijep vfr

190 Hvala :)

Dafi zasto si stavio 190 na VFR kad na taj motor ide 180?

Mislim da nista ne dobijas, sta vise gubis. 190 ide na felnu od 6J, VFR ima felnu od 5.5J sirine. Drugo sira guma, suprotno verovanju, smanjuje upravljivost motorcikla. Prednost 190 je grip u nagibu itd. ali pod uslovom da je na pravoj felni i da onda ona poprimi svoj projektovani oblik.

Moj najdobronamerniji savet ti je da stavis 180/55R17 kada budes sledeci put menjao gume. Motor bi trebalo da ti bude laksi za voznju.

• U prolazu, 51 postova

Poz, mome ništa ne fali.

Mislim da nista ne dobijas, sta vise gubis. 190 ide na felnu od 6J, VFR ima felnu od 5.5J sirine. Drugo sira guma, suprotno verovanju, smanjuje upravljivost motorcikla. Prednost 190 je grip u nagibu itd. ali pod uslovom da je na pravoj felni i da onda ona poprimi svoj projektovani oblik.

Moj najdobronamerniji savet ti je da stavis 180/55R17 kada budes sledeci put menjao gume. Motor bi trebalo da ti bude laksi za voznju.

180/55-17? Čini mi se da u manualu piše 170/60-17, ili se varam? :staa2:

VFR 750 RC36 prvi ima felnu 5.5J guma je nisam siguran 170, ali moze i 180 jer to je sirina bas za 180.

VFR 750 RC36 drugi model (94-97) ima felnu od 5J i gumu od 170 sirine

VFR 800 RC46, RC46II i RC79 imaju felnu 5.5J i gumu 180. (ovo vazi i za crossrunner)

• Very Funny Rider, 1134 postova
  • Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07

Ajde lepo na prvoj strani da napravimo neko okvirno uputstvo za VFR-ove.

Po svim godistima...vodic za gume..vodic za ulja itd.

Jer neko za? Da ucestvuje?

• U prolazu, 51 postova

Ajde lepo na prvoj strani da napravimo neko okvirno uputstvo za VFR-ove.

Po svim godistima...vodic za gume..vodic za ulja itd.

Jer neko za? Da ucestvuje?

Naravno, to bi bilo super. Ja imam service manual za VFR 750F RC36 1990 - 1993. pa šta treba za taj model mogu prepisati.

• Hronični Motociklopata, 7410 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

nije zabluda, ali nemozes staviti siru gumu nego sto felna moze da nosi, za RC24 sirina 150 je max, ni slucajno vise, s obzirom da mu je fabricka 130

• Zainteresovan, 285 postova
  • Motocikl: U potrazi

Ja sam stavi pre neki dan novu 180-icu (nije bilo 170 u ponudi) na rc36-I i na oko deluje normalno, ali i u vožnji. Mada je vožnja bil kilavi. Jedino je chicken strip dosta veći, sada se čini mi se "prate" prednja i zadnja guma.

Danas mi je stigao prednji lancanik sa 14 zuba. Jedva čekam da ga probam :-D

Jel neko probao da stavi manji lancanik?

• U prolazu, 51 postova

Ja sam stavi pre neki dan novu 180-icu (nije bilo 170 u ponudi) na rc36-I i na oko deluje normalno, ali i u vožnji. Mada je vožnja bil kilavi. Jedino je chicken strip dosta veći, sada se čini mi se "prate" prednja i zadnja guma.

Danas mi je stigao prednji lancanik sa 14 zuba. Jedva čekam da ga probam :-D

Jel neko probao da stavi manji lancanik?

Potezaće još bolje, ali će ti km sat pokazivati veću brzinu jer na rc 36 puž km sata stoji na prednjem lančaniku... Isto se dešava ukoliko menjaš profil zadnje gume.

• Svrati ponekad, 273 postova
  • Motocikl: VFR 750 RC36

Hajde da pocnem od ulja... Ja sipam Fuchs silkolene ride 10w-40. Mjenjac radi perfektno svih 5000, ja stvarno ne primjecujem nikakvu razliku kako ulje ide prema tih 5000km i preporucio bih ga svakome za rc36. Ni ja još nisam čuo da rc36 nekome trosi ulje ali sve je moguce, meni stvarno ne trosi ni gram i koliko naspem toliko i istocim.

Što se guma tice vozio sam i 170 i 180 i ni tu nisam primjetio nikakvu razliku s tim da sam ja umjeren vozac. Sto se širine tiče 180 jako lijepo izgleda na felgi i jednostavno kao da je za nju pravljena. E sad čuo sam da ni sve 180-ke nisu bas u milimetar iste širine. Sve zavisi od proizvođača. Sigurno da to nije neka drastična razlika i na oko je neprimjetna ali sigurno postoji.

Što se mene tiče ja se drzim originala ali u ovom slučaju sam bio znatizeljan pa sam probao 180/55 i mislim da cu ostati na toj dimenziji.

Dafi, nije mi trebalo puno da vidim da mi kod tebe na toj zadnjoj felgi nesto ne stima, Jednostavno se vidi da je presiroko.

post-14678-0-26811500-1424898731_thumb.jpg

• U prolazu, 18 postova

Poz, mome ništa ne fali.

180/55-17? Čini mi se da u manualu piše 170/60-17, ili se varam? :staa2:

Prva je bila 180 i pri izlaz iz zavoja je dolazilo do popriličnih vibracija, pa sam malo probao sa ovom 190 i malo se to ublažilo.

A da li neko zna gdje bi mogao naći topove polovne za moga VFR-a?

Mislim da sirina gume nema veze sa vibracijama. Pre ce biti da ta konkretna guma nije bila kako treba ili ti vesanje nije bas u najsjajnijem stanju.

Da li stavljate uvek nove gume ili polovne? Ja gledam da uvek budu nove i u setu.

• Podržavam 1

• U prolazu, 18 postova

Mislim da sirina gume nema veze sa vibracijama. Pre ce biti da ta konkretna guma nije bila kako treba ili ti vesanje nije bas u najsjajnijem stanju.

Da li stavljate uvek nove gume ili polovne? Ja gledam da uvek budu nove i u setu.

Zavisi od prilike.Al sad su u paru i nove.

Imam ga već četri god. i nemam nekih pritužbi.Stvarno pravi motor nekako po mjeri za naše puteve a i za moju vožnju.

• Ne silazi, 7545 postova
  • Motocikl: TDM 900

Hajde da pocnem od ulja... Ja sipam Fuchs silkolene ride 10w-40. Mjenjac radi perfektno svih 5000, ja stvarno ne primjecujem nikakvu razliku kako ulje ide prema tih 5000km i preporucio bih ga svakome za rc36. Ni ja još nisam čuo da rc36 nekome trosi ulje ali sve je moguce, meni stvarno ne trosi ni gram i koliko naspem toliko i istocim.

Što se guma tice vozio sam i 170 i 180 i ni tu nisam primjetio nikakvu razliku s tim da sam ja umjeren vozac. Sto se širine tiče 180 jako lijepo izgleda na felgi i jednostavno kao da je za nju pravljena. E sad čuo sam da ni sve 180-ke nisu bas u milimetar iste širine. Sve zavisi od proizvođača. Sigurno da to nije neka drastična razlika i na oko je neprimjetna ali sigurno postoji.

Što se mene tiče ja se drzim originala ali u ovom slučaju sam bio znatizeljan pa sam probao 180/55 i mislim da cu ostati na toj dimenziji.

Dafi, nije mi trebalo puno da vidim da mi kod tebe na toj zadnjoj felgi nesto ne stima, Jednostavno se vidi da je presiroko.

Odlican izbor ulja. Samo taj filter izbaci i koristi Mann filter.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja