Jump to content

Moto Zajednica

Ko ovo nije pozeleo?

Recommended Posts

• veloce come un proiettile , 728 postova
  • Motocikl: Vespa Gts Super 300

Morao sam da postavim ovo.

Da li neko zna kako da se napravi ova sanka na prednjoj viljusci?

Inace,upravo sam u pregovorima za gume Shwalbe SPIKES za moj skuter ali ovo napred na ovom aeroxu mi deluje primamljivije.

• Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 212 postova

Prosle godine na sajmu motora u Milanu sam video ovu "napravu" da se kupi, ca. 400 eura . . . !

Jednostavno je napravljeno, dva aluminijumska flaha (debljine 10-tak mm),

jedna alu cev (kroz koju prolazi osovina tocka),

sve to zavareno i zavrnuto na jedan deciji snow-board.

• Podržavam 2

• BJB Maxi Scooter Club, 555 postova
  • Motocikl: Honda XL600V Transalp

1care.gif1care.gif1care.gif

@ Mare70a jedan + za ovo..

Sve ovo mi se mnogo svidja i mnogo dobra ideja za zimu..

Hmmmm 0stabre.gif mozda uradim nesto ovako za sledecu zimu posto sam planirao da uzmem neki manji skuteric za zajebanciju..

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Morao sam da postavim ovo.

Da li neko zna kako da se napravi ova sanka na prednjoj viljusci?

Inace,upravo sam u pregovorima za gume Shwalbe SPIKES za moj skuter ali ovo napred na ovom aeroxu mi deluje primamljivije.

znam ja :D

napravi nekakve nosace za skiju koriseci tocak, osovinu i safove sa strana. nije neka ideja, al za 20 eur ima da radi posao samo tako. :moto3:

• Enduro, 569 postova
  • Motocikl: Husaberg TE250 2013

Gledao sam pre par godina nesto ovako, ne secam se gde sam nasao link ka proizvodjacu, pokusao sam i sada da ga nadjem i nasao nekog drugog proizvodjaca, iz Italije: LINK

Taj drugi proizvodjac kog sam ranije gledao je imao dosta ozbiljniji sajt... Mada ni ovaj nije toliko los :)

U kitu se dobija prednji "snowboard" i zadnja guma, a cena je valjda 380e ako sam dobro video.]

Edit:

Nasao sam sada sajt koji sam gledao i ranije: LINK

Isti je proizvodjac, samo drugi sajt :D

Promenio član markulja

• Enduraš, 6393 postova
  • Motocikl: CRF300L

Hmmmm... odlicna ideja, ova skija je jako laka da se napravi i montira na motor, pozadi kros guma sa spajkovima i eto zimske radosti, a i mog zimskog projekta :hej:

• You tube / Drandigo .., 619 postova
  • Motocikl: Yamaha Fz6S

ovo bi bila dobra fora da napred ima dve sanke u razmaku od pola metra s'prilike da moze da stoji skut kao na tri tocka a i dobro bi bilo zbog stabilnosti

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 203 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx

Imam jednu lepu vest za sve ljubitelje zimskih zanimacija,uspeo sam da napravim potpuno istu spravu za sneg kao ovu sa foruma.

Slike jos uvek nemam jer je nosac na plastifikaciji ali cim bude stigo objavicu.Mogu samo da naglasim da mi je kao skija idealno posluzila daska za snowboard koja na sebi vec ima navoje za postavljanje vezova i pomocu njih se lako srafi na nosac,znaci nema busenje daske.

U toku naredne nedelje bice vise detalja...

Kao sto sam obecao evo i slika mog projekta :-)

Mogu da vam kazem da je danas isproban i prezadovoljan sam rezultatima,ali jos uvek imam problem zadnjeg pogona jer stok guma nije dovoljna da gura motor kako treba.Po utabanom snegu mora lagano da se dodaje gas jer tocak strasno proklizava a prilikom skretanja hoce i da se zanese,dok po dubljem nema zanosenja ali skoro da nemoze da krene bez guranja.Imam neka resenja i za to ali o tome drugi put.

Sve sam postupno uslikao jedino nemam slike dok sam pravio nosac jer mi aparat nije bio pri ruci,ali objasnicu...

Prvo sam kupio dasku za snowboard i otseko je otprilike na pola,tacnije pratio sam polozaj fabrickih navoja za vezove i gledao da prva dva navoja od vrha daske budu u tezistu jer iznad njih dolazi osovina prednjeg tocka.To je jako bitno jer u slicaju da se u nekom momentu prednji kraj podigne od zemlje nikako nesme da bude tezi od zadnjeg jer bi se savio na dole i zaboo bi se u zneg pri cemu bi doslo do pucanja daske a mozda i neceg mnogo goreg.To je zato jer se cela skija ponasa kao klatno da bi se lakse prilagodila neravninama na putu.

Snowboard:post-17597-0-59792200-1328371555_thumb.jpg

Posle pravljenja skije krenuo sam da pravim glavni nosac.Igrom slucaja imao sam dva lezaja koja su u potpunosti odgovarala osovini prednjeg tocka (kod mene 12-32) pa sam prema njima trazio i cev u koju cu da ubacim lezajeve i navarim ostatak nosaca.Cev treba da bude onoliko dugacka koliko je razmak izmedju prednjih amortizera gde prolazi osovina tocka.Na stovaristu sam nasao dve limene ploce debljine 3mm i isekao ih na odgovarajucu dimenziju tako da budu sirine cevi u kojoj se nalaze lezajevi (kod mene 17cm) i duzine onoliko koliko zelim da mi prednji kraj bude podignut od zemlje (kod mene 27cm) plus 10cm sto sam savio u "L" gde cu kasnije da izbusim rupe za srafove.Zadnja strana nosaca je nesto duza jer ne stoji pod pravim uglom kao prednja i isto je savijena 10cm u donjem delu kao i prva.ISve sam to lepo zavario i izbusio rupe na odgovarajucim mestima da bi usrafio i plastificirao zbog korozije.Jos sam i izrezao parce gume koju sam stavio izmedju nosaca i skije da se skija nebi grebala i krckala u toku voznje.

PS:jako je bitan distancer izmedju lezajeva da nebi doslo do gnjecenja lezaja prilikom stezanja,i lezajevi treba da budu zatvoreni sa obe strane zbog snega i prljavsine (ja sam stavio otvorene jer sam te imao ali cu ih sigurno zameniti u skorije vreme).

Zavrsen nosac:post-17597-0-93736100-1328371582_thumb.jpg

Lezajevi i distancer:post-17597-0-90939100-1328371827_thumb.jpg

Guma ispod nosaca:post-17597-0-75057500-1328371868_thumb.jpg

Srafovi i sjbne:post-17597-0-49487600-1328371917_thumb.jpg

Kad sam sve to lepo pripremio ubacio sam lezajeve i distancer u cev nosaca,zasrafio nosac za dasku i nastelovao pravac jer sam rupe na nosacu izbusio za 1mm sire od srafova bas zbog toga.I naravno odmah otisao da namontiram i isprobam na motoru.:-) :-) :-)

Skija spremna za montiranje:post-17597-0-62043100-1328372366_thumb.jpg

Gotov projekat:post-17597-0-23906900-1328372725_thumb.jpg post-17597-0-28832800-1328372737_thumb.jpg post-17597-0-57813100-1328372748_thumb.jpg post-17597-0-63985000-1328372760_thumb.jpg

Glavni deo uspesno zavrsen,a uskoro imam namene da resim problem proklizavanja zadnjeg tocka.Cim budem odradio nesto eto mene opet.

Pozdrav.

• Podržavam 2

• Enduro, 569 postova
  • Motocikl: Husaberg TE250 2013

Svaka cast na trudu!

Izgleda veoma jednostavno, a i obecava mnogo igrarije po snegu :moto3:

Sledece zime obavezno pravim i ja, samo ako Bog da slobodnog vremena!

Daj neki klip da vidimo kako ide.

Tako je,posto imam i drugu polovinu snowborda a izum se odlicno pokazao pravim jos jedan koji cu ostaviti za sebe za sledecu sezonu a ovaj ustupam nekom ko takodje voli da isproba i ovakav nacin zabave.

Naravno pre bilo kakvog oglasavanja prodaje iskustvo sam podelio da ostalim clanovima foruma i potrudio se da koliko god mogu pomognem i objasnim kako moze da se napravi u kucnoj radionici.A ko zeli na gotovo evo mu veoma povoljne prilike jer je i mene kostalo skoro toliko.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja