Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Majesty 400

Recommended Posts

• Drug član, 3790 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Pa može naravno. Ne moraju biti potrošene, ali mogu biti pregorele\prekaljene, da je materijal izgubio svojstva i kočione k-ke i tako to.

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1

Drhtanje pri kočenju je posledica diskontinuiteta u kontaktu pločice i diska, ako su diskovi pravi, možda je felna kriva, možda su vile krive, te čeljusti ne leže kako treba, a može da bude da klipovi ne izlaze jednako pa zato trese, pločice blokiraju....treba sve rasturiti, premeriti, očistiti. Možda treba prednje vile reparirati, ako ne sabijaju kako treba možeš imati osećaj da drhti. 

Promenio član Betta
  • Hvala 1

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1

Podigneš prednji točak u vazduh, zavrtiš, slušaš šta se dešva, ako se čuje da češe non stop to je ok zvuk, ako se čuje intermitentno češanje nešto je krivo.

• Hvala 1

• Zainteresovan, 395 postova
  • Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400

Zdravo drustvo,

Kako da nadjem oznaku ili broj (velicinu) ovo lezaja na kormanu. Verovatno ce trebati i sve ove podloske koje su oznacene.

69F07CBF-3641-4A06-AD9E-1563042ED09C.jpeg

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty Yp400-2007 | Dl 1000 V strom 2004

Ja imam neki podatak da idu u kompletu dva iglicasta lezaja i neka dva kao semeringa. 

Dimenzije kaze da su spoljasnji precnik 55m,

Unutrasnji precnik 30mm, visina 17mm, a za drugi lezaj kaze spoljasnji 55m, unutrasnji 35mm i visina 14mm. 

To ide u setu sve i dobiju se te podloske.

Promenio član Uros Novi Sad
  • Hvala 1

• Zainteresovan, 395 postova
  • Motocikl: Liberty 150 - Beverly 250ie - Majesty 400

Zdravo svima,

sutra bih trebao da promenim prednje diskove na jamahi..

stavicu brembo diskove..

koje disk plocice mi preporucujete da uzmem..?!

naravno i veliko iskustvo @Satelis bi mi mnogo znacilo..😀

hvala unapred i zdravi i srecni bili u novoj ‘25 !!

naravno, i mnogo bezbednih kilometara😀

• Integrisan, 9342 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Za tvoj stil voznje možeš staviti bilo šta krsteno .... ebc, brembo, newfren, nissin, trw.

Sinter plocke bolje grizu od organskih da znas, pre ćeš se zaustaviti.

Uštrb toga brže se troši disk za šta te baš nešto zabole uvce.

Sad ti je idealna prilika da skroz na skroz sredis kočnice (klesta, klipove, gumice, tečnost).

• Hvala 1

Nemam Majesty, ali sam koristio Multivar i Polini variatore na svojim skuterima, pa evo mog iskustva.

Bolje je ubrzanje sa Multivarom. Na nekom modelu skutera se to oseti drastično, na nekom drugom nešto manje, sve zavisi kakav je bio original, ali je uvek promena, i to uglavnom na bolje. Najviše su oduševljeni oni čiji je stari variator bio već potrošen i za zamenu, pa onda pričaju hvalospeve kad montiraju novi Multivar kako je super. Al i novi fabrički u tom slučaju bi verovatno već bio osetno bolji. Tj. Multivar jeste bolji, povećaće potrošnju goriva za malko vrv, jer podigne obrtaje, ali nije baš ni moranje da se kupuje, ako je stari varijator dobar.

Uz Multivar ide i nešto tvrđa centralna opruga, i to ima efekta. Uz njega ne ide i ventivar, a valjalo bi i njega promeniti sa varijatorom, ako je stari ukopan. i kvačilo i zvono, i kaiš, ili bar pakne i opruge, a to onda sve fino i košta :)

Ja sam naručivao sa original https://www.malossistore.com/en/rs/ sajta. Cena je bez VAT, šalju u Srbiju, ako je vrednost preko 100€ nema poštarine, a naši će ti naplatiti PDV i carinu na tu cenu. Videćeš da postoje 2 modela Multivara za Majesty, u zavisnosti od godišta, pa mislim da je najbolje kupiti os zvaničnog prodavca, da ti ne bi pomešali modele. Malossi daje popuste i akcije sporadično, zimi češće, pa je dobro da se uhvati taj momenat za kupovinu.

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: Yamaha majesty 400

Pakne su nove, stavio sam oprugice kvacila malossi zute i belu centralnu, sve super funkcionise, ali se javljaju vibracije izmedju 3-4k obrtaja pa bi iz tog razloga stavio multivar jer sam procitao na forumu da su tako resavali taj problem

Vibracije su najčešće zbog kvačila, ili ukopanosti tanjira eventualno, prednjih ili zadnjih, pa da kaiš proklizava u nekom opsegu. Samo po sebi, Multivar neće to rešiti. Osim, kao što rekoh, ako je već stari varijator i ventivar dotrajao, pa je svakako sve za zamenu.

Promenio član boza_kg

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: Yamaha majesty 400

Zanimljiva cinjenica kad stavim malo masti na klizace sve radi bez problema, nakon nekog vremena tipa 150-200km ponovo se vracaju te vibracije ali samo u opsegu od 3k do 4k obrtaja, iz tog razloga sam posumnjao na varijator

• Drug član, 3159 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
3 minutes ago, Filip_majesty said:

Zanimljiva cinjenica kad stavim malo masti na klizace sve radi bez problema, nakon nekog vremena tipa 150-200km ponovo se vracaju te vibracije ali samo u opsegu od 3k do 4k obrtaja, iz tog razloga sam posumnjao na varijator

Objasni mi vibracije... 

Cimanje, to jest pulsevi snage ili? 

Nemoj stavljati mast, bude kratko bolje, a zatim mnogo gore, jer nalepe prljaštivnu pa koče pri klizanju. Uzmi lepo i poštenski očisti i razmasti sve. I varijator, i zadnje polutke, kvačilo. Podmaži zadnje polutke ponovo kvalitetnom mašću, ima mali milion tutoriala, stavi nove klizače na vario, sve mora da klizi glatko, a da bude suvo. I to mu je to šta možeš da uradiš.

• Podržavam 1

Mislim da većina Majesty-a ima taj problem, ako ne i svi. Kao i mnogi drugi skuteri veće kubikaže. Samo nekog manje nervira, a drugog više :) Nije to pravljeno za 3.000 obrtaja za po gradu, nego da odvrneš gas i putuješ...

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja