YPMajesty_400 0 Napisano Maj 9, 2013 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Postavljam ovu temu kako bih resio neke od tehnickih problema koje imamo vezano za Yamahu Majesty 400 (2004) Jedan sam od vas koji vole da im motor perfektno radi i koji se za svaku sitnicu raspita i resi. Moj problem je vezan oko lamele, tacnije ja sumnjam na kvacilo. Radi se o tro segmentnom kvacilu koje je bucno kada se napreze ( uz dodavanje gasa) i koje lupa kao udaranjem cekica o metal. Ono sto sam pokusavao je da rasklapam lamelu , podmazujem i menjam opruge. Problem zelim da resim po svaku cenu. Pitanje je: Da li vredi da kupim malosijevo kvacilo, tj da li cu tako resiti problem ili mozda da probam sa malosijevim oprugama ? ---------- U interesu bajkera je da pisu samo oni koji imaju iskustvo i ko se razume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4699 Napisano Maj 9, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 5997 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Tema o Yamaha Majesty 400 već kao što vidiš postoji pa prepisku nastavi u njoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kneža 77 Napisano Maj 12, 2013 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Prijedor RS Motocikl: Yamaha Majesty YP 400 Prijavi odgovor kao problematičan Potrebana mi je dimenzija kaisa (remena) i koliko kosta otprilike, za Majesty 400 2005gp! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilija87 2 Napisano Maj 12, 2013 U prolazu, 31 postova Lokacija: BEOGRAD Motocikl: LEONARDO 250 YAMAHA MAJESTY 400 Prijavi odgovor kao problematičan Potrebana mi je dimenzija kaisa (remena) i koliko kosta otprilike, za Majesty 400 2005gp! javi se u pp imam kais za tebe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilija87 2 Napisano Maj 12, 2013 U prolazu, 31 postova Lokacija: BEOGRAD Motocikl: LEONARDO 250 YAMAHA MAJESTY 400 Prijavi odgovor kao problematičan Imam kaiseve za majesty 400 original yamaha ako nekog interesuje u pp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kneža 77 Napisano Maj 31, 2013 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Prijedor RS Motocikl: Yamaha Majesty YP 400 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je pitanje malo smijesno, ali prilikom kupovine ulja za motor (u mom slucaju Majesty 400), pored toga sto ulje mora biti za cetvorotaktne motore, da li mora imati i oznaku da je za skutere ? Prije Majesty imao sam Kineza od 125ccm 4T i kupovao sam bez oznake za skuter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15791 Napisano Maj 31, 2013 Integrisan, 9286 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nije bitno da li pise "za skuter" ili ne, bitno je sta fabrika preporucuje.... polusintetika, sintetika, full sintetika, mineralno... kao i gradacija 5W40, 10W40, 15W50, 20W50.... sta fabrika kaze to sipaj ma da se u vecini slucaja sipa 10W40 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kneža 77 Napisano Maj 31, 2013 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Prijedor RS Motocikl: Yamaha Majesty YP 400 Prijavi odgovor kao problematičan U User Manuelu za Majesty pise da se preporucuje gradacija ( zavisno od podnevlja, tj klime) od 10W30 do 20W40. Jos stoji Api service SG type or higher , Jaso Standard MA, Mislio sam uzeti Bardahl 10w40 sa specifikacijama API SL / JASO T903:2006 MA /SAE 5W-40 E da li moze? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4808 Napisano Maj 31, 2013 Drug član, 1870 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da može, to ulje je kvalitetnije od tog što fabrika preporučuje P.S. API standardi idu po slovima abecede, koje je "dalje" slovo noviji tj. viši je standard Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kneža 77 Napisano Maj 31, 2013 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Prijedor RS Motocikl: Yamaha Majesty YP 400 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da može, to ulje je kvalitetnije od tog što fabrika preporučuje P.S. API standardi idu po slovima abecede, koje je "dalje" slovo noviji tj. viši je standard Hvala na odgovoru. Sada mi je jasno sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markidjanipd 0 Napisano Septembar 26, 2013 U prolazu, 4 postova Lokacija: Prijedor RS Motocikl: yamaha majesty 400 2004 Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima!! imam problem sa yamaha majesty 400! prvi dan motor kao da gubi snagu, znaci dvoje na motoru kao da mu je tesko al jos uvijek nekeko ide. drugi dan nema ture do 50kmh a zatim sve normalno do nekih 130kmh. treci dan motor je na nogarama prima gas ide skkroz u obrtaje, al kad krenem da ga vozim njega nesto gusi i jednostavno nece da vuce, treba mu vjecnost da nabije do 100kmh!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15791 Napisano Septembar 26, 2013 Integrisan, 9286 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak izmeri kompresiju, ako je ona dobra lakse i jeftinije ces naci kvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano Septembar 27, 2013 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj variator a i kaiš,pregledaj kvačilo. Bit če da je nešto krivo sa rolnicama - utegima u variatoru ili je možda kaiš odradio svoje. Kad si ga zadnji put menjao ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markidjanipd 0 Napisano Septembar 27, 2013 U prolazu, 4 postova Lokacija: Prijedor RS Motocikl: yamaha majesty 400 2004 Prijavi odgovor kao problematičan U prijedoru nema nijedan servis za yamahu. Ima u sarajevu i u novoj gorici, to mi je daleko! Nemogu uraditi dijagnostiku! Neprijavljuje mi nikakvu gresku,napali se lampica! Jel neko možda zna kako da se mehanicki to odradi kao kod peugeota ili gilere, ono kao kontakt gas do kraja pa kocnica, zatim lampica odbroji pa se resetuje!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markidjanipd 0 Napisano Septembar 27, 2013 U prolazu, 4 postova Lokacija: Prijedor RS Motocikl: yamaha majesty 400 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nije do kompresije, motor je išao normalno, nije se osjećala nikakva promjena i onda u par dana ovaj problem. Ima li on neki filter goriva koji bi se mogao zaprljati? Da nije do pumpe za gorivo pa da nema dovoljno benzina? Skidao sam glavnu diznu i ona na kontakt baci u krugu maglu bez raspanja i čista je! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markidjanipd 0 Napisano Septembar 27, 2013 U prolazu, 4 postova Lokacija: Prijedor RS Motocikl: yamaha majesty 400 2004 Prijavi odgovor kao problematičan S sad sto se tiče ramena, on je kao nov, rolice prednji varijator odličane! Vidi se da je mjenjana lamela marke ferodo ima pet krakova i nova je ali je tvrda i nije hvata za korpu cijelom duzinom! Znala je da zaskripi u startu! Tako da je na korpi napravila mali zub! Kasnije smo to poravnali minimalno! I motor je poslije tog išao bez ikakvih problema i sa dosta manje onog normalnog podrhtavanja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kneža 77 Napisano Octobar 11, 2013 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Prijedor RS Motocikl: Yamaha Majesty YP 400 Prijavi odgovor kao problematičan Danas napravih voznju od nekih 100-tinjak KM. Taman dosao pred kucu kada nesto krenu da lupka oko prenosa . Prva pomisao da je do kvacila, zvuk kao da metal udara od metal. Odem do prijatelja markidjanipd ( u postu iznad ima problem sa motorom) da se dogovorim da odvezemo motore majstoru, posto smo dan prije dogovarali da skinemo moje kvacilo i stavimo na njegov motor (obojica vozamo Majesty 400), posto on sumnja u svoje kvacilo. Ali nemam mira, nesto kopka u meni, upalim kasnije motor kada ono lupka i u leru. Kvacilo nije sigurno. Bacim se na posao i krenuh u rastavljanje njenog “Velicanstva” da vidim sta bi to moglo da se cuje. Rastavih ga, dodjoh do varijatora, kada ono imam sta i da vidim. Spala matica sa varijatora, sva sreca nije upala u propelere. Propeleri malo ozuljani. Unutrasnja strana poklopca varijatora (ili kako se vec zove) izuljana samo na jednom mjestu I to su ozuljali komadici sa propelera. Mislio sam sa turpijom ili necim vec da propelere lagano obradim da ne budu onako sje..ni. Posto niko u blizini nema pneumatski pistolj, mislio sam maticu na varijatoru zavrnuti sa moment kljucem. Ali na koliko kila? Sutra ako stignem sve bi polako ocistio, obradio propelera i sastavio. Sada je sve rastavljeno i cim uhvatim vremena bacam se na posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Beogradski Fantom 37 Napisano Octobar 12, 2013 2T tuner, 170 postova Lokacija: Beograd, Kotez Motocikl: Malaguti Phantom F12 LC, Malaguti Madison RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Kilo kljuc se ponasa kao bilo koji drugi kljuc kad se radi o stezanju (osim sto kilo kljuc zna kada da stane). Tebi treba neka vrsta blokade osovine radilice da bi mogao da koristis kilo kljuc. Zatezanjem kilo ili bilo kojim drugim kljucem okretaces celu radilicu i nikada neces moci da stegnes. Za te stvari postoji pneumatski pistolj koji radi na principu seckanja, stegne pa pusti i tako u krug. To sprecava samu osovinu da se okrece, tj ne stigne da se okrene. Ne znam koliko sam lepo ovo objasnio ali nadam se da me razumes. Dakle pneumatski pistolj je obavezan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kneža 77 Napisano Octobar 12, 2013 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Prijedor RS Motocikl: Yamaha Majesty YP 400 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci nista bez pistolja! Gledacu onda da ga prebacim nekako do prvog vulkaniznera ili mehanicara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Trigger 47 Napisano Octobar 14, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 112 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MBK Skyliner 250 Prijavi odgovor kao problematičan Budi oprezan, drugar je koristio vulkanizerski pištolj za stezanje matice na varijatoru, na Piaggio Liberty i sjebo navoj, tj. pošto je pištolj bio previše jak provrteo je maticu! Najbolje je kad bi našao nekog majstora koji ima električni (može i pneumatski) ali na kojem se šteluje jačina 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kneža 77 Napisano Octobar 14, 2013 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Prijedor RS Motocikl: Yamaha Majesty YP 400 Prijavi odgovor kao problematičan Varijator zavrnut kod majstora, usput pregledano kvacilo, remen i varijator. Sve je OK. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kneža 77 Napisano Octobar 26, 2013 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Prijedor RS Motocikl: Yamaha Majesty YP 400 Prijavi odgovor kao problematičan Markidjanipd pronasao problem na svom motoru (par postova iznad). Otisla membrana na karburatoru. Uvlacio motor fals zrak i zbog toga nije vukao. Membrana narucena (30 evra), ceka da stigne pa da zamjeni. Posto markidjanipd nije bas aktivan clan pisem umjesto njega, ako se kome desi slican problem da se zna. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thebelgradeboy 74 Napisano Februar 16, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 186 postova Lokacija: Beograd, Savski Venac Motocikl: BMW C 650 GT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima! Preključe sam kupio jednog majesty-a 400 nakon višegodišnjeg druženja sa starim 250dx. Neka bude upola dobar kao prethodnik i sve će biti super. Elem, skinuo sam sa neta dva uputstva, jedno kraće od 90 i kusur strana i jedno ogromno, servisno sa svim sitnicama...ako nekome zatreba, tu sam...šaljem na mail, a planiram i da ih danas, sutra otštampam i ukoričim, pa može pozajmica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thebelgradeboy 74 Napisano Februar 16, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 186 postova Lokacija: Beograd, Savski Venac Motocikl: BMW C 650 GT Prijavi odgovor kao problematičan I da nam malo živne tema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Februar 16, 2014 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Čestitam, nek je sa srećom i puno bezbrižnih km... Daj koju pikčr ako imaš, da vidimo lepoticu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...