batarus 8 Napisano Novembar 24, 2011 Bicker, 156 postova Lokacija: O- Bre-Novac Motocikl: HONDA Transalp XL700V 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Hej, trebalo bi da kupim novu kacigu? Izbor je MOZDA pao na AIROH MATHISSE RS E sad ima li neko iskustava sa AIROH markom, da li je dobra, da li je ok kavliteta, mislim na plastiku, postavu, sve ono pratece.... Ja ne vozim trkalicu pa tako da ne mogu ni da dodjem do onog stadiuma da ima vece ili manje sustanje, svaka kaciga susti manje ili vise.... Znam da ih vozi policija na novim aprilijama.... Pa sad ako ima neko nesto da kaze HVALA MU! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeka Peka i drugari 880 Napisano Novembar 24, 2011 veseli stomatolog , 860 postova Lokacija: Beograd Motocikl: dl 650 Prijavi odgovor kao problematičan znam coveka koji je nosio istu...kao i skoro svaka flip up kaciga, susti na vecim brzinama.....ali njegova najveca zamerka je bila na naocare koje su mu se zenule(mehanizam) tako da je ubrzo prodao istu......e sad, mozda se to samo njemu desilo, a drugima nije, to zaista ne znam! e sad, jel kupujes kod nas ili narucujes iz inostranstva??za koliko para??' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13135 Napisano Novembar 24, 2011 Ne silazi, 7461 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam probao neke i nisu mi se dopale u odnosu na HJC. Nekako su mi previse tvrde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavkom 2 Napisano Novembar 24, 2011 U prolazu, 4 postova Motocikl: honda crf 450 gs450s Prijavi odgovor kao problematičan moj prijatelj je imao , kad se ugrejala na suncu gornji deo kacige se deformisao znaci ocena 0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Novembar 24, 2011 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Mi imamo Airoh TR1 model već par godina i mogu reći samo reči hvale za taj model. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZZ 424 Napisano Novembar 24, 2011 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Luzern Motocikl: Kawasaki VN800A Prijavi odgovor kao problematičan I ja imam airoh sv 55s, flip-up, već treća sezona, odlična je...jes da šušti preko 130-140 kao i većina flipke al' retko kad ga teram preko Moj glas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Novembar 24, 2011 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Nosim 8 meseci Airoh Miro flip up, meni lično odgovara jer nosim i naočari, udobna i laka za skidanje i navlačenje, ne magli više od drugih, možda i manje. Posebno mi se dopada radi unutrašnjeg zatamnjenog vizira, lepo je ventilisana. Ne samo da je nosi policija već je i u GP trkama. Verovatno da u istoj cenovnoj klasi ima i boljih i lošijih kaciga, jbga, ne znaš dok ne probaš a proba je malo skupa i zamorna. U principu nećeš pogrešiti i ako je uzmeš i ako je ne uzmeš, najbolje da isprobaš više modela i odlučiš se za onu koja ispunjava tvoje zahteve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Novembar 25, 2011 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam za svoju prvu kacigu uzeo bas airoh (neka za 100 eur), i bas nisam bio zadovoljan. izuzetno je bucna, toliko da nisam mogao da izdrzim vise od jedne sezone. mozda je to bio neki low cost model, sta znam. Posle toga sam uzeo uveh boss 525 na nekom snizenju za 70 eur, i iznenadio se da kacige mogu da budu toliko tihe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesorkosmosic 323 Napisano Novembar 25, 2011 Svrati ponekad, 177 postova Lokacija: Kosjerić Motocikl: Enduro Prijavi odgovor kao problematičan Zaobiđi to sranje ako možeš. Ja sam u nedostatku novca kupio baš tu "mathise" pre jedno pola godine u Louis-u za 100e, a ženi sam kupio polovnu fullface Nolan-ku od jednog dečka odavde sa foruma za 30e. Sad nosim ženinu kacigu a ovu koristim za skupljanje jaja iz kokošinca. Šalu na stranu, ali meni se ne sviđa, šišti, šušti, duva do slepoočnica pa glava boli posle dva sata vožnje, kopča žulja oko vrata, škrge za vazduh na vrhu loše pričvršćene i znaju da ispadnu ako je ispustiš ili zakačiš negde, keder oko vizira se odlepio, mehanizam za sunčani vizir ne radi dobro pa moraš prstima da povučeš naočare, a onda ih umastiš pa ničemu ne služe i td. Nisam zagovornik kupovine polovnih kaciga ali u mom slučaju ova polovna Nolan-ka je 5 puta bolja i tri puta jeftinija od ovog Airoh-a. Doduše ja ponekad vozim i preko 100km/h pa ne znam dali sam ti dobar reper. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZZ 424 Napisano Novembar 25, 2011 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Luzern Motocikl: Kawasaki VN800A Prijavi odgovor kao problematičan Zaobiđi to sranje ako možeš. Ja sam u nedostatku novca kupio baš tu "mathise" pre jedno pola godine u Louis-u za 100e Pa za te pare može i takvo sranje da kupiš... Možda čovek 'oće da kupi airoh od 200-300jura... Baci i ti tol'ko pare na airoh pa mu tad sudi, te cene za do 250ccm batali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZZ 424 Napisano Novembar 25, 2011 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Luzern Motocikl: Kawasaki VN800A Prijavi odgovor kao problematičan Zaobiđi to sranje ako možeš. Ja sam u nedostatku novca kupio baš tu "mathise" pre jedno pola godine u Louis-u za 100e @batarus Možda mathise nije baš dobra, ali pogledaj neke druge, imaš raznih modela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Novembar 25, 2011 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Mathise je drugar uzeo devojci skoro, znam da je imala neki smor sa tim malim vizirom za sunce, inace je ok kaciga, ali nista spec, koliko susti na kojim brzinama i kako se ponasa u voznji ne znam. Airoh Miro ima moj burazer, nosi je vec dve sezone, zadovoljan je, viziri funkcionisu ok, malo susti na vecim brzinama kao i vecina flip-up kaciga, na popustu je bila oko 120e, sve u svemu ok je za tu kintu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batarus 8 Napisano Novembar 25, 2011 Bicker, 156 postova Lokacija: O- Bre-Novac Motocikl: HONDA Transalp XL700V 2011 Prijavi odgovor kao problematičan AUUUUUUUUUUUUUUU Unistili ste me! PAZI SAD! Kao alternativa FLIP-UP-u Caberg KONDA??? Sta mislite o njoj??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drilling ltd 643 Napisano Novembar 25, 2011 Zainteresovan, 954 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: DL1000 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Mogu da ti kažem da žena i ja imamo caberg konda sa komunikacijom ne dugo oko mesec dana. Isto sam se dvoumio oko kupovine i odlučio za pomenuti model i nisam pogrešio, kaciga je odlična, ne šušti do nekih 90 kmh a do 150 kmh koliko sam ja najviše vozio sa njom nema velike razlike podnošljivo, ne magli do +5-6 stepeni, fllip up mehanizam radi odlično, udobnost za moju glavu OK inače veličina koju nosim je XL. Šta da ti kažem još idi u guareru kod arene vidi probaj odluči mislim da je još na akciji za 17840din dobiješ i komunikaciju ako sam nešto zaboravio pitaj šta te zanima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drilling ltd 643 Napisano Novembar 25, 2011 Zainteresovan, 954 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: DL1000 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Da setio sam se nosim naočare bez ikakvih problema je navlačim i švlačim bez skidanja naočara što sa full face nisam mogao ni da zamislim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2082 Napisano Novembar 25, 2011 Skuteras, 3702 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nosim mathisse. Sa suncanim vizirom - naocarama nemam nikakvih problema. Sem kad propnem pa ga malo ostrije vratim na zemlju. Mana je velika buka na brzinama preko 100 (guma koja dihtuje vizir ne ide do kraja vizira, vec se zavrsava na jedno centimetar od kraja, sa obe strane). Ventilacija na bradi ne moze da se zatvori. Zna da magli. unutrasnjost je udobna, lako se rasklapa, zahvalno za pranje. Mehanizam za otvaranje vilice funkcionise odlicno. Moja ima 3 godine i sve radi kako treba. Sledece godine ide u zasluzenu penziju, ostace da se vozi na quadovima i po sumama. EDIT: Zaboravih poentu price... Ako nadjes na nekoj od onih Louisovih akcija za cca 100evra, onda kupi. Ako bude skuplja od 120, probaj neku drugu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ponoćni jahač 1912 Napisano Novembar 26, 2011 Drug član, 981 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Imam AGV Longway, Kupljena pre četiri godine,kod Markosa u Novom Sadu, u januaru, na zimskom sniženju. Platio sam je oko 110 e. Zadovoljan sam kvalitetom, dobro se ponaša u vožnji,udobna je i dobro provetrena, ne magli. E sad, preko 100 na sat je bučna, ali ne nepodnošljivo, preko 150 me zaboli za buku. Vozio sam je i 200 na motoru bez oklopa, uspravno sedeći, bila je fantastično bučna, ali je čvrsto stojala na glavi. Dobro je ocenjena na testovima bezbednosti, a posle četiri godine uptorebe na njoj i dalje sve radi kao i prvog dana. I da napomenem da je bele boje, pa izaziva pojačanu pažnju vozača, pošto ih asocira na saobraćajce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1956 Napisano Novembar 26, 2011 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan @batarus Ti bolje reci koliko si para spreman da potrosis i koji tip kacige hoces, pa onda da ti ljudi kazu sta i kako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Novembar 26, 2011 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Zaobiđi to sranje ako možeš. Ja sam u nedostatku novca kupio baš tu "mathise" pre jedno pola godine u Louis-u za 100e, a ženi sam kupio polovnu fullface Nolan-ku od jednog dečka odavde sa foruma za 30e. Sad nosim ženinu kacigu a ovu koristim za skupljanje jaja iz kokošinca. Šalu na stranu, ali meni se ne sviđa, šišti, šušti, duva do slepoočnica pa glava boli posle dva sata vožnje, kopča žulja oko vrata, škrge za vazduh na vrhu loše pričvršćene i znaju da ispadnu ako je ispustiš ili zakačiš negde, keder oko vizira se odlepio, mehanizam za sunčani vizir ne radi dobro pa moraš prstima da povučeš naočare, a onda ih umastiš pa ničemu ne služe i td. Nisam zagovornik kupovine polovnih kaciga ali u mom slučaju ova polovna Nolan-ka je 5 puta bolja i tri puta jeftinija od ovog Airoh-a. Doduše ja ponekad vozim i preko 100km/h pa ne znam dali sam ti dobar reper. Ja nosim mathisse. Sa suncanim vizirom - naocarama nemam nikakvih problema. Sem kad propnem pa ga malo ostrije vratim na zemlju. Mana je velika buka na brzinama preko 100 (guma koja dihtuje vizir ne ide do kraja vizira, vec se zavrsava na jedno centimetar od kraja, sa obe strane). Ventilacija na bradi ne moze da se zatvori. Zna da magli. unutrasnjost je udobna, lako se rasklapa, zahvalno za pranje. Mehanizam za otvaranje vilice funkcionise odlicno. Moja ima 3 godine i sve radi kako treba. Sledece godine ide u zasluzenu penziju, ostace da se vozi na quadovima i po sumama. EDIT: Zaboravih poentu price... Ako nadjes na nekoj od onih Louisovih akcija za cca 100evra, onda kupi. Ako bude skuplja od 120, probaj neku drugu Evo, imas 2 prilicno razlicita misljenja, ljudi koji su kacigu nosili. Sto se toga tice, ne mogu ti pomoci. Ali: Nemacki casopis "Motorrad", poznat po svojim testiranjima kaciga, mnogo ostrijim od onih za ispunjavanje ECE-norme, je u martu ove godine objavio veliki test flip-up kaciga. Ukratko, Airoh Mathisse po ukupnom zbiru bodova nije dobro prosla, ali je zato imala ubedljivo najbolje rezultate na polju bezbednosti tj. na crash testovima (18 od maks. 20 bodova), ostavivsi iza sebe i mnogo poznatije i skuplje konkurente (Schuberth, BMW, Shoei...)To je i spasilo da ne bude najgora, jer je po svim ostalim kriterijumima pokazala velike slabosti. Evo ti ukupnih rezultata: Nadam se da ti ovim izbor nisam ucinio jos tezim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1956 Napisano Novembar 27, 2011 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan ...To je i spasilo da ne bude najgora, jer je po svim ostalim kriterijumima pokazala velike slabosti. Evo ti ukupnih rezultata: ...A, ako se uzme u obzir ko je iza, onda kao i da je bila najgora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Novembar 27, 2011 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Tjah... konfekcija. Ništa specijalno. Letos sam se častio (početkom juna) sa Airoh Miro. Bela, ko što nose marsovci. Za njenu cenu u radnji sam verovatno mogao da kupim i bolju ali sam dobio popriličan popust (gotovo nepristojna cena ) pa sam imao dobar razlog za kupovinu. Posle gotovo pola sezone i oko 5000 km što u gradu što na drumu, primetio sam da je malo bučnija. To na kratke relacije i nije nešto strašno ali na putu ume da zamori posle par sati vožnje. Mnogo veći problem imam sa bradom jer čim malo isturim vilicu, dobrano pritiskam "brnjicu". Što se tiče kopče, navikao sam na takav položaj kajiša pa mi ne smeta. Malo je pomeren unazad pa oće da pridavi ako se stegne jer vuče unazad. No, i to se da preživeti. Vidljivost je dobra, široko vidno polje, sunčani vizir radi dobro iako sam jedared morao da ga popravljam. Ispao je iz ležišta pa sam proveo celih 9 minuta života u vraćanju istog na mesto. Po zimi malo magli iako ima pin-lock koji se dobija uz nju. Verovatno negde ne diKtuje dobro pa magli ili ja mnogo dišem (jbg, krupan čovek, velika pluća... ). Tek, magli. Ostalo je manje-više ok. Dobro se luftira, unutra je udobna čak i za ušate kao ja. Mehanizam za otvaranje "brnjice" je malo tvrd za moj ukus i treba ga dobro pričepiti prstom da te kaciga pusti napolje. I vizir (ne sunčani) je malo tvrd za podizanje i spuštanje i nevolja je što ima samo tri položaja pa mi nekad mnogo duva ispod kad je samo odškrinut na prvi zub. Na drugom zubu mi tačno seče vidno polje pa je taj položaj besmislen. Nije ni nešto teška, 1450 grama. Kažem, sigurno ima bolja od nje za iste pare. Ja sam je kupio zbog bezobrazne cene i zato nemam neka prava da se žalim. Eh, da, za moj ukus duva ispod brade iako ima onaj štitnik ali meni ne ide do guše pa tu oće da seče promaja. Do duše, ceo vetrobran na TA me nervira jer nije po mojoj meri pa možda zato imam taj problem. Na BMW-u se to ne oseća (kao ni mnogo toga drugog, ako ćemo iskreno ). Da ne davim, i nije tako loša kakvih sve ima, mada ima i mnooooogo boljih kaciga za te pare. A i to je ipak poprilično pitanje ukusa. Možda to što meni ne smeta, nekom baš baš smeta a ono što mene nervira, neko drugi ni ne primećuje. Svakoj si ima svoju rados' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Novembar 27, 2011 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Mogu da ti kažem da žena i ja imamo caberg konda sa komunikacijom ne dugo oko mesec dana. Isto sam se dvoumio oko kupovine i odlučio za pomenuti model i nisam pogrešio, kaciga je odlična, ne šušti do nekih 90 kmh a do 150 kmh koliko sam ja najviše vozio sa njom nema velike razlike podnošljivo, ne magli do +5-6 stepeni, fllip up mehanizam radi odlično, udobnost za moju glavu OK inače veličina koju nosim je XL. Šta da ti kažem još idi u guareru kod arene vidi probaj odluči mislim da je još na akciji za 17840din dobiješ i komunikaciju ako sam nešto zaboravio pitaj šta te zanima Caberg Konda ima maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost na britanskom Sharp-testu (http://sharp.direct....gs/caberg-konda). Sto se tice ukupnog kvaliteta, ne ocekuj perfekciju (ne znam da li si i koji model ranije nosio), jer je to ipak flip-up u cenovno nizoj kategoriji, sto se i vidi. Ali je sasvim o.k. kaciga prema odnosu cena/kvalitet. Ja sam hteo da je uzmem za gradsku voznju i bio sam u Gevari da je probam, medjutim nekako mi nije lezala. Zato ti je dobar drillingov savet: Idi tamo, dobro je probaj i ne zaleci se sa kupovinom, ako bas ne moras. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...