Jump to content

Moto Zajednica

KLE -- TRANSALP -- F650gs DAKAR

Recommended Posts

• Živi sada u trenutku, 323 postova
  • Motocikl: Piaggio Carnaby 250, Liberty 125

bio bih zadovoljan da je i vozim, ali eto stoji neregistrovana, ja bez dozvole, akumulator slab ne mož upali, a para ni za lek :(

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Bayerische Motoren Werke, 624 postova
  • Motocikl: BMW R 1250 RT

Mogu da zamislim koliko je dobra(sem tih par sitnica) kad si je kupio neregistrvanu i sa lošim akumulatorom :takoje: .Gledaj to tako i začas ćeš je voziti!Pozdrav i da je što pre voziš! :zdravo:

• Zainteresovan, 530 postova
  • Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona
  • Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport

Svako ima argumente za i protiv nekog motora. Objektivne ili subjektivne to moraš sam proceniti. Sviđa mi se tvoj izbor.

Kod BMW-a mi se ne sviđa što ti prodaju ROTAX mašinu sa grbom BMW-a i tu istu mašinu deli sa Apriliom pegaso.

• U prolazu, 29 postova
  • Motocikl: F 650 GS Single

Povodom priče da 1 cilindar na BMW-u nije za duže puteve evo jednog korisnog linka:

http://en.wikipedia.org/wiki/Simon_and_Monika_Newbound

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/wales/north_east/4578863.stm

"In May 2002, husband and wife Simon and Monika Newbound departed from Dublin, Ireland with the goal of riding two BMW motorcycles continuously until they had exceeded the existing Guinness World Record of 99,600 kilometres (61,900 mi).[1]

On 25 October 2003 the Newbounds completed a full circumnavigation of the Earth. Their route went eastward from Sligo, Ireland to St. John's, Newfoundland, via Norway, Moscow, Siberia, Tokyo and Toronto, Canada. During the Newbound's world record challenge they crossed 54 countries. They rode their BMW F650GS and R1150GS bikes above the Arctic Circle three times. They visited every state and province in United States and Canada, which included crossing the North American continent five times.

In October 2005 Guinness World Records formally acknowledged that the Newbounds had not only broken the existing world record, but extended it by almost 84,000 km (52,200 mi) taking the new world record to 183,000 km (113,700 mi).

Neither had any experience of motorcycle mechanics, and Monika had never undertaken a long distance trip before. They achieved the world record without a support team or support vehicles."

Dakle ukratko, bracni par je sa BMW R1150GS i BMW F650GS (obicna verzija) presao 183.000km obisavsi zemlju tri puta. Isli su preko Kanade, Irske, Norveske, Sibira, Japana, Aljaske itd itd.

To su uradili bez pratnje, bez mehanicarskog znanja i iskustva. Zena je prvi put isla na duzi put.

Prema tome, svaki motor (posebno ako je BMW :D ) i vozac je dovoljno dobar za ovako nesto ako ima dovoljno mozga.

Primi k znanju tudje misljenje, ali ga uvek uzmi sa rezervom, pogotovo ako zvuci kao da ga je pisao Pantela. Kao sto je neko vec rekao svaki motor ima prednosti i mane, prema tome svaki je bolji od drugog u necemu, pa izaberi onaj koji je najbolji za ono sto ti je najbitnije.

Dakle, ako ti je novac najveci problem u izboru, onda uzmi od ova tri onaj koji sebi najlakse mozes da priustis.

Cestitam na Yamahi, to je dobra masina :)

• Podržavam 1

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Pa ono moze i biciklom oko sveta, ima primera.....

Ima itekako. Samo za KLE i Transalp nema primera. :D

Jeste da, a deca se inace radjaju iz glavice kupusa,Deda Mraz stvarno postoji i do kraja godine Srbija postaje vodeca ekonomska i vojna sila sirom Galaksije!

Daj uozbilji se.

• Živi sada u trenutku, 323 postova
  • Motocikl: Piaggio Carnaby 250, Liberty 125

Nažalost ću prodati moju mašinu, razlog nemam ja para to da vozim, bar ne još :(

Otvoriću temu i dati je na oglase, i posle ću uzeti neki skuter do 200cc za te pare, ali najverovatnije 150 za po gradu i malo van.

Ne vredi preračunao sam se, jednog dana se možda vratim, ovako mi za sam start treba 500 evra a to nemam nikako...

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

1 guy from 1983, 1 bike made in 1987, 6 continents, 8 years, 300000 Km, 80 countries and just 2200 Euros to start!

• Svrati ponekad, 229 postova
  • Motocikl: 4 cilindra :-)))

Pa ono moze i biciklom oko sveta, ima primera.....

Ima itekako. Samo za KLE i Transalp nema primera. :D

Tompus-e sad ga baš nalupeta.

• U prolazu, 49 postova
  • Motocikl: BMW F 650 GS DAKAR

Imao sam oba motora

KLE 500 kupio sam ga novog i moram reci da mi je to bio prvi motor koji sam ozbiljno poceo da vozim. Presao sam sa njim oko 4000km (ne bas mnogo).

Masina je odlicna ali sam ga posle prve godine ( kupio ga u Avgustu), zamenio za mnogo agilnijeg i po meni visenamenskog ali polovnog BMW f 650 GS Dakar 2006 god. sa predjenih 7000km.

Razlike su :

- KLE ima sporije ubrzanje od Dakara, naravno jer je ovaj malcice jaci.

-nozice za noge su kod KLE-a podignutije vise na gore pa se posle duze voznje (bar meni), noge ukoce

-ABS koji Dakar ima u standardnoj opremi a koji vredi bar koliko i sam motor jer mi je vise puta obezbedio glavu na ramenu. Moze da se iskljuci za off road

-Za duzi put je udobniji Dakar.

-Grejaci rucica koji su takodje standardna oprema.

-Prvi utisak posle KLE-a na Dakar je drugaciji volan koji na Dakaru mnogo blizi vozacu i uzi.

-Ko voli da dize na prednji tocak na Dakaru se izvodi bez problema jer mu je veci obrtni momenat, na KLE-u sam pokusavao i ... tesko bar ja nisam uspeo.

-Obe masine su kao traktori sto se tice izdrzljivosti. Dakar sam vozio svugde i presao za cetri godine skoro 40.000km. Nazalost KLE sam vozio samo drugu polovinu leta i od pocetka proleca do maja kada sam se ipak opredelio za bolje.

Naravno za bolji motor ide i jaca cena. Moj motoric koji je 2006. god se u Deutschlandu preko mobile de, sada prodaje od 5000e pa navise.

To govori koliko je kvalitetan i dobar motor. Mana mu je akumulator koji se nalazi tacno iznad motora tj. ispod plasticnog tanka ispred vozaca. Problem je sto bar jednom u mesec danan morate skinuti oklop i proveriti vodu u akumulatoru koja besomucno isparava.

Ali to je jedina zamerka a ako ste i malo revnosniji to i nije neki problem, a ovaj motor je sam vrh u rentabilnosti. Sa 100-120km/h na auto putu trosi, u proseku od tezine kojom ste natovareni, od 3.8 - 4 L / 100 km. Po gradu oko 6.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja