srbac 2391 Napisano Novembar 26, 2011 Andragog, 4971 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Nisam video jeftiniji od 10 000 nikada kod nas!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Novembar 26, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nisi dobro gledao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djurkan 279 Napisano Novembar 26, 2011 nemacki nemkasti janjicar iz svabije, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam svima na komentarima, a narocito ponosnim vlasnicima BMW-a. Za slucaj da niste primetili, tema je sasvim dobro zivela, raspravljalo se o motorima starim 10-20 godina, jer se takvi, na zalost, najcesce u Srbiji i kupuju, jer za drugo nema para. I onda se pojavi genije sa DVA BMW-a, rodjaci, i kaze nam kako smo smesni sto pricamo o KLE-u, jer je on zaista veliki baja i punisic, pa bi valjda svi trebalo da se razbezimo kad on naidje. Ja se zaista trudim da u diskusijama budem konstruktivan, da pricam samo ono o cemu znam, i onda se pojavi car koji misli da ga bankovni konto i BMW znak cine motociklistom. Ja sam veci deo svog zivota proveo na motociklima, moj pokojni otac je u Nemackoj duze od 30 godina prodavao polovne motocikle na sopstvenom placu, ja sam sa njim radio 15, i ne postoji motocikl koji nisam vozio i odrzavao, kad sam hteo i koliko sam hteo. I dalje tvrdim da BMW ni po kvalitetu, ni po voznim karakteristikama ne moze da pridje japancima, i da je totalna glupost dati toliki novac za njega. 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIĆALEXĆ 136 Napisano Novembar 26, 2011 Svrati ponekad, 456 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW K 1200 LT HONDA VARADERO Prijavi odgovor kao problematičan Djurkane delim tvoje misljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djurkan 279 Napisano Novembar 26, 2011 nemacki nemkasti janjicar iz svabije, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Sta ti vozis druze?Da li je brzina odlika kvalitetnog motora?Pitam zbog dranja od strane japanske hiljadarke.Inace sam vozio i posedovao sve vrste od r1,tenere,raznih kruzera.Trenutnu firmu ne bih menjao ni za koji drugi. Ja od 2008, od kad sam se vratio u Srbiju, vozim Yamahu YBR 125. Proveo sam par dana po dolasku na Stromu 650, i shvatio da je za voznju po gradu, a za to mi motor ovde najvise treba, u beogradskim uslovima, sve preko 125ccm i 150kg cist overkill. Otisao u salon, XTX mi bio ruzan, pa kupio YBR, i zadovoljan sam, tri godine, 24.000 po najvecim gradskim guzvama, bez ijednog problema, samo sam gume promenio jer su fabricka ugradnja sranje po kisi. Najbitnija stvar koju sam u zivotu naucio, a tice se motora, je da se isti kupuje prema nameni, a ne radi kurcenja. Vozim ono sto mi je u datom trenutku potrebno. Cesto se desavalo da imam po 5-6 svojih motora u garazi bas zbog toga. Ne mislim da je brzina odlika kvalitetnog motora, naravno, ali na koji nacin da odgovoris nekome ko na ovakav nacin upada u diskusiju? Ovi sto voze KLE nemaju pojma, oni su smesni, kao i svi oni koji o tome raspravljaju, ako nemas za BMW, smesan si i ne zasluzujes da se nazivas motociklistom, uz BMW ti kupujes i iskustvo, i znanje, i kilometre, postajes instant ekspert, i odmah mozes da drzis lekcije nekome ko citav zivot trguje motociklima. Ovolika strucnost srpskih motociklista je inace jedan od osnovnih razloga zbog kojih moj otac nikada nije hteo da prodaje motore u Srbiji. Svi sve znaju, a niko ni prosao pored motora. Za mene je motociklista onaj koji svoj motocikl, makar bio i Kawasaki, voli, vozi i odrzava, i ko se zbog njega odrice vremena i para a da nijednog nema dovoljno, a ne onaj koji se razbacuje bedzevima i pricama o kiselom grozdju. Za mene, bar u moto svetu, nije bilo ni kiselog grozdja, ni nedostatka mogucnosti, pa ce vam kod mene te price malo teze proci, posto sam sve to sto vozite i cime se hvalite vozio, i nisam uopste fasciniran. Ako vec hocete da glumite smekere i razbacujete se parama, a stalo vam je do evropskog elitizma, kupite sebi Triumpha, Ducatija ili KTM-a. Bar cete imati motor za pare koje ste dali, a necete otkrivati svima svoj los ukus. Sto se HD-a tice, predugo je ista prica u opticaju, po meni su oni zapecak, nista spektakularno ne izbacuju godinama, za razliku od BMW-a, koji ima gomile potpuno bespotrebnih izuma i inovacija, i zestoko ih naplacuje vernicima. Od HD proizvoda uvek mi je bio interesantan samo Buell, meni koncepcija kruzera ne odgovara, nisam bas preterano objektivan kad je taj tip motocikla u pitanju. Ja HD ne bih vozio, sto nikako ne znaci da je los. Nije ni BMW los, samo ne vredi ni izbliza toliko koliko kosta, ni nov, a pogotovo ne polovan. Kod HD-a bar u Americi uvek postoji sansa da kupis motor. Ako nemas kinte za nov, uvek ima onih koji su kupili nov Harley, provozali sezonu-dve, i voljni su da ga prodaju zbog kupovine novog modela za prilicno nisku cenu. Zatim ide druga, treca generacija kupaca i prodavaca, i u svakom narednom krugu cena je sve niza i niza. Na taj nacin HD je svakome dostupan, svako moze da ga ima i vozi, iako je skup kao otrov kad je nov. I to je jedan od razloga zbog cega ce HD kult nastaviti da zivi. Za BMW to ne vazi, narocito u Srbiji, on je uvek precenjen, najpre zbog elitistickog proseravanja njegovih vlasnika. Jer za njih motocikl najcesce cini cena kostanja, znak prorelera, i kolicina besmislenih gadgeta kojima su opremljeni. Vozne karakteristike, namena i pouzdanost nemaju bas nikakve veze sa tim. 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Novembar 26, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Kome se ne svidja tema neka je zaobidje ako nema sta pametno da kaze. Pricamo o precenjenim motorima i razlozima zasto su ovo ili ono. A kad neko napise SMESNI STE neka napise i zasto tako misli. Svako svakom moze reci da je glup a to ne znaci da je to i tacno. Sto se tice BMWa tu nema sta da se komentarise, to je odlican motor, mada rezonovanje da se on najvise prodaje je meni priglupo zbog toga sto se KINEZI najvise prodaju i njihova se moto industrija najvise razvija, ali li to ne znaci da su najbolji. Precenjen motor poprilicno je BMW R1200 GS narocito kod nas(odlican motor)!!! Evo dva primera, da su ova dva BMWa kod nas kostala bi od 10-12000e http://suchen.mobile...de&pageNumber=1 http://suchen.mobile...de&pageNumber=1 Ja gledao te oglase odavno i video da tu nesto debelo ne valja ?? nisam ni do danas skontao sta jer naletim na Intrudera 1500 za 1000e ?? a ima nekih starijih mashina koji zlata vrede a kod nas ni na otpad ih ne bi primili .... mozda neko zna sta je sa ovim oglasima ? napamet mi pada samo da je to pocetna cena neke licitacije ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Novembar 26, 2011 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam svima na komentarima, a narocito ponosnim vlasnicima BMW-a. Za slucaj da niste primetili, tema je sasvim dobro zivela, raspravljalo se o motorima starim 10-20 godina, jer se takvi, na zalost, najcesce u Srbiji i kupuju, jer za drugo nema para. I onda se pojavi genije sa DVA BMW-a, rodjaci, i kaze nam kako smo smesni sto pricamo o KLE-u, jer je on zaista veliki baja i punisic, pa bi valjda svi trebalo da se razbezimo kad on naidje. Ja se zaista trudim da u diskusijama budem konstruktivan, da pricam samo ono o cemu znam, i onda se pojavi car koji misli da ga bankovni konto i BMW znak cine motociklistom. Ja sam veci deo svog zivota proveo na motociklima, moj pokojni otac je u Nemackoj duze od 30 godina prodavao polovne motocikle na sopstvenom placu, ja sam sa njim radio 15, i ne postoji motocikl koji nisam vozio i odrzavao, kad sam hteo i koliko sam hteo. I dalje tvrdim da BMW ni po kvalitetu, ni po voznim karakteristikama ne moze da pridje japancima, i da je totalna glupost dati toliki novac za njega. Ovaj tvoj post sve objašnjava oko objektivnosti....samo što se ja ne spuštam na lični nivo....valjda je to do tipa motora koje vozimo,šta ja znam. samo da nešto rasčistimo....ja sebe ne smatram motociklistom....ja sam samo čovek, koji se več više od 25 godina vozi motorima i pojma nemam o njima. Ne dajem sudove o motorima sa kojim nisam prešao barem 10.000 kilometara. Ako te interesuje, oba bmw-ja imaju preko 100.000......to što je tvoj pokojni otac prodavao polovne motocikle na sopstvanom placu u Nemačkoj znači samo da je dobar prodavač i ništa drugo. Zar misliš da prodavač hleba zna i da mesi i peče hleb ? Izvini ako ne uvažavam tvoje "stručno" mišljenje oko kvaliteta i vrednosti motora i izvini ako sam te uvredio jer mi to stvarno nije bila namera. Smešno mi je kada tvrdiš za neke motore da su "sranje", a među najboljima (ako ne i najbolji) su u svojoj klasi i svi se trude da jih stignu....verovatno znaš nešto više od svih tih testova,novinara,koristnika....... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasqez 254 Napisano Novembar 26, 2011 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Oba ova oglasa su iz Poljske 2005 godiste motori i po 60 000km hm..... to pise na satu Uzgred ovaj jedan je udaren od napred i sam prodavac je napisao " frontschaden i Fehler und Änderungen vorbehalten" pa ako ne znate svapski vi pitajte Google Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Novembar 26, 2011 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Nisam video jeftiniji od 10 000 nikada kod nas!!! Ja znam za dva 2005 da su bila oko 6500 eurica! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djurkan 279 Napisano Novembar 26, 2011 nemacki nemkasti janjicar iz svabije, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je reci nekom da je smesan prilicno licna stvar. O tome je trebalo da razmisljas na vreme. Uostalom, napisao sam sve sto treba u odgovoru Magnumu, za slucaj da ti nesto od onoga sto sam u sazetoj formi napisao nije jasno. I ne pokusavaj da me fasciniras kilometrima, kao Boga te molim. Jer sam ja u automobil prvi put seo u 32 godine zivota, a prelazim po 30.000 godisnje od svoje 16. Jesi probao KTM ili Triumph pre nego sto si odabrao svoje modele BMW-a? Ako jesi, onda se slazem sa tobom u jednom - ti zaista nemas pojma o motorima, kao sto sam tvrdis. Meni je dovoljno i 500km na motoru da bih znao da li je dobar ili ne, to jeste stvar iskustva. Samo ekspertima poput tebe za to treba 10.000. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djurkan 279 Napisano Novembar 26, 2011 nemacki nemkasti janjicar iz svabije, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nego da se vratimo na temu. Skrenuo sam paznju na jedan oglas, pretpostavljam da svi buduci vlasnici KLE-a u Srbiji nisu bas sasvim obeshrabreni pricama da je svaki Kawasaki, a narocito GPZ/KLE/EN familija jako los motor sklon kvarovima, i da im se magneti razlecu iza svakog coska. Ovi motori imaju mana, ali po tome nisu losiji od ostalih, svaki proizvodjac ima svoje sistematske propuste koji se cesto provlace kroz generacije (regler i spaner lanca bregaste kod CBR 600 i 1000 F, na primer). Ovaj na slikama izgleda ok, fabricka boja i nalepnice, kilometraza je naravno laz jer ima bar 100.000 preko toga, ali ako nije padao, garaziran je i nije akan, uz jedno 200 EUR dole u pregovorima, ovaj motor moze da bude solidna kupovina. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5855 Napisano Novembar 26, 2011 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Tema je "Podcenjeni i precenjeni motori" a ne omalovazavanje i prozivanje kolega forumasa Molim vas da se uzdrzite od prozivki, nije lepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djurkan 279 Napisano Novembar 26, 2011 nemacki nemkasti janjicar iz svabije, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se, zato se i vracam na temu jer je korisna. Nadam se da se ovakve stvari nece ponavljati, zaista pisem iz najbolje namere, mozda nekome pomogne pri izboru buduceg motora. Ja cu u toku zime kupiti sebi jedan SV650, iako mi nije potreban. Cena prosto mami Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Novembar 26, 2011 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Sta ti vozis druze?Da li je brzina odlika kvalitetnog motora?Pitam zbog dranja od strane japanske hiljadarke.Inace sam vozio i posedovao sve vrste od r1,tenere,raznih kruzera.Trenutnu firmu ne bih menjao ni za koji drugi. Ja od 2008, od kad sam se vratio u Srbiju, vozim Yamahu YBR 125. Proveo sam par dana po dolasku na Stromu 650, i shvatio da je za voznju po gradu, a za to mi motor ovde najvise treba, u beogradskim uslovima, sve preko 125ccm i 150kg cist overkill. Otisao u salon, XTX mi bio ruzan, pa kupio YBR, i zadovoljan sam, tri godine, 24.000 po najvecim gradskim guzvama, bez ijednog problema, samo sam gume promenio jer su fabricka ugradnja sranje po kisi. Najbitnija stvar koju sam u zivotu naucio, a tice se motora, je da se isti kupuje prema nameni, a ne radi kurcenja. Vozim ono sto mi je u datom trenutku potrebno. Cesto se desavalo da imam po 5-6 svojih motora u garazi bas zbog toga. Ne mislim da je brzina odlika kvalitetnog motora, naravno, ali na koji nacin da odgovoris nekome ko na ovakav nacin upada u diskusiju? Ovi sto voze KLE nemaju pojma, oni su smesni, kao i svi oni koji o tome raspravljaju, ako nemas za BMW, smesan si i ne zasluzujes da se nazivas motociklistom, uz BMW ti kupujes i iskustvo, i znanje, i kilometre, postajes instant ekspert, i odmah mozes da drzis lekcije nekome ko citav zivot trguje motociklima. Ovolika strucnost srpskih motociklista je inace jedan od osnovnih razloga zbog kojih moj otac nikada nije hteo da prodaje motore u Srbiji. Svi sve znaju, a niko ni prosao pored motora. Za mene je motociklista onaj koji svoj motocikl, makar bio i Kawasaki, voli, vozi i odrzava, i ko se zbog njega odrice vremena i para a da nijednog nema dovoljno, a ne onaj koji se razbacuje bedzevima i pricama o kiselom grozdju. Za mene, bar u moto svetu, nije bilo ni kiselog grozdja, ni nedostatka mogucnosti, pa ce vam kod mene te price malo teze proci, posto sam sve to sto vozite i cime se hvalite vozio, i nisam uopste fasciniran. Ako vec hocete da glumite smekere i razbacujete se parama, a stalo vam je do evropskog elitizma, kupite sebi Triumpha, Ducatija ili KTM-a. Bar cete imati motor za pare koje ste dali, a necete otkrivati svima svoj los ukus. Sto se HD-a tice, predugo je ista prica u opticaju, po meni su oni zapecak, nista spektakularno ne izbacuju godinama, za razliku od BMW-a, koji ima gomile potpuno bespotrebnih izuma i inovacija, i zestoko ih naplacuje vernicima. Od HD proizvoda uvek mi je bio interesantan samo Buell, meni koncepcija kruzera ne odgovara, nisam bas preterano objektivan kad je taj tip motocikla u pitanju. Ja HD ne bih vozio, sto nikako ne znaci da je los. Nije ni BMW los, samo ne vredi ni izbliza toliko koliko kosta, ni nov, a pogotovo ne polovan. Kod HD-a bar u Americi uvek postoji sansa da kupis motor. Ako nemas kinte za nov, uvek ima onih koji su kupili nov Harley, provozali sezonu-dve, i voljni su da ga prodaju zbog kupovine novog modela za prilicno nisku cenu. Zatim ide druga, treca generacija kupaca i prodavaca, i u svakom narednom krugu cena je sve niza i niza. Na taj nacin HD je svakome dostupan, svako moze da ga ima i vozi, iako je skup kao otrov kad je nov. I to je jedan od razloga zbog cega ce HD kult nastaviti da zivi. Za BMW to ne vazi, narocito u Srbiji, on je uvek precenjen, najpre zbog elitistickog proseravanja njegovih vlasnika. Jer za njih motocikl najcesce cini cena kostanja, znak prorelera, i kolicina besmislenih gadgeta kojima su opremljeni. Vozne karakteristike, namena i pouzdanost nemaju bas nikakve veze sa tim. Djurkane, sve sto iznosis je tvoje subjektivno misljenje i neko ce se sloziti a verovatno neko i nece. Meni samo jedno ovde ne ide u glavu, al bas nikako. Ti sa tolikim iskustvom na motorima, sa pet sest motora u garazi i verovatno milionima predjenih kilometara dolazis u Srbiju gde kupujes YBR i to jos u salonu. Plus toga nalazis da je XTX ruzan motor a ovaj tvoj odabrani lepotinja. Bas ga pretera. Bolje da si cutao o ovome jer si samim tim pokopao svoju pricu u ovoj temi. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djurkan 279 Napisano Novembar 26, 2011 (promenjeno) nemacki nemkasti janjicar iz svabije, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja u Nemackoj imam garazu dovoljno veliku da primi 20 motocikala, ovde se ispomazem. Mali motor mi treba za Beograd, ili mislis da je R1200GS pogodniji za tu namenu? Ovde cak ni Stromom ne mozes da se provuces, o cemu ti pricas, o kakvom pokopavanju price? I sto ga ne bi kupio u salonu, zar da se zajebavam sa nasom carinom, da mi cerupaju motor dok mi kuca lezarina, kad sam ovde ionako samo privremeno, a infrastruktura u gradovima i putevi u totalnom kurcu? Da dovezem KTM 990 Adv pa da ga akam po Beogradu? Ovde su ulice preuske, covece, automobila, autobusa i kamiona ima vise nego ikad, i previse. To sto si ti mazohista, pa vozas putne motore, endurace ili erove po Beogradu, ne mora da znaci da svako mora da bude u tvojoj kozi, i razmislja kao ti. Ja mislim da je to neprakticno, ovde sam jos godinu dana, onda opet odoh da vozim motor tamo gde treba i moze da se vozi, za ovde je YBR do jaja. Promenio Novembar 26, 2011 član Djurkan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djurkan 279 Napisano Novembar 26, 2011 nemacki nemkasti janjicar iz svabije, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se YBR-a tice, to je fantastican mali motoric. Obican naked, bez velikih pretenzija za razliku od XTX 125 koji izgleda smesno i u totalnom neskladu sa agregatom koji nosi, mali potrosac, nikad se ne pregreva, dobro koci, glatko ubrzava, uvek spreman za voznju, okretniji od skutera. Mali, a ipak pravi motor, i savrsen za grad, narocito za prenaseljeni Beograd i njegove guzve. Nije lepotinja, nego je diskretan, sto XTX nije, cist racio je iza odluke o kupovini ovog motora. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Novembar 26, 2011 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Citajuci tvoje bogato iskustvo pogresno sam pretpostavio da ti i tenak mozes da proteras gde pozelis, izvini moja greska. Pa sto ne dotera YBR-a iz Nemacke i vozis ovde, verujem da imas njihove papire. Znaci zaobilazis carinu, lezarinu i sve ostalo sto inace traje jedan dan a o ustedi i da ne govorimo. Ako su nam putevi i infrastruktura u totalnom kurcu bilo bi bolje da si kupio neki enduro, tesko ce ti Ibra tu pomoci. Nazalost mnogi su ovde u tesnoj kozi pa voze ono sto imaju gde god da krenu ali to nema veze sa mazohizmom. Srecom brzo leti vreme i eto tebe uskoro tamo gde treba i gde se moze voziti motor a mi mazohisti ostajemo u Srbiji! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djurkan 279 Napisano Novembar 26, 2011 nemacki nemkasti janjicar iz svabije, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pa to ti sve vreme pricam, ja po Srbiji putujem automobilom, po gradu koristim iskljucivo YBR, i za tu namenu je bolji od endura. I sto bih se provlacio teze, kad mogu lakse, keve ti? Kakav je to uopste nacin razmisljanja? Ja nisam zeljan motora, uvek mogu da vozim sta hocu, nemam takvih problema. Sto sam kupio YBR u salonu, umesto da ga doteram iz Nemacke? Zbog konformizma. Ljudi su mi cak i registraciju zavrsili, seo i oterao, za cenu koliko nov kosta i gore. Mom komsiji je motor koji sam mu ja poslao iz Nemacke, a hteo je sam da ga uvozi posto ja za to ovde nemam veze, stajao na carini mesec dana. Za to vreme je ostao bez zmigavca, retrovizora i cepa za ulje, rezervoar ogreban na dva mesta, i za to je uredno platio lezarinu. Toliko o tome da ovde carinska procedura traje jedan dan, kako kazes. Kod novih motora nema problema, stizu u kutiji, ne mogu da kradu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Novembar 26, 2011 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Da mu nisi uvalio divljaka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Novembar 26, 2011 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Rekoh jednom u ovoj temi da je svaki motor precenjen. Ostajem pri tome, ali samo da dodam svaki enduro BMW je sampion u precenjenosti. Neprikosnoveni sampion, i DA jeste statusni simbol svih endurasa koji voze po asfaltu, jer van asfalta je neupotrebljiv. Jos kada se svemu doda i BMW oprema ... Totalno hipsterski, bljak 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djurkan 279 Napisano Novembar 26, 2011 nemacki nemkasti janjicar iz svabije, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha, nisam, majke mi. Nije on jedini koji je prosao taj horor, koliko cujem, mada su ljudi uglavnom izvlacili svoje motore malo ranije, za 10-15 dana. Nego se ovom valjda posrecilo sa spediterom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4755 Napisano Novembar 26, 2011 Ne silazi, 5548 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Vozilo MORA da se ocarini u roku od 3 dana. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djurkan 279 Napisano Novembar 26, 2011 nemacki nemkasti janjicar iz svabije, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam, mozda se nesto od 2006. naovamo promenilo, tada je motor morao da odstoji, ako se dobro secam. Mada, ne razumem se u tu matematiku, nikada nisam uvozio motore u Srbiju, ali znam za ovaj, i jos par slucajeva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Novembar 26, 2011 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Rekoh jednom u ovoj temi da je svaki motor precenjen. Ostajem pri tome, ali samo da dodam svaki enduro BMW je sampion u precenjenosti. Neprikosnoveni sampion, i DA jeste statusni simbol svih endurasa koji voze po asfaltu, jer van asfalta je neupotrebljiv. Jos kada se svemu doda i BMW oprema ... Totalno hipsterski, bljak Mesas babe i zabe tj. modele (kategoriju) i njihovu namenu . Ako nisi primetio, ni kategorija "enduro" nije vise onako jednostavna kao sto je bila, razvile su se razne podkategorije. Neces valjda da poredis F800GS sa npr. Husaberg-om? I taj Husaberg (pretpostavljam da ga gotivis, jer si ga naveo u avataru) je neupotrebljiv na svakoj duzoj relaciji, bilo da je teren laksi ili tezi. Nemoj da generalizujes. A promasio si i temu: Ne radi se o tome da nam ti saopstavas sta je za tebe statusni simbol, da li imas neki kompleks, da li ti je mozda muka iz nekog razloga, niti da li su pojedine marke i modeli precenjeni kao novi, vec kao polovni u Srbiji!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djurkan 279 Napisano Novembar 26, 2011 nemacki nemkasti janjicar iz svabije, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR 125 Prijavi odgovor kao problematičan F800GS je nesto sasvim drugo. I tacno, pricamo o potcenjenim i precenjenim polovnim motorima na nasem trzistu, hajde da se drzimo teme. Nisu svi precenjeni, ima i debelo potecenjenih, ima i onih sa realnim cenama, ima i ludaka, onih kojima se ne zuri, i onih kojima je jako hitno. I u Srbiji, i u Nemackoj. Svega ima, zato su oglasi tako interesantni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...