Jump to content

Moto Zajednica

Piaggio X9 250/500ie

Recommended Posts

• Zainteresovan, 649 postova
  • Motocikl: yamaha FZ6 fazer

Nisam, nije bio toliko korodiran da bih ga peskirao, celicna cetka, 220 pa 380 i na kraju farba u spreju

Jesi li nosio cunak na peskiranje,ili samo smirglanje pa farbanje?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 6052 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Držaće to bez problema dve sezone barem. Drugar je ofarbao na Yamaha X-City-ju i držalo je. Bitno je samo da sprej trpi visoke temperature.

• BJB Maxi Scooter Club, 380 postova
  • Motocikl: Vstrom 650

Da super je ispalo0takoje.gif Ja sam isto uradio na excitingu samo sto sam ja i ispeskario delove koji su korodirali! Vec dve sezone i nista, a pre nego sto sam ga ofarbao cuo sam dosta toga oko tog ljustenja farbe... cista glupost kupis malo bolji sprej, naravno dobro sve pripremis i ocistis nitrom predjes dve ruke i pesma1zvizduk.gif1moto3.gif1zdravo.gif

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: Piaggio X9E 250

Pozdrav svima, skoro sam dobio X9 250 evo u stvarno dobrom stanju e sad ne mogu znati kad je i sta menano na njemu, hteo bih da uradim kompletan servis, sta sve spada pod to i koliko to zadovoljstvo kosta? i jedini problem koji imam s njim je cas mi na cajgeru za gorivo pokazuje da je prazan rezervoar cas da ima koliko sam i sipao, kako to resiti? HVALA!

• BJB Maxi scooter club, 1681 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

Pozdrav svima, skoro sam dobio X9 250 evo u stvarno dobrom stanju e sad ne mogu znati kad je i sta menano na njemu, hteo bih da uradim kompletan servis, sta sve spada pod to i koliko to zadovoljstvo kosta? i jedini problem koji imam s njim je cas mi na cajgeru za gorivo pokazuje da je prazan rezervoar cas da ima koliko sam i sipao, kako to resiti? HVALA!

Ajde ja cu ti malo pomoci,a kolege neka dodaju! Posto sam i ja mogu ti reci novopeceni vlasnik x9-tke, ja sam pre 15 dana uzimao delove za mali servis. Ulje ( 2 litre), filter ulja, filter vazduha , svecicu, ulje u diferencijalu , to me je izaslo 4 000 ( nisu mi racuni pri ruci) 0zbunjen.gif uzeo sam jos i zadnje plocice, 2029 dinara.

Ono sto bi ti trebao za pocetak da uradis je makar ovo... pa posle kad budes otvarao pogledaj kais ,rolnice... promeni antifriz, kociono ulje... To je neki minimum za pocetak, pa posle u hodu resavaj ako imas neke probleme. STARIJE I ISKUSNIJE KOLEGE DODAJTE STA TREBA.

P.S. KONACNO MI JE MAJSTOR OFARBAO RETROVIZORE, DOBRO JE ISPALO, MADA na jednom delu ima tackica na koju je nesto bilo palo pa se sad farba odvojila... nista strasno,ali ok je. :) Sad gume i servis pa polako PUT POD TOCKOVE! 1moto3.gif0takoje.gif

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: Piaggio X9E 250

Ajde ja cu ti malo pomoci,a kolege neka dodaju! Posto sam i ja mogu ti reci novopeceni vlasnik x9-tke, ja sam pre 15 dana uzimao delove za mali servis. Ulje ( 2 litre), filter ulja, filter vazduha , svecicu, ulje u diferencijalu , to me je izaslo 4 000 ( nisu mi racuni pri ruci) 0zbunjen.gif uzeo sam jos i zadnje plocice, 2029 dinara.

Ono sto bi ti trebao za pocetak da uradis je makar ovo... pa posle kad budes otvarao pogledaj kais ,rolnice... promeni antifriz, kociono ulje... To je neki minimum za pocetak, pa posle u hodu resavaj ako imas neke probleme. STARIJE I ISKUSNIJE KOLEGE DODAJTE STA TREBA.

P.S. KONACNO MI JE MAJSTOR OFARBAO RETROVIZORE, DOBRO JE ISPALO, MADA na jednom delu ima tackica na koju je nesto bilo palo pa se sad farba odvojila... nista strasno,ali ok je. :) Sad gume i servis pa polako PUT POD TOCKOVE! 1moto3.gif0takoje.gif

Hvala, na koliko se menjaju ta ulja i filteri a na koliko rolnice i kais?

• Svrati ponekad, 102 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600s

Nasuo jutros crvenu i gas..par djirova po f.gori,vrdnik,irig,malo po gradu..milina :).. taman sam se uparkirao i ovo s.... poce da sipi..izdrzacemo jos 10-ak dana :)

• Zainteresovan, 649 postova
  • Motocikl: yamaha FZ6 fazer

Ako vas drkaju prekidaci kao sto su mene poceli, ili imate problem nece da zavergla, ili ne prebacuje ablend, ili vracanje na kratko, rasturite prekidace i ocistite, jer je unutra gomila djubreta na kontaktima. Dakle pre zamene navodno neispravnih, srafciger u sake 1zdravo.gif

img20130328124328800x60.jpg

img20130328122711800x60.jpg

strokavi kontakti

img20130328123244800x60.jpg

ocisceni

img20130328124110800x60.jpg

POZDRAV BANDO!

• Podržavam 4

Prvo da pozdravim vlasnika svetlo sive x9-tke! :) Video sam ga oko 12 u subotu kod GSP-a! A sad mi treba pomoc, vozao sam juce skuter, nekih 30 km, kazaljka od temperature ne stoji do pola, nego na u zelenoj zoni, znaci ispod pola?! Jel to neki problem ili sta!?

• Svrati ponekad, 102 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600s

Prvo da pozdravim vlasnika svetlo sive x9-tke! :) Video sam ga oko 12 u subotu kod GSP-a! A sad mi treba pomoc, vozao sam juce skuter, nekih 30 km, kazaljka od temperature ne stoji do pola, nego na u zelenoj zoni, znaci ispod pola?! Jel to neki problem ili sta!?

Jel grmi 9-ka?ako grmi,taj sam :)..ako je kazaljka negde izmedju,ne sekiraj se,svakako ide jos toplije vreme :)

• BJB Maxi Scooter Club, 70 postova
  • Motocikl: piaggio X9 500ie EVO

probaj prvo da resetujes analognu tablu...stisni dva desna dugmeta na digitalnoj i drzi, daj kontakt i sve kazaljke ce da skoce do kraja i vrate se...posle toga ga upali i probaj par kilometara...ako ona od temperature ne dodje na polovinu, onda nesto nije u redu...:neznam:

Jel grmi 9-ka?ako grmi,taj sam :)..ako je kazaljka negde izmedju,ne sekiraj se,svakako ide jos toplije vreme :)

GRMI, GRMI ... Kako mocno izgleda na putu ... izmedju onih auta! Ma , milina ga videti ....0takoje.gif

Muke zive ... jutros od 8 rastavljam motor na proste cinioce, dodjem do zadnjeg tocka,skinem zadnje pakne, krenem da stavim nove koje su mi stigle AKSOM iz Kaca,a ono nisu odgovarajuce... Malo ja obrusim ivice,ma kakvi ... ne ide. Sednem ,pravac za Kac i svadjao sam se pola sata nece da mi daju druge, na kraju se ispostavilo i da nemaju... Na kraju mi prizna 1000 dinara i dodam jos 3150 i kupim jet kacigu, da imam za suvozaca! Krenem za Palanku, stanem u NS, u ovlasceni piaggio servis i kupim orginal pakne za 2960 dinara. Sutra nastavak sklapanja ... Ne mogu da verujem da su ljudi tako neodgovorni ! :/1neznam.gif Na kraju sam izvisio sa malo,ali dobro se zavrsilo ...

Ono sto sam otkrio jutros, a to je da mi je otisao SILEN blok ... ( valjda sam dobro napisao) . U piaggio servisu su rekli da se moze poruciti , cena 2700! Jel ima neko informaciju gde se jos mogu poruciti i cenu?

Da,da ... Od 15 h sam trebao na posao, kasnio sat vremena! 1care.gif Sreca gazda bio raspolozen... Najeo se zivaca i dosao kuci ... Runda 2, sklapanje veceras u 10! 0stabre.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja