Tomo 0 Napisano Octobar 26, 2011 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima Ja sam Tomislav iz vojvodine i to blizu Deda Daneta legende zive,cak vozimo iste masine nekopiram ga da nemislite da se zezam,svako ko mi bude pomogao castim pivo kada se vidimo i daj boze upoznamo negde na skupi ili u voznji Pocinjem polako sa veliki servisom na mom BMWR1100R sto znaci sve po redu.filteri ulja svecice stelovanje ventila plocice gume i sve ostalo sto se podrazumeva pod velikim servisom Sve to nije toliki problem vec je problem u menjacu koji u trecoj brzini trza i to mi se nikako nesvidja pa sam resio da skinem i menjac ako uspem da ga opravim super ako ne kupicu drugi menjac i staviti. Pomoc koja mi je potrebna ako ima neko neke linkove sa restauracijom menjaca tj sve po redu od zadnjeg tocka pa do menjaca to bi mi bilo od velike pomoci da ako se izgubim pri vracanju.da mogu da pogledam gde zapne. Unapred hvala svima na pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1856 Napisano Octobar 26, 2011 Drug član, 1695 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan za grubu orijentaciju....KLIK OVDE a inače fotoaparat u ruke pri rasturanju i slikaj do besvesti....posle je lako vračanje..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomo 0 Napisano Octobar 26, 2011 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav te seme su odlicne i bice sigurno od pomoci vidi na sta sam ja mislio ako neko zna neki link kao npr link za stelovanje ventila to bi bilo ekstra pomoc kada je sve lepo snimljeno jako je lako i ako se lepo i pazljivo gleda nema greske.siguran sam da postoji video zapisi i o skidanju komplet kardana i menjaca i sastavljanje. samo ga ja jos nisam pronasao Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Octobar 26, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Pa zavisi od stepena koliko poznajes i razumes .... ima dobrih klipova na tubetu koji mogu da pomognu da nesto pri sastavljanju/rastavljanju ne zaboravis ... a Daneta pozovi da ti pravi guzvu u garazi ... lakse je raditi udvoje .... procunjaj po odseku BMW-a ovde po forumu naci ces dosta korisnih linkova i informacija .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4377 Napisano Octobar 26, 2011 Ne silazi, 6674 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pričam malo napamet, al me je Lalajko upozorio da motori 1100, prve generacije 94. imaju problem sa menjačima i to baš sa trećom brzinom al da je većini motora još u garantnom roku izmenjena getriba, al verovatno se zalomio neki i ostao. Pitaj Lalajka za oznaku menjača pa nek ti on detaljnije pojasni pa da imaš neke smernice. Mislim da se radi o plitkoj viljušci III brzine i zato čas ispada čas prihvata i koliko znam nije moguće izvršiti modifikaciju. Čist konstruktivni promašaj. Kad sam uziomao svoj motor, jedan od testa je bio u treću pa gas/ apgas...ako ispada ne valja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2044 Napisano Octobar 27, 2011 Teoreticar ..., 12116 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Problema je bilo sa menjacima iz perioda 1994-1996. BMW tvrdi da su problemi reseni sa M97 menjacem iz 1997-me. Imam jedan sjajan tekst na engleskom o BMW menjacima, pa ga mozda prevedem i postavim u BMW podforum. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomo 0 Napisano Octobar 27, 2011 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jeste moj BMW je iz 96 godine.ako mozes stavi taj tekst i na engleskom prevescu ga ja nije problem svaka pomoc je dobrodosla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gocko 72 Napisano Novembar 2, 2013 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Prijavi odgovor kao problematičan Uz blagoslov postovanog kolege Djunte krenuo sam i ja u tu avanturu.U pitanju je 3. brzina i kao sto je vec receno fabricka greska. Na slici se vidi viljuska koja pojedena i dve druge koje su o dobrom stanju. Sledi zamena lezajeva koji su zatvoreni,a treba ih zameniti otvorenim ako sam dobro razumeo kolegu Djuntu. Sledece je rasturanje sklopova i menjanje ugla "gear dogs-a". Nasao sam info na netu da uglovi idu od -1 do -3 stepena ,a lezajevi u c3 varijanti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gocko 72 Napisano Februar 9, 2014 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Prijavi odgovor kao problematičan Zahvat je uspeo, pacijent je stabilno . Proba napravljena danas subjektivni osećaj je da se salta lakše nego pre. Hvala kolegi Djunti na savetima. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4377 Napisano Februar 9, 2014 Ne silazi, 6674 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Zahvat je uspeo, pacijent je stabilno . Proba napravljena danas subjektivni osećaj je da se salta lakše nego pre. Hvala kolegi Djunti na savetima. Pozdrav Kako kažu Englezi, . Mora da se šalta bolje, tek kad se napasuju ključevi posle jedno hiljadarke u gradskim uslovima, menjač će samo da cakće ko sekvent i biće brži mada je i do sad bio jedan od menjača sa najkraćim vremenom ukopčavanja uopšte. Doduše, nemoj sad da insistiraš sa prebrzim šaltanjem, malo nežnije i sa konstantnim pritiskom pritiskaj hebl da bi se uvlačeći rund lepo oformio i zapioliro. Drago mi je da sam na neki način doprineo. I naravno, zamena ulja nakon te prve kilometraže i čak ispiranje ATF uljem. Još da dodaš TT ojačanja na samom kućištu i praktično ova serija nema apsolutno više nikakvih nedostataka i u tom smislu je naj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gocko 72 Napisano Maj 15, 2014 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Prijavi odgovor kao problematičan Sa nekog foruma http://forum.b92.net/topic/62132-motocikli/page-2 zoran59 Dok sam zivio u Kansasu, imao sam prijatelja, dilera. Prodavao je H-D, Suzuki, BMW i Ducati. Pitao me da li bih radio za njega (kad stignem, uz redovan posao) i servisirao BMW-e, jer su njegova dva mehanicara bili od onih "H-D ili nista" tipova i mrzilo ih da rade na drugim motorima.Ja mu kazem, jebi ga, ja sam amater - radim dobro, al' nista bez prirucnika, i spor sam, ne mogu. I na kraju postignemo dogovor - da ipak radim, a on ce mi platiti kao i pravom mehanicaru, al' po fabrickoj normi. Dakle, platice mi 2 sata za posao koji fabrika kaze da trazi 2 sata, a sto ja potrosim 8, to je moj problem. Par anegdota iz te epizode: - kad se pojavila prva generacija R 1100 ('93. ili '94.), Charlie dobije 4 komada. Prva serija je imala neku gresku u getribi i BMW USA posalje svim dilerima nove, ispravne getribe. Mene zapalo da ih mijenjam. No, taj motor nema okvir - prednji kraj je spojen na masinu, a zadnji na getribu. Kad getribu izvadis, nista ne spaja prednji i straznji tocak. Isjeb'o sam se k'o tri majmuna dok sam to obavio... - jednom svrati na servis neki tip na proputovanju s istocne do zapadne obale. Samo rutinski servis, ulje/filteri, ventili itd. Charlie nije pustao musterije u servisni prostor, ali su mogli gledati sta se radi preko pulta. Tako ja radim, vlasnik me pita ovo i ono, ja odgovaram, ovome dosadi i ode u prodajni prostor na kahvu. Kasnije cujem da je pitao momka u prodaji, jelte, kakav ti je ono mehanicar, prica engleski kao da nije odavde? A ovaj saljivdzija mu odgovori, ma to ti je Nijemac, radio za BMW fabriku, pa ga mi doveli. Putnik plati servis i ode sav sretan sto mu je fabricki mehanicar servisirao motor, a mi u servisu se podavili od Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4377 Napisano Maj 15, 2014 Ne silazi, 6674 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ništa neobično, odnosno normalno. Na zapadu se gotovo svi poslovi odvijaju rutinski pa i mehanika, nauče čoveka da šrafi i da se ponaša po servisnom protokolu a da ne pametuje odnosno, nema šta da misli, plaćen je za ruke a ne da mozga ko mi, zato se i drže ko pijani plota ili ili. Ko ima više kefala ko srpski amater dogura visoko i uopšte me ne čudi da je delovao kao Bavariše meister. Gostovao sam kod Her Ota, perfektno pznaje mehaniku koja mu je strastveni hobi i potpuno sam je radio generalnu na ovom vintidž trkaćem Morganu, ne vidi se desno unutra dobro agregat na stalku. Gospodin je zahvaljujući svom umeću potpresednik razvoja BMW-a. Blanko mu je od para do ugleda i omogućeno mu je i da zaradi i dozvoljeno da vozi konkurentska kola. Mi smo iz skroz druge priče. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gocko 72 Napisano Septembar 5, 2014 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Prijavi odgovor kao problematičan Zahvat je uspeo, pacijent je stabilno . Proba napravljena danas subjektivni osećaj je da se salta lakše nego pre. Hvala kolegi Djunti na savetima. Pozdrav Kako kažu Englezi, . Mora da se šalta bolje, tek kad se napasuju ključevi posle jedno hiljadarke u gradskim uslovima, menjač će samo da cakće ko sekvent i biće brži mada je i do sad bio jedan od menjača sa najkraćim vremenom ukopčavanja uopšte. Doduše, nemoj sad da insistiraš sa prebrzim šaltanjem, malo nežnije i sa konstantnim pritiskom pritiskaj hebl da bi se uvlačeći rund lepo oformio i zapioliro. Drago mi je da sam na neki način doprineo. I naravno, zamena ulja nakon te prve kilometraže i čak ispiranje ATF uljem. Još da dodaš TT ojačanja na samom kućištu i praktično ova serija nema apsolutno više nikakvih nedostataka i u tom smislu je naj. Kazu da je lenjost najgora bolest ,a ja mogu samo da povrdim. Kolega Djunta mi je jos pre par meseci pozajmio TT ojacanja ,a zbog moje lenjosti tek sad ih zavrsih. Dobra strana je sto sam uz njih napravio i zastitu za motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...