Laki_90 620 Napisano Octobar 16, 2011 Zainteresovan, 786 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim drugarima vlasnicima maxi skutera. U nekom skorijem vremenu planiram da pazarim neki suzuki burgman 400 (2002,2003,2004 god), apriliu atlantic 500 (2002, 2003, 2004 god.). ili piagio x9 (2002, 2003, 2004 god.) E sad...voleo bih da mi se javi vlasnik nekog od navedenih modela a da je u okolini Kovina...Smederevo,Pancevo, najdalje Beograd a da ima malo zivaca i vremena da mi objasni i pokaze skuter koji ima i eventualno da mi dozvoli da ga provozam da vidim da li mi "lezi". Bio bih veoma zahvalan ako bi se nasao takav neko! Naravno dogovorili bi se o svemu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Octobar 16, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i tebi ako priznaješ pozdrave od nas koji nismo vlasnici skutera. Ako ti neko ponudi x9 da probaš nemoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki_90 620 Napisano Octobar 16, 2011 Zainteresovan, 786 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav i tebi ako priznaješ pozdrave od nas koji nismo vlasnici skutera. Ako ti neko ponudi x9 da probaš nemoj. Naravno da priznajem Sto ne x9? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 6308 Napisano Octobar 16, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6168 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan I mene bi zanimalo obrazloženje ovog saveta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Octobar 16, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi da sada ispada da nešto branim svog ljubimca, ali bi voleo da čujem obrazloženje kritike, možda stvarno ima neki dobar razlog za koji ja ne znam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14160 Napisano Octobar 16, 2011 Integrisan, 7750 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre bih rekao da je mislio na opste pravilo, ne voziti tudje no da sacekamo Ja sam iz Smedereva i slobodno mi pusti poruku ako ti treba jos neko da baci oko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Octobar 17, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nešto je pogrešno oko prednjeg trapa na tom modelu, još ako ga neiskusan proba rizikuje da ga izbaci iz sedla pa da ga naprasno kupi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Octobar 17, 2011 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan ja imam x9 250 i 500, kao motor nije ga tesko voziti, samo je mana prevelika tezina kod 500-tke ali ostalo je sve ok, cak ga je i drug koji je prvi put seo na motor vozio bez ikakvih problema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Octobar 17, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam x9 125 i 500, podjednako su ljigavi, nije problem težina nego ugao i zatur viljuške. Vozi se normalno dok ne dodje neka nepredvidjena sitacija, onda se zadjilita i ne možeš da ga sadržiš. Čestito odradjen motor se sam vraća u ravnotežu, gledali ste sigurno kako vozač spadne a motor se ispravi i produži a ovde sve na mišiće. Kao da je podbijena viljuška pa teži da smota u bilo koju stranu samo ne pravo. Imao sam nekad motor sa neoriginalnom viljuškom i točkom koji se identično ponašao kao ovi fabrički i sit sam se ispadao, u krivinu ili kad je talasast put boriš se kao sa lavovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano Octobar 17, 2011 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja izvukao iz price, X9 bi trebalo da bude najbolja kupovina (ako se uzme u obzir potrosnja, cena delova, dostupnost istih...). Mada, ne mislim da je los izbor ni burgman... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Octobar 17, 2011 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam x9 125 i 500, podjednako su ljigavi, nije problem težina nego ugao i zatur viljuške. Vozi se normalno dok ne dodje neka nepredvidjena sitacija, onda se zadjilita i ne možeš da ga sadržiš. Čestito odradjen motor se sam vraća u ravnotežu, gledali ste sigurno kako vozač spadne a motor se ispravi i produži a ovde sve na mišiće. Kao da je podbijena viljuška pa teži da smota u bilo koju stranu samo ne pravo. Imao sam nekad motor sa neoriginalnom viljuškom i točkom koji se identično ponašao kao ovi fabrički i sit sam se ispadao, u krivinu ili kad je talasast put boriš se kao sa lavovima. ja nemam takvih problema sa motorima...a ispadanje ako mislis na klizanje iz sedista ni to mi se ne desava... Niti motor ima nekih problema kada su kolotrazi u pitanju po meni se bolje ponasa od mojih dosadasnjih maxi skutera i obicnih malih.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Octobar 17, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Osećaj u vožnji je dosta individualna stvar, pa mi je okej da se tebi lično ne sviđa X9. Ali, objektivno gledano, ciklistika i stabilnost nije ništa drugačija nego kod drugih maxija. Točkovi su umereno smanjeni (14" oba, ili 14" i 13" kod mog modela), što je sasvim okej kad je stabilnost u pitanju. Možda misliš na nagla kočenja? X9 ima malo teže dupe (opet, kao i svaki drugi maxi), i priznajem da mi je kurs bezbednje vožnje u organizaciji ovoga foruma mnogo pomogao da se bezbednije zaustavljam - mogu da zamislim da je nekom početniku ovo izazov, naročito ako samo zabode obe kočnice... Mada, tako se pada sa svake veće mašine, tehnika kočenja se dosta razlikuje kada se porede mali gradski skuteri i svi drugi dvotočkaši. Možda je primerak koji si vozio imao neki problem sa prednjom viljuškom, felnom, gumom, ležajevima? Posle pune dve godine vožnje, stojim iza toga da je X9 bestbuy u kategoriji. Ako se uklone lične preferencije i stvar ukusa, za taj novac nema boljeg maksija u kategoriji. P.S. Moja preporuka je X9 Evolution 250cc (zbog Pjađovog Quasar agregata koji ima jeftinije i dostupnije delove, kao i duži servisni interval), a ako nemaš dovoljan budžet, dobro će ti raditi posao i moja verzija, sa Hondinim agregatom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 6308 Napisano Octobar 17, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6168 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pošto vozim Atlantica (jer sam se posle dugo mozganja i biranja odlučio za taj model), naginjem na Italijansku stranu. Razlog je proverena pouzdanost Master 500 agregata, meni vrlo prihvatljive performanse, udobnost i zaštita od vetra uz naravno vizuelni efekat. Kada se dodaju troškovi održavanja, cene delova, servisni intervali kao i cene polovnih primeraka, mislim da su navedeni modeli ubedljivo best buy. Generalno, problem je naći kvalitetan primerak ali mislim da je ipak izvodljivo. Ne bih da zvučim kao da sam protiv Burgmana. To je odličan motor i vrlo pouzdana i izdržljiva "raga". Meni lično neke stvari ne odgovaraju - položaj sedenja i visina sedišta, manji točkovi i mislim da je dostupnost delova teža i cena "jača". Ipak tu je Forum pa se pomažemo i ublažavamo stres i trošak oko naših ljubimaca. Sam si lepo naveo u uvodnom postu teme: Gledaj da probaš sva tri modela (koliko je to moguće) i samo će ti se reći šta je najbolje za tebe. Onda ostaje da nađeš kvalitetan primerak i samo gaaaas... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Octobar 17, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pardon, kad Alexanto pomenu - Atlantic i X9 su velikim delom iste mašine, naročito kada su u pitanju Quasar i Master verzije. Ovo donosi nove prednosti, kada su polovni i rezervni delovi u pitanju. Razlike je da X9 ima tu čuvenu digitalnu tablu, koja je s jedne strane vrlo korisna, ali ume da zada muke... Inače, moja preporuka za 250cc se temelji na mojim (gradskim) potrebama, zanemari ovo ako češće voziš po otvorenom putu - tada je Master agregat za tebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Octobar 17, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nije stvar osećaja u vožnji nego elemntarne stabilnosti. Na zadnjih nekoliko motora u vožnji pustim ruke i zakopčavam kacigu i jaknu, u krivini legnu do izduva i idu kao po šinama, ako malo na gas klizne dupetom vrati se čim pustiš, pa čak je klizio i prednji bez posledica. Na ovim skuterima ne smem ni da pomišljam na takve situacije. Mislio sam da sa primerkom od 500 2001. nešto nije u redu medjutim kad sam ga rasklopio vidim nije lupan a kasnije mladji od 125, 2004. isto ljigav sad možda sa oba nešto nije u redu za razliku od tih vaših ali po ovima sam stekao utisak da je to tako rešeno na njima. Kažu da burgman bolje leži, nisam probao ali recimo yamaha majesty sa sve malim 12-ticama ide dobro. Na kraju to nije stvar koja se da sakriti, proba je majka samo oprezno dok mu se ne ispipa puls. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Octobar 17, 2011 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan modza zbog sirine tockova od kad vozim 500 cc 250 ne smem da obaram mng u krivine ali 500 slobodno mogu lepo da zalegnem do nekog dela, motor pprklizava na gas ali se o5 vrati a to sot ti spomin jes kao na sinama x9 nije neki R niti su drugi skuteri pa da mogu tako da se voze do mozda moze samo t max i niko drugi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 6308 Napisano Octobar 17, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6168 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan U mom postu sam se ograničio na modele 500 ccm i tačno je da oba pomenuta modela poseduju Piaggio Master 500 agregat. On se takođe u izvedbama 500 ili 400 ccm ugrađuje u 17 ! modela što skutera, što trokolica - Piaggio: X9, bev 400, bev 500, X9, MP 3 400 i 500 kao Xevo 400, Atlantic 500 classic, 500 i 400 sprint, Scarabeo 500, Peugeot Satelis 500 i 400 kao i Geopolis 400, Malaguti Spidermax 500, Gilera Nexus 500 i Fuoko 500... Ja sam sa mojim Atlanticom za dve godine prešao preko 26 000 km (48 000 na satu) i radi kao Singerica. Što se tiče točkova "Italijani" u izvedbama 500 ccm nose napred 15 coli točak a 14 coli pozadi. Burgman je za po col manji (14" i 13") Bugi do godišta koje si naveo je opremljen sa jednim diskom napred a "žabari" sa dva. Takođe oba "žabarska" modela su opremljena bord kompjuterom a X9 u izvedbi SL (čini mi se) ima i električne nogare. Sa druge strane često se nalaze polovnjaci kojima gomila te elektrike ne radi ( jbg žabar...) Što se tiče ciklistike - pustim korman na 120 i motor nastavi pravo, bez da treska bilo šta. U krivinama i nagibima uglavnom držim korman - nisam ga još puštao...Za neke oštre vožnje kao na stazi nisu dobri. Tu ti treba T-Max. Evo sa jedne vožnje koliko ja obaram moj motorić. Sa suvozačicom za leđima. Verujem da neki bolji vozač može još viže da oliže gume. Ako to nije dovoljno onda skuter nije za tebe nego neki R Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 6308 Napisano Octobar 17, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6168 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan x9 nije neki R niti su drugi skuteri pa da mogu tako da se voze do mozda moze samo t max i niko drugi.. Preduhitri me dok sam ja sastavljao moj literarni rad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki_90 620 Napisano Octobar 17, 2011 Zainteresovan, 786 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo korisnih saveta sam upravo procitao....ipak mislim da trebam da probam sve modele posto se koliko sam video ovde javlja velika razlika u polozaju vozaca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Octobar 17, 2011 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan jos nesto to kada se pustis korman dok se vozi i on pocne da trese i baca, to je posledica losih guma i to veoma losih to pricam iz iskustva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tommy.n 152 Napisano Octobar 17, 2011 Svrati ponekad, 269 postova Motocikl: Syma Prijavi odgovor kao problematičan 100 ljudi 200 ukusa... Normalno da scooter ni je R, skoro sam vozio 200 km Nexus-a 250... On se vozi kao motor ali ja ga ne bi uzeo za dz a da moram da ga vozim a da ne prodam... Sediste visoko kao na motociklu, sa 1.83 m dodirujem vrhovima patika asfalt... Volan nizak kao na motociklu, stalno oslonjen na dlanove... Ide odlicno, lezi odlicno, malo trosi ali meni tvrd i neudoban i nije zamoje godine... Sve mislim da je X9 i njegovi klonovi najoptimalniji odnos ulozenog i dobijenog za ove prostore, nesto kao Fiat Stilo, sa svim manama i vrlinama naravno... Nesto sumnjam da italijani mogu bas tako da zabrljaju sa lezanjem X devetke, pa promenili bi nesto bar u Evolution modelu... Verovatno je ona pozicionirana bas tamo gde joj je mesto, polako i udobno za razliku od Nexus-a naprimer, pa ko sta vise voli. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Octobar 18, 2011 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan nexus je kao t max sportski skuter, dok je x9 vise GT skuter za duza putovanja tako i da ne moze da bude bas agilan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki_90 620 Napisano Octobar 18, 2011 Zainteresovan, 786 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Evo nasao sam jednog x9 i vec isao da ga pogledam....iz mog mesta je decko pa sam se lako dogovorio sa njim...nisam ga probao posto je stajao 10-ak dana a akumulator je vec tada bio gotov pa smo ga ostavili na punjaci do ujutru....http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/piaggio-x9-500-oglas-31640/ Evo vam oglas pa prosudite sami i kazite sta mislite... P.S. ne radi mu elektricni stender.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 6308 Napisano Octobar 18, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6168 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ne valja ti link. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Octobar 18, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uspeo da ga otvorim... Evo linka. Na slikama deluje korektno, neka ga ipak pogleda neki majstor, naročito agregat. Kvar na štenderu nije krucijelan, verovatno su stradali el. kontakti kod samog štendera - loše su zaštićeni od vlage. I ako je nešto ozbiljnije, uvek imaš nogaru sa strane. Najvažnije je kako tebi čučne, da ti je dobra pozicija i udobno sedište. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...