Jump to content

Moto Zajednica

Ogromno snizenje u louisu za UVEX ENDURO FLAT

Recommended Posts

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

Potvrdjujem i ja pricu oko vizira, stvarno neocekivano od firme koja je pre svega specijalizovana za vizire i naocare a ne za same kacige. Kaciga je odlicna i odlicno lezi, tiha, ali je vizir problem bar u ovim zimskim uslovima.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 568 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Kod mene je drugačije. Vizir je OK, zimi sad magli malo ali nije ništa strašno, dobro dihtuje i sve. Ali kaciga je sve samo ne tiha. Zviždi, krcka, preko 90-100 postaje nepodnošljivo. Probao sa i bez kačketa i čini mi se da je bez kačketa još gore.

Za 100 evra je sasvim pristojna kaciga, ali više ne bih dao nikako.

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere

koju si kacigu nosio pre nje, cudno da ti je toliko bucna, dosta ljudi na netu prica da je zadovoljna sa novoom buke kao i ja :stabre:

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Da li svi prenosite svoja iskustva o modelu Enduro?

O Enduro Flat Uvex kacigi

http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=150&wgr=832&list_total=21&anzeige=0&page=0&artnr_gr=215651

Što se tiče zvuka nije bučna, ali se čuje neko krckanje po nekad, pa ću proveriti da li je sve stegnuto kako treba, jel sam je ja kako je došla turio na glavu i vozio... Vizir (iako magli) je lepo dimovan i ne pravi problem prilikom noćne vožnje ;)

• Zainteresovan, 805 postova
  • Motocikl: ktm

Da li svi prenosite svoja iskustva o modelu Enduro?

O Enduro Flat Uvex kacigi

http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=150&wgr=832&list_total=21&anzeige=0&page=0&artnr_gr=215651

Što se tiče zvuka nije bučna, ali se čuje neko krckanje po nekad, pa ću proveriti da li je sve stegnuto kako treba, jel sam je ja kako je došla turio na glavu i vozio... Vizir (iako magli) je lepo dimovan i ne pravi problem prilikom noćne vožnje ;)

A jbg. Kaciga kosta 80e. Mislim da je kaciga best buy :takoje:

• Zainteresovan, 568 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

koju si kacigu nosio pre nje, cudno da ti je toliko bucna, dosta ljudi na netu prica da je zadovoljna sa novoom buke kao i ja :stabre:

Suomy Explorer.

Ne znam, moguće da ima veze sa vizirom na motoru koji mi baca vazduh tačno u čelo, ali isti motor sam vozio i sa starom kacigom, a koliko znam Suomy ne pravi baš najtiše kacige na svetu :neznam:

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

U vezi magljenja:

Nastelujte vizir da NE MOZE da se zatvori skroz, tj. kada ga spustite da ostane 5mm lufta.

Nece vam uopste smetati sto je otskrinut i nece vise magliti.

Budite pazljivi sa srafovima za stelovanje jer su aluminijumski i vrlo mekani. Koristite veeeeeliki srafciger koji ce dobro da legne na glavu srafa i NE pretezite srafove da se ne osteti navoj. Takodje, budite pazljivi sa snalama kod skidanja vizira - nista na silu.

• Podržavam 1

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

U vezi magljenja:

Nastelujte vizir da NE MOZE da se zatvori skroz, tj. kada ga spustite da ostane 5mm lufta.

Nece vam uopste smetati sto je otskrinut i nece vise magliti.

Budite pazljivi sa srafovima za stelovanje jer su aluminijumski i vrlo mekani. Koristite veeeeeliki srafciger koji ce dobro da legne na glavu srafa i NE pretezite srafove da se ne osteti navoj. Takodje, budite pazljivi sa snalama kod skidanja vizira - nista na silu.

Primljeno k znanju, al moram pitanjca da ti postavim.

Sinusi će da odu u tri lepe ako je vizir otvoren.

Gutanje prašine ?

I za kraj jel tebi krcka pri većim brzinama ?

Na -4*C mi nije bilo nista. Kolicina vazduha koja udje pored otskrinutog vizira je zanemarljiva cak i na vecim brzinama. Do duse, navukao sam balaklavu preko nosa. Meni je bitnije da mi se oci ne hlade i u putu BG-VA-BG je bilo sve ok.

Prasina? Hmm... sad` na Povlenu je bilo vise lisca nego prasine. :D

Ne krcka mi nista!!

• Enduraš, 6393 postova
  • Motocikl: CRF300L

Meni je dosla fabricki nastelovana da ne mogu da zatvorim vizir tih 5 mm i meni je tako bas duvalo pravo u oci. E sad, ti imas veliki vizir na motoru, ja nemam nikakav, pa je verovatno tu razlika. Inace kad se tako nasteluje, gornji unutrasnji deo vizira udari u kacigu i zato ne moze da se zatvori, ali ce na taj nacin tu brzo da se izgrebe vizir i kaciga. Doduse nije to nesto gde se vidi i gde ce da smeta, ali opet, po meni nije resenje magljenja lose stelovanje vizira :)

Sto se tice buke, ja tisu nisam nosio, probao do 120 km/h i bas je tiha.

Meni je dosla fabricki nastelovana da ne mogu da zatvorim vizir tih 5 mm i meni je tako bas duvalo pravo u oci.

E pa jbg, digni malo oci, nemoj ih nabijas pred vizir. :D

Inace kad se tako nasteluje, gornji unutrasnji deo vizira udari u kacigu i zato ne moze da se zatvori, ali ce na taj nacin tu brzo da se izgrebe vizir i kaciga. Doduse nije to nesto gde se vidi i gde ce da smeta, ali opet, po meni nije resenje magljenja lose stelovanje vizira :)

Ti si covek od zanata, nego te mrzelo da se igras sa oni srafcici. Samo da se zainatis i nastelovaces ti to i da ne kaci nigde, i da ti ne duva u oci, a i da ne magli. ;)

Ja posle OdJAvnE ŠpICe podesio na ovoliki razmak i sve ok

Uvex6.jpg

Uvex11.jpg

S`preda gledano je zaista zanemarljiv luft, a radi posao

Uvex12.jpg

I nigde nista ne kaci ;)

Uvex9.jpg

Uvex8.jpg

A inace, moze da se ogranici spustanje vizira kao da je na prvom kolenu u normalnoj situaciji.

Uvex10.jpg

:zdravo:

'ladno oko glave, al toplo oko srca, to je hard enduro :D

Neka, neka... meni toplo i oko glave i oko srca. ;) (mozemo mi ovako do nedogleda) :D

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F

Snizenja u Louis su nenormalna trenutno.Zivim nedaleko od prodavnice u mom gradu.Odem juce da potrosim vaucer koji sam dobio na poklon od mojih klinaca.Odavno mi stoji a meni nesto bas i netreba nesto posebno imam svu opremu.

Kad sam usao i video sniznja :ooo: pa nisam mogao da odolim a da nekupim jos nesto kupih sebi kacigu Uvex discovery i dve jakne Fastlane Racing.Za mene i zenu .Usi su me zabolile od probanja kaciga,znaci svi modeli su na snizenju.

Od svih modela najbolje mi je pasovala Shark S900 Glow i Uvex diskovery.Odlucio sam se za Uvex ne samo zbog cene nego mi je legla na glavu ufffff

Sto se tice kvaliteta ove dve kacige netreba ni raspravljati ma da po mom misljenju i nema neke velike razlike. ali kad sam stavio uvex

samo sam sebi rekao to je to i odma je uzeo :takoje:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja