thelord 98 Napisano Novembar 14, 2011 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Potvrdjujem i ja pricu oko vizira, stvarno neocekivano od firme koja je pre svega specijalizovana za vizire i naocare a ne za same kacige. Kaciga je odlicna i odlicno lezi, tiha, ali je vizir problem bar u ovim zimskim uslovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 893 Napisano Novembar 14, 2011 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je drugačije. Vizir je OK, zimi sad magli malo ali nije ništa strašno, dobro dihtuje i sve. Ali kaciga je sve samo ne tiha. Zviždi, krcka, preko 90-100 postaje nepodnošljivo. Probao sa i bez kačketa i čini mi se da je bez kačketa još gore. Za 100 evra je sasvim pristojna kaciga, ali više ne bih dao nikako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Novembar 14, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan koju si kacigu nosio pre nje, cudno da ti je toliko bucna, dosta ljudi na netu prica da je zadovoljna sa novoom buke kao i ja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rille 166 Napisano Novembar 14, 2011 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Blizu granice! Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da li svi prenosite svoja iskustva o modelu Enduro? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 14, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da li svi prenosite svoja iskustva o modelu Enduro? O Enduro Flat Uvex kacigi http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=150&wgr=832&list_total=21&anzeige=0&page=0&artnr_gr=215651 Što se tiče zvuka nije bučna, ali se čuje neko krckanje po nekad, pa ću proveriti da li je sve stegnuto kako treba, jel sam je ja kako je došla turio na glavu i vozio... Vizir (iako magli) je lepo dimovan i ne pravi problem prilikom noćne vožnje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Novembar 14, 2011 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno je drzim na glavi i ne magli u sobi Hvala Zextremu koji mi je omogucio isprobavanje iste Jedva cekam da je isprobam na prolece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Novembar 14, 2011 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan Da li svi prenosite svoja iskustva o modelu Enduro? O Enduro Flat Uvex kacigi http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=150&wgr=832&list_total=21&anzeige=0&page=0&artnr_gr=215651 Što se tiče zvuka nije bučna, ali se čuje neko krckanje po nekad, pa ću proveriti da li je sve stegnuto kako treba, jel sam je ja kako je došla turio na glavu i vozio... Vizir (iako magli) je lepo dimovan i ne pravi problem prilikom noćne vožnje A jbg. Kaciga kosta 80e. Mislim da je kaciga best buy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 893 Napisano Novembar 14, 2011 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan koju si kacigu nosio pre nje, cudno da ti je toliko bucna, dosta ljudi na netu prica da je zadovoljna sa novoom buke kao i ja Suomy Explorer. Ne znam, moguće da ima veze sa vizirom na motoru koji mi baca vazduh tačno u čelo, ali isti motor sam vozio i sa starom kacigom, a koliko znam Suomy ne pravi baš najtiše kacige na svetu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Novembar 14, 2011 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Meni počne da krcka na 100-120 km/h mislio sam da mi se top case rasklimao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Novembar 14, 2011 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Meni je bas tiha. I nigde ne duva, ne zvizdi, ne krcka. Interesantna su nam zapazanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Novembar 17, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan U vezi magljenja: Nastelujte vizir da NE MOZE da se zatvori skroz, tj. kada ga spustite da ostane 5mm lufta. Nece vam uopste smetati sto je otskrinut i nece vise magliti. Budite pazljivi sa srafovima za stelovanje jer su aluminijumski i vrlo mekani. Koristite veeeeeliki srafciger koji ce dobro da legne na glavu srafa i NE pretezite srafove da se ne osteti navoj. Takodje, budite pazljivi sa snalama kod skidanja vizira - nista na silu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Novembar 17, 2011 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan U vezi magljenja: Nastelujte vizir da NE MOZE da se zatvori skroz, tj. kada ga spustite da ostane 5mm lufta. Nece vam uopste smetati sto je otskrinut i nece vise magliti. Budite pazljivi sa srafovima za stelovanje jer su aluminijumski i vrlo mekani. Koristite veeeeeliki srafciger koji ce dobro da legne na glavu srafa i NE pretezite srafove da se ne osteti navoj. Takodje, budite pazljivi sa snalama kod skidanja vizira - nista na silu. Primljeno k znanju, al moram pitanjca da ti postavim. Sinusi će da odu u tri lepe ako je vizir otvoren. Gutanje prašine ? I za kraj jel tebi krcka pri većim brzinama ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Novembar 17, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Na -4*C mi nije bilo nista. Kolicina vazduha koja udje pored otskrinutog vizira je zanemarljiva cak i na vecim brzinama. Do duse, navukao sam balaklavu preko nosa. Meni je bitnije da mi se oci ne hlade i u putu BG-VA-BG je bilo sve ok. Prasina? Hmm... sad` na Povlenu je bilo vise lisca nego prasine. Ne krcka mi nista!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Novembar 17, 2011 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Meni je dosla fabricki nastelovana da ne mogu da zatvorim vizir tih 5 mm i meni je tako bas duvalo pravo u oci. E sad, ti imas veliki vizir na motoru, ja nemam nikakav, pa je verovatno tu razlika. Inace kad se tako nasteluje, gornji unutrasnji deo vizira udari u kacigu i zato ne moze da se zatvori, ali ce na taj nacin tu brzo da se izgrebe vizir i kaciga. Doduse nije to nesto gde se vidi i gde ce da smeta, ali opet, po meni nije resenje magljenja lose stelovanje vizira Sto se tice buke, ja tisu nisam nosio, probao do 120 km/h i bas je tiha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Novembar 17, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Meni je dosla fabricki nastelovana da ne mogu da zatvorim vizir tih 5 mm i meni je tako bas duvalo pravo u oci. E pa jbg, digni malo oci, nemoj ih nabijas pred vizir. Inace kad se tako nasteluje, gornji unutrasnji deo vizira udari u kacigu i zato ne moze da se zatvori, ali ce na taj nacin tu brzo da se izgrebe vizir i kaciga. Doduse nije to nesto gde se vidi i gde ce da smeta, ali opet, po meni nije resenje magljenja lose stelovanje vizira Ti si covek od zanata, nego te mrzelo da se igras sa oni srafcici. Samo da se zainatis i nastelovaces ti to i da ne kaci nigde, i da ti ne duva u oci, a i da ne magli. Ja posle OdJAvnE ŠpICe podesio na ovoliki razmak i sve ok S`preda gledano je zaista zanemarljiv luft, a radi posao I nigde nista ne kaci A inace, moze da se ogranici spustanje vizira kao da je na prvom kolenu u normalnoj situaciji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Novembar 17, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Nego Rade, jel staje kateter regularno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Novembar 17, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Aha !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Novembar 17, 2011 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan @Busman Ma nastelovao sam ja to odmah posle prve voznje, nije bilo sanse da vozim onako po ovoj hladnoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Novembar 17, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan E neka. Eto ti sad hard enduro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Novembar 17, 2011 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 'ladno oko glave, al toplo oko srca, to je hard enduro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Novembar 17, 2011 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan 'ladno oko glave, al toplo oko srca, to je hard enduro Neka, neka... meni toplo i oko glave i oko srca. (mozemo mi ovako do nedogleda) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Novembar 17, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan pa toplo ti kad ides sporo :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano Novembar 18, 2011 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se ipak odlucio za ovu. X-RIDE Uzeo sam preko Bere i mogao sam da zamenim velicinu (menjao sam XS za S), a moja XL je bila ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kobaja 269 Napisano Decembar 4, 2011 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Sremska Mitrovica / Nemacka Motocikl: Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Snizenja u Louis su nenormalna trenutno.Zivim nedaleko od prodavnice u mom gradu.Odem juce da potrosim vaucer koji sam dobio na poklon od mojih klinaca.Odavno mi stoji a meni nesto bas i netreba nesto posebno imam svu opremu. Kad sam usao i video sniznja pa nisam mogao da odolim a da nekupim jos nesto kupih sebi kacigu Uvex discovery i dve jakne Fastlane Racing.Za mene i zenu .Usi su me zabolile od probanja kaciga,znaci svi modeli su na snizenju. Od svih modela najbolje mi je pasovala Shark S900 Glow i Uvex diskovery.Odlucio sam se za Uvex ne samo zbog cene nego mi je legla na glavu ufffff Sto se tice kvaliteta ove dve kacige netreba ni raspravljati ma da po mom misljenju i nema neke velike razlike. ali kad sam stavio uvex samo sam sebi rekao to je to i odma je uzeo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzonsBL 21 Napisano Decembar 4, 2011 U prolazu, 79 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Suzuki DR BIG 750S Prijavi odgovor kao problematičan Heheheheh stigla i meni prije par dana, nađoh i ja Sekulu u Banjaluci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...