Urban Cruiser 1184 Napisano Octobar 2, 2011 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan A jel oce meni neko nesto da objasni..... Jel su neki ljuti sto su dali krv, na one koji nisu, ili su ovi koji nisu dali krv a nisu ni doslli ljuti sto nisu dali, ili su ovi koji su dosli i otisli ljuti sto su otisli, ili su ovi koji su bili ljuti sto nisu dali krv ili su svi ljuti sto su, pored toga sto su neki ipak dali krv, koliko sam razumeo 30 jedinica, sto je vise nego prosli put (u maju), bili propraceni mrkim pogledima organa reda..... mozda ima i onih koji su ljuti sto se nisu tukli sa njima...... znaci... zasto se vi ovde ljtutite i na koga!!?? ili je "da bog da komsiji crkne krava" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Octobar 2, 2011 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi bre cemu sva ova prepucavanja? Ko hoce da da krv taj ce je dati, i potpuno je nebitno dal ce to biti organizovano ili ne. Mi smo odlucili jos pre 4 godine da pocnemo organizovano da dajemo krv, jer je svima lepse kad se skupe poznata lica a i ljude to dodatno motivise. Dodatna motivacija znaci vise jedinica krvi, a vise jedinica krvi znaci vise spasenih zivota. Tolko je jednostavno. Ja razumem one koji su izgubili volju u prepucavanju sa policijom i to nije razlog da ih bilo ko osudjuje. Ljudi su imali dobru volju al je neko odlucio da se na to posere i ljudi su se sa pravom smorili. Ovo je jedna plemenita i vesela akcija kojoj nije trebalo da se desi ono sto se juce desilo ali na to nismo mogli da uticemo, ali na ovo sada sto se desava izmedju nas samih mozemo da uticemo. Iz tog razloga hajde da spustimo loptu. Mi smo prisutnim medijima dali izjave sa kulturnom ali opet ostrom konotacijom, medjutim niko od njih nije imao onu stvar da to i objavi. Dizanje tenzije ovde na forumu nikome nece doneti nista dobro. Uzivajmo u nasim motorima i ovo malo lepih dana sto nam je preostalo u ovoj godini a manimo se prepucavanja. Jos jednom hvala svima koji su se odazvali akciji i imali dobru volju. Sakupljeno je 32 jedinice krvi sto je jako dobar rezultat, a uzevsi sve u obzir izuzetan rezultat. Mnogi ljudi ce vratiti osmeh na lice zbog ove krvi koja je sakupljena. Pomislite jos jednom na te ljude pre nego sto napisete neki post. Vidimo se na sledecoj akciji ako ne pre, pozdrav Bojan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6025 Napisano Octobar 2, 2011 Svakom po zasluzi, 12429 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja nisam ljut Samo mi je veoma žao što nismo svi zajedno kako smo planirali lepo se našli kod Arene, upoznali sa onima koji prvi put dolaze na akciju, prozezali se sa već poznatim drugarima i u lepom defileu uz puno trubljenja i mahanja došli do Trga, lepo se parkirali i bili ponosni što svojim humanim delom spasavamo nečiji život i razbijamo predrasude o motociklistima Ipak, postigli smo što smo hteli, snašli smo se i u ovakvim trenucima što je vrlo pohvalno. Još jednom, hvala svima koji su se odazvali pozivu za akciju DDK, važno je da ste imali volju da budete humani Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DragisaGagi 6 Napisano Octobar 2, 2011 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Svaka cast na akciji bez obzira na ishode! To je jedan humani gest dobre volje da se pomogne ljudima u nevolji! Ja sam dd vec nekoliko godina u svom gradu i nekoliko puta sam -mogu reci-spasavao zivote! Opet ponavljam nije uopste bitan ishod-bitna je dobra volja! Samo nastavite! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 2, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ne znam kako drugima, al ja sam stekao utisak da je akcija vise nego uspela, sa sve raznim opstrukcijama od strane MUPa i sl. Jeste da nije ispalo kako je planiralo, ali smo opet pokazali da smo odlični u improvizacijama (32jedinice plus nekoliko odbijenih je odlična brojka u odnosu na situaciju)... Sve u svemu, ja sam vrlo zadovoljan... a i napravljen je kontakt sa Crvenim krstom i postoji ideja da nam na kursevima bezbedne vožnje dođu kao guest predavači (sve je šala šega dok nedajbože ne morate da se sećati prve pomoći da pomognete nekome...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Octobar 2, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Puno hvala svim drugarima na dolasku i ucestvovanju, narocito Jageru kome nije bilo tesko da dodje cak iz Subotice na ovu nasu akciju. Hvala, čika Rajko Nije mi bilo teško kao ni toliko puta do sada. I svaki put ću doći, ako postoji i najmanja šansa da se dovozam. Samo nešto veliko može da me spreči da se pojavim. Nadam se da ću svojim prisustvom motivisati i ostale koji ovaj put nisu došli, jer su se predomišljali. Želim da svi razmišljaju da "ako njemu iz Subotice nije teško, neće biti ni meni". Tako je prošle zime Popsy isterao svoj motor po ledu, dočekujući me u Beogradu Elem, čitam ova prepucavanja... Pa dobro, majku mu, ČEMU TO SAD? Bili smo, dali krv mi koji smo dali, koji nisu dali, nisu dali i to je to. Šteta što je cela akcija bukvalno sabotirana od strane MUP-a. Razumem zašto, ali ne razumem kako nisu napravili izuzetak, budući da ovo nije bilo ni političko okupljanje, niti smo demonstrirali braneći ova ili ona prava.... Jednostavno, skupili smo se iz lepih i humanih razloga, a izjednačeni smo sa pederima i lezbejkama. Tužno. Ali je tako. Voleo bih da mi neko od nadležnih u MUP-u objasni kako je to akcija dobrovoljnog davanja krvi "okupljanje visokog rizika"?? Sve su nas legitimisali i baš sam se jadno osećao. No, bilo kako bilo, čak i tako, razbijeni u male grupe od 3 čoveka, parkirali smo motore ne na trgu, već po okolnim ulicama. I.... OPET SMO SE SKUPILI ispred autobusa Zavoda za transfuziju gde smo svi, na gomili, popunjavali dokumentaciju za davanje, čekali se dok svi daju krv... Krv sam dao među prvima, a Trg sam napustio tek kada su i poslednji legli na krevet u autobusu. Sve vreme smo se šegačili na Trgu, družili se i zezali. Ničim nam Žandarmerija u tome nije smetala... Generalno, dve stvari su nam uskraćene: svečani defile i parkiranje motora na jednom mestu na sred Trga. I to je to. Ko je hteo dati krv, mogao je. Akcija je apsolutno uspela i odziv je bio odličan, pogotovo kada se uzmu u obzir sve okolnosti koje su nas pratile.... I zaista nema potrebe da se ovde raspravljate i prepucavate. Kome je do toga, neka se seli u neku drugu temu. Ja ovde očekujem još fotografija i video materijala. I NIŠTA VIŠE. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan ADV 133 Napisano Octobar 2, 2011 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R 1200 GS ADV, Yamaha yz 250f, Piaggio Zip Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, u razgovoru sa med. sestrom, dok mi je vadila krv, sam saznao da je njihov dnevni kapacitet oko 40 jedinica, prosek im je 15 davaoca dnevno, a kada se ubiju od posla oko 25. Rekla mi je da nece mozda imati materijala (kese, igle, gaze) za sve koji hoce da daju krv. tako da mislim da smo svi dosli i da je akcija prosla neometano, opet ne bi uspeli mnogo vise da doniramo od 32 jedinice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SuperPOP 1231 Napisano Octobar 2, 2011 R A M P A Š, 987 postova Lokacija: Beograd, Borča Motocikl: I opet... Suzuki :) Prijavi odgovor kao problematičan Poz. svima. Spomenuo bih i pozdravio Spontanu deskripciju, dečko je potegao iz Bajine Bašte. Svaka čast !!! Drago mi je što smo se upoznali. P:S gosp. Unas , kakav žar u očima je goreo kada ste rekli : Nema šanse da me spreče da dam krv, da vidim ko će da me spreči !! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Student 763 Napisano Octobar 2, 2011 Security Consultant, 342 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilja Pegaso Prijavi odgovor kao problematičan Moram pitati ko Vas je popisivao kod Arene? Meni niko nije prisao. Ne znam zasto... Krivo mi je sto smo se cimali da nam se pridruzi jedna firma u humanitarnoj akciji i u svim sledecim akcijama a situacija nas je sprecila u tome. Al jbg bice bolje...samo da se lekarka odazove na poziv na kafu i sve ce biti bolje. A Vi sto Nam zelite da Nam crkne klima u kontejnerima stavite nalepnicu FRIKOM na svoje mobilne sanducare i opremite se do kraja... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OpFor 225 Napisano Octobar 2, 2011 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd (Banjica II) Motocikl: V-Star 1100 Silverado Prijavi odgovor kao problematičan Zao mi je sto je ova akcija ovako prosla. Jos mi je vise zao sto se sve to koristi za razna prepucavanja izmedju nas samih. Ali... Smatram da imamo mogucnost da ovu sezonu zavrsimo sa jos jednom akcijom ovakvog tipa (XI 1/2 Akcija dobrovoljnog davanja krvi), da isprozivamo Djilasa da nam obezbedi sve sto je potrebno za spektakl + vatromet + voznja u krug po Trgu (pa cak i da unajmimo profesionalne pucace sa skupova). Mislim da bi na taj nacin stvarno skrenuli paznju i na motocikliste kao najugrozenije u saobracaju, i na bezbednost u saobracaju, i najvaznije, za potrebu za dobrovoljnim davanjem krvi, kao institucijom koju jedino mi motociklisti i ovi moji iz vojske organizuju. Panduri su radili ono sto im je naredjeno, mi smo im uleteli na nisan, ali smo i sami napravili pocetnicku gresku: nismo uzeli u obzir "predvidjanje u funkciji menadzmenta" (kada sam ja ucio to je bilo u funkciji komandovanja). To nam je nauk za ubuduce - gledaj i desavanja okolo, citaj izmedju redova, ubaci u jednacinu sve ono sto utice/moze uticati na organizaciju. Ja bi da nesto organizujemo uskoro, a vise nikada ne dajem krv bez brace i sestara bajkera! P.S. Salim se za pucace sa skupova. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Octobar 2, 2011 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan "Pozvan si! Daj krv!" ... Tako je glasio slogan akcije i to je ono sto je za mene, znajuci da su zalihe krvi na minimumu, i bio, naravno uz druzenje, primarni cilj. Ni da su sekire padale sa neba, ne bi me sprecile da obavim ono za sta sam dosao. To sto sam ja to tako shvatio, ne znaci da su i drugi i ne bih nikoga zbog toga kritikovao. Svi koji su dosli, dali ili pak ne dali krv, su imali najbolju nameru i to treba ceniti. Okolnosti su bile takve kakve su bile, nismo svi isti i ne reagujemo svi na isti nacin. Mislim da su rasprave suvisne i da se treba voditi sloganom "Pozvan si! Daj krv!" Ko nije hteo i mogao to da uradi danas, neka prevlada svoju ljutnju i neka je da sutra ili narednih dana, jer je ne daje ni drzavi ni MUP-u, vec konkretnom coveku kome je zivot ugrozen. Hvala svima na druzenju i pozz. p.s. evo linka ka Tanjugovom video snimku Video (hehehe, moj BMW je glavna zvezda) i fotosima Slike E stvarno su pizde. Dao sam izjavu bas tom snimatelju Tanjuga, a vidim da su je vesto obrisali. Realno gledano, verovatnoca da ce Tanjug dati neki izvestaj sa kritickim osvrtom i nije bila velika. Ipak je to cisto drzavna agencija. Snimatelj je svoje uradio, ali urednik je pustio samo ono za sta je "dresiran". "Alo", "Kurir", "Press" ili cak "Beta" bi verovatno imali manje obzira. p.s. ono sa bmw-om sam se zezao, naravno da je bezveze sto nisu pustili niti jednu izjavu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Octobar 2, 2011 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Poz. svima. Spomenuo bih i pozdravio Spontanu deskripciju, dečko je potegao iz Bajine Bašte. Svaka čast !!! Drago mi je što smo se upoznali. P:S gosp. Unas , kakav žar u očima je goreo kada ste rekli : Nema šanse da me spreče da dam krv, da vidim ko će da me spreči !! Hvala, bio sam spreman na sve . Zato mi je pritisak sa uobicajenih 110 skocio na 140. Ali svaka cast Vama, rizikovati sa pritiskom 180 !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Octobar 2, 2011 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Sada mi neko od poznanika rece da je u danasnjim "Vecernjim novostima", pretpostavljam u beogradskom izdanju, bio kraci tekst o nasoj akciji u kome su pomenuti i problemi koje smo imali! Ako neko ima danasnji broj, moze kratko da nam preprica sta pise ili da skenira clanak da mogu svi da ga vide. Ja sam trazio na sajtu Vecernjih, ali tamo je vrlo malo beogradskih vesti iz stampanog izdanja!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Octobar 2, 2011 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Moram pitati ko Vas je popisivao kod Arene? Meni niko nije prisao. Ne znam zasto... Krivo mi je sto smo se cimali da nam se pridruzi jedna firma u humanitarnoj akciji i u svim sledecim akcijama a situacija nas je sprecila u tome. Al jbg bice bolje...samo da se lekarka odazove na poziv na kafu i sve ce biti bolje. A Vi sto Nam zelite da Nam crkne klima u kontejnerima stavite nalepnicu FRIKOM na svoje mobilne sanducare i opremite se do kraja... Za firmu za opremanje gorenja i obodina a ako doktorka odgovori Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Octobar 2, 2011 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan Moram pitati ko Vas je popisivao kod Arene? Meni niko nije prisao. Ne znam zasto... Krivo mi je sto smo se cimali da nam se pridruzi jedna firma u humanitarnoj akciji i u svim sledecim akcijama a situacija nas je sprecila u tome. Al jbg bice bolje...samo da se lekarka odazove na poziv na kafu i sve ce biti bolje. A Vi sto Nam zelite da Nam crkne klima u kontejnerima stavite nalepnicu FRIKOM na svoje mobilne sanducare i opremite se do kraja... da imas ogledalo znao bi zasto ti niko nije prisao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Octobar 2, 2011 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Da se ne uplićemo u citate. Svo dobrobitno angažovanje podržavam, učestvovao i učestvovaću takođe ovde i dalje. Nije mi palo ni u snu da se ovako nešto može desiti tako da ne kritikujem ni BJB organizaciju. Policajci su radili ono što im je bilo radno zaduženje za taj dan. U normalnim društvima se ne legitimiše bez razloga, pogotovu ne dobrotvori, al oni na ulici nisu krivi za izvršavanje zadate im radne obaveze. Sav moj revolt je upućen ka Zavodu za transfuziju. Oni su bili dužni da omoguće upriličen prijem darovaoca, dupliranu policijsku pratnju, dostojanstvenu vožnju kroz grad, obezbeđeno mesto davanja krvi i nesmetan odlazak posle, mogli su da daju vidna obeležja motorciklistima davaocima da nas niko ne bi maltretiro...Ako je već bilo razloga da bilo šta može poremetiti dogovor u tom trenutku, morali su da je blagovremeno ili otkažu ili promene mesto, recimo ispred hotela Slavija, da se postavi diskretan kordon policajaca, da izađe grupa njihovog osoblja, od njih 414 koliko pročitah da ih ima, u belim mantilima i da se vidi da je u pitanju humanitrno dešavanje koje nema veze sa bilo čim i da ne ugrožava ništa i nikoga. Oni su nas prepustili na milost i nemilost situaciji i time pokazali svoj odnos. Umesto da nas dočeka dobrodošlica, naišli smo na brutalnost, nipodaštavanje, uvredljivost... Šta da je neki policajac usto na levu nogu, šta da je neko od nas isto tako bio levonog. "Ja tebe lebom a ti mene kamenom", to ne pije vodu, može obratno, kako kaže umotvorina. Da je bilo ne daj Bože nekog krvarenja usled neke katastrofe, ne mislim sad na konkretno dešavanje, prevozili bi nas helikopterima, ovako, bilo ih baš briga, u skladu sa državnom jednosmernošću. Uz sve priče o zdravstvu i čarsijsko naklapanje o davanju krvi, lično smatram da više zavodu ne trebam da dam krv već ako to hoću da učinim, da dam direktno bolnicama, i to ko motorciklista, ko što sam zimus učinio u Zrenjaninu. Inače krv dajem još od gimnazijskih dana, kad mnogi od Vas nisu još bili rođeni. Imam knjižice i kartone i zanimljivo je da me nemaju sada u spisku, čak ni pri davanju u zrenjaninskoj bolnici a nakon BJB akcije a ni to evidentirano prošli put u Beogradu. Mislim da ne treba da komentarišem više. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 2, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Policajci su radili ono što im je bilo radno zaduženje za taj dan. U normalnim društvima se ne legitimiše bez razloga, pogotovu ne dobrotvori, al oni na ulici nisu krivi za izvršavanje zadate im radne obaveze. Ima ovde jedna rupa, jel Ministarstvo ima prava da odbaci/ukine dozvolu o skupu ali mora da informiše organizatora najkasnije 12 sati pre početka skupa što se nije desilo. Ali sve u svemu ne treba se niti nervirati niti ovo povezivati sa drugim stvarima. Činjenica je da je akcija više nego uspela (iako bi bila još bolja da nije bilo ovakvih okolnosti) i to je to... bilo bi zgodno da vidimo intervjue koji su dati za SOS kanal (pa malo da se svi smejemo Jageru i meni ) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Octobar 2, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Ček bre Đunta, koji si ti film gledao? Zavod za transfuziju krvi da organizuje policijsku pratnju? Oni ljudi nemaju veze sa bilo kakvim dešavanjem oko organizacije. Mi smo ti koji idu kod njih da bi dali krv i ja sam se iskreno veoma lepo osećao kod njih. Brutalnost, nipodaštavanje, uvredljivost? Pa toga nije bilo ni od strane policije. Nego bre, ja te se i ne sećam juče tamo, da ti nisi bio na nekom drugom skupu? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Octobar 2, 2011 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Zavod je državna ustanova od opšteg prioritetnog interesa, znači ima uzicaj, i dužna je da obezbedi valjanost svog rada. Nije se išlo pojedinačno u zavod ko obični pojedinci već ko najavljena dogovorena grupa i oni su se morali pobrinuti za prihvat. Ovako ispada em im činiš em treba još i kritike da primiš. Iz svega napisanog očigledno da je bilo brutalnosti, za mene lično, obično legitimisanje jeste, ako nisam ništa učinio. Nisam bio što sam predhodni dan popio bromozepan, al moj izostanak ne osporava pravo na kritiku. Ne sporim da je akcija uspela, al ne do u potpunosti i ne bez mrlja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Octobar 2, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Zavod je državna ustanova od opšteg prioritetnog interesa, znači ima uzicaj, i dužna je da obezbedi valjanost svog rada. Pa ne može Zavod da bude iznad zakona. A zakon je rekao da NEMA OKUPLJANJA za vikend. Čak ni onih okupljanja humanitarnog karaktera. Ne ulazim u ispravnost te odluke zakona (inače ću svašta nešto ružno napisati), ali je fakat da Zavod nije tu ništa mogao da uradi. Ne samo Zavod, već NIKO. Iz svega napisanog očigledno da je bilo brutalnosti, za mene lično, obično legitimisanje jeste, ako nisam ništa učinio. Imamo malo različite poglede na ovo. Ja nemam ništa protiv da me legitimišu sve do god se prema meni ne odnose kao prema stoci. Policija je u subotu na vrlo fer i korektan način radila svoj posao. Niko se, bar prema meni, nije grubo ili nevaspitano poneo. Nisam bio što sam predhodni dan popio bromozepan, al moj izostanak ne osporava pravo na kritiku. Tvoja kritika bi imala mnogo veću težinu da si bio prisutan Ne sporim da je akcija uspela, al ne do u potpunosti i ne bez mrlja. Baš naprotiv! Što se AMS-a tiče i s obzirom na obzire i okolnosti, uspela je u potpunosti i značajno je nadmašila sva očekivanja! Time što smo IPAK dali krv i pored svih otežavajućih okolnosti, pokazali smo da nismo došli zbog samopromocije ili bilo čega drugog, već iz istinski humanih razloga. A vala sam i hteo već da vas sve vidim, majke mi.... 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Octobar 2, 2011 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se da je zakon važeći za sve i tim pre je zavod bio u obavezi da ga se pridržava pomeranjem akcijskog skupa za prvi mogući termin jer je prihvatio skup i tako je bilo dogovoreno i najavljeno. Akcija nije uspela do kraja jer koliko su se ljudi izjasnili, odustajali su od dolaska, znači nije koliko je mogla iako je bio zavidan broj jedinica. O izazvanom ličnom revoltu da ne govorim. Ja sam protiv bezrazložnog legitimisanja a posebno u ovoj dobrotvornoj akciji bez obzira na svu ljubaznost službenika. To se kosi sa elementarnom slobodom po mom shvatanju. Na žalost nisam bio al sam jednako besan. I bolje što nisam. Ja ovo doživljavam, činim a pljuju me. A za gledanje, ti si drugar nad svima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 2, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se da je zakon važeći za sve i tim pre je zavod bio u obavezi da ga se pridržava pomeranjem akcijskog skupa za prvi mogući termin jer je prihvatio skup i tako je bilo dogovoreno i najavljeno. Akcija nije uspela do kraja jer koliko su se ljudi izjasnili, odustajali su od dolaska, znači nije koliko je mogla iako je bio zavidan broj jedinica. O izazvanom ličnom revoltu da ne govorim. Ja sam protiv bezrazložnog legitimisanja a posebno u ovoj dobrotvornoj akciji bez obzira na svu ljubaznost službenika. To se kosi sa elementarnom slobodom po mom shvatanju. Na žalost nisam bio al sam jednako besan. I bolje što nisam. Ja ovo doživljavam, činim a pljuju me. A za gledanje, ti si drugar nad svima. Hm... nije sve kako bi mi želeli da bude, ne biva tako... Zavod je u obavezi da ljudima koji dodju da dobrovoljno daju krv omogući mesto (dom zdravlja, specijalni autobus), nove i sterilisane igle i onaj šuntavi keks (kad to budu zamenili perecama davaću krv na svakih 10 dana) i ako imaš sreće majice... Nije se dozvola tražila od zavoda već od policije... tako da što se zavoda tiče o njima sve najbolje kao i o ekipi prve pomoći koji su došli da nam pokažu neke stvari koje su specifične za povrede motociklista... I pored toga što imamo puno pravo da budemo nezadovoljni odlukama MUPa (mislim na propust prilikom otkazivanja saglasnosti o skupu koje nije na vreme dato) kao i ničim izazvano legitimisanje, to je njihovo diskreciono pravo da ukoliko se desi neki događaj u kome su učestvovali motociklisti da znaju koga mogu da sve zovu na informativni razgovor... zvučni kao iz doba OZNE al šta ćemo... a za to što nisi bio ne sekiraj se, biće popravni u januaru 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Octobar 2, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan .... biće popravni u januaru Biće, nego šta će! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Octobar 2, 2011 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ja ću svoj danak da obavim tokom nedelje u KBC Zvezdara, imaju tranfuziološku službu. Na žalost nije skoro ništ kako bi trebalo, no da ne debatujemo. I dalje tvrdim da je zavod odgovoran, pa ne daju već dobijaju. Čak i da izuzmemo pravnu demagogiju, ostaje moralna obaveza. To takozvano "preventivno" legitimisanje ne prihvatam ni pod razno. To što se godinama dešavalo i dešava se, ne znači da treba i dalje ma kako se mi uslovno navikli na to. Oni imaju sebi samodato diskreciono pravo, a moje je javno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Octobar 2, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ebi ga sad, Đunto! Pa ne možeš se sa rogatima bosti.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...