mareskin 14 Napisano Septembar 22, 2011 U prolazu, 25 postova Lokacija: Kosjerić Motocikl: Yamaha XJ600S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Vozim auto godinama i prešao sam stotine i stotine hiljada kilometara. Vozio sam i motor godinama, a od ove godine ponovo. Očekujem da se ljudi u saobraćaju ponašaju prema pravilima. Ne želim da nekoga ogrebem, pa se zato ne provlačim sa motorom. Isto tako ne bih želeo da neko mene ogrebe dok sam u autu. Pravim mesta bajkerima kada ih vidim, pomerim se desno na otvorenom putu da mogu da prođu i poštujem one koji to isto urade meni kada sam na motoru. Smatram da nisu svi vozači dobri i da ne mogu svi da voze na "milimetar", a nekako mnogi očekuju da je to sasvim normalno. Kada sam bio u BG-u u punoj opremi na velikoj temperaturi nisam se provukao ni jednom. Istopio sam se od vrućine toliko da mi je znoj curio iz rukava, ali sam poštovao svačije pravo da učestvuje u saobraćaju. A doživeo sam da se nadrkani bajekri provlače pored automobila i da turiraju iz revolta za koji ja ne vidim opravdanje. Živi i pusti druge da žive 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Septembar 22, 2011 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Turiranje ne mora da bude znak revolta, moze da bude samo skretanje paznje automobilisti na sopstveno prisustvo. I ja ponekad malo zaturiram motor umasto da svirnem u znak molbe da me propuste. Ako se pomere-pomere, ako ne-lepo sacekam sledecu priliku da prodjem. Imam zlatno pravilo: "NIKAD SE NE PROVLACIM DOK SE KOLONA KRECE!!!" Znaci, dok stoje, stopala tik iznad zemlje, pa polako, na pola kvacila, da neko ne otvori vrata auta "da prospe pepeljaru". Cim vidim da kolona krece, ubacim se ispred nekog auta toliko da on ne moze da krene paralelno sa mnom (jbg, iznudim prednost). Nakon toga, vozim sredinom trake kao da sam u autu. Rezultat: skoro ni jedna krizna situacija celu sezonu, a i to malo situacija sam predvideo i usporio ili stao na vreme, uz upotrebu trube i galamu u cisto pedagoske svrhe. :lol: Inace, @boki-kg, ako si se smorio posle 5-og posta, otkud ti u 51-om? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4929 Napisano Septembar 22, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 6022 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Neće ti odgovoriti pošto je samobanned...sad će da se odmori od smaracha... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mareskin 14 Napisano Septembar 22, 2011 U prolazu, 25 postova Lokacija: Kosjerić Motocikl: Yamaha XJ600S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Turiranje ne mora da bude znak revolta, moze da bude samo skretanje paznje automobilisti na sopstveno prisustvo. I ja ponekad malo zaturiram motor umasto da svirnem u znak molbe da me propuste. Ako se pomere-pomere, ako ne-lepo sacekam sledecu priliku da prodjem. Imam zlatno pravilo: "NIKAD SE NE PROVLACIM DOK SE KOLONA KRECE!!!" Znaci, dok stoje, stopala tik iznad zemlje, pa polako, na pola kvacila, da neko ne otvori vrata auta "da prospe pepeljaru". Cim vidim da kolona krece, ubacim se ispred nekog auta toliko da on ne moze da krene paralelno sa mnom (jbg, iznudim prednost). Nakon toga, vozim sredinom trake kao da sam u autu. Rezultat: skoro ni jedna krizna situacija celu sezonu, a i to malo situacija sam predvideo i usporio ili stao na vreme, uz upotrebu trube i galamu u cisto pedagoske svrhe. :lol: Inace, @boki-kg, ako si se smorio posle 5-og posta, otkud ti u 51-om? U ovom slučaju je turiranje bilo iz ko zna kojih razloga jer su se dva motora provukla između automobila, turirala sve vreme, a na zeleno otišli na zadnjem. Verujem da nema nekog naročitog objašnjenja. Da se razumemo nisam ja neki ne znam kakav pažljiv vozač, ali se ne ljutim bez razloga i pogotovo ne smatram da imam veća prava u odnosu na ostale učesnike u saobraćaju. Zato kulirajte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Septembar 22, 2011 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan interesantno da se te stvari u inostransvu ne događaju, več samo na domačem tlu.... А у Паризу? Да знам да ли сам био будан или сам сањао како тамошњи возачи мотора ломе ретровизоре? Uff, ode mi tri minuta na čitanje hieroglifa.... Druže nisi sanjao i bio si budan, več si pogrešno rastumačio ono što sam napisao (ili ja nisam bio dovoljno jasan...). U Parizu lome retrovizore bajkeri iz Pariza , a sigurno jih ne lome stranci koji se tamo provozaju.... Isto ti kada kreneš u drugu državu (recimo Sloveniju... ), pa ti se neko u Sloveniji ne pomeri na stranu da možeš da prođeš, sigurno mu nečeš otkinuti retrovizor (jer si stranac u toj zemlji, držiš se propisa, ne poznaješ zakone,itd.....). Dok na "domačem terenu" svi bi lupali i otkidali retrovizore......zašto je takva netrpeljivost i netoleranca do "domačih", a do stranaca je sve OK? Slično kao kada žena dođe sa posla pa se izdere na muža što ju je šef raspizdio i ona mora da se istrese na nekoga.....ali zašto se ne istrese na šefa na poslu (koji ju je i raspizdeo ) nego se istresa na domače (koji su joj sve) ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Septembar 22, 2011 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan na moje pitanje " što ne gledaš kako voziš" dobio odgovor "ma jedi g....". Naravno , posle toga je usledio zalet moji 120 kg, gde se vlasnik auta brzo pokajao, a spasla ga je samo brza reakcija "dizanja prozora i centralnog zaključavanja"...ipak to nije spaslo njegov auto lakih limarskih radova. Ko zna možda je i moje i ponašanje bajkera iz tematskog posta opravdano, ali ljudi koji ne vide celu priču , sigurno će imati pogrešnu pretstavu o događaju, i ja kao i oni bićemo okarakterisani kao negativci. Samo da napomenem , ne ponosim se svojom reakcijom, ali odgovor pod adrenalinom i u afektu je čudo. Druze, mozda se ti ne ponosis svojom reakcijom , ali izvini, sorry, but ovo ono, ja se brate ponosim tvojom reakcijom ! Zivot ti je bio ugrozen i jos na to ti je rekao da jedes gojna. Malo ljudi odavde bi postupilo drugacije. Greske u saobracaju i neku fazu kad vozaci koji dugo voze i udju u onu drugu , opasnu dimenziju rutine nekako mogu da svarim, ali pedercine i takvo ponasanje nikako. tada pada klapna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca dorcol 113 Napisano Septembar 22, 2011 U prolazu, 66 postova Lokacija: Republika Dorćol Motocikl: Benelli TRE1130K Prijavi odgovor kao problematičan Sećam se priče mog komšije od pre neku godinu. Priča mi kako je imao bliski susret sa dvojicom "jakih" momaka, naravno u Strahinića bana. Priča dalje ide ovako: "Krenem ti ja, j.... li ga zašto, na Bajlonovu pijacu, ulicom Strahinića bana umesto Dušanovom. Negde oko raskrsnice sa Višnjićevom kolona ne vidi se kraj ali ja sa makinom mic po mic i dođoh nekako do pred Dobračinu kada imam šta da vidim. Dve limuzine stoje paralelno jedna do druge, zatamljena stakla, crne k'o iz pakla, i dva buzdovana pričaju li pričaju i baš ih onako briga što napraviše kolonu od pola km. Najinteresantnije od svega je što niko ne pomišlja da svira ili ih opomene da se sklone." Videvši u kom pravcu ide priča naivno upitah: " Nisi se valjda ti našao pametan da reaguješ" našta će matori " Nego šta nego sam odreagovao"...viknem ti ja "ALO BRE MOMCI", okrete se ovaj u desnoj limuzini i povika " Šta je bre matori šta hoćeš koji k...c !!!" a ja mu odgovorih " Sine imam opasan proliv ako se ne pomerite u roku od sekund desiće mi se maler". Ne prođe ne sekund obojica se pomeriše uz komentar "što ne reče odma' ćale...". Naravoučenije - um caruje.... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Septembar 22, 2011 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan OKRENI NA IGRU....Sto bi rekli ovi sa reklame za Fantu Nije tesko biti fin Slicnih primjera ima svagdje...evo sta se desava u Zagrebu Kako bi bajkeri reagirali,bas me zanima? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zli 412 Napisano Septembar 22, 2011 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Finger deep within the borderline. Motocikl: Yamaha FZS 1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan ne znam, mene nekako u celoj prici odusevila riba... pre nego sto moralno predavanje mladji polaznici ovog tecaja shvate ozbiljno, tek da im napomenem par stvari. 1.stoka ne razume lepu rec, pa je uzaludno od buzdovana praviti akademika u 30sec...u nekim zemljama vozaci ne smeju da pogledaju bajkere,a komoli da ih izguravaju ili slicno jebavaju i to nije svakako zbog toga sto su kulturniji od nas, nego ih bre stra`...(a stra`, vinograd cuva ) 2.nikako ne smetnuti sa uma zlatno charles barkley pravilo...ne ulazi u frku ako si slabiji! mozete nastaviti sa moralnim onanisanjem ... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Septembar 22, 2011 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Sećam se priče mog komšije od pre neku godinu. Priča mi kako je imao bliski susret sa dvojicom "jakih" momaka, naravno u Strahinića bana. Priča dalje ide ovako: "Krenem ti ja, j.... li ga zašto, na Bajlonovu pijacu, ulicom Strahinića bana umesto Dušanovom. Negde oko raskrsnice sa Višnjićevom kolona ne vidi se kraj ali ja sa makinom mic po mic i dođoh nekako do pred Dobračinu kada imam šta da vidim. Dve limuzine stoje paralelno jedna do druge, zatamljena stakla, crne k'o iz pakla, i dva buzdovana pričaju li pričaju i baš ih onako briga što napraviše kolonu od pola km. Najinteresantnije od svega je što niko ne pomišlja da svira ili ih opomene da se sklone." Videvši u kom pravcu ide priča naivno upitah: " Nisi se valjda ti našao pametan da reaguješ" našta će matori " Nego šta nego sam odreagovao"...viknem ti ja "ALO BRE MOMCI", okrete se ovaj u desnoj limuzini i povika " Šta je bre matori šta hoćeš koji k...c !!!" a ja mu odgovorih " Sine imam opasan proliv ako se ne pomerite u roku od sekund desiće mi se maler". Ne prođe ne sekund obojica se pomeriše uz komentar "što ne reče odma' ćale...". Naravoučenije - um caruje.... HAhahah Peconi, tako sam se ja spasao kao klinja kada sam malo nagazio auto pa me zaustavila murija na Kanarevom. Reko, ako ostanem samo jos pola minuta usracu se ovde ispod ove jele pored vaseg keca 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dukagss 353 Napisano Septembar 22, 2011 ○○○○○○○○○○, 213 postova Motocikl: Honda CBR 600 Ф Prijavi odgovor kao problematičan ne znam, mene nekako u celoj prici odusevila riba... pre nego sto moralno predavanje mladji polaznici ovog tecaja shvate ozbiljno, tek da im napomenem par stvari. 1.stoka ne razume lepu rec, pa je uzaludno od buzdovana praviti akademika u 30sec...u nekim zemljama vozaci ne smeju da pogledaju bajkere,a komoli da ih izguravaju ili slicno jebavaju i to nije svakako zbog toga sto su kulturniji od nas, nego ih bre stra`...(a stra`, vinograd cuva ) 2.nikako ne smetnuti sa uma zlatno charles barkley pravilo...ne ulazi u frku ako si slabiji! mozete nastaviti sa moralnim onanisanjem ... Čudio sam se kako to provlačenje u Grčkoj tako funksioniše... onda su mi objasnili da čak i policajci na motorima takvim "zagrađivačima prolaza" povremeno slučajno ili namerno pomere ili polupaju retrovizor pa eto sad na obostrano zadovoljstvo provlačenje vrlo funkcioniše Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Septembar 22, 2011 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan najbolju reakciju postiže neočekivana reakcija... moje zapažanje je da ti koji namerno zatvaraju prolaz upravo očekuju neki vid konfrontacije... ma koliko glupo zvučalo, najbolje rezultate sam dobio da kada vidim da ne mogu da se provučem, niti sviram niti turiram niti lupam, nego u neutral, nekada na ćopavu, podbočim se i čekam (naravno gledam u retrovizor auta ispred) . Onog momemnta kada skapira da obojica znamo da me je namerno zatvorio ali da se ja preterano ne primam i da ga gledam kao "simpatičnog, ali lagano retardiranog mladića" reakcija ide ili pomeranje a ako nema mesta cim krene kolona poveliko omeranje i izvinjavanje... Ako nekome toliko znači da me zaustavi na 10tak sekundi, neka mu ga (nadoknadiću kasnije) a ako sam baš u gužvi onda lagano unazad pa uz povik ENDUROOOOO preko livade i pored kolone... Bravo Popsi, veoma domišljato, ne bi mi palo na pamet. Pre desetak dana ja iz Kneza Miloša desno, kolona u Miloša Pocerca ( Beograd) nizbrdo a par auta u suprotnom smeru. Krenem i jedva mic po mic pored crne Škode Superb i ne mogu dalje, poravanat sa šoferšajbnom. Šofer iz Škodilka, kud se guraš bre. Okrenem mu se, reko da prođem. ( On čičica, uredno obrijan, bela uštirkana košulja, auto nalickan, crn, miriše iz kabine. Kaže, ajd prođi i ja krenem kad on okrete volan na mene i dodirnu me blago točkom po stopalu. U momentu sam prevazišao reakciju da ga nabodem pancir rukavicom jer sam ukapirao da je vladin šofer i auto. Samo sam stajao i čekao desetak sekundi i kad mi se oslobodila leva strana nastavio. Saobraćajni propisi ne definišu zasebnu traku za dvotočkaše, što je arhaik nasleđa, tako da je uobičajena širina koja odgovara autima više nego dovoljna za 2-3 motora. Nijednim propisom nije zabranjeno preticanje, obilaženje, provlačenje...unutar trake. Opštim propisom je definisano da se vozi desnom stranom, da se mora obezbediti prolaz vozilu koje pretiče. Iz ovoga sledi da su vozači auta dužni da se pomere u stranu i omoguće preticanje i sl. Praktično, provlačenje je legalno u sklopu iste trake, a što vozači smatraju da je cela traka rezervisana za njihovo šetkanje i zatvaraju prolaz je totalno suprotno, čak šta više je ugrožavanje bezbednosti i teranja drugog( dvotočkaša) u prekršaj, al ajd to dokaži svakom magarcu. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danko 184 Napisano Septembar 22, 2011 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ8 Prijavi odgovor kao problematičan Nijednim propisom nije zabranjeno preticanje, obilaženje, provlačenje...unutar trake. Opštim propisom je definisano da se vozi desnom stranom, da se mora obezbediti prolaz vozilu koje pretiče. Iz ovoga sledi da su vozači auta dužni da se pomere u stranu i omoguće preticanje i sl. Praktično, provlačenje je legalno u sklopu iste trake, a što vozači smatraju da je cela traka rezervisana za njihovo šetkanje i zatvaraju prolaz je totalno suprotno, čak šta više je ugrožavanje bezbednosti i teranja drugog( dvotočkaša) u prekršaj, al ajd to dokaži svakom magarcu. Prvi propis koji mi pada na pamet je onaj koji izričito zabranjuje obilaženje/preticanje kolone vozila. Drugi propis je onaj koji zabranjuje da se više od jednog vozila nađe u istoj saobraćajnoj traci u isto vreme, tako da je i sa te strane provlačenje nelegalno. I treći, ako se provlači sa krajnje leve strane, tu se uvek mora preći puna linija (koja je pred raskrsnicom), a onda je to obilaženje preko pune linije, za šta ne verujem da je potrebno pojašnjenje oko legalnosti. Dakle meni ovako kao laiku odma na pamet padaju tri prekršaja koja se čine prilikom provlačenja, tako da ne vidim ni u ludilo kako provlačenje može da bude legalno, i još pride da neko zaključi da su vozači automobila dužni da se pomere u stranu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gmum44 189 Napisano Septembar 22, 2011 U prolazu, 88 postova Lokacija: bg Motocikl: buell Prijavi odgovor kao problematičan MOZGOVI!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Septembar 22, 2011 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Nijednim propisom nije zabranjeno preticanje, obilaženje, provlačenje...unutar trake. Opštim propisom je definisano da se vozi desnom stranom, da se mora obezbediti prolaz vozilu koje pretiče. Iz ovoga sledi da su vozači auta dužni da se pomere u stranu i omoguće preticanje i sl. Praktično, provlačenje je legalno u sklopu iste trake, a što vozači smatraju da je cela traka rezervisana za njihovo šetkanje i zatvaraju prolaz je totalno suprotno, čak šta više je ugrožavanje bezbednosti i teranja drugog( dvotočkaša) u prekršaj, al ajd to dokaži svakom magarcu. Prvi propis koji mi pada na pamet je onaj koji izričito zabranjuje obilaženje/preticanje kolone vozila. Drugi propis je onaj koji zabranjuje da se više od jednog vozila nađe u istoj saobraćajnoj traci u isto vreme, tako da je i sa te strane provlačenje nelegalno. I treći, ako se provlači sa krajnje leve strane, tu se uvek mora preći puna linija (koja je pred raskrsnicom), a onda je to obilaženje preko pune linije, za šta ne verujem da je potrebno pojašnjenje oko legalnosti. Dakle meni ovako kao laiku odma na pamet padaju tri prekršaja koja se čine prilikom provlačenja, tako da ne vidim ni u ludilo kako provlačenje može da bude legalno, i još pride da neko zaključi da su vozači automobila dužni da se pomere u stranu.. Obilaženje kolone je diskutabilno. Naime, vozila koje se kreću jedan iza drugog ne smeju formirati kolonu, odnosno, moraju držati rastojanje gde spada i pojam mogućeg preticanja, obilaženja...Uvek se može reći da je obilaženje započetu kad je rastojanje ispred obilaženog bilo dovoljno a on dodao gas pa zatvorio...ima načina da se to raspravlja. Motorm je gotovo uvek moguće obići bilo kakvu kvazi kolonu. Ni jednim propisom nije zabranjeno da se pretiče vozilo unutar jedne trake pa ni saobraćajne, ako grešim, daj miolim te pokušaj da nađeš član zakona. Bilo je tumačenje da motori mogu da obilaze čak i kolonu koja stzoji ako ne prelaze punu liniju koja razdvaja kolovozne trake. Naravno da je svako gaženje pune crte porekršaj, čak i kad se to čini kod prestrojnih traka ispred raskrsnice. Sve se to može malo šareno posmatrati, al ja polazim od osnovne definicije kretanja u saobraćaju, a to je držanja desno upravo radi omogućavanja bezbednog preticanja. Tu je i zakon izričit gde obavezuje vozače da se pomere. Dalje, po starijim svim zakonima je postojao pojam, "saobraćajna traka, obeležena ili ne obeležena " koja je upravo špartala kolovoznu traku al koliko sam sad listao, nema više takve definicije. Ovo pominjem kao uobičajeno zauzimanje uz levu crtu kolovoza iako postoji širina da dva šlepere idu paralelno komotno, svi se ponašaju ko carevi drumova, niko nema da me obiđe jer je sa desne strane nedozvoljeno, što u ovakvim, čestim u Beogradu ulicama, je nosens. Da je saobraćajni zakon savremen, postojala bi zasebno iscrtana traka za dvotočkaše unutar klasične trake za auta, recimo metar, i tim načinom bi vozačima bilo sasvim jasno da treba da omoguće prolaz. Naravno, mi teramo kud i kako stignemo, često čineći budalaštine ko sa početka ove teme. Naravno da to ne odobravam, pogotovu što nije bilo namernog zatvaranja prolaza. A što je PV tablica, smatram da je to gost u mome gradu i uvek imam razumevanja za njih i ustupam im prednost i prolaz. Meni rođenom ovde je muka od saobraćaja a mogu misliti kako li je tek njima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 22, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan ... U skoro svim normalnim zemljama (EU/USA i sl.) pa i onima koje to pretenduju da budu, takva vožnja ne da nije neko "pravo" motorista, već je ilegalna radnja i predstavlja prekršaj... Zivjeo si u USA? EU? Ili nekoj sl. "normalnoj" zemlji? Kako si saznao ovo gore sto tvrdis? Pitam te, jer ja zivim u normalnoj EU zemlji, gdje provlacenje nije zabranjeno, a uz to vozim po kisi i mnogo me nerviraju takvi (relativno rijetki) sabani sto blokiraju (bez obzira sto su normalni). Kolega spettacollo je pokusao da objasni...Radi se o baznom bezobrazluku, odnosno provokaciji. Neki iskuliraju, a neki slome retrovizor, nos, izbodu...(to je valjda taj kukolj u normalnim zemljama). Potpuno je irelevantno da li je dozvoljeno, jer takvi sabani i onako nebi znali da je dozvoljeno. Njima to jednostavno "nije logicno" ili "nije fer" ili neka treca bolesna redenacija... Licno koristim popsy-ev metod, ili prodjem s druge strane. A naajvise me nervira biker ispred koji me kilometrima ne propusta, a vozi 20-30 km/h i stane cim je rupa manja od metar... Prvih par km dodje kao kisa, tu je, slijep, jedan od mnogih...nista strasno. Ali posle 10 km i slepac bi provalio da je iza njega kolona motora....Onda jos dodje na forum i kuka o "manijacima" koji ga zaobilaze na najriskantnije nacine... A da propusti brzeg, ima besplatan budilnik kilometrima ispred sebe. Znaci jednostavno kreten. ps. Ja sam pao na vozackom jer nisam bio dovoljno agilan na motoru (pazio sam da ne predjem 50 km/h i stajao sam iza auta na semaforu, dok je druga traka bila prazna. Drugim rjecima, vozio sam kao baba, jer sam bio na polaganju zaboga...) "Motor mora da se iskoristi u gradskoj guzvi, da budes agilan i kadar stici i uteci...ne dajes dojam da vladas motorom". TO je ukratko obrazlozenje obaranja. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danko 184 Napisano Septembar 22, 2011 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ8 Prijavi odgovor kao problematičan Zivjeo si u USA? EU? Ili nekoj sl. "normalnoj" zemlji? Kako si saznao ovo gore sto tvrdis? Da, živeo sam i studirao u USA (Missouri, Nevada). Godišnje preletim preko 100.000 milja, i proputovao sam sve kontinente osim Antartika. Ako bi već da meriš kome je duži, nemoj da misliš da niko osim gastarbajtera sveta nije video. Pitam te, jer ja zivim u normalnoj EU zemlji, gdje provlacenje nije zabranjeno, a uz to vozim po kisi i mnogo me nerviraju takvi (relativno rijetki) sabani sto blokiraju (bez obzira sto su normalni). Ne usudim se reći da poznajem zakone Holandije bolje od nekoga ko tamo živi, ali mi je malo teško zdravorazumskim rezonom zaključiti da ovo o čemu mi ovde pričamo (obilaženje kolone, vožnja između dve kolone koja stoji ili se kreće) nije izričito zabranjeno zakonom. Verujem da se to toleriše, kao i svuda, verujem da u Holandiji imaju i duple zaustavne linije, trake za bicikle/motocikle, sve to verujem.. Ali ne verujem da zakon izričito ne brani ove stvari. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Septembar 22, 2011 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Da se nadoveže, nemački zakon štiti slabije, tako i motor od auta, i u slučaju ekscesa jačem se stavlja gotovu uvek na teret da nije dovoljno dobro gledao, pomerio se, bio pažljiviji...Slično pravilo važi verovatno većinom u EU, plus kultura poštovanja drugog, da ne filozofiramo. Kod nas je uobičajeno drugom stati na put, oteti, podvaliti, zeznuti... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorisSimurina 466 Napisano Septembar 22, 2011 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Tara Motocikl: nemam Prijavi odgovor kao problematičan ja u tim "normalnim zemljama" zamalo nastrada prosle godine kad sam se provlacio! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 22, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zivjeo si u USA? EU? Ili nekoj sl. "normalnoj" zemlji? Kako si saznao ovo gore sto tvrdis? Da, živeo sam i studirao u USA (Missouri, Nevada). Godišnje preletim preko 100.000 milja, i proputovao sam sve kontinente osim Antartika. Ako bi već da meriš kome je duži, nemoj da misliš da niko osim gastarbajtera sveta nije video. Bravo za milje i kontinente. Ja nisam planirao da merim, ali kad si ti vec izmerio, ostaje mi samo da ti cestitam ubjedljivu pobjedu. Pitam te, jer ja zivim u normalnoj EU zemlji, gdje provlacenje nije zabranjeno, a uz to vozim po kisi i mnogo me nerviraju takvi (relativno rijetki) sabani sto blokiraju (bez obzira sto su normalni). Ne usudim se reći da poznajem zakone Holandije bolje od nekoga ko tamo živi, ali mi je malo teško zdravorazumskim rezonom zaključiti da ovo o čemu mi ovde pričamo (obilaženje kolone, vožnja između dve kolone koja stoji ili se kreće) nije izričito zabranjeno zakonom. Verujem da se to toleriše, kao i svuda, verujem da u Holandiji imaju i duple zaustavne linije, trake za bicikle/motocikle, sve to verujem.. Ali ne verujem da zakon izričito ne brani ove stvari. Kao sto rekoh, mada nisam na tebe mislio... ... Potpuno je irelevantno da li je dozvoljeno, jer takvi sabani i onako nebi znali da je dozvoljeno. Njima to jednostavno "nije logicno" ili "nije fer" ili neka treca bolesna redenacija... ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shortshifter 7900 Napisano Septembar 22, 2011 Super specialist, 6023 postova Lokacija: Šumadija Motocikl: Suzuki GSXR600, Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan Ma džaba kuckaš Mile, postoji samo jedno mišljenje i jedan zaključak. Sve što se sa tim ne poklapa ovde nikog ne zanima. Kad bi se vozilo tastaturom, gde bi nam kraj bio, svi voze po pravilima, niko se ne provlači... Idila. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3090 Napisano Septembar 23, 2011 Drug član, 1177 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Procitao sam i prvi put lepo, mnogo lepo i detaljno, i za taj konkretan slucaj mogu da se složim sa Dankom ako je tako bilo mada uvek ostane crv sumnje da je taj PV passat negde ranije napravio glupost zbog koje se sve opisano i desilo. Od početka Danko i BMW koji jedva čita hijeroglifnu ćirilicu pokušavaju da objasne da je samo njihovo viđenje stvari ispravno i normalno. Nažalije je što se ja dosta slažem sa njima ali oni to ne vide. Naglasio sam da provlačenje između auta podržavam samo i jedino kada to nikoga ne ugrožava a onda se meni objašnjava kako ja to ugrožavam SEBE. Kad nema NIKOGA onda ne ugrožavam ni sebe, zar ne. Kad nema nikoga onda ni ja nisam tu. Prazna je prostorija kad nema nikoga... Naglasio sam da samo i jedino ne obrazovanim kretenima i volovima bez trunke saobraćajne kulture, ili još gore ljubomornim pederima koji te namerno blokiraju, redovno odvalim retrovizor zato što će sledeći put, nadam se, iz razloga finansijske prirode (to jedino mislim da utiče na njih) nekog drugog motociklistu da uoče na vreme. Smatram da to svima nama pomaže. Zašto nekog rizičnog da ostavim da u neznanju nastavi da učestvuje u saobraćaju i da sutra obori nekog od nas zato što ga "nije video". Motke sam davno prestao da se plašim zato što uvek vozim u punoj opremi i znam da ja njima mnogo strašnije izgledam kad odlučno krenem na njih nego oni meni sa smešnim štapom u rukama. Ovo je moj najduži post do sada i nikada više neću ovoliko pisati a zaključak teme je da se dešavaju različite situacije i da ne možeš uvek isto reagovati. Neću uvek da se provučem ali neću uvek ni da čekam. Prilagodiću se situaciji shodno mom viđenju stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gmum44 189 Napisano Septembar 23, 2011 U prolazu, 88 postova Lokacija: bg Motocikl: buell Prijavi odgovor kao problematičan Nedelja, 18.09.2011, oko podne Vozim se sa drugarom autoputem, od Gazele u smeru Bežanije... Kolona stravična, gužva maltene od Sava Centra, ali se lagano provlačimo između automobila, drugar na skuteru malo ispred pa on lakše krivuda, ja ga lagano pratim iza i napredujemo... Negde oko Genexa sustižem motor tipa Varadero (nisam siguran šta je bilo, uglavnom nešto veće, sa dva izduva pozadi) na njemu dvoje, devojka pozadi, oboje kacige sve uredno... Uglavnom ja ih sustižem taman u trenutku kada oni pokušavaju da se provuku između dva auta, totalno na silu, vidi se da se tu ne može provući.. I čovek uporan, i hoće da se provuče i bog.. Nakon par sekundi krene da trubi, psuje, viče.. Stao ja gledam, mislim se koji mu je k, šta je zapeo toliko.. Uglavnom provuče ti se on nekako do suvozačevog prozora i krene da jebe mater vozaču (neki stari pasat karavan, PV table).. U tom trenutku ga neki kreten iza mene isturira, samo što se nisam usro u gaće, i krene i on da viče "jebi mu mater, sad ćemo da mu jebemo mater, daj da mu jebemo mater, prebićemo ga!", i ja onako u šoku okrećem se ugledam lika na crvenom VFR-u (ili nečemu sličnom, bajk star 15-20god) kako viče iza mene i turira ga istovremeno.. Totalno nadrealna situacija, kolona stoji, mi stojimo, i dva morona na motorima koji se kriminališu i hoće da biju čoveka jer ne mogu da se provuku između auta u koloni!!! Ja sam ostao totalno šokiran situacijom, taj divljak koji je pretio kroz prozor se provukao, pri čemu je suvozačica pesnicom udarila po retrovizoru i savila ga, divljak iza mene se provukao sa strane vozača i ispsovao ga sa te strane pre nego što su produžili dalje... Ništa, ja sačekao da kolona krene, šokiran, zajedno sa ostalih 10-tak automobila pored nas sve sa otvorenim prozorima koji su imali prva mesta u predstavi bajerske kulture i finoće. Da se razumemo odmah. Ja vozim motor, ali nisam bajker (sramota me je da se tako nazovem), ali šta vi očekujete od ostalih učesnika u saobraćaju ako se tako ponašate? Ovo pišem jer sam siguran da je barem jedan od te dvojice aktivni član BJB-a, pa bi cenjenu gospodu molio za jedno kratko objašnjenje svojih postupaka. Čemu ta nervoza, to nasilje, divljaštvo? Jel pitanje života i smrti stići negde 2 minuta kasnije pa da opravdava takvu reakciju? Šta je problem da pričekaš 30 sekundi u koloni ako baš fizički ne možeš da se provučeš, pa nije ti to pravo poklonio sveti petar lično pa da se tako ponašaš? O čemu se tu zapravo radi? Ajd sad lepo procitajte ponovo umesto sto branite divljake. AJDE PONOVO PROCITAJTE!!!klasicni smradovi i nabedjene mudonje na motorima koji su po ubedjenju (kako sednu na motor)mnogo zajebani i opasni!SRAMOTE OSTALE VOZACE MOTORA ILITI BIKERE! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Septembar 23, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Ko zna šta je u pitanju, možda je vozač automobila napravio incident ranije. Meni je nekoliko puta stvar izmakla kontroli i ponasao sam se na sličan način. Najsvežiji primer: tip me je u saobraćajnoj gužvi udario kolima i nagnječio mi stopalo, posle sam hramljao danima i sreća je da nisam završio na ortopediji. Kada sam stao i sišao sa skutera tip je tvrdio da sam ja njega udario. Onda sam pobesneo i krenuo da mu šutiram kola, polomio retrovizor. Tip je dodao gas i pobegao, jer bih ga sigurno pregazio kao brzi voz da se usudio da izađe. Hteo sam kacigom lobanju da mu polomim. A sve to su pažljivo posmatrali svi iza nas koji su stajali i niko se nije usudio da trubi. Posle se preanaliziram i ne mogu da dokučim šta me je gurnulo u tamu. Bio sam spreman da mu kosti polomim bez trunke oklevanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3090 Napisano Septembar 23, 2011 Drug član, 1177 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Procitao sam i prvi put lepo, mnogo lepo i detaljno, i za taj konkretan slucaj mogu da se složim sa Dankom... Pazi, da sam ja bio u situaciji da me neko blokira, ili sta vec u navedenom primeru jer nije utvrdjeno tacno, sigurno ne bih reagovao kao divljak i primitivac a narocito onaj pozadi sto pocinje da turira i galami jer je bas on imao oko sokolovo i video sta se tacno desilo. Muka mi je od tih tipova u drugom pubertetu. Dali si ti uopšte pročitao moj post? Pa što me onda citiraš? U prvoj rečenici sam rekao da se slažem sa Dankom, a slažem se i sa tobom. Ni ja ne bi tako reagovao. Što ti meni nešto odgovaraš i objašnjavaš? Slažem se sa tobom, imaš plus od mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...