Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike kineza :)

Recommended Posts

• Drug član, 2265 postova

@dzax

4-5A nije bas malo. Teras do limita i alternator i akumulator, ja se ne bih usudjivao da stavim toliko. Napon punjenja u voznji bi trebalo da ne pada puno ispod 14v, jer nikad nece moci da napuni akumulator do kraja. Napon punog akumulatora je 13.8V, ako se ne varam, a ispod 13 se smatra nedovoljno napunjenim. 12V koliko je standardna oznaka je ustvari neki minimum koji mora da se ispostuje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

Gde naci unutrasnju gumu 120/90-15?

Unapred hvala!

Pozdrav, Nebojsa

Ako ti nije kasno poslacu ti sutra broj telefona, a mozda cak i adresu tipa od koga sam ja narucio gume(za rezervu) za Chitumu :)

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

??? ??? ???

Nije neka razlika u ceni, ali imajuci u vidu prituzbe na sklapanje i servisiranje, ja bih uzeo nesklopljenog i bez garancije  ;)

Ustvari, kada je motor meni stigao iz Kine bio je u polusklopljenom stanju (znam da su dva drugara izgubili dosta vremena da sklope tih 12 motora) a garanciju nisam imao-ja sam bio uvoznik. ;D

• Drug član, 1260 postova

??? ??? ???

Nije neka razlika u ceni, ali imajuci u vidu prituzbe na sklapanje i servisiranje, ja bih uzeo nesklopljenog i bez garancije  ;)

Ustvari, kada je motor meni stigao iz Kine bio je u polusklopljenom stanju (znam da su dva drugara izgubili dosta vremena da sklope tih 12 motora) a garanciju nisam imao-ja sam bio uvoznik. ;D

Mislim da je najbolja kombinacija nesklopljen sa garancijom po normalnoj cijeni  - ionako kad ga kupis moras sve da dotegnes, prkontrolises, ispravis ... ;D

• Svrati ponekad, 155 postova

Sada sam pogledao ovaj Top Shop cenovnik i ...

Ja hteo da se vozim i ovo leto pa sam morao ranije da pazarim motor :)

Mada i nisu bas puno skinuli cene ako sam ja pocetkom maja platio motor1170e kod njih, nov sa svim dodatcima, ali 2007 godiste, prava razlika se dobije samo ako se uzme nesklopljen ali bez garancije, ako se uzme u obzir da su meni menjali lamelu i kilometar sat (koji i dalje ne radi najbolje) a Nikoli Crussu dosta drugih stvari mozda se ne treba tako lako odreci garancije.

Bez obzira, onaj ko je zainteresovan treba da saceka jos malo pa da u januaru proveri ali direktno u salonu za koliko moze da se uzme motor!

• Drug član, 3087 postova

Чујте људи, па мени се чини да Кинези моторе пакују у кавезе од L профила, па у картонске кутије  и расклопљене само толико колико је скинут предњи точак и управљач, да би све то заузима мање места, тј,. да би их више натрпали у контејнер. Није то неки пос'о склопити један такав из кутије. Ко има у кући десет кључева и пет шрафцигера, има довољно знања да га доведе у возно стање.

• Svakom po zasluzi, 12439 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Otprilike je tako, Zorge. Obično skinu samo prednji točak, eventualno kreš-barove i to je to, to većina od nas sastavi za sat-dva i usput promeni sve glavne šrafove kvalitetnijim.

Jedino što je relativan problem garancija, kaže prodavac da je to zbog ljudi iz Niša, Vranja, koji nemaju servise u okolini pa im garancija ništa ne znači...hmmmm.

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Jedino što je relativan problem garancija, kaže prodavac da je to zbog ljudi iz Niša, Vranja, koji nemaju servise u okolini pa im garancija ništa ne znači...hmmmm.

Netačno!!!!!

Postoji ovlasćen Keeway servis + motorland (ili neko slično ime nisam sto posto siguran)... sećam se da su mi prodavci u Motoru cak pominjali da postoji servis i za prince motore tako da ta prica da je zbog ljudi iz Niša ne pije vodu, a i garncija je garancija, bar znas kog da `vatas za gušu ako nešto crkne ili u startu ne radi

Postoji jedna dobra izreka mislim da je talijanska : Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari !!! Bolje koji euro vise al da imam kog da jurim ako nesto ne valja pa makar bilo i u drugom gradu nego da cvrčim oko motora jer sam se za*ebo

• Zainteresovan, 830 postova

Ja sam i zvanicno digao ruke od garancije. Ne mogu da kazame da mi do sada nije znacila, menjale su se sitnice usput. Zovem ih, da odradim servis na 3000 km, pre nedelju dana, i reko, treba mi se zameni bravica sedista, kaze covek nema, treba da mi se zameni sijalicica u cajgeru, on kaze to mozes da kupis u svakoj radnji, 20 din, i tako redom, jbg, nema nista, ali oce da odradi servis, zamenu svecica i ulja za 3000 din. E reko zahebi, necu. Garancija bi trebala da mi traje do februara, i znaci realno mi pije vode eventualno za varijantu da mi rikne agregat, pa da se cupam na garanciju?!?! E dosta vide. Forest i Dragonfly svoje garancije maltene nisu ni koristili. I lepo ja kupim Motul ulje i NGK svecice i ljubaznoscu R.I.P. - a i Foresta izmenim iste, motor bitno promeni zvuk i finocu rada, a ustedim 600 din, a i resim se brate slepaca. Ok, treba imati garanciju u pocetku, ali po njihovom redu servisiranja, otprilike im das ako predjes za sezonu 3.000 km 10.000 din, sto mislim da je mnogo za ne cinjenje nicega manje vise. Ulje boga pitaj koje i da li su mi stavljali, svecice takodje, ne bih se ja vise mlatio sa tim.

Dragonfly-eva ljubav prema kineskom  ljubimcu je zadivljujuca. Iskreno, kapiram ga, ja sam svojim motorom prezadovoljan, jedini razlog sto cu pre ili kasnije da ga menjam je sto sam visok 207 cm i to jednostavno nije tip motora za mene, sedim na njemu ko na skuteru. Inace ta snaga i pouzdanost za tu kubikazu i cenu su extra!

• Drug član, 2265 postova

Netačno!!!!!

Postoji ovlasćen Keeway servis + motorland (ili neko slično ime nisam sto posto siguran)... sećam se da su mi prodavci u Motoru cak pominjali da postoji servis i za prince motore tako da ta prica da je zbog ljudi iz Niša ne pije vodu, a i garncija je garancija, bar znas kog da `vatas za gušu ako nešto crkne ili u startu ne radi

Postoji jedna dobra izreka mislim da je talijanska : Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari !!! Bolje koji euro vise al da imam kog da jurim ako nesto ne valja pa makar bilo i u drugom gradu nego da cvrčim oko motora jer sam se za*ebo

So bi znacilo da ce Kinroad uvoznik da placa Keeway-u i Sprint-u servise u garanciji, jer nisu isti ljudi u pitanju. Dosta delova pasuje, pa nakon garancije mozes da odes do tih servisa i eventualno resis neki problem ukoliko su serviseri spremni da rade sa drugim brendom. A nesto ne verujem da ce Kinroad uopste da salje delove konkurenskoj firmi. Reklo bi se ipak da tvoja prica ne pije vodu.

Nego da se pohvalim da mi je stigao danas pak treger, pa ce biti zanimacije ovih dana. :)

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Blackbite

Nisam mislio iskljucivo na Kinroad servise rekoh uopsteno o onome sto znam a vezano je za nese kineske motore

pozzz

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

Ja sam zadovoljan sa uslugom u Keeway-ovom servisu na Zemunskom putu...zvao ih u ponedeljak,pitao da li moze istog dana,rekli da moze,dodji tad i tad..ja se pojavio (juce) oko 10,u 11 sve gotovo,stajao pored gledao sta rade,majstor mi objasnjavao sta je i kako...na ono sto sam pitao/zalio,lepo odgovorili,neke sitnice zamenili...Jedino sto je meni prismetalo (a mozda je to i normalno) je cena skidanja blokade,tj tacnije 4-5 blokada kol`ko ih Matrix ima..al` nema veze..jbes pare...Sve u svemu,zadovoljno izasao!

• Svrati ponekad, 261 postova

Slabo se šta vidi, druže?

A šta si to budžais'o?

Nisam nista budzio moracu sutra da ponovo slikam

mrtvacka glava na faru nista vise

UGLAVNOM POCEO sam da crtam i razmisljam sta kad zahladni

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

ajd crtaj i meni, ja lose crtam, al brusilicu, bonseke i sekirice  imam!  :D

Oblake, jedva cekam da vidim kraj radova na onom Lifanu, pa da krademo ideje ( a bogami i da trazimo savete)

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: BMW F650 GS

Slabo se šta vidi, druže?

A šta si to budžais'o?

Nisam nista budzio moracu sutra da ponovo slikam

mrtvacka glava na faru nista vise

UGLAVNOM POCEO sam da crtam i razmisljam sta kad zahladni

Hehehe ko da si je skinuo sa terminatora....extra  ;D :)

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: CB 500

Evo dodjoh sa voznje ;D

Sinoc sam skinuo bisage, treba da pocnem prepravljanje postojecih,cak nesto i razmisljam o mogucnosti da mogu da ih skidam lako tj bez srafova...

Sada cujem mnogo jasnije zvukove iz auspuha,tako da sam resio da ga ne grumfujem,mada sam imao jaku zelju za tim.

Maglenke sijaju ali nisam zadovoljan,bacaju presirok luk tako da moracu malo da ih prepravim...

Imam par ideja na umu.

Za pocetak gde da kupim ovakvu sijalicu

TSloc_img0012resizejm2.jpg

na 12v od 20 do 30w.

Elem,ja sinoc sidjem do garaze da pogledam neki stari kasetofon,nesto ne radi kako treba.

I ugledam bisage koje su u toku izrade i ajde da skinem nosace da ih polako pocnem prepravljati.

Pa kada sam skinuo nosace ajde da pogledam i one delove koji su kod Nikole bas zardjali da ih kompletno skinem i ako treba zastitim,ali nigde nema rdje.

Ajde onda da skinem amortizere da vidim ima li tu rdje da na vreme sprecim sirenje ali sve je ok, osim gumica koje se nalaze u nosacima amortizera

404.jpg

T1LD2_img0008resizezn8.jpg

ElwMd_img0010wy5.jpg

w640.png

Vratio sam ih ali okrenute naopacke,posluzice ali trebao bi ih zameniti samo sa cim?

Onda skinem i ceo zadnji blatobran da lepo pogledam ima li negde korozije kada hvala Bogu nje nigde :)

Onda sam malo posmatrao

dDftY_img0003resizeba5.jpg

i razmisljao o grumfovanju ;)

A da bi poceo grumfovanje moram prvo da nabavim kineski K&N filter,tako da recite mi gde ?

Pa da krenem  sa poslom. Usput slomila mi se bravica za sic kako i kada nemam pojma.

E da jos jedna novina Otvorio sam brzinometar ;D

Popravke mu nema,samo moguc je pokusaj stelovanja tacnosti dok pokazuje brzinu...

On radi tako sto ima na osovini koju pokrece sajla iz tocka mali magnet u obliku tocka,koji se nalazi u metalnom zvonu,koje je povezano iglicom koja pokazije brzinu. A da bi se iglica vracala u pocetni polozaj  postoji opruga koja to radi,e ako tu oprugu otegnemo/dotegnemo time cemo nastelovati/rastelovati brzinometar. Kilometraza ide drugim mehanizmon koji nije sporan...

A ostupanje nasih brzinometara se krije u luftu u osovini magneta i zvona.

Pozz

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja